Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.03.2022 o 12:12, Aska7 napisał:

Z bazarku dla Micha jest 310,68 zł. Poproszę o konto.

O kurtka, ale suma    1241192778_gifkasawoczach.gif.91af7ec90b19110ed8e3a7fff0945c14.gif

Dzięki wielkie, już podaję nr konta na PW.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 23:56, Poker napisał:

I chcesz na noc zdjąć?  Dlaczego? Może wylizać do kości !!

No wlasnie nie zdjelam na noc, przespal w kagancu, pieknie sie wszystko podsuszylo, ale zrobilo mi sie go zal i zdjelam mu rano kaganiec, poszlam z kolejka psów,  no i niestety w tym czasue Michu juz popracowal nad tym plackiem:(( on musi kurcze chyba byc w kagancu caly czas, cholera, nie mozna go spuscic z oka ani na sekunde:((

Posted
Dnia 2.03.2022 o 09:40, elik napisał:

Jesteście kochani, bardzo dziękuję za wszystkie uwagi.

Kaganiec trzeba mu kupić jak najszybciej. Uzgodnię to z Anią. Jeśli będzie kupować karmę dla swoich psiaków już, to poproszę, żeby kupiła także kaganiec dla Micha, a jeśli będzie kupowała za kilka dni, to już dzisiaj zamówię ja.   

Elu ja moge zamowic karme nawet dzisiaj juz bo mi starczy dla moich na tydzien tylko wiec na dniach zamowienie musze zlozyc. Czyli co, zamowic w zooplusie? Moze jakies znizki jeszcze beda na akcesoria. 

• Like 1
Posted
Dnia 2.03.2022 o 10:30, Poker napisał:

Podziwiam Anię za 12 spacerów. Pomyślałam czy może dałaby radę wychodzić parami z tego Michu za każdym razem. Miałby więcej ruchu przy okazji. Nie wiem na ile jest to możliwe ze względu na jego stawy.

Niestety wychodzenie na moim osiedlu z dwoma psami naraz jest bez szans, Karat bardzo sie interesuje psami, a psiakow jest strasznie u nas duzo, i to raczej mniejszych, Michu rowniez, Keria z kolei nie lubi jak ją pies obszczekuje, a ze jest duza wiec wszystkie male oczywiscie startuja do niej,  dlatego chodzenie w ciagu dnia parami jest uciazliwe a nawet niebezpieczne, bo szczekajacy malec moze ich nakrecic, a razem dzualaja juz jako stado:(( Ogolnie dwa psy razem to 80 kg na smyczy, i to ruchliwe 80 kg:D. Tak ze tylko pojedynczo, jedynie wczesnie rano Karat i Keria ida razem, a Michu jako drugi czeka w kolecje. Tak to idzie jako trzeci:(, dlatego same widzicie,  luksusow nie ma:(( 

Michu dodatkowo boi sie duzych samochodow dostawczych, ogolnie aut z glosnym wydechem,  a bardzo interesuje sie wozkami dzieciecymi, nie wiem w jakim celu, natomiast nie lubi tez krzyczacych malutkich dzieci, widac ze go denerwuja. 

Posted
Dnia 2.03.2022 o 15:53, AniaB napisał:

Elu ja moge zamowic karme nawet dzisiaj juz bo mi starczy dla moich na tydzien tylko wiec na dniach zamowienie musze zlozyc. Czyli co, zamowic w zooplusie? Moze jakies znizki jeszcze beda na akcesoria. 

Oczywiście Aniu bardzo Cię proszę zamów kaganiec dla Miszka jak najszybciej. Weź fakturę na całość, a ja zwrócę Ci za kaganiec.

Bardzo dziękuję Aniu    699470604_dzikuj2.jpg.1ee067b5667d5f045ea99b083b00c12b.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 2.03.2022 o 17:03, elik napisał:

Oczywiście Aniu bardzo Cię proszę zamów kaganiec dla Miszka jak najszybciej. Weź fakturę na całość, a ja zwrócę Ci za kaganiec.

Bardzo dziękuję Aniu    699470604_dzikuj2.jpg.1ee067b5667d5f045ea99b083b00c12b.jpg

Zamowiony juz, jak przyjdzie to dam znac:)) Dziekuje bbbb Wam za wyrozumialosc z tym kagancem, niestety Michu jednak potrzebuje czasem tego osprzetu..

Posted
Dnia 2.03.2022 o 15:59, AniaB napisał:

bardzo interesuje sie wozkami dzieciecymi, nie wiem w jakim celu

Bo w wózku jest "zwierzątko".  Ja też tak z Perełką mam.

Posted

Kerusia sie rozlozyla zadkiem na lapkach Miszka, ale jemu nic juz nie przeszkadza, najwazniejsze ze kaganiec zdjety, bo meczyl sie juz straszliwie.  A ja stoje w drzwiach i patrze caly czas na niego, zeby interweniowac z kagancem gdyby zaczal lizac, ale niech troche odpocznie od tego namordnika:(( Na noc niestety.. zalozymy:((

20220302_185853.jpg

20220302_190331.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 2.03.2022 o 17:24, rozi napisał:

Bo w wózku jest "zwierzątko".  Ja też tak z Perełką mam.

No ja wlasnie kurcze nie wiem o co mu chodzi z wozkami, faktycznie moze go intryguje zawartosc:D, nie przekonam sie pewnie bo nie spodziewam sie napotkac mamy ktora przezylaby bez traumy taki eksperyment:D

Posted
Dnia 2.03.2022 o 19:12, AniaB napisał:

No ja wlasnie kurcze nie wiem o co mu chodzi z wozkami, faktycznie moze go intryguje zawartosc:D, nie przekonam sie pewnie bo nie spodziewam sie napotkac mamy ktora przezylaby bez traumy taki eksperyment:D

Pies, który ma skłonność do monitorowania terenu, chce wiedzieć wszystko. Obwąchać wszystko, stwierdzić po swojemu, co to jest to każde żywe, co się pojawia. A zapakowane w wózku jeszcze ciekawsze. Moim zdaniem 🙂

Posted

1.03.  na konto Micha wpłynęły poniższe kwoty:

15,00 od Tianku  deklaracja   III 
  10,00 od Nesiowata  deklaracja  III  

Bardzo serdecznie dziękuję  

pl09-bukiet-roz-kolorowych.jpg.39573b4e77563abcee01d64e8ee5b64b.jpg

oraz

20,00 od elik  deklaracja  III  -  2.03.

Posted

Miałam dzisiaj telefon o Miszka. Pani przed 40-tką z Wrocławia dość interesująco brzmiała, ale niestety mieszka z mężem na 4 pietrze  😞  Pani bardzo chciałaby adoptować naszego Miszę, do tego stopnia, ze gdy wyjaśniłam czemu nie może zamieszkać tak wysoko, powiedziała, że zamienią mieszkanie na parter  🙂   Trata tata... 🙂  dobre chęci nie wystarczą. Powiedziałam, że muszę mieć stu procentową pewność, że Michu ma wszystko tak, jak musi mieć więc proponuję, żeby zadzwoniła jak już będą mieszkać na parter. Jeśli Michu jeszcze będzie do wzięcia, to możemy kontynuować rozmowę o adopcji. Była bardzo zdeterminowana, ale jednak wątpię, żeby z tego powodu zmienili mieszkanie na parter. Szkoda, bo dobrze brzmiała.

• Like 3
Posted

Byłam dzisiaj na działce uzupełnić kotkom żarełko i wyobraźcie sobie, że tam - 40 km od Krakowa zaczynają się nieśmiało pojawiać pierwsze oznaki wiosny - przebiśniegi.  Są spore więc musiały już być, gdy byliśmy tu poprzednio 2 tygodnie temu tylko nie zauważyłam ich, bo chyba dopiero zaczęły się przebijać przez zmarznięte resztki ubiegłorocznych traw i zeschłych gałązek tui.

20220305_121501.jpg.10a23148dc89337cd862dca8296fbe1b.jpg

20220305_121522.jpg.8c4f40664fe5c221242ecd20198cd595.jpg

• Like 2