Jump to content
Dogomania

Kontynuujemy szczęśliwy adopcyjnie wątek dla nowej suni. Ma na imię Zuzia. Zostańcie z nami, pomóżcie ją utrzymać. Sali ma DS! Wanilka, Tosia i Inka też już w DS

Recommended Posts

Posted

Cudownie, że jest już w hoteliku. Ale serce pęka jak się patrzy na tego maluszka, który został w boksie. 
A może wspólnymi siłami mogłybyśmy mu pomóc? Czy ktoś wsparłby psiaka choćby najmniejszą deklaracją? 

Rozmawiałyśmy z Alaskan o finansach, liczyłyśmy co mamy i niestety potrzebowałybyśmy wsparcia w jego utrzymaniu. Asia ma zapytać Murkę, czy w razie czego byłoby u niej miejsce… Pytanie tylko co zrobić, jak miejsce będzie, a kasy zabraknie 😩

Bardzo prosimy pomyślcie, czy gdyby mógł jechać do hotelu, mogłybyście coś dla niego wyskrobać.

Idzie mróz, a on waży 6 kg. Alaskan powiedziała, że za nic nie chciał wracać do kojca. Bardzo garnie się do człowieka. Powinien szybko znaleźć dom. Urządzają nas nawet deklaracje czasowe, jednorazowe, jakiekolwiek...

• Upvote 1
Posted
Dnia 4.01.2025 o 16:42, Alaskan malamutte napisał:

Rozmawiałam z Murką. 

Zgodziła się przyjąć maluszka ❤️❤️❤️

Wspaniale!!!! Pytanie tylko skąd wziąć fundusze na jego utrzymanie... Ja deklaruję 30 zł miesięcznie na dobry początek.

Posted
Dnia 4.01.2025 o 16:45, Nesiowata napisał:

Tylko dycha stałej. Oby mu się udało.

Nie tylko, ale aż dycha 🙂 A jeszcze biorąc pod uwagę wszystkie dychy, które wysyłasz naszym psiakom, to naprawdę duża kasa się robi.  Bardzo dziękujemy ❤️ 

Posted

20 zł miesięcznie dla maluszka. Jednorazowo też coś dorzucę jak skończę wizyty u wetów w tym miesiącu. Nie wiem ile będę musiała wydać, nawet nie chcę na razie myśleć o tym.

• Like 2
Posted
Dnia 4.01.2025 o 16:45, Nesiowata napisał:

Tylko dycha stałej. Oby mu się udało.

Dnia 4.01.2025 o 18:31, agat21 napisał:

20 zł miesięcznie dla maluszka. Jednorazowo też coś dorzucę jak skończę wizyty u wetów w tym miesiącu. Nie wiem ile będę musiała wydać, nawet nie chcę na razie myśleć o tym.

Z całego serca Wam dziękujemy!!!Schroniskowa codzienność jest taka smutna, chcemy zabrać Morelkę i ...

Zaraz założę wątek maluchowi. 

• Like 1
Posted
Dnia 4.01.2025 o 18:31, agat21 napisał:

Pięknie dziękujemy ❤️ Agatko, a dałabyś radę jeszcze bazarek imienny jak Asia założy wątek? 

Posted
Dnia 4.01.2025 o 18:44, Ewa Marta napisał:

Pięknie dziękujemy ❤️ Agatko, a dałabyś radę jeszcze bazarek imienny jak Asia założy wątek? 

Jasne, że imienny będzie 😊

• Upvote 1
  • Ewa Marta changed the title to Kontynuujemy szczęśliwy adopcyjnie wątek dla nowej suni Tosi! Zostańcie z nami, pomóżcie ją utrzymać. Sali ma DS! Wanilka też już w DS
Posted
Dnia 4.01.2025 o 22:13, Ewa Marta napisał:

My tu gadu gadu o małym psiaku, a tymczasem aktualna  bohaterka tego wątku dostała własne imię TOSIA ❤️

Tak! Potwierdzam z całą mocą urzędu bazarowego 😁 Tosia 🐶

Posted

Tosia bardzo ładne imię i pasuje do suni :)

Wczoraj spacerki były krótkie, z przysiadami, oglądaniem się itd. i powrót do domu na rączkach, ale co trzeba to było na nich zrobione. Dzisiaj już było lepiej. Spacerek dłuższy i udało się wrócić o własnych łapach :) 

W południe spróbuję wyprowadzić ją ze Śnieżką i trzecim psiakiem, może będzie się czuła pewniej.

Sunia bardzo fajna, łagodna, bojąca się byle czego, ale od pierwszego momentu polubiła kanapę i od pierwszego momentu ścieli ją wg swoich zasad ;)

Ze Śnieżką chyba się poznały (na jednym zdjęciu widać jej fragment, bo Śnieżka nie usiedzi chwili spokojnie ;) )

tosia.jpg

tosia1.jpg

tosia2.jpg

• Like 6
Posted

Zobaczcie, jaki ma uśmiech na pyszczku 😀 Niesamowita różnica w stosunku do poprzednich zdjęć. Wolontariusze dwóją się i troją w schronisku, ale tamto miejsce i tak przeraża większość tych małych stworzeń. 
Murko, bardzo dziękujemy za relację i piękne zdjęcia ❤️ Jestem o nią już spokojna😁