zadra Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Tola']Dzięki:lol: Wojtus sprawdzał nam juz kiedys dom dla Abbi. Juz do niego piszę. Trzymajcie kciuki:cool3:[/QUOTE] Trzymam kciuki. Quote
malagos Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Zajrzycie, proszę, na bazarek na Akcję sterylizację.... [url]http://www.dogomania.pl/threads/199796-Drewniane-przyrzady-do-masa%C5%BCu-i-%C5%9Bliczny-szal-na-skarbonk%C4%99-sterylkow%C4%85-do-19.01?p=16072585#post16072585[/url] Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Mamy chętne domy na Azję, gończą istryjską mix, która już ma DS, jeśli są gończaki w schronisku to pozgłaszajcie, może się któremuś poszczęści: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199806-GO%C5%83CZE-i-ich-mixy-w-potrzebie-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-i-dyskusyjny?p=16073153#post16073153[/url] Quote
Żunia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Wróciłam ze schronu. Państwo z Radości niestety nie rozpoznali swojego psa- pies też na nich nie zareagował. Szkoda. Pani zostawiła 50 zł na karmę dla chowka- jutro kupię. Zdjęcia haszczaków wysłałam. Rudy ma niespełna rok, czarny ok. 2 lata. Oba łagodne, ciągną do człowieka, ale jeszcze bardziej pociągnęłyby przed siebie. Ten rudy ma niesamowite jasno ( bardzo ) błękitne oczy. Kwarantanna po Sylwestrze zatłoczona. Obok chowka wilczur z miską w pysku- złapany na Starówce, nie toleruje samców. W boksach ogólnych- czarny spanielkowaty, inny czarnuszek( który owłosieniem zaczyna przypominać Łajtka). W boksach nie widziałam śladów krwi, stąd wniosek, że nie dochodziło tam ostatnio do poważniejszych zadrażnień między psami. Szczeniorków mniej: jedna czarniutka " malizna ", nieśmiały beżowy spanielkowaty i dwa troszeczkę większe. W boksie otwartym slanielkowata z obciętym ogonkiem. To te na które w czasie krótkiej wizyty zwróciłam uwagę. Jakieś pytania? Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 powiedz jeszcze jak haszczaki się maja do innych psów, one były do fot z kwarantanny wyciagane czy juz z boksów ogólnych? masz moze fotki szczylkow? Quote
Tola Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Dzisiaj dzwoniła kobieta, chciała oddac 5 szczeniaków do schronu; wiec maluchów przybędzie... Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='Tola']Dzisiaj dzwoniła kobieta, chciała oddac 5 szczeniaków do schronu; wiec maluchów przybędzie...[/QUOTE] wiesz jakie to maluchy? w sensie wieku i wielkosci? Quote
Tola Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Nie wiem nic o ich wielkosci; powiedziala tylko, ze same juz jedzą... Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dostałam przed chwila telefon,że jakaś kobieta z Lublina chce oddać na już 4 miesięczną wyżełkę, nic więcej nie wiem jaki to psiak, ile w nim wyżła i jaki jest powód oddania. Jutro powinnam mieć więcej szczegółów. Może macie jakieś pomysły? Kontakty do miłośników rasy? Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Madi koniecznie napisz do tanitki! wyżły są mega zorganizowane na dogo:-) chyba najprężniej działająca grupa;-) Quote
Żunia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Haszczaki jeszcze na kwarantannie. Do innych psów przyjazne. Zdjątka robiłam komórką i okazało się, że kabelek szlag trafił. Mam ze 3 szczeniaczków, mogę Ci wysłać na komórkę ( tylko nr. mi daj.) Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']Madi koniecznie napisz do tanitki! wyżły są mega zorganizowane na dogo:-) chyba najprężniej działająca grupa;-)[/QUOTE] Napisze jak tylko dowiem się czegoś więcej. Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 wyslij mi (czyli ten numer co podawałam :-)) ja wrzuce wszystko dzis i wstawie tylko nieco pozniej (w nocy hihi) bo za godzinke przywoze do siebie tymczasowiczke i będe ją musiała ogarnąć nieco Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Czy będzie ktoś jechał w piątek do Lublina/przez Lublin z Zamościa ? Azja jedzie do Ds do Skarżyska Kamiennej i mam ją rano w sobotę zawieźć na pół drogi do Zwolenia, ale w Zamościu nie mam możliwości być. Quote
MaDi Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='E-S']Czy będzie ktoś jechał w piątek do Lublina/przez Lublin z Zamościa ? Azja jedzie do Ds do Skarżyska Kamiennej i mam ją rano w sobotę zawieźć na pół drogi do Zwolenia, ale w Zamościu nie mam możliwości być.[/QUOTE] Jutro jedzie Ukryty Smok, o piątku nic mi nie wiadomo:-(. Quote
E-S Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 [quote name='MaDi']Jutro jedzie Ukryty Smok, o piątku nic mi nie wiadomo:-(.[/QUOTE] Cały tydzień jeżdżę, nie mogę zabrać jej w poniedziałek - do Warszawy ? a potem dalej i tak przez 5 dni, dlatego piątek, bo już będę w L. Zdrapkę zabieram ze sobą, ona uwielbia ze mną jeździć i nie rozrabia, Bugi zostaje z TZ. Quote
Żunia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Potrzebny będzie transport do Łeby dla naszego chowka Tamira. Pies musi przejść proces socjalizacji, bo w tej chwili nie nadaje się do adopcji. Czy ktoś coś może pomóc ? Ze względu na stan psychiczny psiaka najlepsze byłoby zredukowanie etapów podróży do minimum. Quote
Żunia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jestem po rozmowie z cioteczką od chowków. Dziewczyny przyjadą po Tamira po zakończeniu kwarantanny. Pies ma czekać do ich przyjazdu ( nie zostanie wydany nikomu innemu ). Nawet nie wiecie jak się cieszę. Quote
MaDi Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Żunia']Jestem po rozmowie z cioteczką od chowków. Dziewczyny przyjadą po Tamira po zakończeniu kwarantanny. Pies ma czekać do ich przyjazdu ( nie zostanie wydany nikomu innemu ). Nawet nie wiecie jak się cieszę.[/QUOTE] Wspaniale. Quote
sacred PIRANHA Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 kabel usb mi się skiepścił...a raczej wtyczka już poluzowana, musiałam chwile powalczyć hihi fotku haszczaków ze schronu rudy roczny a ciemny dwuletni, obydwa łagodne do ludzi i psów [IMG]http://i52.tinypic.com/20rtq4z.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/2091smt.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/dm2t1i.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/2v3hcat.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/2lo6pll.jpg[/IMG] zuniu wyslij mi foty szczylkow te ktore masz Quote
Tola Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Bardzo sympatyczne mordki:loveu: Pani od chowków dzwoniła do mnie dzisiaj rano; podałam jej Twój nr Żuniu, mam nadzieję, ze nie masz mi tego za złe Deklarowała chęc zabrania psów; nie miałam tylko jak napisac tego na dogo, byłam w pracy... Quote
leni356 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Tola']Bardzo dobry pomysł; on nigdy nie miał prawdziwego domu, a teraz tak długo jest w schronisku. Szukałam zdjęc Jaśka w starych folderach i ze smutkiem odkryłam, ze Jaśko był w schronie, gdy robiłam zdjęcia Fabianowi, Fokusowi, Muminkowi ...Oni wszyscy juz zapomnieli o tamtych schroniskowych czasach, a Jasko nadal czeka. [/QUOTE] Ja też jestem za wyciągnięciem go...... biedak :( Quote
Tola Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 [quote name='leni356']Ja też jestem za wyciągnięciem go...... biedak :([/QUOTE] No właśnie - jest informacja od funi, ze moze zasponsorowac miesięczny pobyt Jaska u siebie w hoteliku, to b. duza pomoc, ale co dalej? Na razie nie jestesmy w stanie pomóc finansowo, ten czas bez własnego konta jeszcze trochę potrwa... A ja - dopóki jedna z suczek z moich wątków nie znajdzie domu - nie dam rady z kolejnym wątkiem:roll: [B]Moze któras z Cioteczek pomoze i poprowadzi Jaśka[/B]? Quote
Recommended Posts