Jump to content
Dogomania

Rudy, teraz Tofik już u siebie :) ! Rudy zza krat, Rudy z wyrokiem ... ? Rudy dochodzi do siebie w hoteliku u Dexterki :)

Recommended Posts

Posted

♡♡♡ Szczęścia kochany!

Ogłoszenie niewyróżnione już zdjęłam, mam jeszcze jedno - wyróżnione do 26.08. Proszę o informację na jakiego psiaka podmienić:)

Posted
19 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

I pojechał Rudy do swojego domku!! Szczęścia chłopaku!!! 

20210723_144454.jpg

Wszystkiego dobrego Rudy, bądź szczęśliwy w swoim domku.

Posted

Info z domku Rudego:

Rudy: przemiły, super spokojny, śliczny psiak który jak wcześniej napisałem jest bardzo, bardzo wystraszony nową dla niego sytuacją. W samochodzie jechał wspaniale, rozglądając się na prawo i na lewo. Nie wiedzieć czy ze stresu bo raczej nie z długości podróży (około 1,5h) zesikał się na siedzenie (byliśmy przygotowani na taką ewentualność i psiaczek jechał na zabezpieczonym siedzonku. Nie było problemu z wejściem po schodach, do windy i do mieszkania. Po wejściu bardzo nieśmiało zajrzał do jednego, drugiego pokoju, łazienki i kuchni którą sobie na ten czas upodobał. W związku z tym, żona przeniosła mu tymczasowe spanko do kuchni w miejsce osłonięte z trzech stron (prawa, lewa i góra). Micholek daje się bez problemu głaskać jednak widać, że boi się zbliżającej się ręki chyląc głowę ku podłodze. W dniu wczorajszym jak już napisałem musiałem pojechać do mamy ale w tym czasie żona kilkakrotnie wychodziła na spacer z Rudym. Powodem było to, że nie chciał załatwić się na spacerze tylko dwukrotnie zrobił siusiu w domu. Oczywiście nikt nie podniósł na niego głosu bo skąd psiak miał wiedzieć, że robi źle. Dzisiaj od rana Rudy odbył dwa długie spacery (pierwszy o 5:00) na których wąchał wszystko dokładnie po czy znowu po powrcie do domu zesikał się. W domu widać delikatne zmiany zachowania na plus, potrafi sam przyjść do nas do pokoju, już nie chowa tak bardzo głowy przy głaskaniu, a na swoim tymczasowym spanku i miejscu czuje się chyba bardzo komfortowo i bezpiecznie. Około godziny 12:30 żona wyszła  na kolejny spacer i chyba nastąpił przełom, kochane piesio zrobiło kupkę i siku na spacerze!!! Na smyczy chodzi nadzwyczajnie, widać że się pilnuje, nie interesują go inne psy. Wydaje mi się, że na spacerze również jest spokojniejszy i pewniejszy siebie.
Przepraszam za skromną ilość zdjęć. Obiecuję, że jak wszystko wróci do normy będzie ich zdecydowanie więcej.

Pozdrawiam serdecznie
Jacek S
  • Like 3
Posted
4 godziny temu, Livka napisał:

Ciekawe jak Ruduś dzisiaj ?

Myślę, że przestawi się szybko na to, że teraz jest jedynakiem :)

Oczkiem w głowie :)

Livko, pan Jacek ma problemy rodzinne, nie chcę tak nagabywać go codziennie.  To bardzo trudny dla niego i całej rodziny czas....Myślę, że jak wszystko się unormuje, to dostaniemy porcję informacji i zdjęć. 

Posted
38 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Livko, zostało u mnie ogłoszenie Rudego, promowane. Czy mogę podmienić na Edurka? Czy wskażesz innego psa? Szkoda, aby promowanie się zmarnowało....

Podmień kochana na Edurka :)

Posted
40 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Livko, pan Jacek ma problemy rodzinne, nie chcę tak nagabywać go codziennie.  To bardzo trudny dla niego i całej rodziny czas....Myślę, że jak wszystko się unormuje, to dostaniemy porcję informacji i zdjęć. 

Oczywiście.

Oby wszystko dobrze się poukładało w rodzinie P. Jacka.

• Livka changed the title to Rudy, teraz Tofik już u siebie :) ! Rudy zza krat, Rudy z wyrokiem ... ? Rudy dochodzi do siebie w hoteliku u Dexterki :)
Posted

Dzisiaj zrobiłam ostatni przelew za pobyt Rudego w hoteliku. ;)

Pięknie dziękuję wszystkim, którzy wspierali finansowo Rudusia.

Dziękuję za Waszą obecność, dobre rady.

Dziękuję Dexterce - bez niej nic by się nie udało, pokazała Rudemu co znaczy mieć dom. Taki prawdziwy, z sercem i miłością. Wyprowadziła go z traum i zahamowań. To dziś zupełnie inny psiak. Przede wszystkim jest zdrowy i piękny.

Alaskan dziękuję Ci, że podjęłaś się bardzo trudnej dla mnie selekcji DS.

Przejęłaś te obowiązki i jak zwykle dałaś z siebie wszystko.

Stokrotki tworzące serce - Dziękuję - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl

• Like 1
Posted

Dostałam mnóstwo zdjęć Tofika vel Rudego. Na razie wklejam kilka, w pozostałych muszę zasłonić twarz.  

"Dzień dobry.
Przesyłam w załączeniu kilka zdjęć ze spacerów w nowych miejscach. Psiak jes kochany i bynajmniej do nas coraz mniej wystraszony - upodobał sobie żonę. Kiedyś w domu zawarczał nawet i szczeknął na telewizor:-)

Pozdrawiam serdecznie
Jacek

DSCN0015.JPG

DSCN0025.JPG

DSCN0037.JPG

DSCN0034.JPG

• Like 2