Jump to content
Dogomania

Mam na imię Fuks:) Okazało się, że jestem starszym niewidomym pieskiem, a nie suczką i teraz zaczynam nowe życie u dogomaniaczki:)

Recommended Posts

Posted

Dziś śniadanie bez problemu (razem z Aresem byli bardzo, bardzo głodni0)  Obydwaj dreptali pod nogami kiedy szykowałam jedzenie kotom ale choć ogony kręciły młynki - obyło się bez akustycznych dodatków. Zjedli szybko,nawet wyskoczyli na dwór jeszcze i po powrocie spokojnie ułożyli się do dalszej drzemki. Co prawda podłoga wygodniejsza niż posłania ale to już ich wybór. Tylko, że Fuks położył się w poprzek drzwi i musze przechodzić nad nim - ani drgnie.

• Like 2
Posted

Fuks po śniadaniu (powoli przyzwyczaja się, że to nie on jest pierwszy i tylko kręci ogonem), wyszedł na siusiu i poszedł w ślady Aresa i Lali - uzupełnia brakujący sen.

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Fuks po śniadaniu (powoli przyzwyczaja się, że to nie on jest pierwszy i tylko kręci ogonem), wyszedł na siusiu i poszedł w ślady Aresa i Lali - uzupełnia brakujący sen.

Moje psiaki też upominają się o śniadanie, ale zaraz po nim obowiązkowo musi być spacer, a dosypianie dopiero jakiś czas po nim, jak ja usiądę do kompa  🙂    Alfik ładuje się na nasze łoże, a Sonia na swój ulubiony fotel.

Posted
22 minuty temu, elik napisał:

Moje psiaki też upominają się o śniadanie, ale zaraz po nim obowiązkowo musi być spacer, a dosypianie dopiero jakiś czas po nim, jak ja usiądę do kompa  🙂    Alfik ładuje się na nasze łoże, a Sonia na swój ulubiony fotel.

Tyle, że ja wypuszczam psy na siusiu jak tylko wstanę.

Posted
1 minutę temu, Nesiowata napisał:

Tyle, że ja wypuszczam psy na siusiu jak tylko wstanę.

W Krakowie niestety nie mogę (a i nie chcę) wypuszczać psiaków  bez dozoru, a na działce też wolę je wyprowadzić, niżby miały mi siusiać na kwiatki i robić kupki gdzie im się zachce. Wolę mieć te sprawy pod kontrolą   🙂

Posted
5 minut temu, Nadziejka napisał:
Jak Wam minal dzien Fuksikowe serducha
 u nas caly dzionek pada i pada 
Zostawiam Cioci i lapenkom mnostwo cieplych pozdrowien

U nas teraz coś zaczyna mżyć, przeze cały dzień było ładnie choć niezbyt ciepło. Nawet wiatr uspokoił się. Czas pogodzić się    z myślą że to jednak jesień./                                  

Posted
3 minuty temu, Nesiowata napisał:

U nas teraz coś zaczyna mżyć, przeze cały dzień było ładnie choć niezbyt ciepło. Nawet wiatr uspokoił się. Czas pogodzić się    z myślą że to jednak jesień./                                  

A za 11 tygodni juz Swieta Ciociu ale zlecialo ale zlecialo
Posted

Na zadku Fuksa pojawiają się miejsca, które trochę błyszczą. Jest na Aresowej kuracji od weterynarza. Ale czesać się nie daje, boi się i potrafi warczeć. Ucieka kiedy tylko zobaczy w moim ręku grzebień czy szczotkę.

Posted
13 godzin temu, Nesiowata napisał:

A u nas, znaczy w kraku, dla odmiany, cały dzień padał deszcz. Dzisiaj też od rana mży  😞   Tak, tak, to już ewidentna zapowiedź jesieni.   

Posted
8 godzin temu, Nesiowata napisał:

Na zadku Fuksa pojawiają się miejsca, które trochę błyszczą. Jest na Aresowej kuracji od weterynarza. Ale czesać się nie daje, boi się i potrafi warczeć. Ucieka kiedy tylko zobaczy w moim ręku grzebień czy szczotkę.

To dobra wiadomość - jednak nie jest całkiem niewidomy, coś tam widzi :-)) 

Posted

Fuks dziś o 5 rano był głodny! Dreptał w kółko, zaglądał mi w oczy z każdej strony! Szybko przygotowałam jedzenie kotom i musiałam to samo zrobić dla psów. Ares i Lala w tym czasie spokojnie spały. Fuksio wymiótł miskę w swoim (kosmicznym) tempie, wymaszerował na dwór (wcześniej, kiedy wychodził Ares nie miał na to ochoty) i spokojnie ułożył się do dalszego snu.

• Like 1
Posted
14 godzin temu, Nesiowata napisał:

Fuks dziś o 5 rano był głodny! Dreptał w kółko, zaglądał mi w oczy z każdej strony! Szybko przygotowałam jedzenie kotom i musiałam to samo zrobić dla psów. Ares i Lala w tym czasie spokojnie spały. Fuksio wymiótł miskę w swoim (kosmicznym) tempie, wymaszerował na dwór (wcześniej, kiedy wychodził Ares nie miał na to ochoty) i spokojnie ułożył się do dalszego snu.

Dla Oliwii” | Urząd Gminy w Żychlinie

Posted
15 godzin temu, Nesiowata napisał:

Fuks dziś o 5 rano był głodny!

Jak ten biedak wytrzymał w schronisku? Tam mu o 5 rano nie dawali papu  😞 

Posted
25 minut temu, elik napisał:

On jest pewnie głodny na zapas.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Trochę póżniej. Ale był i tak w lepszej sytuacji niż psy z boksów ogólnych, bo miał tylko jednego kolegę do miski.

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Trochę póżniej. Ale był i tak w lepszej sytuacji niż psy z boksów ogólnych, bo miał tylko jednego kolegę do miski.

A w boksach ogólnych nie każdy psiak ma swoją michę?

Posted

Czasem zdarza się, że pies ma nadkwasotę. Musi jeść często, późno w nocy/wcześnie rano, choćby cokolwiek, inaczej wymiotuje żółcią. Mądry piesek będzie się sam domagał.

Posted
Dnia 9.10.2021 o 05:56, Nesiowata napisał:

Spokojnego wszelkiego dzioneczka Wam  zasylam z mnostwem tulinek