Iv_ Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 A ja musze się pochwalić - mój agapanty ma jeden pączek. Jestem w szoku! Quote
uxmal Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 3 godziny temu, Iv_ napisał: A ja musze się pochwalić - mój agapanty ma jeden pączek. Jestem w szoku! Gratuluję :) nie wiedziałam co to ale już wiem:) Quote
ona03 Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 4 godziny temu, Iv_ napisał: A ja musze się pochwalić - mój agapanty ma jeden pączek. Jestem w szoku! Noooo, się bardzo cieszę :))))) Jak już zacznie przekwitać, to obrywaj te zielone torebki z nasionkami :)))) 35 minut temu, uxmal napisał: Gratuluję :) nie wiedziałam co to ale już wiem:) Ale Ty zdolna jesteś :)))) Quote
mdk8 Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 19 godzin temu, uxmal napisał: 🙂 szkoda 🙂 jak jeszcze mogę się dołączyć to chętnie . 1 Quote
mdk8 Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 jak jeszcze można dołączyć do wspólnej wysyłki z uxmal to poproszę 65,66 i liść laurowy . 1 Quote
Iv_ Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 1 godzinę temu, uxmal napisał: Gratuluję :) nie wiedziałam co to ale już wiem:) To takie piękności od Oneczki ;) Mam niebieski i biały. Jedną donicę przyniosłam do domu z garażu gdzieś w lutym, bo mocno liski z ziemi wybiły. Pod koniec marca wystawiłam na zabudowany balkon i tak sobie stoi, a dziś patrzę z listków wychyla się pąk :) Drugą donicę z agapantem wyniosłam dopiero z garażu na dwór. Do pąków mu daleka droga. Ale zobaczymy jak to będzie naprawdę z tym kwitnieniem :)) 1 godzinę temu, ona03 napisał: Noooo, się bardzo cieszę :))))) Jak już zacznie przekwitać, to obrywaj te zielone torebki z nasionkami :)))) Ale Ty zdolna jesteś :)))) Pierwszy raz tak wcześnie :) Ale trochę go jednak niechcący podpędziłam ;) Zawsze obcinam przekwitnięte kwiatostany i wywalam. Quote
uxmal Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 1 godzinę temu, mdk8 napisał: jak jeszcze mogę się dołączyć to chętnie . Super :))) Quote
uxmal Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 48 minut temu, Iv_ napisał: To takie piękności od Oneczki ;) Mam niebieski i biały. Jedną donicę przyniosłam do domu z garażu gdzieś w lutym, bo mocno liski z ziemi wybiły. Pod koniec marca wystawiłam na zabudowany balkon i tak sobie stoi, a dziś patrzę z listków wychyla się pąk :) Drugą donicę z agapantem wyniosłam dopiero z garażu na dwór. Do pąków mu daleka droga. Ale zobaczymy jak to będzie naprawdę z tym kwitnieniem :)) Pierwszy raz tak wcześnie :) Ale trochę go jednak niechcący podpędziłam ;) Zawsze obcinam przekwitnięte kwiatostany i wywalam. Mnie tak cieszyła tuberoza od oneczki. Nie mogłam się doczekać jak ona pachnie. Doczekałam się. Wspaniale :) Quote
ona03 Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 4 godziny temu, mdk8 napisał: jak jeszcze można dołączyć do wspólnej wysyłki z uxmal to poproszę 65,66 i liść laurowy . Witam serdecznie, oczywiście, że można dołączyć :))) Dziękuję za zakupy :) 3 godziny temu, Iv_ napisał: To takie piękności od Oneczki ;) Mam niebieski i biały. Jedną donicę przyniosłam do domu z garażu gdzieś w lutym, bo mocno liski z ziemi wybiły. Pod koniec marca wystawiłam na zabudowany balkon i tak sobie stoi, a dziś patrzę z listków wychyla się pąk :) Drugą donicę z agapantem wyniosłam dopiero z garażu na dwór. Do pąków mu daleka droga. Ale zobaczymy jak to będzie naprawdę z tym kwitnieniem :)) Pierwszy raz tak wcześnie :) Ale trochę go jednak niechcący podpędziłam ;) Zawsze obcinam przekwitnięte kwiatostany i wywalam. Cieszy mnie bardzo, że wszystko u Was rośnie :)))) Mój agapant jeszcze w garażu, zimno strasznie..... 2 godziny temu, uxmal napisał: Super :))) Doczekałaś się :))) 2 godziny temu, uxmal napisał: Mnie tak cieszyła tuberoza od oneczki. Nie mogłam się doczekać jak ona pachnie. Doczekałam się. Wspaniale :) Pewnie wąchałaś i wąchałaś i wąchałaś ....... 1 godzinę temu, mgog napisał: Kffiatki już u mnie :) Dziękuję Dziękuje pięknie za wiadomość :) Quote
ona03 Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 Dnia 4.05.2021 o 18:13, gabim napisał: Dzień dobry:-) Czy numer 49 czyli bergenia jest taka jasnoróżowa jak na zdjęciu? Bergenia jest taka jak na pierwszej fotce, ciemniejszy róż :) Quote
gabim Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 30 minut temu, ona03 napisał: Bergenia jest taka jak na pierwszej fotce, ciemniejszy róż :) A co mi tam zaryzykuję, może będzie inna niż te co już mam;-) To jedną proszę dopisać. Quote
ona03 Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 3 minuty temu, gabim napisał: A co mi tam zaryzykuję, może będzie inna niż te co już mam;-) To jedną proszę dopisać. Dziękuję pięknie, zaznaczam :) Czym wysłać ? PP, kurier, paczkomat ? Quote
gabim Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 A duże to będzie? W sensie czy przytacham pod pachą (ok. 20-30 min) z paczkomatu. Jak nieduże to do paczkomatu, a jak duże to kuriera pod furtkę poproszę. Quote
ona03 Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 40 minut temu, koja napisał: hooop :)))))) Dobrej nocy kffffiatuszki :))) Quote
ona03 Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 5 minut temu, gabim napisał: A duże to będzie? W sensie czy przytacham pod pachą (ok. 20-30 min) z paczkomatu. Jak nieduże to do paczkomatu, a jak duże to kuriera pod furtkę poproszę. Przytachasz :))) Najcięższe będzie pudło z zapychaczami, ale możesz wziąć nożyczki, rozparcelować na miejscu i przytachać same roślinki :))) 1 Quote
gabim Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 6 minut temu, ona03 napisał: Przytachasz :))) Najcięższe będzie pudło z zapychaczami, ale możesz wziąć nożyczki, rozparcelować na miejscu i przytachać same roślinki :))) To ślij do paczkomatu, najwyżej psu przyczepie do szelek, niech pracuje na michę;-) Quote
ona03 Posted May 6, 2021 Author Posted May 6, 2021 Dzień dobry kfffffiatuszki :)))) 9 godzin temu, gabim napisał: To ślij do paczkomatu, najwyżej psu przyczepie do szelek, niech pracuje na michę;-) Tylko nie kłusem....... :)))) Quote
WiosnaA Posted May 6, 2021 Posted May 6, 2021 Dnia 5.05.2021 o 08:09, ona03 napisał: Dzień dobry kffffiatuszki :))) Dlaczego nie postawili paczkomatu obok Ciebie ???? Poproszę adres na PW :))) Muszę chyba pismo do Burmistrza wystosować w tej sprawie :) Quote
ona03 Posted May 6, 2021 Author Posted May 6, 2021 6 godzin temu, WiosnaA napisał: Muszę chyba pismo do Burmistrza wystosować w tej sprawie :) Lepiej do In-postu od razu, chyba będą mieli lepsze wejścia :))) 6 godzin temu, Isiak napisał: Dzień dobry :) Dzień dobry Isiaczku :))) 6 minut temu, Iv_ napisał: Taka zimna wiosna, że nikt nie sadzi w ogródkach :/ Lodówa straszna, ja też nie wychodzę na grzędę ..... Quote
mdk8 Posted May 6, 2021 Posted May 6, 2021 poproszę jeszcze 60h - czosnek niedźwiedzi to co zostało 7 szt. Quote
Recommended Posts