Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 20.10.2024 o 18:33, Mazowszanka13 napisał:

To oby znalazł w takim razie.

Jakoś mnie wzruszają te ciche, bezbronne psy. Ale wiesz, że nie mogę.

i ja nie mogę za duzo na siebie wziąć 😞 Małe czarne nie wchodzi do budy, spała na trawie w kącie kojca. Wieczorem zaniosłyśmy z Anią gruby podkład i dwa koce 😞

Posted

Małe czarna dostało imię : Nocka (kiedyś miałam na bdt Nockę z Kieleckiego, oby to imię też i tej przyniosło szczęście). Cudem udało mi się zaklepać termin sterylizacji u naszej dr Magdy - czeka się nawet miesiąc, na ten czwartek, Więc psina zostaje na razie u nas. Dziś próba wyprowadzenia na smyczy...wyniosłam ją na rękach z kojca, na trawie tylko leżała. Ale drugie podejście z Tofikiem - sama wyskoczyła z kojca, ale miała za sobą ciągnącą się linkę. Zaczepiała Tofika do zabawy! Jak wzięłam koniec link, to nieruchomiała. Na moje cmoktania podpełzała do nóg...Mój Boże, co to psiątko przeszło! Zaraz przewraca się na plecy, pokazuje brzuszek.

Jutro kolejne próby. Do czwartku musi choć trochę to opanować, bo jak będziemy wychodzić na siusiu z domu?

• Like 3
Posted

Juz po sterylizacji. Wybudziła się już zupełnie, ńawet spoglądała łakomy okiem na jedzące nasze suczki,  i kota, który się pakował na blacie. Ale do kotów super, do psów (i suczek, i naszego tymczasa Tofika) też 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 24.10.2024 o 15:11, malagos napisał:

Juz po sterylizacji. Wybudziła się już zupełnie, ńawet spoglądała łakomy okiem na jedzące nasze suczki,  i kota, który się pakował na blacie. Ale do kotów super, do psów (i suczek, i naszego tymczasa Tofika) też 🙂

To dobrze rokuje 😊 Wprowadzenie do domu po sterylizacji/narkozie ułatwia sprawę.

• Like 1
Posted
Dnia 24.10.2024 o 15:39, Mazowszanka13 napisał:

To dobrze rokuje 😊 Wprowadzenie do domu po sterylizacji/narkozie ułatwia sprawę.

Stary, sprawdzony sposób:)

Drugi spacer, i wreszcie owocny (siusiu). Wyszła sama, ale wróciła przyniesiona na  rękach. Waży 10 kg, więc dla mnie nie problem. Teraz śpi na posłaniu naszych psów, nie wie, że pod głową ma żółwia Olkę :). Olka tu od lat spędza zimy, budząc się na jedzenie w soboty (skąd ona to wie??)

Posted

Ledwie zwierzątko doszło do siebie, opuściło kuchnie i zajęło posłanko - pierwsze z brzegu. Biedna, nawet się nie zorientowała, ze pod nim śpi Olka, stareńka żółwica, od zawsze - ponad 20 lat - spędza zimę w tym miejscu 🙂Naszym kotom i psom to zupełnie nie przeszkadza 🙂

zmniejsz..jpg

trójka mała.jpg

po sterlce małe.jpg

• Like 5
Posted

Nadspodziewanie dobrze - spała na posłaniu! Przed szóstą zaczęła dreptać i budzić mnie, więc w piżamie poszłyśmy na spacer. Ciemno, wilgotno, minus 1 stopień... Zrobila siusiu i wróciłyśmy jeszcze na godzinkę do spania. Teraz spacer bezowocny 😞 śniadania zjedzone.

• Like 2
Posted

Coraz lepiej chodzi na smyczy. Dziś załatwione wszystko na spacerze, a wychodzimy co 2-3 godziny. Z Tofikiem wychodzę osobno 4 razy dziennie, też na smyczy wędrujemy do sadu, tam biega pół godzinki. Igusia czuje sie trochę niekochana i czasem muszę ją wynosić na rękach, bo odmawia wyjścia 😞 Ona zawsze tak reaguje na tymczasowicza 😞

Posted
Dnia 27.10.2024 o 10:29, Sara2011 napisał:

Mam jedno wyróżnione ogłoszenie na olx po psiaczku który dzisiaj jedzie do DS. Mogę podmienić na Nockę. Pytanie czy mogę i na jakie miasto ?

Oczywiście, będę wdzięczna 🙂 Na Warszawę ma gratkę, to może na Legionowo? 

Posted

Ranka po sterylizacji prawie niewidoczna, goi sie 'jak na psie" 🙂 Dr Magda ma złote ręce, cięcie malusie, żadnego kaftanika, kołnierza, żadnego zdejmowania szwów - genialne!

• Like 1