Tola Posted September 16, 2023 Posted September 16, 2023 Na koncie ZEa jest wpłata dedykowana Drugiemu, bardzo dziękuję: 10 zł - Ewa Marta (11.09.) Quote
Alaskan malamutte Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Dziękujemy za wpłaty dla Drugiego p. Irence, Limonce80 oraz Filipki Quote
Tola Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 Dnia 14.07.2023 o 19:25, Tola napisał: Wstawiłam Drugiego na wirtualne adopcje na Ratujemy Zwierzaki, może znajdzie się ktoś, kto zechce pomóc. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/organizacje/zea/wirtualna-adopcja/dodaj?slider_animal_hashid=zYTqp3 Drugi zyskał wirtualnego opiekuna, pani Anna zadeklarowała wpłatę 100 zł/mies. Quote
Jaaga Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Dnia 7.09.2023 o 14:01, Jaaga napisał: Dziś podałam Drugiemu Advocate 1/2 pipety. Druga połowa za miesiąc. Chyba znowu poschodzily mu larwy z tkanek, bo dziś go też czesaliśmy i znów ma łupież, jak miał wcześniej przy glistach. Zapłaciłam 66,60 zł za pipetę, bo przy 3 sztukach wet policzył 10 zł taniej. Do tego znowu mocz mu cuchnie, czyli zacznę podawać antybiotyk. Ten mam jeszcze podarowany z przychodni, więc bez kosztów. Rozliczenie za wrzesień. W tym miesiącu bedzie więcej, bo były dodatkowe koszty profilaktyki. Czy 66 zł za Advocate dostałam zwrot na konto? jesli nie, to prosze o doliczenie. Pipeta jest na 2 mies. Niestety, działa na glisty, ale nie podziałało na bolimuszki, atakujące im uszy, wiec musiał dostać Advantix - 1/2 pipety - 25 zł. Do tego został odrobaczony na koszt ZEA. szczepienie p. chorobom wirusowym Versican 5 - 40 zł. hotelowanie + karma - 510 zł. Razem wiec 585 zł lub 651 zł jesli nie było zwrotu za Advocate. Quote
Tola Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Na koncie ZEa są wpłaty dedykowana Drugiemu, bardzo dziękuję: 70 zł - Anna GR (20.09.) 10 zł - mgog (29.09.) Quote
Aska7 Posted October 1, 2023 Author Posted October 1, 2023 Ze spadku po Franku przelałam dla Drugiego 445,00 zł. Quote
Alaskan malamutte Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 Dnia 1.10.2023 o 17:12, Aska7 napisał: Ze spadku po Franku przelałam dla Drugiego 445,00 zł. Pieniążki na koncie Quote
Alaskan malamutte Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 Dnia 30.09.2023 o 12:34, Jaaga napisał: 651 zł Zapłacone Quote
Alaskan malamutte Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 Pięknie dziękujemy Rodzicom Aska7 za wpłatę dla Drugiego Quote
Tola Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 Skarbonka na zamojskie psie staruszki w ramach akcji "Otul ciepłem zwierzaki", bardzo proszę o rozsyłanie, szczególnie do znajomych https://www.ratujemyzwierzaki.pl/chorepsiestaruszki Quote
Alaskan malamutte Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Bardzo dziękujemy za wpłaty dla Drugiego Limonce80, Agat21 i Aska7 Quote
Jaaga Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Opiekunki Drugiego proszę o zakup dla niego pieluch do sikania. Niestety, coraz zimniej, musze go brać do domu, a bez tego nie da sie już funkcjonować. Mocz mu się sączy, a do tego Drugi lubi wędrować i kłaść sie w kolejnych legowiskach. Po jednej nocy mam więc do prania średnio dwie kołderki i koc. Nie mam mozliwości funkcjonowania z nim w domu bez pampersowania. Kupy pozbieram, wiec chodzi tylko o opaski na brzuch: Tu najpopularniejsze, ale w Zooplus akurat najwiekszy rozmiar jest wyprzedany. https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/toaleta_dla_psa/toaleta/995351?origin=hopps&q=pieluchy&i=4&ro=10 Mam sporo pieluch po Barytonie, ale niestety za małe rozmiar M. Dziwne te rozmiary, bo M Baryton miał na styk i ciasno. Kiedy są tak zakładane, to w ruchu rzepy mogą się odklejać. Dla Drugiego pasowac będzie L. Prosiłabym o zakup jak najszybciej. Potrzebna jest jedna na dobę. Kupowałam jeszcze innej firmy, ale sporo droższe wyjdą: https://erbe.co/MISOKO-Jednorazowa-pielucha-dla-psa-roz.L-12-szt.-PIESKI-NIEBIESKIE0D0AO-zapachu-cytryny - 12 szt. 45,12 zł + koszt kuriera. Te w rzeczywistości są jeszcze ciaśniejsze, niż Trixie, więc tu również wstawiona przeze mnie L musiałaby być. Quote
Aska7 Posted October 16, 2023 Author Posted October 16, 2023 Kupiłam 3 paczki eLek. Przyjdą kurierem na adres. 3 Quote
Alaskan malamutte Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Dziękujemy ślicznie P. Irence i Ewie Marcie za wpłatę dla Drugiego Quote
Alaskan malamutte Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 Dnia 16.10.2023 o 14:34, Jaaga napisał: Opiekunki Drugiego proszę o zakup dla niego pieluch do sikania. Czy takie mogą być: CEZAR Pieluchy pampersy dla psa samców 72 L 42-58 13625717729 - Allegro.pl Quote
Jaaga Posted October 17, 2023 Posted October 17, 2023 Dnia 16.10.2023 o 19:35, Aska7 napisał: Kupiłam 3 paczki eLek. Przyjdą kurierem na adres. Ślicznie dziękuję dobra kobieto ❤️ Moja aktywność w ostatnich dniach sprowadza się do karmienia butelką co 1,5 godz.przez dobę i prania. Pół życia chyba ostatnio spędzam na praniu, wieszaniu prania na sznurach, ściąganiu go, składaniu i chowaniu. Czuję się jak kiedys zawodowe praczki. Nie mamy strychu, susze w ogrodzie i powoli wysiadam. Padła pralka, kupiłam 2 nowe, ale ostatni rachunek za prąd wyniósł ponad 1500 zł, więc taniej wychodzi zakładać pieluchy, niż marnować cześć życia na pranie i jeszcze płacić majątek za prąd. Dnia 16.10.2023 o 23:23, Alaskan malamutte napisał: Czy takie mogą być: CEZAR Pieluchy pampersy dla psa samców 72 L 42-58 13625717729 - Allegro.pl Porównasz, proszę wymiary? Jeśli są takie same, jak Trixie, a wychodzą taniej, to lepiej je kupować. Pomyślałam też, że może warto zrobić zbiórkę na pieluchy na konto zea? Każdy może założyć ją jako wolontariusz. Dalabym zdjęcia. Drugi wzrusza, bo mało który pies ma 16 lat, zajęte pół pęcherza, jest całkiem niewidomy i normalnie funkcjonuje. Teraz to będzie stały wydatek co najmniej do wiosny, więc może warto i ktoś da radę? Quote
Aska7 Posted October 18, 2023 Author Posted October 18, 2023 Jagna, te pampersy co przyjdą to M-L 48-60cm. Następny rozmiar to L-XL 60-80cm. Daj znać czy kupić te większe. Quote
Alaskan malamutte Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 Na koncie Drugiego jest wpłata od Filipki. Bardzo dziękujemy! Quote
Jaaga Posted October 20, 2023 Posted October 20, 2023 Dnia 18.10.2023 o 09:43, Aska7 napisał: Jagna, te pampersy co przyjdą to M-L 48-60cm. Następny rozmiar to L-XL 60-80cm. Daj znać czy kupić te większe. Właśnie zobaczyłam, że te same co mial za ciasne Baryton, ale przymierzyłam i jakimś cudem pasują na Drugiego. Wydawało mi się, że Baryton był chudszy w obwodzie, a jednak musiał być inaczej zbudowany. Na szczęście więc te pasują na ostatnie centymetry, ale bez naciagania i puszczania rzepów, jak bylo u Barytona. Mam jeszcze 3 paczki z innej firmy, mniejszych. Też je wypróbuję. Teraz więc mogę zużyć więc jedną na dzień, druga na noc do wykończenia zapasu po Barytonie. 1 Quote
Tola Posted October 23, 2023 Posted October 23, 2023 Na koncie ZEa jest wpłata dedykowana Drugiemu, bardzo dziękujemy: 70 zł - Anna GR (19.10.) 1 Quote
Jaaga Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 Dopiero chwaliłam Drugiego, że tak sprawnie się w zdrowiu trzyma i dziś zaszwankowały mu tylne łapki. Trudno mu było nawet z pomocą na nich się utrzymać, co chwilę klapał i wyciagla stopy do przodu. Dałam mu cimalgex od Lindy i musimy jechać na usg pęcherza. Obawiam się, czy to guz nie powoduje ucisku i nie poraża łap. Dziś przyszedł drugi zestaw 3 opakowań pieluch. Dziękuję, ale na razie nie było potrzeby, bo mam jeszcze po Barytonie. Już musimy stosować dwa na dobę, bo wczoraj i dziś większość czasu przeleżał. Dotąd bardzo dużo chodził, lubił szczególnie od wieczora i w nocy z Greyem, kiedy jest spokój i cisza. Wtedy im chyba łatwiej korzystać z innych zmysłów. Dam znać po badaniu. Nadal jednak ma spory apetyt, właśnie zjadl kolacje, dostał nową pieluchę i poszedł spać. Quote
agat21 Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Dobrze, że jest u Ciebie, a nie w schronie. Quote
Alaskan malamutte Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Biduś...😪 Czekamy na info z badań. Quote
Jaaga Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Dnia 26.10.2023 o 06:39, agat21 napisał: Dobrze, że jest u Ciebie, a nie w schronie. Miał już tyle razy infekcje bakteryjne w pęcherzu, że w schronisku nigdy nie dożyłby. Wtedy już był wykrwawiającym się, zatasiemczonym i zagliżdzonym wrakiem. Nie dalismy rady z nim jechać i chyba dopiero uda się w niedzielę. Wczoraj jeden kurs do przychodni Andrzej zrobił w sprawie szczeniaków, a potem jak miał jechać z Drugim, to mój najmłodszy reproduktor dostał ataku jakby padaczkowego i zaburzyła mu się praca serca. Zabrał go więc w te pędy do weta na badania. Cudem udało mi się załatwić na dziś wizytę u kardiologa w Zabrzu. Przy okazji Andrzej zabiera małe cavalierki, więc spędzi tam pół dnia, a po powrocie resztę u naszego weta ze szczeniakami na zwyklych badaniach. Wyjeżdżają jutro, więc musimy wszystkie przygotować i przebadać. Drugi dostaje Cimalgex i antybiotyk na pęcherz, bo mocz cuchnie niemożliwie. Nie wygląda to rokująco. W domu nie potrafi już chodzić. Trzeba mu do legowiska podstawiać picie, jedzenie, pampersowac na bieżąco. Nie jest bystry jak był Baryton. Nie daje tak znać o potrzebach. Czasem skomli cicho, ale zawsze tak samo, więc możemy się tylko domyślać, o co mu chodzi i próbujemy po kolei. Znowu więc wstaję nocami i zajmuje się nim jak Barytonem. Jak wyniesie się go do ogrodu, to po czasie na rozruch potrafi ustać i przejść. Jednak idzie bardzo wolno, sunie tylnymi łapami. Wiele już nie zrobimy i myślę, że to jego ostatni czas. Mocz nie poprawia się po antybiotyku, jest nadal cuchnący i ciemny. Dam znać po usg, ale raczej cudów nie będzie. I tak te 16,5 roku u tak schorowanego psa to naprawdę dużo. Gdyby nie pomoc dogomaniakow, to nie byłoby go już pewnie od 1,5 roku. Quote
Recommended Posts