Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa telefony, oba "rokujące". Czekamy na rozwój wydarzeń.

I telefon w sprawie Kawki - tu zachowuję ostrożność, bo pani sympatyczna, ale ma przekonać męża i syna.

• Upvote 2
  • malagos changed the title to ~ MYSIA już w domu pod Krakowem :) Odebrałam w interwencji suczkę!
Posted
Dnia 17.03.2022 o 18:31, konfirm31 napisał:

Trzymam kciuki za obie psice 🙂

Kciuki pomogły i wczoraj Mysię zabrali państwo do domku, pod Kraków. Pani raniutko wsiadła w pociąg do Warszawy, tu Jej brat zabrał ją z dworca prosto do nas, i już kilka minut po 9.00 rano byli w Krasnosielcu. 

Mysia nieśmiała do ludzi, bała się odrobinkę. Dałam drugą obróżkę i smycz, podpisałyśmy umowę adopcyjną, wzięłam Mysię na ręce i podałam pani Edycie do samochodu. Wracali prosto do do domu. 

Dużo niepewności - jak Mysia zachowa się w samochodzie, jak w domu, jak zapoznanie z rezydentką jamniczką?... Ale pani ogromnie empatyczna, ciepła, więc i rokowania były dobre 🙂

I na razie wiesci z domu cudne! 

• Like 4
  • Upvote 2
  • 2 weeks later...
Posted

Kawka dziś pojechała do domu, na warszawska Pragę. Pan dzwonił do mnie z ogłoszenia na olx, od zawsze psiarz, ostatnia amstafka odeszła w wieku 18 lat (!). A jako że jestem od 2 dni w sanatorium w Nałęczowie, adopcję przeprowadził Tomek 🙂

To 5 pies, któremu znaleźliśmy dom w tym roku. Oby kojec gminny pozostał pusty jak najdłużej...

• Like 6
Posted
Dnia 30.03.2022 o 06:43, Jo37 napisał:

Bardzo się cieszę.

Asiu, przypomnij mi, proszę, wątek Dianki, tej naszej owczarki z Zamościa sprzed 5 lat

Posted

A Mysia w nowym domku ma się doskonale! Ta biedusia, która nigdy nie zaznała ciepła, miłości, nie znała domu nauczyła się w mig wszystkiego, i do tego uczy jamnisię rezydentkę 🙂 Ale żeby mieć taaakie ubranko, to chyba jej się nie śniło nigdy w życiu! 🙂

Mysia.jpg

• Like 4
  • Upvote 1