Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jogi napisał(a):
a cesarkę się robi?! to tak jak sterylka tylko się szczeniaki ratuje
Dla mnie celem nadrzednym jest niedopuszczanie do rozmnażania. Wet który twierdzi, że się w wysokiej ciązy nie sterylizuje, niech podjedzie do najbliżeszgo schroniska, może przemysli sobie co nieco. Kiedyś co mądrzejsi twierdzili, że się powinno raz suke dopuścić;)

To tylko zalezy od danego weterynarza,czy podejmie sie takiej sterylki aborcyjnej u suczki w zaawansowanej ciazy czy nie. Ja jestem jak najbardziej za taka sterylka,chocby ztego wzgledu zeby potem nie usypiac urodzonych juz malenstw...

Posted

Jesli Abi nie urodziła w zcasie podrózy to jest juz na operacji....
Trzymajcie kciuki:roll:
Abi i sznaucereczka były w jednym boksie, moze faktycznie dac je razem u Murki...

Posted

ja tez kciuki za sunieczke mocno zacisnięte...no sama nie wiem co z tym boksem...ja jakby co jestem pierwsza w kolejce terazx do Murki no ale będzie moja kolej jak jakis jej podopieczny znajdzie dom...ile to potrwa nikt nie jest w stanie okreslić...to może rzeczywiscie sunie wsadzić razem skoro i tak razem siedziały w boksiew schronisku

Posted

denerwuje sie tymi dziewczynami...jedna chuda ,druga w ciazy... mam nadzieje ze Sznupcia szybko trafi do Malejwaszki ,a Abbi nie bedzie miec komplikacji...

Posted

IVV napisał(a):
denerwuje sie tymi dziewczynami...jedna chuda ,druga w ciazy... mam nadzieje ze Sznupcia szybko trafi do Malejwaszki ,a Abbi nie bedzie miec komplikacji...

Teraz juz nic sie nie zrobi,bo tu nastala cisza od ABBI... pozostaje tylko czekac na jakies nowe wiadomosci...Niepokajaca jest taka cisza o ABBI...

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Teraz juz nic sie nie zrobi,bo tu nastala cisza od ABBI... pozostaje tylko czekac na jakies nowe wiadomosci...Niepokajaca jest taka cisza o ABBI...

Spokojnie, Murek (pan) jest obecnie z Abbi u wetki, nie ma komórki, trochę potrwa zanim będzie po i sunia dojdzie do siebie. Murka obiecała zdać relacje jak najszybciej, śledzi wątek ;) i trzyma rękę na pulsie. Nalezy trzymać tylko kciuki, aby wszystko dobrze poszło. Wetka to niby świetny fachowiec, więc tym bardziej myślę, że wszystko będzie ok. :cool3:

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):

Przypominam jednocześnie, że jeśli nie znajdziecie nic wcześniej i transp. byłby potrzebny to 21/22 maja jest takowy do wawy

Jeśli byłby tydzień później transport z W-wy w pobliże małejwaszki, to należy wziąć pod uwagę tę propozycję...

Posted

agada napisał(a):
spokojnie, murek (pan) jest obecnie z abbi u wetki, nie ma komórki, trochę potrwa zanim będzie po i sunia dojdzie do siebie. Murka obiecała zdać relacje jak najszybciej, śledzi wątek ;) i trzyma rękę na pulsie. Nalezy trzymać tylko kciuki, aby wszystko dobrze poszło. Wetka to niby świetny fachowiec, więc tym bardziej myślę, że wszystko będzie ok. :cool3:

wiec trzymajmy kciuki...!!!

Posted

trzymam też bardzo mocno
A co do wetów to potrafią cholernicy narobić dużo złego - u nas w miasteczku powszechne jest przekonanie, że suka musi raz urodzić. Kiedy próbuję kogoś oświecić to ludzie twierdzą, że wet i tak wie lepiej :( Albo przytakują , dziwią się, mówią "ooo, nie wiedziała/em" i dalej robią swoje :(
Smutne.
No ale najważniejsze, że przynajmniej dzieciaki Abbey nie będą cierpiały na tym niedobrym dla psiaków świecie :)

Posted

matrioszka2 napisał(a):
IVV - pamiętaj, że jesteśmy przeciw rozmnażaniu,więc się opanuj. :evil_lol:
I czekaj z godnością.:cool1:Bez takich ekscesów.No.:diabloti:

hahaha :lol:

trzymam :kciuki: za niunię!!!

Posted

nie ma godnosci jak jest zmartwienie pieskami;)
a z tym jajem poczekam bo jeszcze mnie wysterylizujecie:evil_lol:
no juz...cos???????????

Posted

co do sznupki-to jeżeli to rzeczywiście ona ,to była bardzo ruchliwa w boksie a Abbi nie reagowała na innych a inni na nią .leżała cichutko koło wejścia więc nie wiem czy ma znaczenie że były razem w boksie

Abbi trzymam mocno wszystkie kciuki za twoje zdrówko-zasługujesz na to maleńka

Posted

[quote name='sonia71']obiecane zdjątka Abbi

...brak mi slow ...ale teraz bedzie juz dobrze...domek sie znajdzie ...Abby jest sliczna!

Posted

Wydaje mi się, ze to był ostatni moment na zabranie Abi; wyobrazacie sobie poród w boksie z kilkunastoma innymi sukami...
To jak wyrok:roll:
Dobrze, ze malutka uniknęła tego koszmaru.
Zeby tylko teraz bylo dobrze.