Poker Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 19 stycznia piesio trafił do mojej koleżanki Bożeny prosto ze schroniska w M. Przewiozła go do Wrocławia bez kosztów pani Ania, której jestem za to bardzo wdzięczna. Piesio dostał na imię Dango, które wybrała dla niego córka koleżanki. Psiulek jest bardzo łagodny, daje ze sobą zrobić wszystko. Niestety ma biegunkę z domieszką krwi. W pierwszą noc, jeszcze u pani Ani wydalił ogromne ilości członów tasiemca. Wczoraj był u weta. Waży 7,800. Dostał tabletki na 3 dni. Na szczęście ma apetyt. Kolejne informacje przekopiuję z wątku maleństw. Quote
Poker Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Rozliczenie Wydatki wet + leki + wyżywienie + za zniszczony dywanik 300 zł kastracja 150 zł razem 450 zł dochody 355 zł z bazarku saldo 04 marca - 95 zł - 13 zł z bazarku Jaffy = 82 zł - 56 zł z bazarku saldo 13.04 - 26 zł + 26 zł od Julci Konto = 0 Quote
Poker Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Jeszcze w schronie. Tak pisała o nim ewu: taki mały , cudny psiak umiera w schronisku ze strachu . Trzęsie się, potwornie przeżywa. W schronisku jest bez szans . Quote
Poker Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Pani, u której jest teraz piesio powiadomiła mnie , że jest on niesamowicie zalękniony. Wydalił człony tasiemca. Nasiurał w ogródku i pokoju. Jest łagodny, nie reagował na kota. Chyba będzie z nim sporo pracy nad psychiką. Piesio u koleżanki nie chciał wyjść z kontenerka. Po kilku godzinach zdecydowała się go wyjąć i schować kontenerek. Odbyli już spacer po ogródku i uliczkami osiedla, gdzie jest cicho i spokojnie. Zrobił siusiu , ale nie omieszkał oblać jakiś pojemnik w domu. Dobrze, że zjadł ,na koty nie reaguje. Wczoraj na kolanach u p.Ani Tu już w DT. Próby wyjścia z kontenera je... Quote
Poker Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Taki jestem śliczny i zgrabny Cukierek szaleje jak pijany zając w kapuście. W nocy rozdarł firankę. Posiurał w kilku miejscach, mimo że był na prawie godzinnym spacerze późnym wieczorem. Zrobił luźne koo z krwią na stole, kanapie i wiele razy na podłodze. poszarpał dywanik. Ma dostać węgiel. Jeżeli do jutra nie będzie poprawy, to koleżanka pójdzie z nim do weta. Ustaliłyśmy , że na noc i w dzień, gdy będzie musiał zostać sam, zostanie zamknięty w kontenerze, który jest spory i on chętnie do niego wchodzi. Niebieskie szelki są zdecydowanie za duże. Dobrze, że dałam czerwone i te pasują. Quote
Poker Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Niebieskich szelek nie da się zmniejszyć. Te czerwone też są dwu obręczowe. Ma przypiętą adresatkę. Dango był na prawie godzinnym spacerze w nocy, a i tak narozrabiał. Na dworze czasem zrobi siuu. On staje przy drzwiach tarasowych i opiera się łapkami o szybę. Widocznie zaczepił pazurem o firankę i pociągnął. Koleżanka wychodzi z nim często i na długo. elik. Mam identyczną sytuację jak Ty. Też podkusiła mnie zmiana Samsunga na Motorolę i klops. Miała mieć lepszy aparat fotograficzny , niż Samsung, ale ja nie widzę różnicy . A oto dowody "zbrodni" Dango Firanka w nowej odsłonie chodnik również no i obrus też przyozdobiony w nowy wzorek koleżanka chodzi z nim na długie spacery. Dziś pod wieczór chodzili 1,5 godziny !!. Dango najadł się i poszedł spać. Quote
Tyśka) Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Melduję się na wątku, jak będzie już gotowy do adopcji to pokażę go na fb miłośnikom takich maleństw. 1 Quote
Poker Posted January 23, 2021 Author Posted January 23, 2021 dziękuję Tysiu. Tyle nowych wątków się pojawiło psów w wielkiej potrzebie, że Dango nie budzi zainteresowania. A on był też w wielkiej potrzebie. Quote
kiyoshi Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 ja tez podczytuje...zajrzałam zastanawiając się, czy juz lepiej z tym niszczeniem ? Quote
b-b Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Też mnie ciekawi czy to był pojedynczy wybryk czy też ma to we krwi. Quote
Poker Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 Od 3 dni Dango ujada na córkę koleżanki, która jest dorosłą kobietą. Czasem też szczerzy zęby. Podejrzewam , że broni swojej pańci, co wstępnie potwierdziła Sowa. Sowa zgodziła się udzielić konsultacji telefonicznej i dziś koleżanka ma dzwonić do niej. Oby porady pryzniosły efekty, bo może być niewesoło. Quote
b-b Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Miałam nadzieję, na dobre informacje a tu masz. Mam nadzieję ze rady Zosi pomogą. Quote
ewu Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 Dnia 28.01.2021 o 14:07, Poker napisał: Od 3 dni Dango ujada na córkę koleżanki, która jest dorosłą kobietą. Czasem też szczerzy zęby. Podejrzewam , że broni swojej pańci, co wstępnie potwierdziła Sowa. Sowa zgodziła się udzielić konsultacji telefonicznej i dziś koleżanka ma dzwonić do niej. Oby porady pryzniosły efekty, bo może być niewesoło. Ojej , zmartwiłam się. Quote
Poker Posted January 29, 2021 Author Posted January 29, 2021 Sowa udzieliła porady koleżance. Bardzo dziękuję. Zobaczymy czy obie panie będą się stosować do niej. Dango ma lepszą koo i mniej szczeka na młodszą panią. Quote
b-b Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Czyli nadzieja jest. Bądź grzeczny maluchu. Quote
Poker Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 Jak wstawić filmik z komórki? Jest za duży, ma 9,8 mb. Quote
Tyśka) Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Jak wstawić filmik z komórki? Jest za duży, ma 9,8 mb. Można dodać na YouTube, a tutaj wrzucić tylko link. Quote
malagos Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Kurcze, jak to się nie przewidzi, jak psiak się trafi tymczasowo :( Zaciskam kciuki, by się Cukiereczek opanował :) Quote
Poker Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 19 godzin temu, Tyśka) napisał: Można dodać na YouTube, a tutaj wrzucić tylko link. spróbuję 19 godzin temu, malagos napisał: Kurcze, jak to się nie przewidzi, jak psiak się trafi tymczasowo :( Zaciskam kciuki, by się Cukiereczek opanował :) jest trochę lepiej. 1 Quote
Tyśka) Posted January 31, 2021 Posted January 31, 2021 Jak nie dasz rady to możesz przesłać mi na e-mail :) Wrzucę na YouTube. Dango jest naprawdę śliczny, więc mam nadzieję że szybko uda się opanować jego zachowania niepożądane. Quote
Poker Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 nie dałam rady wstawić filmiku na You tube w jego nowej odsłonie. Tyśka, podaj mi proszę swój adres mejlowy. Quote
Recommended Posts