Jump to content
Dogomania

Cudna ma dom!!!! Zamieszka w Cieszynie!!!Cudna sunia odzyskuje wolność!!! Prosimy o wsparcie na utrzymanie suni w hoteliku!!!

Recommended Posts

Posted
Dnia 8.03.2022 o 18:38, Alaskan malamutte napisał:

Oni jadą wlaśnie do Niemiec, to tylko na podróż. Tam już czeka na nią klatka.

Pewnie wiedzą, ale na podróż trzeba wrzucić kawałek jabłka, żeby miała jak się "napić".

Posted
Dnia 8.03.2022 o 19:00, Aska7 napisał:

Mi się robi słabo od prawie dwóch tygodni. Nie chcę myśleć co jest TAM 😩

Też wolę nie myśleć. Napisałam dlatego, że lepiej byłoby wypuścić naprawdę. Znam papugi.

Posted

Tzn. ja też uważam, że czasami lepiej puścić wolno. W tak ekstremalnej sytuacji. Przecież tam są hodowlane, gospodarstwa, krowy, świnie, owce. I niestety szanse na przeżycie mają raczej wypuszczone 😣

• Like 1
Posted
Dnia 8.03.2022 o 19:07, Aska7 napisał:

Tzn. ja też uważam, że czasami lepiej puścić wolno. W tak ekstremalnej sytuacji. Przecież tam są hodowlane, gospodarstwa, krowy, świnie, owce. I niestety szanse na przeżycie mają raczej wypuszczone 😣

Rozmawiałam z tą rodziną..Oni akurat chcieli rozmawiać..Sami poprosili, zaprosili abym z nimi usiadła...

Państwo jadą z Charkowa, cztery osoby z pieskiem i papużką. W domu zostały rybki ..pan płakał...

Pani opowiadała....

Jadą do Niemiec, do znajomych. ale jak tylko ta rzeź się skończy (tak pani powiedziała, że to nie jest wojna, to rzeź niewinnych) to oni wracają do domu...

Piesek państwa, 

20220308_161945.jpg

• Like 1
Posted

Papugi (ptaki inne też) mają dużą potrzebę swobody. W klatce niewielkiej jakoś przywykną biedne, ale zamknięte nagle na dłużej w malutkim pudełku popadną w apatię, umrą po prostu. A nierozłączki są dość... energiczne, mogą stać się agresywne. No nic, dobrze że jedzie, może przetrwa, gadać do niej trzeba.

Posted

Gadać trzeba jak najbardziej. One rozumieją więcej niż się człowiekowi wydaje. Jak jeżdżę, to cały czas do nich gadam i tłumaczę co i jak. 

• Like 1
Posted
Dnia 8.03.2022 o 17:28, Tianku napisał:

Chcemy z kuzynka dorzucic się do 4 kontenerkow czy na Twoje konto wplacic i zamowisz czy zamowic a adres podasz jak Ci wygodniej daj prosze znac

Z całego serca dziękuję!!

Ja ciągle mam nadzieję, że kolejnego dyżuru nie będzie..że coraz mniej uchodźców....

Niestety.....

Są transporty bez zwierząt, a są takie, gdzie prawie co druga rodzina ma psa, kota....

Popisałam dzisiaj troszkę na fb, podjechał samochód teraz, jak schodziłam...Mnóstwo karmy. cieszę się, że mnie słuchają..karmy w małych max 2 kg opakowaniach, saszetki, małe puszki. 

Jest żwirek, dzisiaj robiłam trzy kuwety z kartonu...

Szeleczki idą jak woda...Zostały duże, ale Nesiowata już wysłała malutkie, takie kocie.  Będą jutro.

Tianku kochana, jak będzie coś się kończyło, dam znać. 

Tak bardzo bym chciała, aby juz nic nie było potrzeba....😪

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Czekam na telefon od Nadi..Z Charkowa jechała 4 dni z kotem...Jedzie jutro do Wiednia...Nie wie, czy może go tam zabrać. Nie ma paszportu, boi się, że każą go wypuścić...Bardzo rozpaczała..To młoda dziewczyna...Wszystko wytłumaczyłam, że może przewieźć, że pomogę...ale...jeśli zechce zostawić, to kota zabiorę do siebie...

Posted
Dnia 8.03.2022 o 19:27, Alaskan malamutte napisał:

Czekam na telefon od Nadi..Z Charkowa jechała 4 dni z kotem...Jedzie jutro do Wiednia...Nie wie, czy może go tam zabrać. Nie ma paszportu, boi się, że każą go wypuścić...Bardzo rozpaczała..To młoda dziewczyna...Wszystko wytłumaczyłam, że może przewieźć, że pomogę...ale...jeśli zechce zostawić, to kota zabiorę do siebie...

😥

Posted
Dnia 8.03.2022 o 13:40, Ewa Marta napisał:

Najgorsze, że nie wiadomo, czy ktoś po nią wróci, czy nie 😞

Wyjaśniła się sprawa z sunią husky. Państwo zatrzymali się tylko odpocząć. Podróżują własnym autem, jutro jadą do Drezna. Sunia Mila z właścicielką🥰 

20220308_164001.jpg

20220308_163958.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 8.03.2022 o 19:55, Ewa Marta napisał:

Wielkie Ufff. Nie powinni zostawiać tak suni. Równie dobrze mogłaś Ty albo ktoś inny zabrać ją ze sobą.

Ewuniu....ludzie są w wielkim stresie, zmęczeni, nie myślą logicznie..

Trudno im się dziwić.

• Upvote 1
Posted
Dnia 8.03.2022 o 19:59, Alaskan malamutte napisał:

Ewuniu....ludzie są w wielkim stresie, zmęczeni, nie myślą logicznie..

Trudno im się dziwić.

Wiem kochana. Nie wyobrażam sobie w jakim żyją stresie. 

Posted
Dnia 8.03.2022 o 19:03, rozi napisał:

Też wolę nie myśleć. Napisałam dlatego, że lepiej byłoby wypuścić naprawdę. Znam papugi.

To pewnie Wiesz, że nie przeżyłaby na wolności.... 

Posted
Dnia 8.03.2022 o 23:02, Isiak napisał:

Asiu, ode mnie 100 zł na transporterki i stała dla Cudnej 20 zł. Konto to samo co dla Runo?

Tak, to samo konto ❤

• Like 1