Jaaga Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Dnia 15.11.2021 o 11:14, agat21 napisał: Byłoby super, gdyby wreszcie było wiadomo co Toffikowi dolega. To, co dziewczyny mają. Tylko pewnie będzie chciał robić MRI, więc kociak musi być w miarę stabilnym stanie. Mój Emil był malutki, z padaczką i sparaliżowany. Miał jeszcze grzybicę, wiec był na baterii leków. Prof Wrzosek zrobił mu MRI, ale ze względu na jego mały rozmiar nie pobrał płynu rdzeniowo-mózgowego. Miał też badanie na koronawirozę z Idexxu, które potwierdziło FIP w postaci neurologicznej. Lepiej już to badanie na miejscu zrobić i wysłać wynik do konsultacji. Dziewczyny stosowały Fosprenil? Mam zaczęta butelkę Gamavitu, moge przesłac pocztą. Dawałam przedwcześnie urodzonym szczeniakom, więc jest czyste opakowanie., Trzyma się go w pokojwej temperaturze. Quote
Poker Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Przez ona03 próbuję zaprosić Smyku na wątek. Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Dnia 15.11.2021 o 16:43, Poker napisał: Przez ona03 próbuję zaprosić Smyku na wątek. Smyku mi odpisała. Czyta wątek. Quote
Smyku Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Dziewczyny , proszę o informację jakie macie o Beninu , teraz trudno mi przeczytać cały wątek . Widziałam na zdjęciu , że chodzi na smyczy , doczytałam , że ma cztery miesiące . Czy teraz jest w DT? Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Dnia 15.11.2021 o 18:10, Smyku napisał: Dziewczyny , proszę o informację jakie macie o Beninu , teraz trudno mi przeczytać cały wątek . Widziałam na zdjęciu , że chodzi na smyczy , doczytałam , że ma cztery miesiące . Czy teraz jest w DT? No pewnie, to wspólny wątek, można się pogubić. Benio: - potrafi chodzić na smyczy, - jest w trakcie nauki czystości (od tygodnia jest w DT, wcześniej był w kojcu), - do psów rewelacyjny, z każdym chce się bawić, więc na spacerze ciągnie w ich stronę, - do ludzi ogromny przytulak i całuśnik, - na spacerze w nowym miejscu bez lęków, - szybko się uczy, - sporo ma energii, wszędzie go pełno, ma żywy temperament, - znajdzie każda dziurę w płocie. Odrobaczony, dwukrotnie zaszczepiony na wirusówki, zaczipowany. Ma cztery i pół miesiąca. Przebywa aktualnie w Zamościu (woj lubelskie), pan prosił o pomoc w transporcie, wiec jedynie pytanie czy coś dorzuciłby się do jego kosztów, w miarę możliwości oczywiście. Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Chrupka i Gratka, teraz Lara i Klara w DT. Trwają spotkania z potencjalnymi Rodzinami, prośba o kciuki. Niech pożyją za siebie, brata (*) i mamę (*). 1 Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Dnia 15.11.2021 o 15:10, Jaaga napisał: To, co dziewczyny mają. Tylko pewnie będzie chciał robić MRI, więc kociak musi być w miarę stabilnym stanie. Mój Emil był malutki, z padaczką i sparaliżowany. Miał jeszcze grzybicę, wiec był na baterii leków. Prof Wrzosek zrobił mu MRI, ale ze względu na jego mały rozmiar nie pobrał płynu rdzeniowo-mózgowego. Miał też badanie na koronawirozę z Idexxu, które potwierdziło FIP w postaci neurologicznej. Lepiej już to badanie na miejscu zrobić i wysłać wynik do konsultacji. Dziewczyny stosowały Fosprenil? Mam zaczęta butelkę Gamavitu, moge przesłac pocztą. Dawałam przedwcześnie urodzonym szczeniakom, więc jest czyste opakowanie., Trzyma się go w pokojwej temperaturze. Dziękuję, przekazuję Marcie. Quote
Smyku Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Dnia 15.11.2021 o 18:19, Tyśka) napisał: No pewnie, to wspólny wątek, można się pogubić. Benio: - potrafi chodzić na smyczy, - jest w trakcie nauki czystości (od tygodnia jest w DT, wcześniej był w kojcu), - do psów rewelacyjny, z każdym chce się bawić, więc na spacerze ciągnie w ich stronę, - do ludzi ogromny przytulak i całuśnik, - na spacerze w nowym miejscu bez lęków, - szybko się uczy, - sporo ma energii, wszędzie go pełno, ma żywy temperament, - znajdzie każda dziurę w płocie. Odrobaczony, dwukrotnie zaszczepiony na wirusówki, zaczipowany. Ma cztery i pół miesiąca. Przebywa aktualnie w Zamościu (woj lubelskie), pan prosił o pomoc w transporcie, wiec jedynie pytanie czy coś dorzuciłby się do jego kosztów, w miarę możliwości oczywiście. Dziękuję za informację , jutro się będę kontaktować z Kasią . Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Dnia 15.11.2021 o 19:38, Smyku napisał: Dziękuję za informację , jutro się będę kontaktować z Kasią . Dziękuję 😍 To dla Benia szansa. Do tej pory nie było w jego sprawie telefonów, a ten Pan brzmi bardzo konkretnie. Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Dnia 8.11.2021 o 12:54, Tyśka) napisał: Bardzo proszę też o udostępnienia Westi, która prawdopodobnie w poprzednim domu była bita. Została znaleziona w zaroślach. Sunia ma DT u znajomych dziewczyn biłgorajskich, miała tam spokojnie szukać domu, ale okazało się, że główny opiekun wyjechał teraz za pracą i pozostali domownicy nie wpuszczają suczki do domu, dodatkowo ranka po sterylizacji nie najlepiej się goi... a mała pcha się do domu. 😞 Będę szukała dla niej miejsca w jakimś domowym hoteliku, bo żal jej w budzie. To delikatna, wrażliwa suczka. Na razie w sprawie adopcji dzwonią same oszołomy... Skradła mi serce i gdyby nie to, że ja za parę tygodni rodzę to wzięłabym ją do siebie. Serce mi się rozdziera, ale rozsądek wygrywa. WESTI NA FEJSBUKU Jutro o 18 wizyta pa dla Westi, potrzebne kciuki. Quote
Tyśka) Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Benio dzisiaj zjadł szelki, bo opiekunka zapomniała mu ściągnąć. Musiał dostać nowe (już trzecie). Dzisiaj został zaszczepiony trzecią dawką na choroby wirusowe. Waży 10,5kg. Quote
Tyśka) Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Dnia 2.11.2021 o 14:56, Tyśka) napisał: Wspaniale ❤️ Niestety, w DT Rudolfika-Toffika i Czarusia dwa nowe kociaki. Walczą o życie, było ich 4, ale 2 nie przeżyły... 😞 te dwa co są trafiły w złym stanie, 1 nowy też ma kłopot z załatwianiem się... To te kiciusie: Jeden z kotków (ten ze zdjęcia) w nocy z 12 na 13.11. odszedł do Krainy Wiecznych Łowów 😞 Dołączył do dwojga swojego rodzeństwa (*). Przy życiu został tylko Otto, który wkrótce będzie do adopcji. Otto, ostatni z żyjących maleństw: Quote
Aldrumka Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Dnia 16.11.2021 o 11:02, Kamila Proc napisał: biedny Otto, trzymaj sie maly oby już nic złego mu się nie przytrafiło Quote
Smyku Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Jestem po rozmowie telefonicznej z panem zainteresowanym Beniem . Na wizytę umówiliśmy się na sobotę , pan pracuje w tym tygodniu na popołudnie . Psa mieli 15 lat , chodził z nim do weta do którego też chodzę. Działka ogrodzona , ale pies będzie domowy . Państwo mają wnuki , które miały kontakt z ich psem . Mimo , że mają dzialke to pies chodził na regularne spacery. Jeśli dojdzie do adopcji to będziemy bez mała sąsiadami . Brzmi bardzo sensownie. 1 1 Quote
Poker Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Smykusiu, dzięki , że podjęłaś się pomocy. Mam nadzieję, że nie urwiesz mi głowy za to ,że Cię wrobiłam. Benio pogryzł szelki , bo kto to widział nie zdjąć psu ubrania wyjściowego ? Trzymam kciuki za Westi też. Quote
Tyśka) Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Smyku, dziękuję:) 💓 Trzymam kciuki za Benia. Wizyta dla Westi właśnie trwa. Quote
Smyku Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Dnia 16.11.2021 o 18:38, Poker napisał: Smykusiu, dzięki , że podjęłaś się pomocy. Mam nadzieję, że nie urwiesz mi głowy za to ,że Cię wrobiłam. Benio pogryzł szelki , bo kto to widział nie zdjąć psu ubrania wyjściowego ? Trzymam kciuki za Westi też. Pokerku przecież wiesz , że głowy nie urwę bo jesteś z klanu Lolusiowego . Buziaki Quote
Tyśka) Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Dnia 3.11.2021 o 15:02, ewu napisał: ROZLICZENIE RODZINKI (Sabinki - mamy oraz Uli) - kopiuję <<POST>> ewu ze str. 16. WPŁATY: Tyśka - pozostałość po Myszce - 216 zł agat21 - bazarek - 320 zł ewu - 100 zł agat21 - bazarek - 145 zł Razem: 781 zł WYDATKI: transport - 300 zł karma - 117 zł wet - 40 zł szczepienie - 45 zł Razem: 502 zł SALDO: +279 zł - w dn.20.10.2021 Uli już ma swój dom. 279 zł zostaje dla Sabinki. Ewu, czy miałaś jakieś wpłaty albo wydatki na Sabinkę, które powinnam uwzględnić na pierwszej stronie? Quote
Tyśka) Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Dnia 15.11.2021 o 19:43, Tyśka) napisał: Jutro o 18 wizyta pa dla Westi, potrzebne kciuki. Dnia 16.11.2021 o 18:38, Poker napisał: Trzymam kciuki za Westi też. Kciuki można puścić... 😞 Szukamy dalej. Również DT, aby nie siedziała już w budzie. Quote
Tyśka) Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Dnia 16.11.2021 o 22:14, agat21 napisał: O, dom nie halo? 😕 Są wątpliwości i mieszane uczucia, może nie jest zły, ale... Westi swoje przeżyła, jest delikatna i potrzebny jej wyjątkowy dom.😞 Quote
agat21 Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Dnia 16.11.2021 o 22:19, Tyśka) napisał: Są wątpliwości i mieszane uczucia, może nie jest zły, ale... Westi swoje przeżyła, jest delikatna i potrzebny jej wyjątkowy dom.😞 Jasne. Quote
Poker Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Szkoda. A inny, mniej delikatny piesio nie byłby w tym domu szczęśliwy ? 1 Quote
Recommended Posts