Jump to content
Dogomania

JUŻ W DS W POZNANIU. BUNIA/Grubcia ( Chmurka) zatuczona sunia z M. u koleżanki w DT pod moją opieką.

Recommended Posts

Posted

Przywitam się na wątku Buni, nareszcie znalazłam sunię i nareszcie mogę podziękować nieocenionej Poker za pomoc Chmurce - Buni ❤️ ostatniej suni jaką wyciągnęłam razem z Ewu z M. 

... zapoznam się z wątkiem 

Posted
Dnia 3.04.2022 o 11:00, Tyśka) napisał:

Miałam dzisiaj zapytanie na olx o Bunię (u mnie Chmurkę). Pani na emeryturze, szuka niedużego psa. Odesłałam do kontaktu telefonicznego. 

Super. A skąd pani jest? Z Jeleniej Góry?

Posted

Niestety nikt nie dzwonił.

Martwię się, bo koleżanka czeka na sanatorium , ma szansę dostać za 4/ 5 tygodni.

Muszę zmienić tekst i imię w ogłoszeniu, bo na pewno się opatrzyły.

Jutro kolejne podejście do sterylki.

Posted

To ja teraz zaciskam ,żeby Bunia szybko doszła do zdrowia 🙂

czasem tak jest ,że telefon długo milczy , niestety!  o Odisia też jeszcze nikt nie zadzwonił

Posted
Dnia 7.04.2022 o 14:49, Poker napisał:

Bunia już w domu. Sterylka z biochemią kosztowała 550 zł

Mam nadzieję, że Bunia czuje się dobrze. 

Widziałam że sunia po opłaceniu sterylki jest na minusie, jeśli potrzeba na karmę, leki czy coś innego, to Bunia ma prawo do skorzystania z pieniądzy zebranych na pieski Basi, myślę, że darczyńcy nie mieliby nic przeciwko - Bunia jest z M. i Basia prosiła o pomoc dla suni. 

Posted

limonko, dziękuję za zainteresowanie Bunią. Może dam radę zarobić na bazarku. Jak mi zabraknie, to będę prosić o pomoc.

Najważniejsze teraz jest, by zrobić jak najwięcej ogłoszeń.

Bunia wstała, zjadła łyżkę jogurtu i śpi. Nie robiła siusiu. Trochę niedobrze.

Posted

Zjadła, popiła, zaliczyła krótki spacerek i śpi.

Koleżanka była dziś na kontroli i wszystko jest w porządku. Kolejna kontrola za tydzień.

Chcę zrobić zdjęcia, ale jak zdejmiemy fartuszek.

Posted
Dnia 7.04.2022 o 22:39, Poker napisał:

ZROBIŁA , HURAAAA

Hurrrrraaaaa!  czasem jak niewiele potrzeba do szczęścia! cieszę się ,że sunia dochodzi do siebie 🙂

Posted

Pisałam już na wątku Feli, ze dzwoniła bardzo sympatyczna starsza pani , ale Fela trochę za energiczna i za młoda.

Pani szuka starszego kundelka, ale małego, do 8 kg.

Szkoda, że nie mogłam polecić Buni.

Posted
Dnia 14.03.2022 o 20:59, Poker napisał:

Bunia ładnie chudnie, teraz ma 18,500 na liczniku.

Bunia ma jakąś dietę, czy specjalną karmę dla grubasków?  Ja nie mogę odchudzić Soni. Pomimo specjalnej diety, zamiast chudnąć, tyje  😞 

Posted

Czasem u niektórych "taka uroda"  jak  u ludzi , Elu kiedyś miałam taki problem z moją  poprzednią sunią Jasią i interesowałam się dietą dla psów , temat rzeka , część wetów nie poleca tych "odchudzających"  najczęściej jak słyszałam , - dużo ruchu 😉 i mniejsze porcje....

Głaski dla Buni!  ja jestem przekonana ,że znajdzie swój domek🤞

Posted
Dnia 11.04.2022 o 09:35, anica napisał:

Czasem u niektórych "taka uroda"  jak  u ludzi , Elu kiedyś miałam taki problem z moją  poprzednią sunią Jasią i interesowałam się dietą dla psów , temat rzeka , część wetów nie poleca tych "odchudzających"  najczęściej jak słyszałam , - dużo ruchu 😉 i mniejsze porcje....

Z Sonią byłam u psiego dietetyka i ma specjalną, napisana dla niej dzienną porcję jedzenia. Nie pomaga. Dzisiaj idziemy po raz kolejny oddać krew do badania - trzustka, wątroba, tarczyca... Może coś z tego wyniknie. Ale to nie pierwszy raz będzie badanie krwi i jak na razie nie na diagnozy  😞

A Buni oczywiście dobrego domku razem z Sonią życzymy.  

• Like 1
Posted
Dnia 11.04.2022 o 09:47, elik napisał:

Z Sonią byłam u psiego dietetyka i ma specjalną, napisana dla niej dzienną porcję jedzenia. Nie pomaga. Dzisiaj idziemy po raz kolejny oddać krew do badania - trzustka, wątroba, tarczyca... Może coś z tego wyniknie. Ale to nie pierwszy raz będzie badanie krwi i jak na razie nie na diagnozy  😞

A Buni oczywiście dobrego domku razem z Sonią życzymy.  

Elu to będę mocno zaciskała , żeby to nie było spowodowane ,żadną chorobą! qurcze te nasze futerka mają podobne problemy zdrowotne jak my!  niestety 😞