Jump to content
Dogomania

Myszeczka 1.03.11 [*][*][*] Tarunia 4.12.09 [*][*][*] - Na zawsze w naszych sercach

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myszunia średnio sie czuje , gardło jeszcze trochę boli i lekko kaszle ale nie chce już nic innego wejść jak tylko RC conva i to ten mleczny a on jest taki drogi , tak jak Ozzi tez tylko to , w tym mlecznym conva tez daje carsiwan i vet medin ( z nim jest problem bo go wyczuwa i czasami nawet 3 kapsułki muszę zniszczyć aby ją zjadła a on jest taki drogi ) Myszunia na spcerki powinna wychodzic w ubranki i to dosłownie tylko na załatwienie potrzeb ...

Posted

Iljova napisał(a):
Moja biedna moja Myszeńko! Żebym tak mogła Ci jakoś pomóc :-(
A masz dla niej takie ubranko?

Tak , mam , tylko że jest troszkę przy małe ale może sie do niego przyzwyczai .... Już z nią byłam na spacerku w ubranku i nie jest tym zachwycona:shake:

Posted

Muszę się przyznać że z wszystkich Twoich zwierzaków to Myszka najczęściej jest w moich myślach i ma specjalne miejsce w moim sercu. Jest niesamowita pomimo wszystko dzielnie to znosi!

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Tak , mam , tylko że jest troszkę przy małe ale może sie do niego przyzwyczai .... Już z nią byłam na spacerku w ubranku i nie jest tym zachwycona:shake:

Ja bym też nie była :evil_lol: Mysiu, trudno, a bo to masz wyjście?

• 3 weeks later...
Posted

Myszunia od kilku dni kulała na przednia łapke , wczoraj byłam z nia u weta i ma ból barku spowodowany guzem , guz jest juz wielkosci małego jabka . Wetka mówiła że powinno sie ten guz usunąc ale jest wielkie ryzyko że sie nie wybudzi z narkozy a guz jest coraz większy i jak peknie to wtedy juz nie bedzemy mieli wyjscia i go sie wytnie . Bardzo sie o nia boje :(
dostaje teraz Metakam i Arthroflex ( Fibi tez te leki dostaje bo ma chore stawy )
Dzis czuje sie troszke lepiej ....

Posted

Dużo sił dla Myszuleńki.... :glaszcze: dla całej gromadki i dla Ciebie Justynko. Rozmawiałyśmy kiedyś o przesyłce z rzeczami po mojej przeprowadzce - są przygotowane tylko nie mogę zmusić TZta żeby mi przyniósł karton no i potem jeszcze na pocztę zaniósł:roll: Człowiek już teraz taki nieporadny i niesamodzielny, strasznie mnie to irytuje:shake:

Posted

Kopiuje ze strony PRZYSTANI OCALENIE , niestety mam problem z skopiowaniem zdjęć
PS. Daszka jest tak bardzo podobna do mojej juz nie żyjącej prawie rok Taruni [*]

DASZKA PROSI O POMOC... nie ma domu, dzieli bezdomność ze swoim Panem

KOCHANI NASI, PRZECZYTAJCIE, PROSZĘ, APEL NASZEJ WOLONTARIUSZKI, ASI, która niesie pomoc skrzywdzonym zwierzętom pod Wrocławiem... Dwa lata temu w okolicy pewnych ogrodów działkowych we Wrocławiu pojawiła się wilkowata suczka. Początkowo była przeganiana, bo działkowcy nie życzyli sobie jej obecności. Przylgnęła zatem do mieszkającego w pobliżu działek bezdomnego człowieka, który jako jedyny okazał jej serce. Sam mając już dwa psy, zaopiekował się nią bez zastanowienia. Suczka, mimo ogłoszeń, nie znalazła swojego poprzedniego właściciela - nie wiadomo więc, czy się zgubiła, czy została porzucona.

Daszka, bo tak ją nazwałam, ma ok. 10 lat i kolejną zimę będzie spędzała na działkach, a każda zima jest dla niej coraz gorsza. Jej obecne lokum to kawałek wygiętej dykty i rzucone na ziemię resztki odzieży. Na szczęście nikomu nie przychodzi do głowy odwiezienie Daszki do schroniska. Tam nie miałaby żadnych szans na adopcję. Pamiętam o niej za każdym razem, jadąc na działki dokarmiać wolnożyjące tam koty - zawsze mam dla niej
coś smacznego. Wita mnie już jak swojego człowieka, macha ogonem i cieszy się jak szczeniak na mój widok. Widać, że brakuje jej tego na co dzień.

Suczka nie ma niczego i nikogo na własność - moim marzeniem jest znalezienie odpowiedzialnego domu dla Daszki. Może ktoś z Państwa pomógłby i zaofiarował jej dom na starość?

Tymczasem bardzo chciałabym prosić o pomoc w kwestii zorganizowania budy z prawdziwego zdarzenia, takiego zacisznego i ciepłego miejsca, gdzie mogłaby spędzić mroźne dni...

Kochani, postanowiliśmy pomóc i zakupić budę dla DASZKI, aby zimę mogła spedzić, mając schronienie nad głową, ale będzie to możliwe tylko z Waszą pomocą, dlatego z całego serca prosimy Was o pomoc w zakupie budy dla niej.
Za każdą złotówkę przekazaną z dopiskiem "dla Daszki" serdecznie dziękujemy, w razie adopcji do dyspozycji podajemy nr tel. 605351735