Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='IVV']co z ta malenka biala dziewczynka? moze nazwijmy ja jakos ...sama nie wiem...moze Abby(Abbi)

ja jestem za Abbi-jak pisałam oferuję pomoc w wyciągnięciu ale co dalej to ktoś bardziej doswiadczony musi się wypowiedzieć ,poczekajmy
czy Wy też nie widzicie moich banerków,są aktywne ale na moim pracowym kompie niewidoczne :(

Posted

Nie moglam przez 2 dni dostac sie na dogo:shake:
Dzsiaj bede dzwonic w sprawie transportu do Wrocławia, dam znac wieczorem.
Madallena - moze Ty wezmiesz chociaz na tyczasowy DT te mała białą?
Są deklaracje pomocy finansowej...
Albo moze jest ktos chetny dac DT naszej Fiszce(nie mzoe byc w z innymi czworonogami) - a wtedy ja zabiorę małą białą...
Fiszka jest malutka, wazy ok 5 kg

Posted

[quote name='sonia71']ja jestem za Abbi-jak pisałam oferuję pomoc w wyciągnięciu ale co dalej to ktoś bardziej doswiadczony musi się wypowiedzieć ,poczekajmy
czy Wy też nie widzicie moich banerków,są aktywne ale na moim pracowym kompie niewidoczne :([/QUOTE]
Banerków tez nie widzę...
Dziękuje za oferowaną pomoc, ale na razie nie mam gdzie zabrac suniek:roll:

Posted

Tola, bardzo chetnie ale.
teraz mam Sisi a zaraz po niej przyjezdza dzikus z Klembowa. Sunia, dla ktorej jestem jedynym ratunkiem bo jest przerazona.
Sasiadka niestety spalona (ostatnie akcje na dogo byly bardzo niemile i za cholere nie chce wziac tymczasa, jeszcze nie teraz).

Kombinujcie. Ja tez pokombinuje wieczorem. Zaspamuje znajomych.

Jak bedziecie w schronie zrobcie jej jakies jeszcze zdjecia. Jakiej ona jest wielkosci? (Mala Biala, Migotka?)

Posted

qurczę ,szkoda ze moja Sonia to zdeklarowana jedynaczka :( trudno ,trzeba czasu na jakieś rozwiązanie ,nic się nie poradzi ,(popracuję nad banerkami,syn twierdzi ze to wina przeglądarki Explorera,ale skoro wy nie widzicie to bez sensu są )na Abbi też dorzucę grosik

Posted

To ile jest tych deklaracji stałych i jednorazowych na Abbi? Może warto już zabiegać o hotelik w Brzyściu? Jak oprócz sterylki zasponsoruję maliźnie karmę, bo ileż takie maleństwo zje? Ciotki składać deklaracje, ta malizna jest w wielkiej potrzebie!!! Może jeszcze zapytać AlinyS o wolne miejsce dla małego pieska w wielkiej potrzebie?

Posted

Jeśli to miałaby być jakaś pomoc to pod koniec maja (chyba okolice 21 ego) mąż będzie jechał do wawy - sam, więc będzie dużo miejsca i na 100 % będzie mógł zabrać jakiegoś psinę (warunek to nie karmienie psiaka już dzień wcześniej, oraz osoba, która zgodnie z umówionym czasem odbierze psiaka na miejscu; transportery mamy) - oczywiście przejazd psiny za friko.
II sprawa - ja nie deklaruję niestety nic na hotelik Abbusi, bo tak jak się wypowiadałam uważam że cena jest z kosmosu wzięta. Bardzo chętnie natomiast wystawię bazarek i do kwoty która się z niego zbierze dorzucę tyle aby wyszło 100 zł - na sterylkę czy na domowy hotelik, który bezpłatnie lub za symboliczną kwotę zechce przyjąć maleńką.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Jeśli to miałaby być jakaś pomoc to pod koniec maja (chyba okolice 21 ego) mąż będzie jechał do wawy - sam, więc będzie dużo miejsca i na 100 % będzie mógł zabrać jakiegoś psinę (warunek to nie karmienie psiaka już dzień wcześniej, oraz osoba, która zgodnie z umówionym czasem odbierze psiaka na miejscu; transportery mamy) - oczywiście przejazd psiny za friko.
II sprawa - ja nie deklaruję niestety nic na hotelik Abbusi, bo tak jak się wypowiadałam uważam że cena jest z kosmosu wzięta. Bardzo chętnie natomiast wystawię bazarek i do kwoty która się z niego zbierze dorzucę tyle aby wyszło 100 zł - na sterylkę czy na domowy hotelik, który bezpłatnie lub za symboliczną kwotę zechce przyjąć maleńką.[/QUOTE]

Nie wiem, czy ceny są wzięte z kosmosu, czy nie, ale hoteliki dla psów to nie instytucja charytatywna lecz praca zarobkowa, prowadzący je z tego żyją! Ten w Brzyściu ma bardzo dobre warunki, super opiekę, bo oprócz właścicielki pomaga tam dogomaniaczka Kaskadaffik, są zdjęcia, wyjazdy do weta (bardzo taniego zresztą), spacery, socjalizacja, zabawy. Sama pomagałam w hoteliku, więc wiem, że pracy jest co niemiara z psami i po psach! I pewne niebezpieczeństwo też, pogryzienia, Aśka miała nawet złamaną rękę przez psa i szycia po pogryzieniu! Więc niech nikt nie pisze, że to ma być za darmo lub za przysłowiową złotówkę. Za darmo tymczas może dać prywatna osoba, mająca pracę lub inne źródło dochodu (np. bogatego TZ-ta). Ja tak brałam zamojskie suczki na tymczas, ale nie hotelik!!! Więc proszę nie piszcie, że zdzierają, bo to jest krzywdzące!!!

Posted

Dzisiasiaj rozmawialam z Murka - jest miejsce dla suni - 8 zl doba, trzeba jak najszybciej popdkjąc decyzję, bo zcekaja inne psiaki w kolejce.
Ja mam te 144 zl od IVV, wiem, ze sonia71 wyslala 50 zl do hoteliku, te zmozna to dolozyc. Ale co z reszta?
Bez stalych deklaracji nie da chyba rady...

Posted

[quote name='Tola']Dzisiasiaj rozmawialam z Murka - jest miejsce dla suni - 8 zl doba, trzeba jak najszybciej popdkjąc decyzję, bo zcekaja inne psiaki w kolejce.
Ja mam te 144 zl od IVV, wiem, ze sonia71 wyslala 50 zl do hoteliku, te zmozna to dolozyc. Ale co z reszta?
Bez stalych deklaracji nie da chyba rady...[/QUOTE]

Trzeba się szybko zdeklarować.

Posted

Kurczę.. bardzo bym chciała się zadeklarować, ale mam już kilka deklaracji hotelikowych.. nie chciałabym składać dekl. comiesięcznej nie wiedząc czy będę mogła się wywiązać. Najlepiej gdyby te nasze zasiedziałe tymczasiska wreszcie poznajdywały domki, a tu cisza aż po uszach dzwoni :(
z II strony jest szansa, że mała biała sunia znalazłaby szybko domek - to może i w hoteliku by tylko z miesiąc posiedziała?? Trudna decyzja. A trzeba też pamiętać o tym, że będzie trzeba kaski na sterylkę, na weta (bo wiadomo jakie psy wychodzą ze schronu), na ogłoszenia.

Jak bardzo zaawansowana jest jej ciąża?? Czy można to jakoś ocenić patrząc na nią?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Kurczę.. bardzo bym chciała się zadeklarować, ale mam już kilka deklaracji hotelikowych.. nie chciałabym składać dekl. comiesięcznej nie wiedząc czy będę mogła się wywiązać. Najlepiej gdyby te nasze zasiedziałe tymczasiska wreszcie poznajdywały domki, a tu cisza aż po uszach dzwoni :(
z II strony jest szansa, że mała biała sunia znalazłaby szybko domek - to może i w hoteliku by tylko z miesiąc posiedziała?? Trudna decyzja. A trzeba też pamiętać o tym, że będzie trzeba kaski na sterylkę, na weta (bo wiadomo jakie psy wychodzą ze schronu), na ogłoszenia.

Jak bardzo zaawansowana jest jej ciąża?? Czy można to jakoś ocenić patrząc na nią?[/QUOTE]
Tak jak pisala wczesniej - ja suni nie widzialam; powiedziala mi o niej agada, ale w tych nerwach nie wrocilam juz do niej. Potem w domu znalazlam ją na tym jedynym zdjeciu wsrod duzych suk.
Nie wiadomo tez, czy czy to ciąza...

Posted

Muszę rozpuścić wici wśród znajomych i będziemy działać w sprawie Abbi... Sonia, czy Ty jesteś mobilna, popytaj proszę może ktoś mógłby ją zawieść do hoteliku? Koszty zwrócimy. Ja szukam również :razz:, trzymajcie kciuki, by sprawnie poszło :cool3:

Posted

Nie mam czasu przeczytać wszystkiego co dotyczy białej suni ,ale z tego co zrozumiałam to jej sytuacja jest poważna .Nie mam miejsc wolnych ,ale Matrioszka ma u mnie stałe miejsce duzy boks .Sa tam dwa miejsca ,jest teraz jamnik który uwielbia sunie i sie z nimi dogaduje .W sytacji kiedy mały pies kosztuje u mnie 8zł( z wyzywieniem ) to gdy sa dwa w boksie płaci się 6zł ( 2zł taniej ) .
tyle moge pomóc ( jesli juz czegoś nie macie bo nie czytałam dokładnie ).
mam tylko warunek ewentualny.... zbadanie przezz weta i brak chorób skórnych .Jamnik jest zdrowy ,zadbany .
Mam juz chorego Henia i muszę postepowac bardzo ostroznie.Oczywiście jeśli zgodzi sie matrioszka to jej miejsce ....

Posted

ano właśnie - czy jest w ciąży? Bo jeśli nie jest to sprawa nie jest taka pilna. Czy jest sposób na dowiedzenie sie o to? Bo pewnie zapytanie tych wszystkich pseudo pracowników w schronie dużo nie da. U nich słowo to tak jakby nie było, nie?