Alaskan malamutte Posted January 4 Posted January 4 Dotarli śzczęśliwie. Całą drogę sunia cichutka..jakby jej nie było. Murka przysłała zdjęcia. No i sunia chodzi na smyczy😁 2 Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 Cudownie, że jest już w hoteliku. Ale serce pęka jak się patrzy na tego maluszka, który został w boksie. A może wspólnymi siłami mogłybyśmy mu pomóc? Czy ktoś wsparłby psiaka choćby najmniejszą deklaracją? Rozmawiałyśmy z Alaskan o finansach, liczyłyśmy co mamy i niestety potrzebowałybyśmy wsparcia w jego utrzymaniu. Asia ma zapytać Murkę, czy w razie czego byłoby u niej miejsce… Pytanie tylko co zrobić, jak miejsce będzie, a kasy zabraknie 😩 Bardzo prosimy pomyślcie, czy gdyby mógł jechać do hotelu, mogłybyście coś dla niego wyskrobać. Idzie mróz, a on waży 6 kg. Alaskan powiedziała, że za nic nie chciał wracać do kojca. Bardzo garnie się do człowieka. Powinien szybko znaleźć dom. Urządzają nas nawet deklaracje czasowe, jednorazowe, jakiekolwiek... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 4 Posted January 4 Był w kojcu że Śnieżką i "naszą" sunią, która dzisiaj pojechała do Murki. Teraz został sam...😭 Quote
Alaskan malamutte Posted January 4 Posted January 4 Rozmawiałam z Murką. Zgodziła się przyjąć maluszka ❤️❤️❤️ Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 16:42, Alaskan malamutte napisał: Rozmawiałam z Murką. Zgodziła się przyjąć maluszka ❤️❤️❤️ Wspaniale!!!! Pytanie tylko skąd wziąć fundusze na jego utrzymanie... Ja deklaruję 30 zł miesięcznie na dobry początek. Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 16:45, Nesiowata napisał: Tylko dycha stałej. Oby mu się udało. Nie tylko, ale aż dycha 🙂 A jeszcze biorąc pod uwagę wszystkie dychy, które wysyłasz naszym psiakom, to naprawdę duża kasa się robi. Bardzo dziękujemy ❤️ Quote
agat21 Posted January 4 Posted January 4 20 zł miesięcznie dla maluszka. Jednorazowo też coś dorzucę jak skończę wizyty u wetów w tym miesiącu. Nie wiem ile będę musiała wydać, nawet nie chcę na razie myśleć o tym. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted January 4 Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 16:45, Nesiowata napisał: Tylko dycha stałej. Oby mu się udało. Dnia 4.01.2025 o 18:31, agat21 napisał: 20 zł miesięcznie dla maluszka. Jednorazowo też coś dorzucę jak skończę wizyty u wetów w tym miesiącu. Nie wiem ile będę musiała wydać, nawet nie chcę na razie myśleć o tym. Z całego serca Wam dziękujemy!!! Zaraz założę wątek maluchowi. 1 Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 18:31, agat21 napisał: 20 zł miesięcznie dla maluszka. Jednorazowo też coś dorzucę jak skończę wizyty u wetów w tym miesiącu. Nie wiem ile będę musiała wydać, nawet nie chcę na razie myśleć o tym. Pięknie dziękujemy ❤️ Agatko, a dałabyś radę jeszcze bazarek imienny jak Asia założy wątek? Quote
agat21 Posted January 4 Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 18:44, Ewa Marta napisał: Pięknie dziękujemy ❤️ Agatko, a dałabyś radę jeszcze bazarek imienny jak Asia założy wątek? Jasne, że imienny będzie 😊 1 Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 20:42, agat21 napisał: Jasne, że imienny będzie 😊 Bardzo Ci jesteśmy wdzięczne ❤️ Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 21:12, agat21 napisał: Imienny jest. Link na wątku psiaczka 🙂 I jakie fajne imiona już się pojawiły na nim 😀 Quote
Ewa Marta Posted January 4 Author Posted January 4 My tu gadu gadu o małym psiaku, a tymczasem aktualna bohaterka tego wątku dostała własne imię TOSIA ❤️ Quote
agat21 Posted January 4 Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 22:13, Ewa Marta napisał: My tu gadu gadu o małym psiaku, a tymczasem aktualna bohaterka tego wątku dostała własne imię TOSIA ❤️ Tak! Potwierdzam z całą mocą urzędu bazarowego 😁 Tosia 🐶 Quote
Ewa Marta Posted January 5 Author Posted January 5 Ciekawe, jak maleńka przeżyła pierwszą noc. Spała słodko, czy czuwała… Quote
Murka Posted January 5 Posted January 5 Tosia bardzo ładne imię i pasuje do suni :) Wczoraj spacerki były krótkie, z przysiadami, oglądaniem się itd. i powrót do domu na rączkach, ale co trzeba to było na nich zrobione. Dzisiaj już było lepiej. Spacerek dłuższy i udało się wrócić o własnych łapach :) W południe spróbuję wyprowadzić ją ze Śnieżką i trzecim psiakiem, może będzie się czuła pewniej. Sunia bardzo fajna, łagodna, bojąca się byle czego, ale od pierwszego momentu polubiła kanapę i od pierwszego momentu ścieli ją wg swoich zasad ;) Ze Śnieżką chyba się poznały (na jednym zdjęciu widać jej fragment, bo Śnieżka nie usiedzi chwili spokojnie ;) ) 6 Quote
Ewa Marta Posted January 5 Author Posted January 5 Zobaczcie, jaki ma uśmiech na pyszczku 😀 Niesamowita różnica w stosunku do poprzednich zdjęć. Wolontariusze dwóją się i troją w schronisku, ale tamto miejsce i tak przeraża większość tych małych stworzeń. Murko, bardzo dziękujemy za relację i piękne zdjęcia ❤️ Jestem o nią już spokojna😁 Quote
Alaskan malamutte Posted January 5 Posted January 5 Jak cudownie widzieć ją na kanapie z uśmiechem na pysiu😍❤️🥰 Sunieczka jest śliczniutka😍 Poczekamy tak ze dwa tygodnie i zaczniemy ją ogłaszać. Quote
Ewa Marta Posted January 5 Author Posted January 5 Dnia 5.01.2025 o 11:22, agat21 napisał: Jaka dumna na tej kanapie! 😁 Przede wszystkim spokojna 😀 Quote
limonka80 Posted January 5 Posted January 5 Jaki uśmiech 😍 I to spojrzenie - od razu widać, że Tosia to bystra dziewczynka 😀 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 6 Posted January 6 Odpoczynek po spacerku🥰❤️ Wanilka vel Tola jest oczkiem w głowie pani Basi❤️ 1 Quote
Recommended Posts