Jump to content
Dogomania

Myszeczka 1.03.11 [*][*][*] Tarunia 4.12.09 [*][*][*] - Na zawsze w naszych sercach

Recommended Posts

Posted

[FONT=Book Antiqua]Spieszę też donieść, że nowa, wspaniała dogomaniaczka an-na też wspomoże MYSZUNIĘ kwotą 40 zł miesięcznie. :loveu::loveu:
To nasze ustalenia po korespondencji na pw i w mailach. Tak się cieszę, że znalazłam wrażliwe serce!

Justynko! Twoje konto już an-nie podałam.
[/FONT]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziekuje :):):)
Myszunia sika coraz częściej bez kontroli , na schodach , w domu i ju ż tez zdarza sie że siusia do łóżka , Myszunia coraz gorzej trzyma mocz :( Ale poza tym czuje sie dobrze , bierze leki na serce i na te łapeczki ,, troche ma problem z wskakiwaniem na wersalke a na kocyk obok nie chce sie kłaść ...

Posted

Nie mogę znaleźć wątku Pedra, więc spieszę tu przeprosić. Dziś mnie olśniło, że nie zapłaciłam jeszcze za listopad, a tu już prawie grudzień. Posłałam za listopad i grudzień od razu. Przepraszam bardzo za taki poślizg, miałam zapisane w telefonie, ciągle przesuwałam i tak jakoś wyszło. Ja teraz już w zasadzie na dogomanii nie bywam. Mieszkam chwilowo sama, więc wszystko jest na mojej głowie, bardzo często wracam późno do domu i jakoś skupiłam się teraz na zajmowaniu się prosiakami, dla których mam mało czasu i Inką, która ma coraz mniej czasu dla mnie. Podeślijcie proszę wątek Pedra, bo obawiam się, że nie uda mi się go wykopać, mam chyba z 500 wątków w subskrybcjach.

Posted

[quote name='shinee'][FONT=Tahoma]Jak na swój wiek Mysia naprawdę dobrze się trzyma :) Wybaczcie off-topic, ale chyba wszyscy zapomnieli o biednym, sparaliżowanym Nico http://www.dogomania.pl/threads/180640-POMOCY!Potrzebne-leki-pampersy-karma-light-kaska-dla-cierpiącego-Nico.Pieskowi przydałaby się pomoc rzeczowa: pieluchy, opatrunki z gazy, maści na odleżyny.
[/FONT]

Doskonale cie rozumie , bede mogła tylko watek podnosić bo sama mam kota po wypadku w pampersach , 6 zwierzaków na bardzo drogich leczniczych karmach RC :( i ogromne długi :(

A Myszunia dzielnie spaceruje na spacerku w ubranku i nawet dziś pewne nastolatki się zachwycały jak jej pięknie w tym ubranku , ale kilka dni temu usłyszałam od wieśniaka ze taki kundel i w ubranku :angryy::angryy::angryy: , no gdyby to był taki z kokardka ( chyba miał na myśli yorka )
No ale tez mamy problem bo coraz częściej sie Myszuni zdarza nie trzymać moczu nie tylko na podłodze , ale i tez na wersalce i na schodach .... Leki nadal podajemy tak jak mamy zalecone i już lepiej chodzi a serduszko ładnie pracuje :lol:, z apetytem to rożnie raz lepiej raz gorzej ...

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):

A Myszunia dzielnie spaceruje na spacerku w ubranku i nawet dziś pewne nastolatki się zachwycały jak jej pięknie w tym ubranku , ale kilka dni temu usłyszałam od wieśniaka ze taki kundel i w ubranku :angryy::angryy::angryy:

Może siebie miał na myśli...:evil_lol:

Trzymaj się w zdrowiu, piękna Myszuniu, jak najdłużej...:lol::lol::lol:

Posted

UBOCZE napisał(a):

Dokładnie ...

ROZLICZENIE ZA MIESIĄC PAŹDZIERNIK

Miau.pl

Izydorka ------------------------------- 25 zł
Taizu ---------------------------------- 100 zł
Honda -------------------------------- 30 zł
Mar 9 --------------------------------- 20 zł
P.Ewa -------------------------------- 20 zł
Kropeczka -------------------------- 100 zł
Izazet --------------------------------- 100 zł
Kociara 82 ---------------------------- 5 zł
Mar 9 ----------------------------------- 20 zł
Miłka ----------------------------------- 40 zł
P.Beata ------------------------------- 20 zł
P.Maria ------------------------------- 60 zł
Honda -------------------------------- 30 zł
RAZEM --- 570 zł

DOGOMANIA MYSZKA
Monika z Katowic ---------------- 15 zł
monika z katowic ---------------- 14 zł
agata 51 --------------------------- 20 zł
Maks -------------------------------- 10 zł
RAZEM --- 59 zł
DOGOMANIA PEDRO
Bico -------------------------------- 10 zł
Brysio ------------------------------ 10 zł
P.Marta ---------------------------- 10 zł
RAZEM --- 30 zł
--- WSZYSTKO RAZEM ---
:lol::lol::lol: 659 ZŁ :lol::lol::lol:

WYDATKI :
WET ------------------------------ 100 zł
Zwirek ---------------------------- 150 zł
Purina ---------------------------- 139 zł
RC -------------------------------- 80 zł
mieso drobiowe --------------- 58.41 zł
Watroba drobiowa ------------ 60.64 zł
Pampersy ----------------------- 51.90 zł
Reczniki papierowe ---------- 34 zł
Dwie klatki 100cm ------------- 205 zł
RAZEM 878.95 zł
Nie wliczam tu apteki , ryzu , puszek ...

Bardzo i to bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, za pomoc finansową, za ogłoszenia , za podnoszenie wątków , mam nadzieje ze nikogo w rozliczeniach nie pominęłam

Bardzo tez chce podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr .Juli i Michałowi Mazur oraz Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA z ul . Żwakowskiej za ratowanie moich zwierząt

Dziękuje tez sklepom zoologicznym z Tychów za zbiórkę karm dla tyskich mruczków

Bardzo was proszę o dalsza pomoc ponieważ dług u weta jest coraz większy , mam nadzieje ze i tym razem damy rade go spłacić , prawda ...

Posted

A Myszunia dzielnie spaceruje na spacerku w ubranku i nawet dziś pewne nastolatki się zachwycały jak jej pięknie w tym ubranku , ale kilka dni temu usłyszałam od wieśniaka ze taki kundel i w ubranku...
No tak, bo po co się o psa troszczyć jak można w razie czego wziąć nowego. Mamy domek na wsi i zawieźliśmy dwie suczki sąsiadów na sterylizację, bo oni by nigdy na to pieniędzy nie wydali, szczeniłyby się ile wlezie... Oczywiście nie chcę obrażać dogomaniaków z regionów wiejskich, po prostu takie podejście do zwierząt bardziej rzuca się w oczy.

Posted

shinee napisał(a):
No tak, bo po co się o psa troszczyć jak można w razie czego wziąć nowego. Mamy domek na wsi i zawieźliśmy dwie suczki sąsiadów na sterylizację, bo oni by nigdy na to pieniędzy nie wydali, szczeniłyby się ile wlezie... Oczywiście nie chcę obrażać dogomaniaków z regionów wiejskich, po prostu takie podejście do zwierząt bardziej rzuca się w oczy.

Niestety wiejskie zwierzęta maja bardzo ciężko :shake:

Niestety zimno i wiele kotów i innych zwierząt będzie miało ciężko przeżyć zimę , tym bardziej ze ludziska często teraz zamykają piwniczne okienka :angryy:
Kochani czy nie zostaje Wam np suche pieczywo , bo ja oprócz dokarmiania bezdomnych kotów dokarmiam tez wiele ptaków ( nie dawno kupiłam 50 kg pszenicy a już mi się kończy ) Bardzo by się przydała oprócz pieczywa kasza , ryż , płatki ...

Posted

Przed chwilka jak wracałam z Myszunia ze spacerku przewróciła się na schodach :-( , bardzo płakała , kuleje na przędną łapkę :-( Od razu dałam jej metacam aby ja tak nie bolało :-(

Justynko! Musisz teraz bardzo uważać na Myszunię-starowinkę!

Posted

Uważam i to bardzo , wyprowadzam ją samą a nie z Pedrem i Fibim , nawet jak z nią idę nie karmie bezdomnych zwierząt , i tępo jest dostosowane do niej .... Dziś nadal łapka boli i chyba jej dziś nie bede wyprowadzać , i tak sika w domu ( przed chwilką właśnie ) a na schodach nie dam rady jej nosić bo sie wyrywa a ma tez na prawie całym brzuszku guzy :(

Posted

UBOCZE napisał(a):

Też mi to przyszło do głowy. .:evil_lol:
Ja uważam że wygląda super!!! :-) Trzymaj się Myszuniu kochana przesyłam mizianka dla Ciebie. :-)
To fakt że jest niesamowicie dzielna, bo zwierzaki to mają do siebie że takie sytuacje znoszą bardzo dzielnie niejeden człowiek zamiast narzekać i jęczeć powinien brać z nich przykład. A niektórzy ludzie potrafią gorzej się zachowywać mając tylko zwykłą grypę.

Posted

Iljova napisał(a):
Też mi to przyszło do głowy. .:evil_lol:
Ja uważam że wygląda super!!! :-) Trzymaj się Myszuniu kochana przesyłam mizianka dla Ciebie. :-)
To fakt że jest niesamowicie dzielna, bo zwierzaki to mają do siebie że takie sytuacje znoszą bardzo dzielnie niejeden człowiek zamiast narzekać i jęczeć powinien brać z nich przykład. A niektórzy ludzie potrafią gorzej się zachowywać mając tylko zwykłą grypę.

Myszunia jest taka silna , ale teraz to jak idziemy po schodach to mam smycz napiętą aby ją asekurować w razie upadku , nie pozwala sie nosić a to by było dla niej lesze ... A teraz sobie smacznie spi :)