Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.10.2022 o 11:39, limonka80 napisał:

stan na 12.10.2022r.                     :    + 1105,50zł

Iwona z Sosnowca                                    + 30 zł

stan konta na 19.10.2022r.             :      +  1135,50 zł

Posted
Dnia 19.10.2022 o 13:52, limonka80 napisał:

stan konta na 19.10.2022r.             :      +  1135,50 zł

Mazowszanka13                                           + 20 zł    stała IX;X

stan konta na 20.10.2022r.                      :  + 1155,5 zł  

Posted
Dnia 19.10.2022 o 19:17, Tola napisał:

Marzę o rodzinie dla Weny

Też bym chciała żeby ktoś ją pokochał, też mam ogłoszenie, zmieniam co jakiś czas lokalizację, ale też nic ...

Posted
Dnia 20.10.2022 o 12:58, limonka80 napisał:

Też bym chciała żeby ktoś ją pokochał, też mam ogłoszenie, zmieniam co jakiś czas lokalizację, ale też nic ...

Chlopaki maja tak samo. Czasem odnoszę wrażenie, że duze psy  są adoptowane tak do 3 lat. W rozmowach z dzwoniącymi jest to zazwyczaj podawana granica wieku.

Bardzo to przykre, bo są najukochańsze, grzeczne, mądre  a nie dostają szansy. Nasz Jimmi ma ponad 16 lat, więc i żyć moga tyle, co małe. Jedynie adoptowany został trojłapek Maxim, ale to tylko dlatego, że Pani chciała pomoc potrzebującemu psu z Ukrainy, a wtedy jeszcze były zamknięte granice.

Jest mi smutno, kiedy zastanawiam się, czy one wszystkie będą z nami do końca i nikt nie da im szansy, żeby pokochać i poznać ich miłość.

Posted
Dnia 20.10.2022 o 12:56, limonka80 napisał:

stan konta na 20.10.2022r.                      :  + 1155,5 zł  

Mazowszanka 13                                             + 20 zł  stała za IX;X

stan konta na 27.10.2022r.                         :     + 1175,5 zł

Posted
Dnia 27.10.2022 o 11:31, limonka80 napisał:

stan konta na 27.10.2022r.     :     + 1175,5 zł

Malti                                                      + 30 zł

Tianku                                                   + 10 zł

Elficzkowa                                            + 30 zł

stan konta na 03.11.2022r.             + 1245,50 zł 

hotelowanie + karma za X               -   299,88 zł paragon nr 000076 szczegóły str. 20

stan konta na 03.11.2022r.              + 945,62 zł

Posted
Dnia 3.11.2022 o 13:30, limonka80 napisał:

stan konta na 03.11.2022r.       + 945,62 zł

Nesiowata                                          + 10 zł

Mruczka                                             + 50 zł

stan konta na 07.11.2022r.    :    + 1005,62 zł   

• 3 weeks later...
Posted

Wena po swojemu sobie żyje. Spokojnie, powoli i jak to ona, od posiłku do posiłku. Babuć rozwaliła kostkę słomy i zrobila sobie w szopce legowisko z niej. Wenie przypadło bardzo do gustu. W dzień spi na nim Babuć,  a Wena tylko pilnuje kiedy się zwolni. Jest zawsze idealnie ułożone, co świnia robi nosem. To wręcz nieprawdopodobne, jak idealnie potrafi pozgarniać slome zawsze w ten sam kształt. W budach Wena ma koce, ale woli to babuciowe wyrko.

Zainteresowania z ogłoszeń nią nie ma żadnego. Tola zrobila jej adopcje wirtualną na Ratujemy zwierzaki i tez nikt się nie zgłosił. Niby pisala moja znajoma, ze zamierza, ale nie wpłaciła na razie.

Posted
Dnia 25.11.2022 o 19:03, Jaaga napisał:

Wena po swojemu sobie żyje. Spokojnie, powoli i jak to ona, od posiłku do posiłku. Babuć rozwaliła kostkę słomy i zrobila sobie w szopce legowisko z niej. Wenie przypadło bardzo do gustu. W dzień spi na nim Babuć,  a Wena tylko pilnuje kiedy się zwolni. Jest zawsze idealnie ułożone, co świnia robi nosem. To wręcz nieprawdopodobne, jak idealnie potrafi pozgarniać slome zawsze w ten sam kształt. W budach Wena ma koce, ale woli to babuciowe wyrko.

Zainteresowania z ogłoszeń nią nie ma żadnego. Tola zrobila jej adopcje wirtualną na Ratujemy zwierzaki i tez nikt się nie zgłosił. Niby pisala moja znajoma, ze zamierza, ale nie wpłaciła na razie.

Właśnie mam zamiar ściągnąć od sąsiadów słomę. Tylko Babucia nie mam.

Posted

Kupilismy slome na targu dla kur do gniazd. Babuc w budzie tez ma kołdrę i koce, ale jak widać, obie same mają inny gust od tego, co im ścielimy. Balam się, że sloma może swinię drapać, dlatego nie dałam jej. Natomiast Wena ma tyle futra, ze mogłaby chyba spać na śniegu i nie poczułaby 😄 No i jeszcze ta warstewka tłuszczu 😉

Posted
Dnia 25.11.2022 o 19:20, rozi napisał:

Perlitta ma w budzie kołdrę i olewa temat. Stąd pomysł słomy.

Spróbuj, bo ja tez chcialam higienicznie i schludnie, a spodobała się im sloma. Juz wcześniej polecano mi  słomę do bud. Też daje kołdrę w poszewce, na górę koc. Latwo wyprać, ale co z tego, jak kolejka do słomy. 

Posted

Bo słoma jest bardzo dobrym izolatorem..., przewodzi powietrze - szybko schnie.

Koce itp szybko łapią wilgoć  są twarde, zimne..., dlatego zwierzaki wybierają słomę.

Można napełnić słomą bawełnianą / lnianą poszwę..., nie będą roznosić.