malagos Posted February 8 Author Posted February 8 Pierwsza noc w domu. Cały czas na posłanku, chyba na krok się nie ruszyła. Rano spacer po sadzie, bez smyczki. I powrót do domu 🙂 Posłanko ma powodzenie 🙂 5 Quote
Nadziejka Posted February 10 Posted February 10 Dnia 25.01.2025 o 16:27, Nadziejka napisał: Rozliczone 100 zl Dla Łapek malagos.10.02 zapraszam w odwiedziny zawsze miło powitać gości na bazarkach Małgosiu posłałam 100 zl z zakończonego kramku za kilka dni doślę jeszcze wpłateńkę ok 16 zl z gr Quote
agat21 Posted February 11 Posted February 11 Dnia 8.02.2025 o 13:00, malagos napisał: Pierwsza noc w domu. Cały czas na posłanku, chyba na krok się nie ruszyła. Rano spacer po sadzie, bez smyczki. I powrót do domu 🙂 Posłanko ma powodzenie 🙂 Piękne zdjęcie 🙂 Cóż znaczy prawdziwy ciepły dom! Jak sytuacja się rozwija? 1 Quote
malagos Posted February 11 Author Posted February 11 Dnia 11.02.2025 o 09:51, agat21 napisał: Piękne zdjęcie 🙂 Cóż znaczy prawdziwy ciepły dom! Jak sytuacja się rozwija? W niedzielę została w domu na dwie godziny, jak musieliśmy wyjść z domu. Wszystko ok, spała jak i nasze psiaki. Dziś dużej - poszliśmy do pracy, psy po spacerze i śniadaniu po prostu zaległy na posłaniach. Kolejny egzamin "bycia domowym psem" zaliczony! Z bazarku Nadziejki wpłynęło 100 zł - będzie na wyróżnienie ogłoszeń i na jedzonko :). Dziękuję! 1 Quote
malagos Posted February 11 Author Posted February 11 W domu jeszcze ani razu nie szczeknęła. Za to na dworze biega, poszczekuje, pilnuje, jak na psa przystało 🙂 Jej idolką i guru jest Bezia. Rano się cudnie witają (Bezia śpi na posłaniu w mojej sypialni, Dorka nie przestąpiła jeszcze progu holu) -machanie ogonami, lizanie po pyszczku! 🙂 2 Quote
malagos Posted February 12 Author Posted February 12 Jeszcze dużo lęków ma nasza Dorka... Skorzystałam, że psy wszystkie po spacerze jeszcze poszły pod bramę, obszczekiwały panią z pieskiem, to zamknęłam się w domu, by włączyć odkurzacz. Szybko sprzątnęłam, i w otwartych drzwiach domu strzepnęłam wycieraczkę... Dorka już pod krzakami... Nie dała się zaprosić do domu 😞 Musiałam się ubrać, wszystkie psy zabrać do sadu, wygłaskać każdego, to i Dorka dała sobie przypiąć smycz i weszła do domu... Quote
malagos Posted February 13 Author Posted February 13 Co kroczek do przodu, to kroczek w tył 😞 Wczoraj był niedobry dzień - czy przez ten nieszczęsny strzepnięty dywanik, czy cos innego zawiniło - ale do domu Dorka nie chciała wejść. Kojec otwarty na oścież cały czas, sama nigdy tam nie wejdzie. Wieczorem wyszłam ze smyczą w kieszeni, żeby jej nie widziała, i miałam jej przypiąć w zabawie. W sadzie, owszem, podchodziła, kładła się przy nogach, lizała po rękach, ale jak tylko sięgałam do kieszeni, psa nie było... metr dalej podskakiwała na tych długich łapinach... Nie było mowy, by ja wprowadzić do domu. Ostatecznie weszłam z miską i chrupkami do kojca, Dorka za mną, i tu została na noc 😞Rano radość na mój widok, witanie z Bezią i Igusią, biegi, zabawa! ! Po spacerze jednak udało się przypiąć smycz w sadzie i w domu, jak powinno być, zjadła śniadanko i smaczki. 1 Quote
malagos Posted February 13 Author Posted February 13 Położyłam dodatkowy dywanik, bo Dora za chińskiego boga nie wejdzie na panel. I jak się podniosła wychodząc na spacer, niechcący nogą wdepnęła w tę miskę z odrobiną wody, miska się przesunęła, pies wyskoczył z domu jak z procy i teraz ... zgadnijcie, chce przejść przez próg?... Leży sobie na słoneczku pod karmnikiem. 2 Quote
Nadziejka Posted February 13 Posted February 13 Dnia 6.02.2025 o 22:36, Nadziejka napisał: zaproszę jeszcze i jeszcze serdecznie,tutaj gramy do 20 lutego 1 Quote
Nadziejka Posted February 13 Posted February 13 Nadziejkowo Halinkowo Łapkom Malagos.Niespodzianka 5.03 Serduchem najnowszy kramik dla malagosiowych i niespodzianka ♡ ♡ 1 Quote
agat21 Posted February 15 Posted February 15 Dnia 12.02.2025 o 11:50, malagos napisał: Jeszcze dużo lęków ma nasza Dorka... Skorzystałam, że psy wszystkie po spacerze jeszcze poszły pod bramę, obszczekiwały panią z pieskiem, to zamknęłam się w domu, by włączyć odkurzacz. Szybko sprzątnęłam, i w otwartych drzwiach domu strzepnęłam wycieraczkę... Dorka już pod krzakami... Nie dała się zaprosić do domu 😞 Musiałam się ubrać, wszystkie psy zabrać do sadu, wygłaskać każdego, to i Dorka dała sobie przypiąć smycz i weszła do domu... Biedactwo. Co ona musiała doświadczyć od jakichś zwyroli 🙁 Quote
malagos Posted February 15 Author Posted February 15 Jak jeszcze trzy dni temu Dorka wracając ze spaceru sama weszła do domu, jakby z rozpędu, za naszymi suczkami, za mną, tak teraz blokada - stoi w otwartych drzwiach, cieszy się, oblizuje, ale nie wejdzie 😞 Nawet jak widzi miskę z jedzeniem. Chyba, że przypnę smycz i wtedy bez problemu, pół kroku za mną, ale da się wprowadzić. Zajmuje miejsce na posłaniu i nie rusza się z niego, miskę z jedzeniem czy wodą muszę postawić pod samym nosem. To przypięcie smyczy też nie może być blisko domu, bo wyczuwa mój zamiar i nie podejdzie bliżej jak na metr. O, to są nasze "postępy" 😞 Wyróżnię zaraz ogłoszenia; OLX i Gratka. 1 Quote
rozi Posted February 15 Posted February 15 A którą wycieraczkę wtedy strzepnęłaś? Gdzie ona teraz leży? Quote
malagos Posted February 16 Author Posted February 16 Leży tam gdzie poprzednio, na nią bez problemu wchodzi, gorzej z panelami 😞 Ale dziś po porannym wspólnym spacerku weszła do domu jak gdyby nigdy nic, śniadanie pochłonęła. Quote
agat21 Posted February 16 Posted February 16 Układa się powoli w łebku wszystko. Krok do przodu, krok do tyłu, ale idzie na pewno ku lepszemu. 1 Quote
malagos Posted February 16 Author Posted February 16 Marzy mi się dla Dorki taki dom na wsi albo w spokojnej okolicy, nie w blokowisku, z ogrodzonym terenem, by Dorka mogła pilnować, biegać, obszczekiwać przechodniów, wchodzić do domu, kiedy zechce.... Na razie cisza z ogłoszeń, zero zapytań 😞 https://www.olx.pl/d/oferta/czarna-suczka-dorka-mix-labradorki-szuka-domu-CID103-ID146XTu.html?bs=olx_pro_listing https://gratka.pl/zwierzeta/urocza-czarna-suczka-dorka-mix-labradorki-oddam/oi/39720493 Ponownie wczoraj wyróżniłam. Quote
malagos Posted February 18 Author Posted February 18 Odpukać, od wczoraj wraca razem z nami ze spaceru i wchodzi do domu 🙂 Pogodna, uśmiechnięta, wesoła 🙂 5 Quote
Poker Posted February 18 Posted February 18 Dnia 18.02.2025 o 15:26, malagos napisał: Odpukać, od wczoraj wraca rasem z nami ze spaceru i wchodzi do domu 🙂 Pogodna, uśmiechnięta, wesoła 🙂 Mądra sunia. Gdzie jej będzie lepiej? 1 Quote
Recommended Posts