Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
On 8/19/2024 at 10:14 PM, Isiak said:

To jeszcze jedno zdjęcie Sajuni 🙂 Już z domu 🙂 

inline.jpg

Dziecko padło. Nie przeszkadza jej, że jest w centrum zainteresowania.

Rośnij zdrowo maleńka!

• Like 2
Posted
Dnia 20.08.2024 o 10:59, Jaaga napisał:

Zaglądnęłam po kilku dniach.

Nie zbierajcie i nie płaćcie kasy. Jak zorientuje się, że może zarobić, to nie da wysterylizowac suczki i będzie ją rozmnażać.  To sytuacja jak z pseuduchami czy u handlarzy koni. Wiem, że serce się kroi, ale to napędzanie cierpienia. 

Już mówiłam Toli, że lepiej jako fundacja poprosić policję, zawiadomić kierownictwo Mopsu. Policja zawsze może skontrolować szczepienie p. wsciekliźnie i nałożyć karę. Po 2 tyg jest kolejna kontrola i jesli szczeienia nie bedzie, to znowu mandat. Jak baba będzie miała wykładać kasę na psy, to odechce jej sie zbieractwa. Pamiętajcie też, że wasze podatki idą na utrzymywanie takich osób.  Zawsze można więc skontaktować się z ierownictwem opieki społecznej. Uwierzcie, że działa to na zasadzie, że jeśli cos zaczyna śmierdzieć i ktoś się czepia, to wtedy dopiero zaczyna się działać. Teraz wszyscy boją się sxumu medialnego. Dopóki jest cicho, to robi się minimum. 

Faktycznie, Jaaga ma rację. Baba zajarzy, że dostała kasę za szczeniaki i będzie liczyć na kolejne. Tylko jak wyrwać stamtąd te dwa maluchy? Na szczepienia za małe, więc kontrola nie może się przyczepić.

Posted
Dnia 20.08.2024 o 12:55, Isiak napisał:

Faktycznie, Jaaga ma rację. Baba zajarzy, że dostała kasę za szczeniaki i będzie liczyć na kolejne. Tylko jak wyrwać stamtąd te dwa maluchy? Na szczepienia za małe, więc kontrola nie może się przyczepić.

O matkę mi chodziło. Przecież sunia weta nie widziała. Wystarczy, że szczeniak źle ułoży się w następnej ciąży i będzie po niej. Jak kobieta najpierw dostanie mandat, potem  będzie musiala ruszyć d..ę do weta i zapłacić, to i klapki w mózgu się pewnie otworzą.

Posted
Dnia 20.08.2024 o 18:23, Jaaga napisał:

O matkę mi chodziło. Przecież sunia weta nie widziała. Wystarczy, że szczeniak źle ułoży się w następnej ciąży i będzie po niej. Jak kobieta najpierw dostanie mandat, potem  będzie musiala ruszyć d..ę do weta i zapłacić, to i klapki w mózgu się pewnie otworzą.

Najpierw ten mózg musiała by mieć😤u niej to chyba tylko element dekoracyjny

• Upvote 1
Posted
Dnia 20.08.2024 o 19:52, PłatekŚniegu napisał:

Najpierw ten mózg musiała by mieć😤u niej to chyba tylko element dekoracyjny

Hi, hi,  element dekoracyjny musi widoczny, a ona ma  mózg schowany w czaszce 🙂

Posted
   Wszelka modlitwa za lapeńki i za panią z dziećmi, niechaj im się ułoży lepsze 
Może nie jest zaradna...może nie ma tam jak z pracą...i nikogo do pomocy  a w dzisiejszym swiecie na każdem kroku  kłody pod nogami...a jakże wiele wydatków
 i dobrego słowa choćby ... nic nic 
  • Upvote 1
Posted
Dnia 21.08.2024 o 07:28, Nadziejka napisał:
   Wszelka modlitwa za lapeńki i za panią z dziećmi, niechaj im się ułoży lepsze 
Może nie jest zaradna...może nie ma tam jak z pracą...i nikogo do pomocy  a w dzisiejszym swiecie na każdem kroku  kłody pod nogami...a jakże wiele wydatków
 i dobrego słowa choćby ... nic nic 

Nadziejko, pokładasz za duże nadzieje w ludziach. Niektorzy po prostu nie zasluguja na taki kredyt zaufania. Gdyby tak było, to obie byłyby wdzięczne za chęć pomocy. Za wsparcie, zainteresowanie. Jakby choć podziękowały za pomoc z pieskami, to sama pierwsza zrobiłabym i wysłała im paczkę oraz wyprawke dla malucha.  One nawet nie odbierały telefonów, pani z MOPS- u dwoi się i troi, żeby polepszyć ich sytuację, organizacje prozwierzęce chcą pomóc, a one odwalają cyrki. Tola prosiła o odrobaczenie szczeniaków, to kobieta nie była łaskawa nawet jechać z tym do weta, choć wizytę opłaciłaby fundacja. Wystarczyło minimum zaangażowania. Przeciez to ona bezmyślnie powołała do życia kolejne pokolenia i jest za nie odpowiedzialna.  Naprawdę są tak ograniczone i myślą, że dadzą im lepszy dom, niż wydając do adopcji? Przecież nie odrobaczone i nie zaszczepione maluchy są jak bomba biologiczna -wystarczy moment, wirus i będzie po nich.

Córce przed porodem nie dziwię się, wiem co hormony mogą zdziałać w tym momencie, ale jej matka? To dorosła kobieta, która powinna być odpowiedzialna i myśleć rozsądnie. Tylko z drugiej strony, skoro jej drugie dziecko jest w domu dziecka, to jak oczekiwać, że bardziej zainteresuje się psami? Wydaje mi się, że może być biednie, trudno, ale odpowiedzialnie. Tez wiem co to bieda, brak pieniędzy i kiedy musisz wybierać na co przeznaczyć, to co masz, obliczajac jak godnie żyć za minimum. I dlatego osobiście bardzo szanuję każdą chęć pomocy. 

To sytuacja jak z przypowieści o Salomonie. Prawdziwa matka odda dziecko, uzurpatorka będzie wolała dać je rozciąć na pół, upierając się przy swoim.

• Like 4
Posted
Dnia 21.08.2024 o 10:57, Poker napisał:

Kupiłam 24 serducha na bazarku Aska7 w podziękowaniu za dowiezienie " moich" suniek do hoteliku.

Już finiszuję z rozliczeniem, dzięki 😘

Posted

Nela była u weterynarza, waży 7 kg.  Została odrobaczona, pierwsze  szczepienie na wirusówki za tydzień. Świetnie sobie radzi. Na smyczy , o dziwo idzie bardzo ładnie. Jest  bystra ,do czego służy łóżko odkryła już na drugi dzień.

Nely na łóżku.jpg

• Like 9
  • Upvote 2
Posted
Dnia 22.08.2024 o 10:31, Tola napisał:

Dzisiaj wizyta w podkrakowskim Libertowie dla malutkiej Lidki, proszę o kciuki.

kciukiok9.jpg.b92207709a3e84571ae8dd6b9221d976.jpg

Posted
Dnia 22.08.2024 o 13:42, Poker napisał:

Trzymam.

Tola, podobno jesteś  na urlopie 🙂

No jestem i tym razem miało być inaczej😁😉. Nie da się nie uczestniczyć i  tak zupełnie odciąć,  trzeba m.in. odbierać tel, a jak trafia się dobry dom, to organizować wizytę itd😉 Ale dzięki temu, pomimo że nie ma nas w Zamościu, wspólnymi siłami udało się wczoraj uratować kociaka potrąconego przez auto i kotkę z dwoma maluchami, która wyprowadziła je bardzo blisko ulicy. 

• Like 1
Posted
Dnia 22.08.2024 o 10:31, Tola napisał:

Dzisiaj wizyta w podkrakowskim Libertowie dla malutkiej Lidki, proszę o kciuki.

lidka.jpg.03c1fac5e39f292ec4f3d77effe80b09.jpg

Koteczka ma super dom, Murka ustala z p. Agnieezka odbiór maluszki🥰 Dziękuję p. Joli za kolejną kocią  wizytę PA🌹🌹

• Like 1