Jump to content
Dogomania

Jesienne porządki. Zaćma, chora wątroba i niedoczynność tarczycy. :( Stareńki jak świat Krecik z DT u anecik pojechał do DS w dn. 26.08.21

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, mari23 napisał:

Mulfonik[*] - ten malutki psiaczek trafił ode mnie do kikou prawie całkowicie łysiutki - przyczyną była "tylko" tarczyca i pomimo leczenia włoski już do końca mu nie odrosły. Może i u Krecika obumarły cebulki i tylko dlatego nie zarasta, może to nie cushing...oby!!!!

Kreciku - maluszku cudny - nie choruj nam, przed tobą nowe, wspaniałe życie bez łańcucha i budy! <3

Jaki cudowny maluszek! Ojjj, tak - od parunastu dni mocno zaciskam kciuki za zdrowie Krecika, bo... MUSI BYĆ DOBRZE! Może też nie będzie przeciwwskazań do kastracji, która - być może, wpłynie pozytywnie na porost futerka.

No limit nieszczęść Krecik już wyczerpał. Nie wyobrażam sobie, aby dorwał go jeszcze Cushing.

Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

Jaki cudowny maluszek! Ojjj, tak - od parunastu dni mocno zaciskam kciuki za zdrowie Krecika, bo... MUSI BYĆ DOBRZE! Może też nie będzie przeciwwskazań do kastracji, która - być może, wpłynie pozytywnie na porost futerka.

No limit nieszczęść Krecik już wyczerpał. Nie wyobrażam sobie, aby dorwał go jeszcze Cushing.

I ja ciągle o nim myślę, choć nie rudy, to jednak bardzo mi do serca trafił i mam nadzieję, że kiedy już udało się odmienić jego "nędzny żywot" na lepsze, to nie może być źle...

• Like 1
Posted
9 godzin temu, uxmal napisał:

Milusi. I taki niunio walczy u weta? ;)

Malawaszka ma talent. Potrafi pokazać psiaczki.

oko utalentowanego fotografa patrzące z miłością.... i mamy przepiękne zdjęcia :)

Malawaszko - gratuluję !!!

• Like 1
Posted

Bardzo dziękuję za wpłaty (01.03.2021)

- Agnieszka, znajoma elik - 20 zł - stała 

- Ania K. (moja znajoma) - 20 zł 
Pies, Szczeniak, Biały, Słodki, Róża

Stan konta na dzień 01.03.2021: +273,90zł

Posted

Hurra! Krecik nie ma Cushinga ♡ Dzisiejsze badanie koszt 75zł + 10zł transport. Wyniki tarczycowe i faktura będą na dniach, a kiedy będzie ok to anecik bedzie umawiać Krecika na kastrację. A! Krecik dzisiaj był grzeczny :) 

• Like 1
  • Upvote 2
  • Tyśka) changed the title to Jesienne porządki. Zaćma, chora wątroba i niedoczynność tarczycy. :( Krecik już w cudownym BDT u anecik.
Posted
Przed chwilą, Tyśka) napisał:

Hurra! Krecik nie ma Cushinga ♡ Dzisiejsze badanie koszt 75zł + 10zł transport. Wyniki tarczycowe i faktura będą na dniach, a kiedy będzie ok to anecik bedsie umawiać Krecika na kastrację. A! Krecik dzisiaj był grzeczny :) 

Hurrraaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!! aż podskoczyłam na krześle.... koleżanki w biurze dziwnie na mnie patrzą...hmmmm...czemu? ;) ;) ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Tyśka) napisał:

Hurra! Krecik nie ma Cushinga ♡ Dzisiejsze badanie koszt 75zł + 10zł transport. Wyniki tarczycowe i faktura będą na dniach, a kiedy będzie ok to anecik bedzie umawiać Krecika na kastrację. A! Krecik dzisiaj był grzeczny :) 

Rewelacja!  Bardzo się cieszę :) Super :)

I super, że był grzeczny u weta :))

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Wyniki badań z 26.02.

Co z nich wynika?

Nie jestem w stanie przeczytać tak małych literek, a poza tym i tak nic bym z tych wyników ie wiedziała.

Posted

Bardzo dziękuję za wpłaty (02.03.2021)
- elficzkowa - 20 zł - stała
- limonka80 - 30 zł - stała

Jesteście przekochane <3

I am not a Beagle i am a baby DAD said (12001200) | Cute love gif, Animated  emoticons, Kiss animated gif

Stan konta na dzień 02.03.2021: 238,90zł

Posted
16 godzin temu, elik napisał:

Co z nich wynika?

Nie jestem w stanie przeczytać tak małych literek, a poza tym i tak nic bym z tych wyników ie wiedziała.

Ja tylko wiem, że to wyniki badań pod kątem Cushinga (został wykluczony). 

Posted
27 minut temu, Tyśka) napisał:

No i super  :)  Zespół cushinga to wredna i kosztowna choroba.

• Like 1
Posted
Dnia 1.03.2021 o 22:43, elik napisał:

Co z nich wynika?

Dnia 2.03.2021 o 14:55, Tyśka) napisał:

Cushing wykluczony, trzustka pracuje dobrze, ale wątrobowe ma podwyższone i to dość sporo. Może to być skutek długotrwałego złego odżywiania... i oby tak własnie było.

• Like 1
Posted
Dnia 2.03.2021 o 15:24, elik napisał:

No i super  :)  Zespół cushinga to wredna i kosztowna choroba.

Taaak, kamień z serca. :) Jedno paskudne choróbsko mniej.

2 godziny temu, Nadziejka napisał:

coeur nounours GIF - Télécharger & Partager sur PHONEKY

Serduszko malunie cudne tulinkam i raduje ze nie ma wszelkich str chorob
 10 zl dekl za luty wplacone dzisiaj

Nadziejko, bardzo Ci dziękuję. Jak tylko wpłata zaksięguje się to tutaj zanotuję. :)
Krecik nie jest typem przytulaka, ale tulaski przekażę.

58 minut temu, mari23 napisał:

Cushing wykluczony, trzustka pracuje dobrze, ale wątrobowe ma podwyższone i to dość sporo. Może to być skutek długotrwałego złego odżywiania... i oby tak własnie było.

Ooo :) Dziękuję. Po cichu liczyłam, że ktoś bardziej obeznany w temacie przyjdzie i pomoże w interpretacji wyników.
Czekamy na wyniki parametrów wątrobowych i zalecenia lekarzy wet. Oby udało się opanować stan wątroby. :(

Posted
57 minut temu, Tyśka) napisał:

Taaak, kamień z serca. :) Jedno paskudne choróbsko mniej.
Czekamy na wyniki parametrów wątrobowych i zalecenia lekarzy wet. Oby udało się opanować stan wątroby. :(

Teraz doczytałam w "uwagach", że wystąpiła hemoliza i lipemia, tak więc te wysokie wskazania parametrów wątrobowych nie muszą być z winy wątroby :) mogą być "zafałszowane" i oby tak było !!! Zdrowia, Kreciczku kochany !!!

I za buziaka dziękuję !!! :)

• Like 1
Posted
19 godzin temu, mari23 napisał:

Teraz doczytałam w "uwagach", że wystąpiła hemoliza i lipemia, tak więc te wysokie wskazania parametrów wątrobowych nie muszą być z winy wątroby :) mogą być "zafałszowane" i oby tak było !!! Zdrowia, Kreciczku kochany !!!

I za buziaka dziękuję !!! :)

Dziękuję :) Mam nadzieję, że stan zdrowia będzie w końcu ustabilizowany i znajdzie się jakiś Wspaniały Człowiek dla Krecika. :)