Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.05.2023 o 14:08, agat21 napisał:

Kasy coraz mniej, do zwierzaków trzeba dokładać coraz więcej, ale Artur tak bardzo mnie ujął. Maleńki grosik poleciał.

Jeju! 😍🥰 Dziękuję! 💗

Posted

Pani AnnaGR przysłała dziś prezent dla psów: gryzaki, ciasteczka, preparat na stawy I dawkę Advocate. Ten ostatni właśnie zakropilam Arturowi. Bardzo dziękuję Pani Ani za rzeczy dla psiaków. Artur potrzebował wcierki, żebyśmy mieli pewność, że pozbył się wszystkiego.

IMG_20230602_140109.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 30.05.2023 o 14:08, agat21 napisał:

Kasy coraz mniej, do zwierzaków trzeba dokładać coraz więcej, ale Artur tak bardzo mnie ujął. Maleńki grosik poleciał.

Dziękuję za ten "grosik" - 30 zł 🥰😍

Posted

Artur pod kuchennym oknem pilnuje kota Oggiego na parapecie. Chyba liczy na to, że siatka lub szyba wylecą 😉 Najpierw oszczekiwal, potem tylko pilnował. 

IMG_20230606_094626.jpg

IMG_20230606_094623.jpg

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Dla byłego kumpla z hoteliku Artura, lękusa Wafla pojawił się cud w postaci szansy na dom. Korfantów, 20 km od Nysy. Mamy tam kogoś do wizyty pa? Telefonicznie - bosko. Psiak by jechał 08.07, bo w ten weekend Państwo zaczynają urlop 2-tygodniowy i mogą spędzać czas z psiakami (mają jeszcze 1,5-rocznego owczarka, który też jest panem niedotykalskim, za to kocha psiaki) i uczyć się Wafelka. Wafel został porzucony mając rok, kolejny rok biegał za busami i wył (ktoś był świadkiem  jak Wafelka wyrzuono z ukrainskiego busa), dokarmiał go bezdomny człowiek, potem wylądował w Miejskim kojcu, a na samym końcu trafil do hotelu, w którym był i Artur - I utkwił tam już ponad 4 lata. I przez ten czas ani jednego zapytania. A ten telefon to jak jakiś cud... 

• Like 2
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 24.06.2023 o 21:50, Tyśka) napisał:

Dla byłego kumpla z hoteliku Artura, lękusa Wafla pojawił się cud w postaci szansy na dom. Korfantów, 20 km od Nysy. Mamy tam kogoś do wizyty pa? Telefonicznie - bosko. Psiak by jechał 08.07, bo w ten weekend Państwo zaczynają urlop 2-tygodniowy i mogą spędzać czas z psiakami (mają jeszcze 1,5-rocznego owczarka, który też jest panem niedotykalskim, za to kocha psiaki) i uczyć się Wafelka. Wafel został porzucony mając rok, kolejny rok biegał za busami i wył (ktoś był świadkiem  jak Wafelka wyrzuono z ukrainskiego busa), dokarmiał go bezdomny człowiek, potem wylądował w Miejskim kojcu, a na samym końcu trafil do hotelu, w którym był i Artur - I utkwił tam już ponad 4 lata. I przez ten czas ani jednego zapytania. A ten telefon to jak jakiś cud... 

Wafel jedzie w nocy z piątku na sobotę... potrzebne kciuki za tę adopcje... 💗

• Like 3
Posted
Dnia 3.07.2023 o 09:58, Tyśka) napisał:

Wafel jedzie w nocy z piątku na sobotę... potrzebne kciuki za tę adopcje... 💗

Trzymam kciuki. Tysiu,  a gdzie on jedzie? Nie dałoby się  zabrać szczeniaka od Toli do nas,  gdyby trasa byla podobna?

Posted
Dnia 3.07.2023 o 10:49, Jaaga napisał:

Trzymam kciuki. Tysiu,  a gdzie on jedzie? Nie dałoby się  zabrać szczeniaka od Toli do nas,  gdyby trasa byla podobna?

Dziewczyny już pisały do Zea na fb, bo widziały post 😊 Dziewczyny płacą za transport Wafla 600zł (z Tomaszowa do Wrocławia), więc pewnie byłoby im na rękę, aby jechał jeszcze jakiś psiak. 

• Like 1
Posted

Zaktualizowałam Rozliczenie Artura. Saldo wynosi prawie MINUS 337zł. W wolnej chwili wrzucę jeszcze rachunki dotychczasowych wydatkow (liczonych od momentu jak Artur trafił do Jagny). Dobrze, że po Grossku spadek został bo inaczej byłoby kiepsko.

Posted

A ja jestem wzruszona. Wafel, niedawny współtowarzysz Artura z hotelu już jest zabezpieczony przed podróżą. On I przy okazji szczeniaki od Zea są awaryjnie u mojej znajomej do jutra. Jutro po pracy specjalnie (trasa w te i we wte) cała ekipę wiezie jeden pan 😊 Wafel jedzie pod Wrocław, szczeniaki do Katowic i do Wrocławia. Bardzo, bardzo wzruszona jestem adopcją Wafla. On jeszcze trafił do Stowarzyszenia za moich czasów, tyle lat to było! Już nikt nie wierzyl w adopcję... Bardzo bardzo potrzebne kciuki, najważniejsze aby na dzieńdobry nie skonfliktowal się z psiakiem  rezydentem. 

Wafel na razie w nowym miejscu radzi sobie nieźle, choć może pamięta moją znajoma jak te 5 lat temu prawie przez miesiac go łapała 😅

Wrzucę filmik jeden tak: 

A drugi jako LINK: https://youtube.com/shorts/0o-SB9DWlcA?feature=share

Mam nadzieję, że i Artura wypatrzy jakiś człowiek... I zakocha sie w jego oczach.

• Like 1
Posted
Dnia 6.07.2023 o 22:46, Jo37 napisał:

Zrobiłam bazarek transportowy. Ewentualny utarg podzielimy równo na trzy psiaki.

Joasiu, jeszcze będzie 70 zł dodatkowo z transport szczeniaka do nas. Niestety, nie jestem w stanie co parę dni opłacać kosztów paliwa, a dopiero kociaka zawoziliśmy na tej trasie na nasz koszt.

Posted
Dnia 7.07.2023 o 09:51, Jo37 napisał:

Wiedziałam o tym ale Marta prosiła o wystawienie bazarku na 600,00 zł.

A, rozumiem. Myślałam, że stowarzyszenie ma opłaconą swoją część kosztów transportu.

Andrzej czeka już na malucha, ale jest opóźnienie w transporcie.

Posted
Dnia 7.07.2023 o 19:55, Jaaga napisał:

A, rozumiem. Myślałam, że stowarzyszenie ma opłaconą swoją część kosztów transportu.

Andrzej czeka już na malucha, ale jest opóźnienie w transporcie.

Na moim bazarku jest informacja z przed godziny, że minęli Rzeszów.

Posted
Dnia 7.07.2023 o 20:03, Jo37 napisał:

Na moim bazarku jest informacja z przed godziny, że minęli Rzeszów.

Tak, ale dostałam ją z opóźnieniem. O 17:30 mniej więcej byli za Rzeszowem. 

Ja liczę że rodzina Wafla dorzuci się coś do transportu, ale tego nikt nie wie. Dziewczyny ze Stowarzyszenia w swoim poście poprosiły o wpłaty na konta Zea i Stowarzyszenia, może ktoś wpłaci jakiś grosz...

Posted

Wafel zwiał mimo potwornego zmęczenia i zasypiania na stojąco... dojrchal w nocy, ze stresu kłapał na psa rezydenta, potem zwiał z bardzo zabezpieczonego terenu... wyrwał się ze smyczy, sselek, zwiał z porządnego kojca i przeskoczył parę ogrodzeń...

Nysa, Korfantów, Wrocław!!!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ZcUwT2bBgvkEamAYth8D4ydWZxePbL4zzX8ktqzNdMcDQm3qo1aMADnrXTJ3rqbdl&id=100066919728995

• Tyśka) changed the title to WAFEL ZWIAŁ! NYSA, WROCLAW! Czy ktoś wspomoże grosikiem? Artur nie ma zadnych deklaracji. Zwykły, choć niezwykły czarny kundelek, duży miś: pochylił się nad nim tylko bezdomny człowiek, już u Jaagi