Ewa Marta Posted March 9, 2022 Posted March 9, 2022 Dnia 9.03.2022 o 22:10, Tola napisał: Wspominałam tutaj o pani z dwoma swoimi kotami i koteczką przygarniętą po drodze. Pani ma wyjechać dzisiaj lub jutro i jednak zdecydowała się oddać koteczkę w dobre ręce, bo ciężko podróżować z 3 zwierzakami, tym bardziej, ze koteczka bardzo zestresowana, a pani ma swoją 24 letnią staruszkę. Kotka trafiła nie tylko w dobre ręce, ale w najlepsze ..... TZ zawiózł ją do Alaskan:) Pięknie jej się trafiło 😀 Quote
Poker Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 poszczęściło się maliźnie. Powkładałam kocyki, które mogą się przydać potem zwierzakom. Quote
Jo37 Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Na konto ZEA przekazałam 100 zł na karmę i kontenerki od urazki z Forum Kompostownik. Bezpośrednio na konto fundacyjne poszła jeszcze jedna wpłata z forum ogrodniczego. 1 Quote
Poker Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Podałam konto ZEA znajomym. Mam nadzieję, że wpłacą jakiś grosz. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Dnia 9.03.2022 o 22:10, Tola napisał: Wspominałam tutaj o pani z dwoma swoimi kotami i koteczką przygarniętą po drodze. Pani ma wyjechać dzisiaj lub jutro i jednak zdecydowała się oddać koteczkę w dobre ręce, bo ciężko podróżować z 3 zwierzakami, tym bardziej, ze koteczka bardzo zestresowana, a pani ma swoją 24 letnią staruszkę. Kotka trafiła nie tylko w dobre ręce, ale w najlepsze ..... TZ zawiózł ją do Alaskan:) Koteczka już u mnie. baaaardzo zestresowana, syczy, prycha, chce pacnąć łapką. Chyba powinna mieć na imię Valkiria...😉 Na razie koteczka nie załatwiła się do kuwety, karmę je. Jest odizolowana, chodzę do niej do pokoju, mówię. Dzisiaj rano nasyczała ma TZ, na mnie już nie.... Zamówiłam feromony Feliway. 5 1 Quote
Jo37 Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Przepiękna jest i urodzona pod Szczęśliwą Gwiazdą. Quote
Ewa Marta Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Dnia 10.03.2022 o 10:45, Alaskan malamutte napisał: Koteczka już u mnie. baaaardzo zestresowana, syczy, prycha, chce pacnąć łapką. Chyba powinna mieć na imię Valkiria...😉 Na razie koteczka nie załatwiła się do kuwety, karmę je. Jest odizolowana, chodzę do niej do pokoju, mówię. Dzisiaj rano nasyczała ma TZ, na mnie już nie.... Zamówiłam fromony Feliway. Życie wywróciło jej się do góry nogami. Widać, że zadbana, że była domowym kotem. Trudno się dziwić, że jest przerażona. Nie wiem, czy w jej przypadku nie powinnaś podać czegoś mocniejszego na uspokojenie. Może wet coś doradzi. Ona i tam ma ogromne szczęście. Jest już bezpieczna, w spokojnym miejscu. Nie mogę sobie wyobrazić, co czują te zwierzaki zamknięte w klatkach, ciągle przenoszone 😞 O tych zostawionych w zamkniętych mieszkaniach tam też nie przestaję myśleć 😞 Quote
elik Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Dnia 10.03.2022 o 11:35, Ewa Marta napisał: Nie mogę sobie wyobrazić, co czują te zwierzaki zamknięte w klatkach, ciągle przenoszone 😞 O tych zostawionych w zamkniętych mieszkaniach tam też nie przestaję myśleć 😞 Ciągle przychodzą mi na myśl biedni uchodźcy i zwierzaki, z którymi wędrują. Myśl o tych pozostawionych w mieszkaniach/domach powoduje, że po chwili żołądek skacze do gardła, a ciśnienia rośnie 😞 A co czują ich opiekunowie??? Straszny dramat. Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Wiem, że teraz trudno o dom dla psa, ale może ktoś pomoże znaleźć mi domy dla tych suczek, bo jak zostaną na tej wsi to za parę miesięcy będzie 7 razy tyle szczeniaków:( . Może ktoś zrobi ogłoszenie chociaż jednej suni... Ja w obecnej sytuacji nie mam gdzie ich zabrać, żeby spokojnie czekały na nowe rodziny:( Dzisiaj byliśmy z nimi w lecznicy - są śmierdzące, brudne, sierść w fatalnym stanie no i okazało się, że mają świerzbowca. Już myślałam, że ten dom z Poznania wycofa się, ale będą czekać na sunię, już nadali jej imię - Kiwi, jednak wyjazd Kiwi trzeba odłożyć na dwa tyg. Wetka mnie pocieszyła i powiedziała, że te leki nowej generacji są rewelacyjne i działają bardzo szybko, wiec już jutro maluchy powinny czuć się lepiej. Wszystkie suczki zostały dzisiaj zaszczepione po raz pierwszy, dostały książeczki zdrowia. Kiwi, na którą czeka domek w Poznaniu Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Szczeniak nr 1 Szczeniak nr 2 - mniejsza sunia najbardziej gładkowłosa Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Dzisiaj przyszłą paczka od Moli@, pięknie dziękuję. Jutro będę tam wieczorem, zaniosę paczkę. Dzisiaj byłą córka na dyżurze, jest komplet ludzi, wyjechała grupa 15 osób, ale za godzinę przyjechali kolejni. Dzisiaj przyjechały tez nowe zwierzaki - dwa psy. Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Córka z koleżanką na dzisiejszym dyżurze poukładały rzeczy od Poker. Kocyki dziecięce odłożyły dla zwierzaków. Dostałam jeszcze zdjęcie kosmetyków z paczki Poker. 2 Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Doszły wpłaty dla ukraińskich zwierzaków, bardzo dziękuję 100 zł - urazka (forum Kompostownik) 40 zł - Maria W. (forum Kompostownik) 30 zł - Bożena W. (forum Kompostownik Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Robiłam tez dzisiaj zdjęcia kotom, ale to już jutro wrzucę Quote
Alaskan malamutte Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Pomogę ogłaszac sunieczki. Biorę te dwie ostatnie, czyli kremowa i czarna z bialymi skarpetkami. Quote
Jo37 Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Dnia 10.03.2022 o 22:13, Tola napisał: Doszły wpłaty dla ukraińskich zwierzaków, bardzo dziękuję 100 zł - Jo37 40 zł - Maria W. (forum Kompostownik) 30 zł - Bożena W. (forum Kompostownik Te 100 zł to nie ode mnie tylko od Janiny B. ( nick urazka z forum Kompostownik) Quote
Poker Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Ogłoszę 1 i 2. Bardzo ułatwiłoby komunikację ponumerowanie szczeniorków. Czy cokolwiek wiadomo o nich? w jakim wieku są , na jak duże mogą wyrosnąć? Kiedy będą do adopcji ? na co były zaszczepione? Czy jest szansa na pomoc w transporcie? Quote
Tola Posted March 11, 2022 Author Posted March 11, 2022 Dnia 10.03.2022 o 22:59, Alaskan malamutte napisał: Pomogę ogłaszac sunieczki. Biorę te dwie ostatnie, czyli kremowa i czarna z bialymi skarpetkami. Dnia 10.03.2022 o 23:50, Poker napisał: Ogłoszę 1 i 2. Bardzo ułatwiłoby komunikację ponumerowanie szczeniorków. Czy cokolwiek wiadomo o nich? w jakim wieku są , na jak duże mogą wyrosnąć? Kiedy będą do adopcji ? na co były zaszczepione? Czy jest szansa na pomoc w transporcie? Pięknie dziękuję 🌹🌹 Szczeniaki urodziły się 24.12., ich mama jest średniej wielkości, ale one mogą być większe. Wyraźnie mniejsza od rodzeństwa jest sunia nr 2. Na razie są odrobaczone, zaszczepione, do adopcji będą za ok. 2 tyg. bo wtedy mają przyjechać do kontroli. Jak tylko to będzie możliwe to oczywiście będę szukała transportu. Quote
Alaskan malamutte Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 09:03, Tola napisał: Pięknie dziękuję 🌹🌹 Szczeniaki urodziły się 24.12., ich mama jest średniej wielkości, ale one mogą być większe. Wyraźnie mniejsza od rodzeństwa jest sunia nr 2. Na razie są odrobaczone, zaszczepione, do adopcji będą za ok. 2 tyg. bo wtedy mają przyjechać do kontroli. Jak tylko to będzie możliwe to oczywiście będę szukała transportu. Tolu, to jeszcze 3 moja. Ogloszę na Warszawę Nr 3 to Viki, nr 4 to Viola a nr 5 to Vega 🥰 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 10:10, Jo37 napisał: Asiu - jak koteczka? Koteczka przemieszcza się po pokoju, je, pije, załatwiła się. Na razie nie próbuję jej głaskać...może dzisiaj, jutro..Ona ma na szyi zawiązaną taką tasiemkę, ponieważ pani nie miała smyczy i tak ją wyprowadzała na siku....Zdejmę, jak tylko da się dotykać, nic na siłę.. 4 Quote
Recommended Posts