Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odrabiam lekcje.
Ossamus - dzięki za uratowane psiny. Psom w potrzebie warto pomagać, PSOM I INNYM ZWIERZAKOM W POTRZEBIE TRZEBA POMAGAĆ. Ta pomoc to najlepszy test na człowieczeństwo. Potrzebną wiedzę spokojnie 'wycedzisz' z dogo, są i inne źródła. Ważne, że Ci się chce - tak trzymaj. Nie przejmuj się takimi osobnikami w typie rasy jak mrs.ka i Potter. Wiesz, to tak samo jak z rozkładem jakości cegły w sztaplu, a zawsze możesz je posłać z wiaderkiem po sztraby do majstra, wysyłanie ich po rozum - już niecelowe, to tak zostanie.

Ponieważ Odi już napisała co było do powiedzenia, napisała ładnie - więc nie będę stawał do konkursu kto powie mocniej i dobitniej, że infantylny fanatyzm gorszy jest od faszyzmu. Ale trzy grosze wrzucę.
Mrs.ka - dzięki za lekcje 'zdobywania' sojuszników dla zwierzęcej sprawy :oops:, widzę, że nie odpuszczasz i trzymasz 'poziom',
Potter - przeskoczyłaś Mistrzynię gatunku w poniewieraniu ludzi, przeskoczyłaś nawet tę barierę głupoty po przekroczeniu, której dyskurs jest niemożliwy i niecelowy. W grupie Twoich zabójców widzę także m.in. Twoją chorą pychę.
Niebo - gdyby nie bezduszni ludzie, nie byłoby 'watachy' i o to chodziło Ossamusowi. Pomyśl. To ludzie są winni śmierci tej sarny nie psy. Nawet mrs.ka się z tym zgadza, tyle, że wyciąganie poprawnych wniosków nie jest Jej mocną stroną.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mrs.ka']niebo - kasiunka88 dała szybką i celną odpowiedź na Twój post ,oczywiście wszyscy wiemy ,ze są setki takich przykładów i nie ma sensu ich tutaj przytaczać bo wszyscy na tym forum bronią praw zwierząt ,a skoro trafił sie jeden ,który ma bliżej nie określone intencje i poglady dotyczące psów to poprostu trzeba to zignorować bo dyskusja z trollami jest bezsensowna.

SARAH pojechała do DS.:multi:
W sprawie SAMIRKI dzwoniła pani z Krakowa ,nawet bardzo warunki mi sie podobały i zaproponowałam osobistą wizytę przedadopcyjną ale ....już dzisiaj nie miałam teleonu potwierdzającego. Więc raczej nic z tego:shake:
Super,że się Sarah doczekała!:-)A gdzie pojechała?
Oby ws Samiry oddzwoniła,skoro fajne warunki.

Posted

W porządku, po prostu nie przepadam za ludźmi, którzy w każdej sytuacji chcą pokazać, że mają inne zdanie.
Teraz są istotniejsze sprawy. Zastanawiam się czy urząd miasta podjął jakąś decyzje co teraz będzie z bezdomnymi psiakami?
W ogóle ciekawi mnie jak rozwija się sprawa w prokuraturze- mam nadzieję, że niedługo będziemy mieli dostęp do oficjalnych informacji, ale pewnie długo się będzie to ciągnąć.

Posted

[quote name='Pies Wolny']
Mrs.ka - dzięki za lekcje 'zdobywania' sojuszników dla zwierzęcej sprawy :oops:, widzę, że nie odpuszczasz i trzymasz 'poziom',
.

sojusznicy dokarmiania i rozmnażania bezdomnych psów przez lata to robili i doprowadzili do sytuacji ,że w przeciągu dwóch lat odłowiono z ulic 400 psów i poddano eutanazji
"osobniki" takie jak ja, Potter czy Majaa w tym samym czasie zabrały z ulic 400 bezdomnych psów, sterylizowały, kastrowały,usypiały ślepe mioty ...

jeżeli nie potrafisz ocenić skutków takiego działania i odróżnić co w efekcie zapobiega bezdomności zwierząt to poszukaj sobie z tym gościem z budowy jakiegoś forum dla branży budowlanej ,na pewno będziecie lepiej zrozumiani.

TEN WĄTEK JEST ZAŁOŻONY W JEDNYM CELU I WYRAŹNIE TO ZAZNACZYŁAM W POŚCIE #1.

jeżeli ktoś ma inną metodę pomagania psom niech to robi i założy swój wątek ,który będzie poświęcony tym działaniom i będzie skupiał ludzi ,którzy mają podobną wizję.

Posted

monika083 napisał(a):
jutro w programie ''na celowniku'' ma byc ponoc program o psiakach w Starachowicach.

tak ,wczoraj robili materiał , nie tylko "Celownik" z TVP ale też "Uwaga" z TVN :)

Posted

[FONT=Arial Black][FONT=Arial][SIZE=2][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Telefon wieczorową porą, kobitka jedzie pksem przez Polskę. Pies, biega od auta do auta po stacji benzynowej w Kunowie. Deszcz pada. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Pojechałyśmy, mimo że nie było szans nigdzie go zabrać - zabrałyśmy.[/FONT]
[FONT=Arial]Akurat były kąpiele psów u nas, więc on poszedł pod szampon również. Śmierdział jak nieszczęście, zdjęcie ze stacji nie odda jego stanu i wyglądu. Wyglądał jak STARA BRUDNA SZMATA.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Na razie udało się tylko ustalić że nie ma chipa. Nie miał obroży, nic.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[/FONT][FONT=Arial Black][/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]
[FONT=Arial Black]Tułacz Fafik - pies ze stacji benzynowej pod Ostrowcem. Cudowny kudłacz - terier? [/FONT]
[FONT=Arial Black]Imię: Fafik[/FONT]
[FONT=Arial Black]Wiek:[/FONT]
[FONT=Arial Black] około rok[/FONT]
[FONT=Arial Black]płeć: pies[/FONT]
[FONT=Arial Black]rasa:[/FONT]
[FONT=Arial Black] ma coś z teriera[/FONT]
[FONT=Arial Black]Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski[/FONT]
[FONT=Arial Black]sterylizacja:[/FONT]
[FONT=Arial Black] nie[/FONT]
[FONT=Arial Black]szczepienia: brak[/FONT]
[FONT=Arial Black]Kontakt w sprawie adopcji[/FONT]
[FONT=Arial Black]: 608339230 [/FONT][FONT=Arial Black][email protected][/FONT]
[FONT=Arial Black]Opis pies przebywa pod opieką OSPZ Animals z Ostrowca[/FONT]

Pies przebywa pod opieką OSPZ Animals : http://www.dogomania.pl/threads/200462

Posted

Spotkała mnie dziś baaardzo miła rzecz, bo mianowicie będąc na spacerze ze swoim psiakiem, spotkałam mojego psiego znajomego. Swego czasu błąkał się po okolicy, był to duży psiak, ludzie się go bali, ale u mnie zawsze dostawał miske jedzenia i sporo czułości. Potem zniknął, a kiedy wyszły na jaw te szokujące fakty, miałam ogromne wyrzuty sumienia, bałam się że nie przeżył. Okazało się, że na szczęście przygarnął go pewien starszy pan. Chociaż w pewnym stopniu mnie to uspokoiło i troszkę poprawiło humor.
A Fafik- słodka mordka :) Bez wątpienia ma coś wspólnego z terierem.
Popytam-może a nóż trafi się ktoś zainteresowany :)

Posted

mrs.ka dzieki za dodanie nowych zdjęć psiaków na pierwszej stronie sama robiłam Jankowi zdjęcia i uśmiałam się z nich teraz,ale klucha z niego:evil_lol:
Mickey już po sterylce

Posted

ale to nie koniec "nowych twarzy"
od kilku dni kręcił się po mojej wiosce , przedwczoraj w nocy stwierdził ,że się wprowadzi ...do mnie , ok. 3-ej próbował się dostać forsując bramę , co bardzo nie spodobało sie moim rezydentom i zrobiły straszną awanturę ,zrywając mnie z łóżka w środku nocy i całe szczęście ,bo się okazało ,że na bramie zawisł wielki czarny pies ,którego łapy utknęły między sztachetami. Uwolniłam go i pobiegł gdzieś.
Wczoraj znów chciał się dostać na moje podwórko ,tym razem od strony lasu, udało mu się nawet zainteresować ekipę "Celownika" :eviltong: ciekawa jestem czy go pokażą w programie :lol: no ale bez względu na to po prostu sie do mnie wprowadził .

A oto BLACKY

Posted

mrs.ka czy to Twój nowy nabytek?:cool3:
Mam nadzieję że to nie tobie straż miejska wlepiła mandat za dokarmianie bezdomnego psa? (dziś w Celowniku) Nóż się w kieszeni otwiera:angryy: Gdyby było więcej takich fanatyków jak Ty, Majaa czy Potter to może ten świat nie byłby taki popie...lony

Posted

tak :) BLACKY jest u mnie i karmię go co dwie godziny małymi porcjami bo jest tak głodny ,że nie ma umiaru w jedzeniu. Jest już odrobaczywiony i zaszczepiony.
Wczoraj jeszcze bał się zbliżyć do kogokolwiek i uciekał do lasu,dzisiaj już by odemnie nie odchodził ,żebym tylko go głaskała.

To nie mnie wlepili mandat i chyba raczej tutaj SM raczej tak nie reaguje , ale widziałam ten program ,poprostu skandal !

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Super,że się Sarah doczekała!:-)A gdzie pojechała?
.

oj, zapomniałam napisać;)
pojechała niedaleko,ledwie kilka km. od mojego domu bo do Rudy ale ogłoszenie znaleźli na necie.
Bardzo fajna rodzinka z małym , młodym pieskiem i Sarunia jest do towarzystwa :lol: razem szaleją przez cały dzień:lol:

Posted

[quote name='ossamus']http://allegro.zapodaj.net/images/5ae42c086ce5.jpg
http://allegro.zapodaj.net/images/d7f9dd7f7080.jpg
http://allegro.zapodaj.net/images/4428144d51a0.jpg
koleżanka przesłala mi na maila zdjęcia z "dziełem" watahy z jakiejś wsi z okolic Starachowic.

ossamus, to pięknie, że wraz z kolegami uratowaliście sunię i chwała Wam za to. Nie mieliście funduszy na sterylizację...trudno, ale są akcje sterylizacji po bardzo obniżonych kosztach, może trzeba było skorzystać, aby sunia nie produkowała już kolejnych kandydatów na członków różnych watah. Wklejone fotki leżącej na środku drogi, poranionej i zakrwawionej sarenki sugerują raczej potrącenie i uderzenie jadącym samochodem, a nie "dzieło" watahy.

Posted

Wklejone fotki leżącej na środku drogi, poranionej i zakrwawionej sarenki sugerują raczej potrącenie i uderzenie jadącym samochodem, a nie "dzieło" watahy.

A ja jestem ciekawa czy ten który cykał te zdjęcia zrobił coś żeby pomóc sarence? Zapewne tylko skakał dookoła z aparatem i dodatkowo ją stresował, żeby się potem pochwalić w necie jakie świetne zdjęcia udało mu się zrobić:angryy::mad:

Posted

mrs.ka napisał(a):
oj, zapomniałam napisać;)
pojechała niedaleko,ledwie kilka km. od mojego domu bo do Rudy ale ogłoszenie znaleźli na necie.
Bardzo fajna rodzinka z małym , młodym pieskiem i Sarunia jest do towarzystwa :lol: razem szaleją przez cały dzień:lol:

Zauważyłam,że mimo naprawdę solidnego ogłaszania psiaków i odświeżania ogłoszeń tak,żeby były na 1str.większość psów musi "odczekać swoje"-min.1,5m-ca na portalach.Szczerze mówiąc myślałam,że Sarah z racji swojej nieśmiałej natury będzie czekać znacznie dłużej;-)

Posted

[quote name='ewab']Celownik:

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/10022011-1640/3872459

Pan z Urzędu Miasta pełen buty. Ciekawe jak długo.

ale za to wypowiedź hycla najlepiej obrazuje tego człowieka , pierwsze kilkanaście słów to same "biiiip" :diabloti:

a dla mnie najważniejszy apel o pomocy:

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/aktualnosci/pomoc-dla-psow-w-starachowicach/3937714

Posted

no a jak :lol: wtedy był jeszcze bezdomny i dziki ;) ale to było dawno...bo aż dwa dni temu.
BLACKY robił wszystko ,żeby się do mnie dostać i zwrócić na siebie uwagę ,jak widać udało mu się i poprostu jest z nami. Narazie bardzo wygłodniały i zmęczony także nie bardzo moge określić charkter. Więc z ogłoszeniami też jeszcze poczekam.

Posted

mrs.ka czy to Ty się dziś lansowałaś w Celowniku? :cool3: Poznałam po Dolarku i po rzadkim imieniu:-). Kurczę chciałam pooglądać ale moja znajda zdecydowała, że trzeba wyjść na spacer i tylko przez parę sekund rzuciłam okiem:roll: Masz bardzo młody głos, jak nastolatka:-)

Posted

[quote name='ewab']Celownik:

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/10022011-1640/3872459

Pan z Urzędu Miasta pełen buty. Ciekawe jak długo.

Zawsze taki był :( A z upływem lat było coraz gorzej.....

Mam hit tego miesiąca!:mad: czyli wypowiedź hycla cyt.: "Nie wolno być wrogiem własnej rasy" Ta wypowiedź pretenduje u mnie już na początku tego roku do "Wypowiedzi" Roku 2011. A dlaczego? A bo było kiedyś tak w Starachowicach: Wypowiadający się kiedyś próbował wyłapać 2 nieduże, przesympatyczne psiaki będące na ulicy, ale pod naszą opieką weterynaryjną i opieką wielu ludzi na jednym ze starachowickich osiedli, i jak się później okazało również pod opieką wlaściciela pubu i Jego Klientów. Pech wypowiadającego polegał na tym, że właśnie w tym pubie (zrestą hucznie zwanym pubem:cool3:) i okolicach chciał złapać te psy - totalnie niegroźne. No cóż przedstawiciele tej samej rasy, której to wypowiadający chciał tak bronić, podobno za chęć, a przede wszystkim formę wyłapywania tych psów, spuścili mu takie lanie, że nie wiedział jak się nazywa, a głównym trofeum nad barem był połamany chwytak - pisaliśmy zresztą o tym na dogomanii - psiaki o ile pamiętam miały osobny wątek, ale niestety nie umiem go odnaleźć :shake:

Mrs.ka, czy to nie o te właśnie psy była awantura z butnym przedstawicielem Gminy? Na 99% się nie mylę, że skończyło się stwierdzeniem, że psy były agresywne, bo jakaś "paniusia" zgłosiła, że jej york się psów wystraszył. O ile pamiętam, to trafiłaś przez przypadek do tej "paniusi"