Iljova Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Jest taką dzielną sunią uważam że znakomicie sobie radzi przy tak poważnej chorobie. Skarbie najdroższy, słoneczko kochane Myszuniu wspaniała i słodka. Ciągle przy Was jestem. Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Przed chwilą byłam u weta z Myszunią , miała USG i wątroba jest w fatalnym stanie :cry: Dostała na weekend kroplówki i za chwile też dostanie . Ucieszyło mnie jak wróciliśmy to Myszunia zjadła troszkę gotowanego kurczaka i nie zwymiotowała :lol: boje się jak ja zapłacę dług :shake::shake::shake:, oczywiście moi kochani weci zawsze cierpliwie czekają i nawet jak długo nie oddaje , ale przecież dług trzeba kiedyś spłacić, a teraz mam tak dużo poważnie chorych zwierząt , Eustachy , Czort i inne ...i dług rośnie i rośnie .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Myszunia chyba po tych kroplówkach czuje sie lepiej , zwymiotowała tylko raz i to troszkę około 20 tej , a o 22 dałam jej troszkę jedzenia i do tej pory nie zwymiotowała i oby to był dobry znak ... Prawe cały czas jest podłączona do kroplówki bo musi iść bardzo , bardzo wolo ze względu na jej chore serce . Quote
agata51 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 UBOCZE napisał(a):Myszunia wygląda słodziutko...... Może i wygląda, żeby jeszcze czuła się równie słodko. Pewnie jestem potworem, ale po co to wszystko? Quote
gameta Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Agato, nie jesteś. Też uważam, że przedłużanie jej cierpień jest poprostu okrutne i nie znajduję powodu, dla którego to trwa... Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 gameta napisał(a):Agato, nie jesteś. Też uważam, że przedłużanie jej cierpień jest poprostu okrutne i nie znajduję powodu, dla którego to trwa... Najprościej jest psa uśpić bez walki o jego życie , ale ta decyzja należny do opiekuna i weta i w odpowiednim czasie Myszunia zostanie uśpiona ....to nie jest taka prosta decyzja jak by się to mogło wydawać ....i najpierw sie podaje leki kroplówki itp a potem sie usypia jesli nie ma efektu leczenia ... Quote
UBOCZE Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Też tak uważam. Oczywiście są tacy, którzy mogą zawsze doradzić. Ci, co psiaka widzą i fachowo oceniają jego stan. Np. weci, do których mamy zaufanie. W każdym razie na pewno nie na odległość... Quote
Monika z Katowic Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Justynko! Ja też walczyłabym o ukochanego psiaka do końca i zrobiłabym wszystko, co w mojej mocy (a nawet więcej!). Przytulam Was całym sercem, bo wiem jak bardzo, bardzo kochasz Myszunię! Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Myszunia od kilkudziesięciu godzin nie wymiotuje ... Ogólnie chyba jest troszkę lepiej . Po 17 tej będę z nią u weta . Quote
Nadziejka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 :calus::thumbs::iloveyou::iloveyou:czytam Justynko ...i serce sie kraje .....cudowna jest ta Myszenka , serduchem z wami Justyniu jestem. Quote
Iljova Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Bylam dziś u weta z Myszunią i Matyldą : Myszunia troszkę lepiej , dostała dziś dwa zastrzyki i w środę znów do weta ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Byłam dziś u weta z Muszka , Dostała antybiotyk i drugi raz cocarboxylaze . Nie wymiotuje już :) Ale bardzo znów schudła , wazy tylko 6 kg :( Wetka ją dokładnie zbadała , wątroba nie jest bolesna i ogólnie nie cierpi . wzięłam dziś od wetki 2 puszki lecznicze za które ktoś zapłaci i tez chce ta osoba przekazać 300 zł do weta na spłatę długu za leczenie Myszki w lecznicy :1luvu: Quote
mari23 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Caragh']Myszeczka: trzymaj się, kruszyneczko !!! i Ty, Justynko też! Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Myszunia wstała i zaczęła jeść chrząstki drobiowe od Pedra i Fibiego a ja szybko wyjęłam z lodówki część puszki i po dolaniu gorącej wody Mysia troszkę zjadła :):) Quote
agata51 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Myszuniu, Justynko, nie myślcie o mnie źle - przyjmuję do wiadomości i jestem z wami. I w cale nie uważam, że najprościej jest psa uśpić - to jest bardzo, bardzo trudne. Pozdrawiam najcieplej, jak umiem. Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 agata51 napisał(a):Myszuniu, Justynko, nie myślcie o mnie źle - przyjmuję do wiadomości i jestem z wami. I w cale nie uważam, że najprościej jest psa uśpić - to jest bardzo, bardzo trudne. Pozdrawiam najcieplej, jak umiem. Ale ja nie myślę o Tobie źle , wręcz przeciwnie :) Rozumie twoja reakcje , proszę uwierz mi ze jak tylko Muszunia zacznie cierpieć z bólu lub uporczywych wymiotów to wezwę weta do domu aby pomógł by jej odejść ... Byłam dziś u weta z Myszunia i dostała znów Cocarboxylaze , Niwalin , Metacam . Niwalin ma dostawać teraz do środy z a cocarboxylaze jeszcze jutro z powodu bardzo słabych nóżek . Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Myszunia jest dziś bardzo słaba :shake: , choć jak na nią to ładnie zjadła :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Justa&Zwierzaki napisał(a): Przed chwilą był materiał o PRZYSTANI OCALENIE która błaga o ocalenie , nie ma juz jak ratować zwierząt , będą zmuszeni zaprzestać ich leczenia a tam sa same chore i uratowane przed śmiercią zwierzęta .... 1% podatku może uratować życie wielu zwierząt , NIE BĄDŹMY OBOJĘTNI Komitet Pomocy dla Zwierząt nr KRS 0000015352 http://www.tvs.pl/informacje/33883,ocal ... atach.html Quote
Monika z Katowic Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Wysłałam dla Myszuni parę groszy. Pewno przyda się na leki. Całuję Cię Myszuniu! Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='Monika z Katowic']Wysłałam dla Myszuni parę groszy. Pewno przyda się na leki. Całuję Cię Myszuniu! Wielkie dzięki :):):) Rozliczenia za miesiąc styczeń , przepraszam że dopiero teraz :oops: :oops: :oops: Przychody Miau.pl Kociara 82 bazarek kosmetyczny cz 2 ----------- 125 zł LSVC Koci bazarek na tyskie mruczki ------------ 105 zł Izydorka -------------------------------------------------- 25 zł Malix23 dla Matyldy ----------------------------------- 100 zł Mar9 dla Eustachhego ------------------------------- 20 zł IZAZET dla Eustachego ----------------------------- 100 zł Bozena 640 --------------------------------------------- 20 zł Miłka dla Raffiego ------------------------------------- 50 zł Kociara 82 bazarek kosmetyczny ----------------- 90 zł P Beata dla Majeczki --------------------------------- 20 zł Honda 11 dla Bony ------------------------------------ 30 zł RAZEM : 685 ZŁ Dogomania.pl Myszka Monika z Katowic -------------------------------------- 16 zł An-na ----------------------------------------------------- 40 zł Agata51 -------------------------------------------------- 20 zł Monika z Katowic -------------------------------------- 9.77 zł:: RAZEM: -------------------- 85.77 zł Pedro Bico ------------------------------------------------------ 10 zł Izzie 1983 ----------------------------------------------- 10 zł RAZEM ----------------------- 20 zł WSZYSTKO RAZEM: :iloveyou::iloveyou::iloveyou: 790.77 zł :lol::lol::lol: WYDATKI WET -------------------------------------------- 100 zł Zwirek ------------------------------------------ 150 zł Purina dla kociat 15 kg -------------------- 140 zł Puszki 3 pack Felix x 20 szt -------------- 129 zł Serca wieprz -------------------------------- 34.16 zł Mieso drobiowe ---------------------------- 60.54 zl Pampersy x 3 po 25.95 zł ----------------- 77.85 zł Apteka ----------------------------------------- 57.12 zł Ręczniki papierowe ------------------------ 27.98 zł Gurmet dla Matyldzi ------------------------ 27.90 zł Razem 804.55 zł Nie liczę pieczywa , pszenicy , kaszy , ryżu , karmy dla gryzoni ... Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc, za każdy grosz , za pomoc w adopcjach , za podnoszenie wątków , za to ze jesteście moi kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo chce tez podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA UL Żwakowska 48 w Tychach za leczenie moich zwierząt , za to ze zawsze moge na nich liczyć ,za to że cierpliwie czekają na dług :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo też dziękuje sklepom zoo które robią zbiórkę karm :1luvu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Myszunia czuje sie coraz gorzej :(:(:(, już nic nie je , ani puszek leczniczych ani innych nawet gurmeta , w nocy bardzo wymiotowała i niestety ale Myszunia juz chce od nas odejść i pozwolimy jej na to jutro o godz 13 tej przyjedzie Pani dr Julia Mazur pomóc jej przejść za TM :cry::cry::cry: Quote
Recommended Posts