Jump to content
Dogomania

Zamieszkał u wspaniałej Rodziny we Wrocławiu. Okruszek Bilbo, teraz Bingo - więzień mimo woli, jeśli już, to za winy "swojego pana". Bez grosza przy duszy, a czeka go duuuże leczenie :( Okruszek bardzo prosi o pomoc w finansowaniu leczenia.

Recommended Posts

Posted
14 godzin temu, Poker napisał:

Podejrzewam, że pan nie chciał psa.

Zostałam wywołana przez elik do tablicy w sprawie wizyty przedA dla Bingusia. Oczywiście , że pojadę .

Jak umrę, to na wstędze napiszcie , że dla "wizytówki" Wrocławia 🙂

Wielkie dzięki Poker  62177800_dzikuj.jpg.8f8f24da95a37e7532fc889acce50256.jpg       Napiszemy co chcesz, ale nie umieraj      

Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale wczoraj wieczorem i dzisiaj do południa musiałam wykonać zaległe prace porządkowo-pielęgnacyjne na działce. Zaniedbałam mocno moje poletko i musiałam to nadrobić.

2 godziny temu, Poker napisał:

Jestem umówiona dziś na g.18.

Powiedzcie mi co z transportem. W jakim kierunku mam rozmawiać. Gdzie Bingo teraz przebywa?

Super, bardzo się cieszę, że tak prędko. Binguś przebywa w DT w  Bieszczadach u Pani Kasi, która dość często kursuje pomiędzy Śląskiem, a Bieszczadami. Do Wrocławia będę szukać możliwości transportu. Jeśli mogłabyś, to gdy pozytywnie ocenisz dom, zapytaj czy mogliby pomóc materialnie w transporcie ze Śląska do wrocka.
Kierunek rozmowy, to głównie jacy to ludzie, jakie dzieci, czy posiadają odpowiednią ilość empatii.

Kompendium wiedzy o Bingusiu  jest w ogłoszeniach. Linki są w pierwszym poście pod zdjęciami.
Ogromnie jestem ciekawa Twojej relacji.

Posted
3 godziny temu, ewu napisał:

Elu za co Ty przepraszasz, przecież to nie Ty siedziałaś w łazience:):):):)

No tak, ale to na moją prośbę tam pojechałaś.

Posted
9 minut temu, Poker napisał:

Jaki jest stan zdrowia piesia? Czy bierze jakieś leki ?

Obecnie, jeśli dobrze pamietam, nie bierze leków. Dopytam jeszcze i powiem. W kwietniu tego roku miał operację usunięcia guza, kastrację i sanację jamy ustnej. Nie było badania histopatologicznego.  Obecnie nic mu nie dolega, czuje się dobrze.

Posted

786049922_Bilbo-Frodowizyta.png.0679a46d911efdcf40ade2d91f1ac570.png

Nie da się skopiować tylko części opisu więc wkleiłam całą kartę informacyjną wizyty. Mogą się przydać inne informacje.

Posted
9 minut temu, Livka napisał:

Zaciskam kciuki - Binguś już długo czeka.

Może tym razem to będzie właśnie to.

Dzięki  🙂  Też mam taka nadzieję, że może to już TEN DS.

Siedzę, jak na gwoździach i zagryzam pazury.

Posted

12.08. na konto Bingusia wpłynęła kwota 20,00 zł  od Livka deklaracja VIII

Bardzo serdecznie dziękuję

134405361_dziki.gif.4ab273f53f4f56694133aac0969092ea.gif      1212177914_kwiatki15.jpeg.4b936423e1ea7ee235a792ebdadf0748.jpeg

Posted

Pisałam od razu z komórki.

Bardzo fajna rodzinka. Rodzice, dziewczynka 10 lat - baaardzo rozgarnięta, chłopiec 12 lat też fajny. Wszyscy chcą Bingusia.

Mieszkają w bloku , w 3. pokojach z balkonem zabezpieczonym. Tereny spacerowe wokół i bardzo blisko na wały nad Odrą. Mają też ogródek działkowy dobrze ogrodzony.

Rodzina jest aktywna, często jeździ w pobliskie góry , a na wakacje nad jeziora i będą zabierać Bingo. W razie potrzeby mama pana jest chętna do pomocy i rodzeństwo państwa.

Pani wychowała się z psami i różnymi zwierzaczkami.

Decyzja o adopcji psa rodziła się przez rok. Pani oglądała różne strony z psami i trafiła na Bingo. Strzała Amora była bezwzględna i trafiła w jej serce, a potem reszty rodziny.

Jak zwykle nagadałam się o bezpieczeństwie . Podeślę na mejl poradnik Sowy.

Państwo są gotowi pojechać po Bingo na Śląsk.

Imię zostaje.

Nie mówiłam o guzku, bo po co siać zamęt.

• Like 5
Posted
17 minut temu, Poker napisał:

Pisałam od razu z komórki.

Bardzo fajna rodzinka. Rodzice, dziewczynka 10 lat - baaardzo rozgarnięta, chłopiec 12 lat też fajny. Wszyscy chcą Bingusia.

Mieszkają w bloku , w 3. pokojach z balkonem zabezpieczonym. Tereny spacerowe wokół i bardzo blisko na wały nad Odrą. Mają też ogródek działkowy dobrze ogrodzony.

Rodzina jest aktywna, często jeździ w pobliskie góry , a na wakacje nad jeziora i będą zabierać Bingo. W razie potrzeby mama pana jest chętna do pomocy i rodzeństwo państwa.

Pani wychowała się z psami i różnymi zwierzaczkami.

Decyzja o adopcji psa rodziła się przez rok. Pani oglądała różne strony z psami i trafiła na Bingo. Strzała Amora była bezwzględna i trafiła w jej serce, a potem reszty rodziny.

Jak zwykle nagadałam się o bezpieczeństwie . Podeślę na mejl poradnik Sowy.

Państwo są gotowi pojechać po Bingo na Śląsk.

Imię zostaje.

Nie mówiłam o guzku, bo po co siać zamęt.

Poker na prawdę ogromne dzięki   117020723_BeDzikujCi.png.805b71ffe454cd2c8b8b7bb121407c36.png
W rozmowie z Panią dało się odczuć duże zaangażowanie i uczucie dla Bingusia.  Chłopaczek zasługuje na dobry dom i będzie go miał  🙂   Cieszę się niezmiernie, bo to wielki słodziak i na pewno szybko odnajdzie się w tej Rodzinie. Dobrze, że chcą przyjechać po niego na Śląsk. Wielka radość !!!

Jakem abstynent, to się dzisiaj chyba upiję  z radości  🙂  

Lajki jak potrzebne to ich nie ma, ale jutro wrócą łaziory  🙂

• Like 2
Posted

Przed chwilą, Poker napisał:

kto się skontaktuje z Ds i ustali termin odbioru? Będą czekać.

Dzisiaj już za późno żeby dzwonić. Zadzwonię jutro i ustalę z Panią co i jak.   Podam obu Paniom telefony do siebie i sprawę przekazania Bingusia ustalą już same.

Posted
7 minut temu, elik napisał:

Jakem abstynent, to się dzisiaj chyba upiję  z radości  🙂  

Tylko nie za bardzo bo możesz mieć jutro ciążki dzień z tego powodu.

Posted
Przed chwilą, Nesiowata napisał:

Tylko nie za bardzo bo możesz mieć jutro ciążki dzień z tego powodu.

No właśnie z tego powodu jestem abstynentem, że nie lubię się źle czuć  🙂

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

No właśnie z tego powodu jestem abstynentem, że nie lubię się źle czuć  🙂

Szkoda, że nie wszyscy tak podchodzą do tego. 

• Like 1
Posted
8 minut temu, Poker napisał:

Nie jest za późno.Czekają bardzo na decyzję.

Aaaaa teraz dopiero to przeczytałam  🙂  To pewnie, że zadzwonię.