Jump to content
Dogomania

Lemon - pies bez wad, wyrwany zza schroniskowych krat :) Lemonek, kochany psiak prosi o częste odwiedziny, bo kocha Ludzi.

Recommended Posts

Posted

Lemonek pozdrawia swoich Fanów w niedzielne, deszczowe popołudnie.

IMG_20210919_134441.jpg.64eed7d0884fe07da6223acc27c2e393.jpg

IMG_20210919_134447.jpg.494d9628f81e3446efc0ee30c1875fc5.jpg

Tak Leonek spędza czas w deszczowe dni.

162327659_sota.jpg.cca26259ce9da74c1cb896cdbec36c8c.jpg

A to co za gad?  Salamandra    🙂

zaskroniec.jpg.d45ade8bb2e3e9bfa167dd7ba80dff9c.jpg

Posted
Dnia 20.09.2021 o 10:11, mari23 napisał:

Salamandra rzeczywiście piękna, ale "deszczowy" Lemonek przepiękny !!! Cudny, taki delikatny i rozczulający ❤️

Ma ogłoszenie, ale na razie nikt nie zadzwonił  😞  Tak śliczny, kochane Lemonek i zero telefonów  😞  

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Ma ogłoszenie, ale na razie nikt nie zadzwonił  😞  Tak śliczny, kochane Lemonek i zero telefonów  😞  

To dopiero początek ogłaszania :) Głowa do góry! 

Udało Ci się dopytać o wagę i wysokość w kłębie? 

Posted
16 minut temu, Tyśka) napisał:

To dopiero początek ogłaszania 🙂 Głowa do góry! 

Udało Ci się dopytać o wagę i wysokość w kłębie? 

Właśnie przed chwilą dostałam odpowiedź na maila  🙂

Lemonek ma ok.10 kg wagi i ok 30 cm wysokości.

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Właśnie przed chwilą dostałam odpowiedź na maila  🙂

Lemonek ma ok.10 kg wagi i ok 30 cm wysokości.

Dziękuję, dodam do ogłoszenia.

Czy możesz odpisać mi na pw? Nie wiem komu przelać :)

Posted
5 minut temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję, dodam do ogłoszenia.

Czy możesz odpisać mi na pw? Nie wiem komu przelać 🙂

Do kiedy jest wyróżnione to ogłoszenie? Chciałabym wiedzieć kiedy wznowić wyróżnienie, jeśli Lemonek nie znajdzie jeszcze odpowiedniego DS.

Co przelać?    

Posted
15 minut temu, elik napisał:

Do kiedy jest wyróżnione to ogłoszenie? Chciałabym wiedzieć kiedy wznowić wyróżnienie, jeśli Lemonek nie znajdzie jeszcze odpowiedniego DS.

Co przelać?    

Do 18.10 :) 

Proszę, zerknij na pw :) Dostałam od Ciebie pieniążki i nie wiem na kogo. 

Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

Do 18.10 🙂

Proszę, zerknij na pw 🙂 Dostałam od Ciebie pieniążki i nie wiem na kogo. 

Soreczki, nie mam w skrzyneczce naszej korespondencji. Robiłam porządek, bo już miałam tłok i wykasowałam. Wydawało mi się, że wyczerpałyśmy temat 🙂 To co przesłałam było za wyróżnienie, bo Ty za nie zapłaciłaś. To co więcej, dodaj do finansów któregoś z Twoich podopiecznych.

Spadam z psiaczkami na spacer.

Posted
22 minuty temu, elik napisał:

Soreczki, nie mam w skrzyneczce naszej korespondencji. Robiłam porządek, bo już miałam tłok i wykasowałam. Wydawało mi się, że wyczerpałyśmy temat 🙂 To co przesłałam było za wyróżnienie, bo Ty za nie zapłaciłaś. To co więcej, dodaj do finansów któregoś z Twoich podopiecznych.

Spadam z psiaczkami na spacer.

Rajusiu! Alez mam pamięć. Już mi umknęło, że to za wyróżnienie. Resztę przeznaczę na nieboraki:

https://www.dogomania.com/forum/topic/354197-szczeniaki-z-nory-szczeniaki-śpiące-pod-deskami-szopy-pomocy/

Posted
Dnia 17.09.2021 o 22:29, Tyśka) napisał:

Przejrzałam wątek i na podstawie informacji tutaj zawartych wymodziłam olx na Kraków. Na razie modzi weryfikują go (pół dnia), jak będzie gotowe to tutaj wrzucę i proszę o sprawdzenie:)

Na prośbę Pani Kasi wysłałam link do ogłoszenia. A to, co pani Kasia napisała po przeczytaniu ogłoszenia:

"Fajnie napisane ogłoszenie, bardzo trafione 🙂  Jeżeli tylko mogę coś zasugerować to może nie pisałabym, że nie sprawia żadnych kłopotów. To  nie jest bezproblemowy psiak i nie każdy z nim poradzi. Z powodu  lęku przed człowiekiem nadal ucieka, nie podchodzi aby dać się pogłaskać, a z chodzeniem na smyczy ma problem, adoptujący muszą mieć tego świadomość. Można jakoś delikatnie napomknąć, aby ludzi nie zrazić oczywiście 😧"

Tusiu, czy skorygujesz nieco?

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Na prośbę Pani Kasi wysłałam link do ogłoszenia. A to, co pani Kasia napisała po przeczytaniu ogłoszenia:

"Fajnie napisane ogłoszenie, bardzo trafione 🙂  Jeżeli tylko mogę coś zasugerować to może nie pisałabym, że nie sprawia żadnych kłopotów. To  nie jest bezproblemowy psiak i nie każdy z nim poradzi. Z powodu  lęku przed człowiekiem nadal ucieka, nie podchodzi aby dać się pogłaskać, a z chodzeniem na smyczy ma problem, adoptujący muszą mieć tego świadomość. Można jakoś delikatnie napomknąć, aby ludzi nie zrazić oczywiście 😧"

Tusiu, czy skorygujesz nieco?

Pewnie, że napomknę. Chociaż o smyczy napisałam:) I o tym, że na zaufanie trzeba sobie zapracować. Może usunę tylko wzmiankę o niekłopotliwosci.

Posted
8 minut temu, Tyśka) napisał:

Już edytowałam. Możesz zerknąć:)

Super.  Bardzo ładnie to napisałaś  🙂

Tylko bardzo Cię proszę usuń te Bieszczady, bo mogą kogoś niepotrzebnie wystraszyć. Jeśli dom będzie super, to i transport załatwimy, a tak, to może go ta odległość zniechęcić.

I może jeszcze dodaj, że głową sięga do połowy łydek. Nie wszyscy wiedzą co to znaczy = w kłębie=

Ostatecznie ta część ogłoszenia może brzmieć tak:

To nieduży psiak, waży ok. 10 kg, ma 30 cm w kłębie i głową sięga mniej więcej do połowy łydki. Przebywa w domu tymczasowym. w Bieszczadach. Możliwa pomoc w organizacji transportu.

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

To głową sięga czy kłębem? 🙂 To różnica. Już edytuję.

Tysiu, nie bij   przestraszony3.gif.eb24b9a92802241ac358fd50db991f13.gif   

Wiem, że masz dużo pracy, a ja Ci jeszcze niepotrzebnie dokładam. Oczywiście, że kłębem sięga do pół łydki. Nie wiem czemu wydawało mi się, że jak w kłębie ma 30 cm, to głową sięga do pół łydki. Musiałby wtedy mieć w kłębie chyba tylko 15 cm.

PRZEPRASZAM        przepraszam.jpg.918322e42ef1f9a219c25bb0f768e0b8.jpg   

Posted

Konto Lemonka zasiliły poniższe kwoty:

50,00 zł  od Pani Ani G-R  deklaracja  X  -  29.09.
    30,00 zł  od limonka80  deklaracja  X  -  1.10.

Bardzo serdecznie dziękuję

1029858978_dzikujzserca.gif.1373123a9b600e9c7b8090d88f0dae15.gif     460169518_kwiatki12.gif.bf4ed6f0720b363ce687aa58cd60f62e.gif

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Nikt nie pyta o nasze złotko?

Nikt nie pyta, ani pół telefonu.  Jestem zdziwiona, bo psiaczek młody i ładny i pięknie opisany i ogłoszenie wyróżnione i zero telefonów o niego  😞  

Posted

4.10. konto Lemonka zasiliły poniższe kwoty:

20,00 od dorcia01  deklaracja 
  10,00 od mari23  deklaracja 
  10,00 od Nesiowata  deklaracja 
  20,00 od Binio  deklaracja 

Bardzo serdecznie dziękuję

1632637335_dziki1.jpg.2838b55fa53c2b25f053d3f7daae5ecc.jpg            198563493_kwiatki12.gif.ab8fa60080a5e5abb06bffaba284f274.gif

oraz

30,00 zł  od elik   deklaracja  X  -  6.10.