Tyśka) Posted May 30, 2023 Author Posted May 30, 2023 Dnia 30.05.2023 o 14:08, agat21 napisał: Kasy coraz mniej, do zwierzaków trzeba dokładać coraz więcej, ale Artur tak bardzo mnie ujął. Maleńki grosik poleciał. Jeju! 😍🥰 Dziękuję! 💗 Quote
Jaaga Posted June 2, 2023 Posted June 2, 2023 Pani AnnaGR przysłała dziś prezent dla psów: gryzaki, ciasteczka, preparat na stawy I dawkę Advocate. Ten ostatni właśnie zakropilam Arturowi. Bardzo dziękuję Pani Ani za rzeczy dla psiaków. Artur potrzebował wcierki, żebyśmy mieli pewność, że pozbył się wszystkiego. 2 Quote
Tyśka) Posted June 5, 2023 Author Posted June 5, 2023 Dnia 30.05.2023 o 14:08, agat21 napisał: Kasy coraz mniej, do zwierzaków trzeba dokładać coraz więcej, ale Artur tak bardzo mnie ujął. Maleńki grosik poleciał. Dziękuję za ten "grosik" - 30 zł 🥰😍 Quote
Jaaga Posted June 6, 2023 Posted June 6, 2023 Artur pod kuchennym oknem pilnuje kota Oggiego na parapecie. Chyba liczy na to, że siatka lub szyba wylecą 😉 Najpierw oszczekiwal, potem tylko pilnował. 1 Quote
Tyśka) Posted June 24, 2023 Author Posted June 24, 2023 Dla byłego kumpla z hoteliku Artura, lękusa Wafla pojawił się cud w postaci szansy na dom. Korfantów, 20 km od Nysy. Mamy tam kogoś do wizyty pa? Telefonicznie - bosko. Psiak by jechał 08.07, bo w ten weekend Państwo zaczynają urlop 2-tygodniowy i mogą spędzać czas z psiakami (mają jeszcze 1,5-rocznego owczarka, który też jest panem niedotykalskim, za to kocha psiaki) i uczyć się Wafelka. Wafel został porzucony mając rok, kolejny rok biegał za busami i wył (ktoś był świadkiem jak Wafelka wyrzuono z ukrainskiego busa), dokarmiał go bezdomny człowiek, potem wylądował w Miejskim kojcu, a na samym końcu trafil do hotelu, w którym był i Artur - I utkwił tam już ponad 4 lata. I przez ten czas ani jednego zapytania. A ten telefon to jak jakiś cud... 2 Quote
Tyśka) Posted July 3, 2023 Author Posted July 3, 2023 Dnia 24.06.2023 o 21:50, Tyśka) napisał: Dla byłego kumpla z hoteliku Artura, lękusa Wafla pojawił się cud w postaci szansy na dom. Korfantów, 20 km od Nysy. Mamy tam kogoś do wizyty pa? Telefonicznie - bosko. Psiak by jechał 08.07, bo w ten weekend Państwo zaczynają urlop 2-tygodniowy i mogą spędzać czas z psiakami (mają jeszcze 1,5-rocznego owczarka, który też jest panem niedotykalskim, za to kocha psiaki) i uczyć się Wafelka. Wafel został porzucony mając rok, kolejny rok biegał za busami i wył (ktoś był świadkiem jak Wafelka wyrzuono z ukrainskiego busa), dokarmiał go bezdomny człowiek, potem wylądował w Miejskim kojcu, a na samym końcu trafil do hotelu, w którym był i Artur - I utkwił tam już ponad 4 lata. I przez ten czas ani jednego zapytania. A ten telefon to jak jakiś cud... Wafel jedzie w nocy z piątku na sobotę... potrzebne kciuki za tę adopcje... 💗 3 Quote
Jaaga Posted July 3, 2023 Posted July 3, 2023 Dnia 3.07.2023 o 09:58, Tyśka) napisał: Wafel jedzie w nocy z piątku na sobotę... potrzebne kciuki za tę adopcje... 💗 Trzymam kciuki. Tysiu, a gdzie on jedzie? Nie dałoby się zabrać szczeniaka od Toli do nas, gdyby trasa byla podobna? Quote
Tyśka) Posted July 3, 2023 Author Posted July 3, 2023 Dnia 3.07.2023 o 10:49, Jaaga napisał: Trzymam kciuki. Tysiu, a gdzie on jedzie? Nie dałoby się zabrać szczeniaka od Toli do nas, gdyby trasa byla podobna? Dziewczyny już pisały do Zea na fb, bo widziały post 😊 Dziewczyny płacą za transport Wafla 600zł (z Tomaszowa do Wrocławia), więc pewnie byłoby im na rękę, aby jechał jeszcze jakiś psiak. 1 Quote
Tyśka) Posted July 5, 2023 Author Posted July 5, 2023 Zaktualizowałam Rozliczenie Artura. Saldo wynosi prawie MINUS 337zł. W wolnej chwili wrzucę jeszcze rachunki dotychczasowych wydatkow (liczonych od momentu jak Artur trafił do Jagny). Dobrze, że po Grossku spadek został bo inaczej byłoby kiepsko. Quote
Tyśka) Posted July 6, 2023 Author Posted July 6, 2023 Dnia 6.07.2023 o 15:29, Jaaga napisał: Tysiu, wrzuciłaś fakturę zbiorową na zea 😉 Kompletnie nie patrzyłam. Przepraszam. Quote
Tyśka) Posted July 6, 2023 Author Posted July 6, 2023 A ja jestem wzruszona. Wafel, niedawny współtowarzysz Artura z hotelu już jest zabezpieczony przed podróżą. On I przy okazji szczeniaki od Zea są awaryjnie u mojej znajomej do jutra. Jutro po pracy specjalnie (trasa w te i we wte) cała ekipę wiezie jeden pan 😊 Wafel jedzie pod Wrocław, szczeniaki do Katowic i do Wrocławia. Bardzo, bardzo wzruszona jestem adopcją Wafla. On jeszcze trafił do Stowarzyszenia za moich czasów, tyle lat to było! Już nikt nie wierzyl w adopcję... Bardzo bardzo potrzebne kciuki, najważniejsze aby na dzieńdobry nie skonfliktowal się z psiakiem rezydentem. Wafel na razie w nowym miejscu radzi sobie nieźle, choć może pamięta moją znajoma jak te 5 lat temu prawie przez miesiac go łapała 😅 Wrzucę filmik jeden tak: A drugi jako LINK: https://youtube.com/shorts/0o-SB9DWlcA?feature=share Mam nadzieję, że i Artura wypatrzy jakiś człowiek... I zakocha sie w jego oczach. 1 Quote
Jo37 Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Zrobiłam bazarek transportowy. Ewentualny utarg podzielimy równo na trzy psiaki. Quote
Jaaga Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Dnia 6.07.2023 o 22:46, Jo37 napisał: Zrobiłam bazarek transportowy. Ewentualny utarg podzielimy równo na trzy psiaki. Joasiu, jeszcze będzie 70 zł dodatkowo z transport szczeniaka do nas. Niestety, nie jestem w stanie co parę dni opłacać kosztów paliwa, a dopiero kociaka zawoziliśmy na tej trasie na nasz koszt. Quote
Jo37 Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Wiedziałam o tym ale Marta prosiła o wystawienie bazarku na 600,00 zł. Quote
Jaaga Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Dnia 7.07.2023 o 09:51, Jo37 napisał: Wiedziałam o tym ale Marta prosiła o wystawienie bazarku na 600,00 zł. A, rozumiem. Myślałam, że stowarzyszenie ma opłaconą swoją część kosztów transportu. Andrzej czeka już na malucha, ale jest opóźnienie w transporcie. Quote
Jo37 Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Dnia 7.07.2023 o 19:55, Jaaga napisał: A, rozumiem. Myślałam, że stowarzyszenie ma opłaconą swoją część kosztów transportu. Andrzej czeka już na malucha, ale jest opóźnienie w transporcie. Na moim bazarku jest informacja z przed godziny, że minęli Rzeszów. Quote
Tyśka) Posted July 7, 2023 Author Posted July 7, 2023 Dnia 7.07.2023 o 20:03, Jo37 napisał: Na moim bazarku jest informacja z przed godziny, że minęli Rzeszów. Tak, ale dostałam ją z opóźnieniem. O 17:30 mniej więcej byli za Rzeszowem. Ja liczę że rodzina Wafla dorzuci się coś do transportu, ale tego nikt nie wie. Dziewczyny ze Stowarzyszenia w swoim poście poprosiły o wpłaty na konta Zea i Stowarzyszenia, może ktoś wpłaci jakiś grosz... Quote
Jo37 Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 My na razie mamy zadeklarowane 300,00 zł czyli po 100,00 na psiaka. Quote
Tyśka) Posted July 8, 2023 Author Posted July 8, 2023 Wafel zwiał mimo potwornego zmęczenia i zasypiania na stojąco... dojrchal w nocy, ze stresu kłapał na psa rezydenta, potem zwiał z bardzo zabezpieczonego terenu... wyrwał się ze smyczy, sselek, zwiał z porządnego kojca i przeskoczył parę ogrodzeń... Nysa, Korfantów, Wrocław!!! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ZcUwT2bBgvkEamAYth8D4ydWZxePbL4zzX8ktqzNdMcDQm3qo1aMADnrXTJ3rqbdl&id=100066919728995 Quote
agat21 Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 Jeny, co się dzieje 😔😵💫 Udostępnię ogłoszenie. Oby on się odnalazł. Quote
Recommended Posts