Jump to content
Dogomania

Elio - porzucony psiak, który na wschodnich krańcach Polski nikogo nie obchodził, z głodu żywił się odchodami bydła, uratowany przez Figunia, skomli o kasę na hotel i weta, żeby dotrwać do własnego domu.

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.07.2024 o 23:40, agat21 napisał:

Na bazarku imiennym piesio dostał imię Elio. 😀

Oooooo  bardzo, bardzo dziękujemy. Piękne imię niezależnie od tego, co ono oznacza   😍 

Tytuł zmienię jutro, bo dzisiaj już padam i zaraz spadam do wyrka. Jutro i pojutrze czekają mnie ciężkie dni  🙂 

• elik changed the title to Elio - porzucony psiak, który na wschodnich krańcach Polski nikogo nie obchodził, z głodu żywił się odchodami bydła, uratowany przez Figunia, skomli o kasę na hotel i weta, żeby dotrwać do własnego domu
Posted

WiosnaA zapłaciła za transport Elio do weta. Od razu nie zapytałam ile, a teraz chwilowo nie mogę się dodzwonić. 

Posted

Czy ktoś podjąłby się funkcji skarbnika Elio?
Podjęłam się tej roli, ale będzie mi bardzo ciężko, ponieważ już prowadzę finanse pięciu psiaczków, w tym dla dwóch podwójnie (konto prywatne + ZEA) + bazarki. To byłyby finanse szóstego psiaczka.

Proszę o szybką decyzję, bo kasa potrzebna na wczoraj  🙂 

Posted
On 7/23/2024 at 7:36 PM, elik said:

WiosnaA zapłaciła za transport Elio do weta. Od razu nie zapytałam ile, a teraz chwilowo nie mogę się dodzwonić. 

Eluniu, ja biorę te koszty na siebie. Ustaliliśmy z Anią to od razu. Czekam tylko na nr Jej  konta. 

Nie wiem, czy to ważne w rozliczaniu kosztów na piesia ale dodam, że za pomoc w szukaniu go i transport z Białegostoku i potem do Ani, Córką zapłaciła Panu 300 złotych.

• Like 1
Posted
Dnia 23.07.2024 o 20:46, Figunia napisał:

Eluniu, ja biorę te koszty na siebie. Ustaliliśmy z Anią to od razu. Czekam tylko na nr Jej  konta. 

Nie wiem, czy to ważne w rozliczaniu kosztów na piesia ale dodam, że za pomoc w szukaniu go i transport z Białegostoku i potem do Ani, Córką zapłaciła Panu 300 złotych.

Dobrze Aniu, że przypomniałaś. Wiedziałam o tym, ale zapomniałam. Wszystkie wydatki wiązane z Elio są ważne i trzeba je odnotować, co zaraz zrobię  🙂 

• Upvote 1
Posted
Dnia 23.07.2024 o 20:54, Nesiowata napisał:

Finanse mogę prowadzić - nie ma sprawy.

Bardzo się cieszę Danusiu i bardzo, bardzo Ci dziękuję   DzikujCi.png.5f529022ea8f31191071b98222330ab5.png

Na post rozliczeniowy możesz wykorzystać swój post z poprzedniej strony wątku  🙂 Jeśli Ci to pomoże, to wykorzystaj moje notatki z tego postu

Dnia 21.07.2024 o 16:08, Nesiowata napisał:

A co z nr konta?

Posted

50,00 zł stałej deklaracji ofiarowała dla Elio moja znajoma Bożenka, która zimą na zmianę z moim mężem jeżdżą co tydzień na działkę i uzupełniają karmę dla kotków.

Bożenko ogromnie Ci dziękuję   dlaciebiekwiaty.gif.8893c3843abbdcab4f36aefe0e2fb55e.gif

• Upvote 1
Posted
Dnia 23.07.2024 o 22:42, elik napisał:

Na post rozliczeniowy możesz wykorzystać swój post z poprzedniej strony wątku  🙂 Jeśli Ci to pomoże, to wykorzystaj moje notatki z tego postu

Pozwoliłam sobie skopiować

• Like 1
Posted
On 7/23/2024 at 10:46 PM, elik said:

50,00 zł stałej deklaracji ofiarowała dla Elio moja znajoma Bożenka, która zimą na zmianę z moim mężem jeżdżą co tydzień na działkę i uzupełniają karmę dla kotków.

Bożenko ogromnie Ci dziękuję   dlaciebiekwiaty.gif.8893c3843abbdcab4f36aefe0e2fb55e.gif

Elu, przekaz proszę Pani  Bożence, od nas, równie serdeczne podziękowania za tak dużą pomoc dla Elio.

Trzeba mieć wielkie serce i empatię,by ofiarować wsparcie nieznanemu pieskowi.

Oczywiście, to dzięki temu, że ma do Ciebie zaufanie i że psiaka Jej pokazałaś.

Zatem Tobie Elu dziękuję serdecznie także.

Posted
Dnia 24.07.2024 o 09:55, Figunia napisał:

Elu, przekaz proszę Pani  Bożence, od nas, równie serdeczne podziękowania za tak dużą pomoc dla Elio.

Trzeba mieć wielkie serce i empatię,by ofiarować wsparcie nieznanemu pieskowi.

Oczywiście, to dzięki temu, że ma do Ciebie zaufanie i że psiaka Jej pokazałaś.

Zatem Tobie Elu dziękuję serdecznie także.

Bożenkę oczywiście wyściskałam i serdecznie podziękowałam. Teraz przekażę podziękowanie także od Was  🙂 
Dzisiaj rano Bożenka przyniosła 50,00 zł dla Elio, ale jeśli pozwolisz Danusiu, nie będę wpłacać na Twoje konto, tylko od razu przekażę przelewem WiosnaA, z którą dzisiaj rozmawiałam i powiedziała, że za transport Elio do weta zapłaciła akurat 50,00 zł. Nie ma sensu, żeby kasa plątała się po kontach, kiedy może trafić od razu na właściwe konto.

@Nesiowata może tak być?

• Upvote 1
Posted

W iosnaA mówi, że Elio jest rewelacyjny. Człowiek jest dla niego number one 🙂 Chciałaby zrobić dla niego sesję zdjęciową, ale ie jest pewna, czy uda się zrobić to dzisiaj. Jeśli będą zdjęcia  ruszymy z ogłoszeniami i tu bardzo proszę o pomoc.
Elio musi być zabrany od WiosnaA jak najszybciej. Wiedzieliśmy o tym i liczyliśmy na hotel u katakka. Jak się okazało niestety tam nie będzie mógł pojechać. U kasiant może być ewentualnie przyjęty dopiero we wrześniu. Nie może tak długo czekać na hotel u WiosnaA. Czy macie jakiś pomysł na hotel wcześniej?

Wyniki z biochemii miały przyjść na adres mailowy Fundacji ZEA. Dopytam Martusi.

Myślałam, że Eliot mógłby być wykastrowany podczas pobytu u WiosnaA, ale nie jest to możliwe. Jeśliby trafił się odpowiedni DS podczas pobytu Elio u WiosnaA, to może kilka dni po zabiegu, a przed wyjazdem do DS mógłby spędzić w płatnym hoteliku w okolicy WiosnaA, przy czym jest to hotel komercyjny, ale może te kilka dni dalibyśmy radę go utrzymać.

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu hotelu dla Elio     prosz.jpg.3834f9277eb832a153069ae7fa735901.jpg

• Upvote 1
Posted
Dnia 24.07.2024 o 10:03, Figunia napisał:

Martwi mnie brak odpowiedzi od Ani Wiosny. 

Prosilam o podanie konta chyba trzy dni temu.

Oby tylko nic zlego się u Niej nie działo.

Ania napisała do Ciebie maila wczoraj wieczorem. Zaglądnij do poczty.