Jump to content
Dogomania

Ależ piękna psia dziewczyna czeka na imię :D - zajrzyj, przekonaj się ;) Do 7 XI serdecznie zapraszam! JEST ISIA!! Zdrobnienie od Jadwisia lub Agnisia ;)

Recommended Posts

Posted
Dnia 7.11.2022 o 14:12, agat21 napisał:

Lusia to przecież też ludzkie imię.. To chyba zdrobnienie od Łucji?

Dziękuję i zapisuję Twoje głosy 🙂🌷

Eee chyba nie. Zdrobnienie od Łucji, to Łucia

Posted

Lusia może też być od Lucyny. Ja w domu czasem do Emi mówiłam Emilka a do Kamy Kamilka ale na ulicy nigdy, żeby się nie narazić komus o tych imionach.

Najśmieszniejsze, że Emi w rodowodzie miała imię Elka, byłam w szoku bo bałam się, że jak na ulicy ją tak zawołam to przypadkowa Elżbieta może mnie ochrzanić, że ze mną świń nie pasła więc jak śmiem tak za nią wołać. Dlatego zmieniłam na Emi.

Posted

No to nie będę już wbrew woli najważniejszych dla sunieczki osób działać 😉

Ale jeszcze przytoczę historię jak kilkanaście lat temu w największym szale janopawłowego kultu moja koleżanka nazwała psiaka właśnie zabranego ze schronu Karol. I bardzo dumnym głosem wołała psa spacerując z nim po parku. 😁 Na szczęście nikt się nie obruszał. 

• Like 1
  • agat21 changed the title to Ależ piękna psia dziewczyna czeka na imię :D - zajrzyj, przekonaj się ;) Do 7 XI serdecznie zapraszam! JEST ISIA!! Zdrobnienie od Jadwisia lub Agnisia ;)
Posted
Dnia 7.11.2022 o 18:33, Kamila Proc napisał:

a zdrobnienie od Kama?

Kama jest zdrobnieniem tyz. Od Kamili. 😉 Miałam kiedyś za czasów licealnych przyjaciółkę Kamilę i wszyscy  mówiliśmy do niej Kama 🙂

Posted
Dnia 8.11.2022 o 06:42, agat21 napisał:

Kama jest zdrobnieniem tyz. Od Kamili. 😉 Miałam kiedyś za czasów licealnych przyjaciółkę Kamilę i wszyscy  mówiliśmy do niej Kama 🙂

w sumie tak, pewnie dlatego dalam glosy

• Like 1
Posted
Dnia 9.11.2022 o 09:23, agat21 napisał:

Przyszła wpłata od Nesiowatej - wielkie dzięki 🙂

Postaram się dzisiaj znaleźć chwilę i porozsyłać pw do pozostałych osób.

Agatko, moja wpłata zostanie u mnie, bo i tak ja jestem skarbnikiem 🙂

Posted
Dnia 9.11.2022 o 15:27, agat21 napisał:

@Alaskan malamutte - Asiu nie mogę Ci wysłać rozliczenia z bazarku imiennego, chyba masz zapchaną skrzynię. 😄 Przelejesz mi 20 zeta z dopiskiem, że to na imienny Isi?

Jasne!

Agatko i dla Gucia mogę za jednym zamachem?

Wpłacę do konca roku...zapominam..nie bij..😞

Posted
Dnia 9.11.2022 o 15:48, Alaskan malamutte napisał:

Jasne!

Agatko i dla Gucia mogę za jednym zamachem?

Wpłacę do konca roku...zapominam..nie bij..😞

Jasne, że tak 😊 Wielkie dzięki!