Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melon, adoptowany parę lat temu do Warszawy, trochę chorował, przeszedł operację gruczolaka na powiece i guza z siedzibie.  Na razie jest wszystko dobrze i oby jak najdłużej..

IMG_20250102_213453.jpg

IMG_20250103_204611.jpg

• Like 1
Posted

💓        

Zapraszam na maleńki kramik                                                                                                              na pomoc Gucieńkowi od naszej Reni Onaa

Posted
Dnia 31.12.2024 o 16:32, Murka napisał:

Rozliczenie kotków za grudzień:

-372 zł hotelowanie Anielki 1-31.12

-372 zł hotelowanie Aksamitki 1-31.12

-352 zł hotelowanie Letycji 1-31.12 (10 dni zniżkowo ze względu na karmę)

-10 zł przejazd z Letycją na szczepienie

-5 zł odrobaczenie II Letycji

Razem: -1111 zł

Opłacona faktura za hotelowanie kotków: 1111 zł

hotelowanie koty Murka.pdf

Posted
Dnia 9.01.2025 o 11:14, Poker napisał:

Zrobiłam ogłoszenie Aksamitce na Bielsko Białą pod imieniem Tusia. Wyróżniłam na miesiąc

https://www.olx.pl/d/oferta/koteczka-o-zjawiskowej-urodzie-czeka-na-wyjatkowy-dom-CID103-ID117KVB.html?bs=olx_pro_listing

Bardzo dziękuję Poker, nie rozumiem tego braku zainteresowania koteczką:(.

Pięknie dziękuję też Alaskan za olx dla koteczek, mam nadzieję, że teraz przy tylu ogłoszeniach chociaż jedna z nich znajdzie dom, tyle już czekają.

Dziękuje też Murce za piękne zdjęcia; ja dopiero dzisiaj odzyskałam możliwość logowania się na dogo, trochę mnie przytrzymało;)

Posted

Pięknie dziękuję za wpłaty na konto Zea kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

30 zł - Jo37 (27.12.) na koty

50 zł - MikAga (08.01.) będzie dla Albinki

200 zł - Figunia (09.01.) będzie dla Albinki

comiesięczne wpłaty 10 zł  - malti (zasilają konto kotów u Murki)

Posted
Dnia 15.01.2025 o 19:35, Tola napisał:

Jutro moja osobista 17 letnia Telma ma zabieg, bardzo proszę o ciepłe myśli i kciuki, bardzo się boję:(

Faktycznie można się niepokoić. Musi być dobrze. Trzymam kciuki.

Posted

Dwa lata temu pomagaliśmy w kastracjach stada kotów w gospodarstwie pod Zamościem (23 km). Parę dni temu dowiedziałam się, że teraz facet rozmnaża psy i że bardzo potrzebna pomoc. Byliśmy tam dzisiaj z TZem; psów jest 12 w tym 5 suczek + 4 młodziutkie ( dwie  8 mies. i jedna 2 letnia). Po Śnieżce jest miejsce u Murki, więc jedna juZ może jechać. Bardzo dziękuję Murce, że zgodziła się przyjąć dwie siostrzyczki od razu, bo na pewno będzie im raźniej i łatwiej pokonają stres związany z wyjazdem. Gdy już wyjeżdżaliśmy pokazała się jeszcze jedna siostra, ta 8 miesięczna, ale nie mam gdzie jej zabrać😢 Ja wiem, że  teraz na dogo i nas mało, i miejsc, gdzie można zabrać psy też brak i pieniędzy brak, ale może ktoś coś... Suczki są małe, ważą do 10 kg; nie są szczepione, odrobaczane, nie wiedzą, co to smycz. Były przestraszone, ale po paru minutach już machały ogonkami.   

IMG-20250118-WA0023.jpg

IMG-20250118-WA0013.jpg

IMG-20250118-WA0020.jpg

Posted

Suczki pojadą do hoteliku  prawdopodobnie we wtorek;  Murka musi od razu umówić wizytę u weta, a dzisiaj było już za późno. Przekonywanie faceta trochę trwało i do Zamościa też nie zdążylibyśmy, ale nie miałabym nawet gdzie przetrzymać suczek do wtorku. Mam nadzieję, że nic zlego nie zadzieje się przez te parę dni. 

Posted
Dnia 19.01.2025 o 16:11, Poker napisał:

Anecik zgodziła się przyjąć sunię.  Bierzemy kudłatą, jasną. 

Bardzo się cieszę, dziękuję w imieniu suni:)

Teraz tylko transport potrzebny...

Może ktoś coś podpowie?