Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę oddzielić Cudkę od Nataszki, bo nie dopuszcza jej do miski i ją gryzie.

Nataszka skacze jak małpka. Dziś spała na oparciu kanapy. Wczoraj nie zdążyłam rozpakować walizki Lalicji i zastałam Nataszkę na stole w walizce z jej ciuszkami i kocykami. To taki jeszcze dzieciaczek. Są obie prawie w tym samym wieku.

IMG_20241201_115221.jpg

• Like 1
  • Jo37 changed the title to Rzepik szczęśliwy w DS. Na jego miejsce przyjechały Szyszka i Nataszka. Sunie bardzo proszą o pomoc i domy
Posted
Dnia 3.12.2024 o 08:36, Nadziejka napisał:
Wszelka modlitwa
za maliznę i braciszkowo
Jagusiu za Was 
z kramiku
    mamy 70 zl ale jeszcze gramy kilka dni   

Dziękuję  ślicznie

Posted

Jo37, dziękuję Ci bardzo za bazarek. Własnie zobaczyłam filmik ze schroniska i Nataszka zostawiła tam cały miot rodzeństwa. Ma więc ogromne szczęście, zewyjechała. Teraz już oby tylko udało się nam ją wysłac jak najszybciej do nowego domu.

• Like 2
Posted

Chciałam podziekowac Toli za podesłanie namiarów  do nas małżeństwu zainteresowanemu adopcją suczki. Państwo byli dziś poznać Szyszkę i są nią zauroczeni i zdecydowani. I chyba ze wzajemnoscią, bo Szyszka ich szukała, kiedy wyjechali. Pani "kupiła" ją pysznymi smaczkami 😉

Jeszcze zrobimy wizytę, ale wydaje się, że będzie miała dom. 

Dziś zrobiłam zdjęcia Nataszce.

• Like 4
Posted
Dnia 4.12.2024 o 17:20, Onaa napisał:

To powodzenia Szyszuniu 🍀.

A Nataszka uroczo wygląda w tym fajnym ubranku.

Bo jest urocza 😄 Ma krociutkie włoski, a te koszulki są rewelacyjnie mieciutkie i dopasowują sie. Kupiłam ich więcej, to te z najkrótsza sierści w nich chodzą. Jest wielkości mojej Lalicji, więc ma jej szafkę ciuchów do dyspozycji. Dziś przyszła różowa futerkowa kurteczka w serduszka, tylko mąż wstydził się z nią w tej kurteczce wyjść, bo byli u nas pracownicy z sąsiedniej wsi 😉  wczoraj od znajomej dostała skarpeteczki w świąteczne wzory. Ciuszki jej nie przeszkadzają, ale szelek już nie chciała.

IMG_20241204_180147.jpg

IMG_20241204_180143.jpg

• Like 4
Posted

Jestem zakochana w Nataszce😍  A Szyszce życzę dużo miłości. To ta rodzina, która była zainteresowana niedużą suczką tolerującą koty;  państwo na emeryturze, spokojni,  więc Szyszka jak najbardziej powinna być tam szczęśliwa. 

Posted

Wczoraj dotarły podkłady zamówione przez Jo37  dla dziewczyn- 150 szt. Dziękuję bardzo. Jo37, poproszę o ujęciu w rozliczeniu, ja od środków bazarkowych, odliczam 50 zł za szczepienie p. wściekliznie  Szyszki.

IMG_20241205_095652.jpg

Posted
Dnia 4.12.2024 o 19:10, Poker napisał:

Mój mąż też nie chciał wychodzić z gołą grzywaczką chińską w różowym ubranku.

No tak bywa 😉  Andrzej nie chciał wyjść z auta u neurologa, kiedy  rozłożyłam spacerówkę Lalicji 😂

• Like 1
Posted

Mam bardzo dobre wieści odnośnie obu dziewczyn. Dziś byliśmy z Szyszką na wizycie PA w Mesznej. Wszystko idealnie, Szyszka została.  Niestety, bardzo się bała. Wpatrywała się we mnie i skomlała, skoczyło jej chyba ciśnienie. Bardzo się do mnie przywiązała i doskonale, że tak szybko pojechała do nowego domu. Powiedziałam, żeby dziś z nią nie wychodzić, tylko dac ręcznik w przedpokoju. Jutro Pani ma dzwonić, co słychać. Kupiłam jej szelki kamizelkę, żeby była zabezpieczona, zachipowalam i poprosiłam państwa o szybką rejestrację chipa.

Państwo przekazali 200 zł -50 zł na koszt paliwa i dla psów. Jeśli Tola nie zadecyduje inaczej, to za te 150 zł ogarnęłabym weterynaryjne Cudkę i Albinkę. W poniedziałek chciałabym je zaszczepić. 

Druga wiadomość jest równie rewelacyjna 😃 Martyna i Jacek, ci od naszych krukowatych, zamojskich Tuptusia i Lucynki chcą adoptować Nataszkę. Wysłali 500 zł na jej sterylke i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to chcą po nią przyjechać już zabrać na święta. Martyna nią się zachwycała. Stwierdzili, że wygląda jak ich psy razem, a do tego jest tak mała, że mogą mieć je trzy.

Wrzucam zdjęcia Szyszki z nowego domu i pierwsze zdjęcie Nataszki u nas, kiedy Andrzej mi ją podał po przywiezieniu, a ona objęła mi rękę i przykleiła się jak małpka, a nie piesek.

IMG_20241206_221045.jpg

IMG_20241206_221041.jpg

IMG_20241206_221054.jpg

IMG_20241206_221049.jpg

IMG_20241206_220906.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Biedna Szyszunia, taka przerażona, oby szybko zaufała Państwu i wszystko było ok. Cudownie, że Nataszce szykuje się taki wspaniały dom. Lepiej trafić nie mogła. Trzymam kciuki za obie sunieczki.

Posted

Jagusiu stokrotnie za wszytko modlimy za najlepisutkie sunieczkom                                                           Cud nad cuda się dzieje  ♡  🍀   🍀  ♡    

czarujemy kramik nowy dla Nataszki
   czy będzie potrzebny ? czy może na inną biedulinkę?
Posted
Dnia 7.12.2024 o 01:16, Nadziejka napisał:

Jagusiu stokrotnie za wszytko modlimy za najlepisutkie sunieczkom                                                           Cud nad cuda się dzieje  ♡  🍀   🍀  ♡    

czarujemy kramik nowy dla Nataszki
   czy będzie potrzebny ? czy może na inną biedulinkę?

Nadziejko, nie będzie potrzebny, ale wstrzymaj się proszę, bo może inną wezmę. Dziś będę myśleć. 

• Jo37 changed the title to Rzepik szczęśliwy w DS. Na jego miejsce przyjechały Szyszka( już też w DS )i Nataszka. Sunie bardzo proszą o pomoc i domy
Posted
Dnia 7.12.2024 o 07:23, Jaaga napisał:

Nadziejko, nie będzie potrzebny, ale wstrzymaj się proszę, bo może inną wezmę. Dziś będę myśleć. 

Moc pozdrowień  Oczywiście czekamy serce czekamy  ♡