aagataa8 Posted February 4, 2021 Author Posted February 4, 2021 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: o matunku ile biduniow Ewuniu, to jest kosmos! 4 nowe psy w 4 dni :( i miejsc już nie ma... Łapka musi być sama, bo nie toleruje innych u siebie. Nawet Elvis przez kraty ją wkurza jak podchodzi do własnej miski;( Mam nadzieję, że gmina da nam teraz czas na szukanie domków. Myślałam, że chociaż tą owczarką będzie zainteresowanie- jakże się myliłam... Quote
jankamałpa Posted February 4, 2021 Posted February 4, 2021 Może Wam ogłosić któregoś psiaka na OLX tylko potrzebe zdjęcia trochę informacji i na jakie miasto żeby nie było za daleko do Was no i do kogo kontakt? Quote
Nadziejka Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 sciskam za Was za lapucinki za cieplo ogromnie ogromnie matko jedyno i gdzie umieszczec bedziecie te biedunie a tu jeszcze zima zimnica Quote
aagataa8 Posted February 5, 2021 Author Posted February 5, 2021 22 godziny temu, jankamałpa napisał: Może Wam ogłosić któregoś psiaka na OLX tylko potrzebe zdjęcia trochę informacji i na jakie miasto żeby nie było za daleko do Was no i do kogo kontakt? Jeśli miałabyś chęć nam pomóc w ogłoszeniach, to bardzo chętnie:) Jutro akurat będziemy robić zdjęcia. Jak możesz to podaj mi swojego maila na priv to jutro wieczorem Ci podeślę zdjęcia i teksty. Jeśli chodzi o miasta, to z mojego doswiadczenia: Orońsko jest na południu mazowieckiego, jak do tej pory byli tylko kilka adopcji w promieniu 100 km. Nasze psiaki ogłaszamy na: Warszawę, Kraków, Łódź, Lublin, Poznań, Radom, Kielce, Rzeszów, Katowice. Najwięcej adoptujacych przyjeżdża ze Śląska, ewentualnie Warszawy i Krakowa. Do Kielc (ok.50 km) chcą żeby im przywozić psiaka pod dom:( Quote
jankamałpa Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 6 minut temu, aagataa8 napisał: Jeśli miałabyś chęć nam pomóc w ogłoszeniach, to bardzo chętnie:) Jutro akurat będziemy robić zdjęcia. Jak możesz to podaj mi swojego maila na priv to jutro wieczorem Ci podeślę zdjęcia i teksty. Jeśli chodzi o miasta, to z mojego doswiadczenia: Orońsko jest na południu mazowieckiego, jak do tej pory byli tylko kilka adopcji w promieniu 100 km. Nasze psiaki ogłaszamy na: Warszawę, Kraków, Łódź, Lublin, Poznań, Radom, Kielce, Rzeszów, Katowice. Najwięcej adoptujacych przyjeżdża ze Śląska, ewentualnie Warszawy i Krakowa. Do Kielc (ok.50 km) chcą żeby im przywozić psiaka pod dom:( wysłałam adres e-mail na priv. 1 Quote
Nadziejka Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 Serduchem calem trzymam tulinkam za wszystkie istotki 1 Quote
agat21 Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 Co to się dzieje :( Zima, ferii nie ma, a tyle psów na ulicach? :( Quote
aagataa8 Posted February 6, 2021 Author Posted February 6, 2021 9 godzin temu, agat21 napisał: Co to się dzieje :( Zima, ferii nie ma, a tyle psów na ulicach? :( Jest od groma, tutaj w tym regionie w ogóle dużo psów luzem biega, ciężko rozróżnić bezdomnego od pańskiego. Z tym, że taki właściciel to c... nie właściciel:( 1 Quote
jankamałpa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 Ogłosiłam Biancko i Lunę na Katowice i Elvisa na Częstochowe, jeszcze zrobię Elvisowi na Katowice, a Bianko i Lunie na Kraków. 1 Quote
Nadziejka Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 Sciskam mocno kciuki zeby z ogloszen jakies dobre serca zglosily Agatku nadciagaja znow okrutne mroziska ...trzymajcie sie jakos matko jedyna kochane lapunki 1 Quote
jankamałpa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 Bianko jest na Katowice, a Biankoś na Kraków :). 1 Quote
aagataa8 Posted February 6, 2021 Author Posted February 6, 2021 20 minut temu, jankamałpa napisał: Bianko jest na Katowice, a Biankoś na Kraków :). 2 godziny temu, jankamałpa napisał: Ogłosiłam Biancko i Lunę na Katowice i Elvisa na Częstochowe, jeszcze zrobię Elvisowi na Katowice, a Bianko i Lunie na Kraków. Dziękuję ślicznie:* Już jest dobrze widoczne, bo dziewczyna pewna pisze o Lunę;) Quote
jankamałpa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 Na wątku Rabarbarka powstało 10 "Przykazań" dla adptujących psy. Można wydrukować i dołączać do umowy. Może skorzystacie; Adoptowany pies 1. Wiele psów znalezionych, przygarniętych z azylu, domu tymczasowego, ze schroniska na pewno zostało skrzywdzonych przez człowieka, ale nie wiemy przez kogo i w jaki sposób. Pies nie zrozumie od razu, że jesteś przyjacielem i chcesz uratować mu życie. 2. Najważniejszy jest pierwszy miesiąc. Pies chętnie podporządkuje się tobie i twojej rodzinie, jeśli od razu nauczysz jakie zachowania nagradzasz. Przekazujący psa powie, jak psa chwalić i nagradzać. Jeśli pozwolisz psu na wszystko w pierwszym miesiącu i niczego nie nauczysz, to pies na pewno nie zrozumie, jak powinien się zachowywać i nie zrozumie, że jesteś opiekunem. 3. Każdy skrzywdzony pies może na wszelki wypadek się bronić lub uciekać przed każdym człowiekiem i przed tym czego nie zna - dlatego: - wyprowadzaj psa na smyczy i ciasnych szelkach, zawsze z adresatką - jeśli chcesz kogoś zaprosić do domu, także z rodziny, koniecznie zamknij psa w innym pomieszczeniu, gdy gość wchodzi i wychodzi . Jeśli chcesz, by gość poznał psa, najpierw niech gość usiądzie, dopiero wprowadzisz psa. Nie zmuszaj do żadnego kontaktu. 4. Każdy pies w azylu walczył o jedzenie z silniejszymi psami. Dlatego spokojnie przyzwyczajaj do jedzenia z miski stawianej stopniowo coraz bliżej ciebie. Opiekun przekazujący psa pokaże, czy pies potrafi brać smakołyki z ręki. Nie podawaj psu miski w obecności chodzących po mieszkaniu obcych dla psa ludzi. 5. Legowisko psa powinno być w spokojnym miejscu, nie pod drzwiami i nie w przedpokoju!!! Bezwzględnie zostaw w spokoju psa odpoczywającego na legowisku!!! Nie podchodź, nie głaszcz, nie pochylaj się nad zwierzęciem. 6. Pies z azylu może bać się miotły, węża ogrodowego, laski, odkurzacza, mopa, gwałtownego ruchu ręki, podniesienia czegokolwiek z ziemi – być może rzucano w niego kamieniami. Unikaj gwałtownych ruchów przy psie, unikaj gwałtownych powitań z domownikami. Nie rzucaj do niego piłki i innych zabawek. 7. Nie narzucaj się psu z czułościami. Pies może bać się wyciągniętej ręki. Jeśli podejdzie sam, najpierw tylko dotknij go jedną ręką. Żaden pies nie lubi wpatrywania się w oczy, , głaskania ręką opadającą na głowę, dotykania przednich łap, obejmowania obiema rękami. Każdy pies może wtedy czuć się zagrożony i może się bronić najpierw warczą ,a potem gryząc.. 8. Uważaj na dzieci. Dziecko nie rozumie, dlaczego pies nie chce się bawić, pies nie rozumie zachowania dziecka i może potraktować jego zachowanie jak atak. 9. Mów jak najmniej – żaden pies nie rozumie od razu znaczenia słów. Ucz psa najpierw imienia i słowa pochwały – przekazujący psa powie podczas wizyty przed adopcyjnej jak tego uczyć . 10. W razie jakichkolwiek wątpliwości porozum się z ludźmi, którzy przekazali ci psa, ale porozum się od razu jak pojawi się problem, a na pewno otrzymasz pomoc. 1 Quote
aagataa8 Posted February 6, 2021 Author Posted February 6, 2021 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: Sciskam mocno kciuki zeby z ogloszen jakies dobre serca zglosily Agatku nadciagaja znow okrutne mroziska ...trzymajcie sie jakos matko jedyna kochane lapunki Kciuki na pewno się przydadzą:) O mrozach też słyszałam i podobno tu w regionie straszne opady śniegu mają być. Mam nadzieję że to już ostatnie takie uderzenie zimy :( Quote
aagataa8 Posted February 6, 2021 Author Posted February 6, 2021 3 minuty temu, jankamałpa napisał: Na wątku Rabarbarka powstało 10 "Przykazań" dla adptujących psy. Można wydrukować i dołączać do umowy. Może skorzystacie; Adoptowany pies 1. Wiele psów znalezionych, przygarniętych z azylu, domu tymczasowego, ze schroniska na pewno zostało skrzywdzonych przez człowieka, ale nie wiemy przez kogo i w jaki sposób. Pies nie zrozumie od razu, że jesteś przyjacielem i chcesz uratować mu życie. 2. Najważniejszy jest pierwszy miesiąc. Pies chętnie podporządkuje się tobie i twojej rodzinie, jeśli od razu nauczysz jakie zachowania nagradzasz. Przekazujący psa powie, jak psa chwalić i nagradzać. Jeśli pozwolisz psu na wszystko w pierwszym miesiącu i niczego nie nauczysz, to pies na pewno nie zrozumie, jak powinien się zachowywać i nie zrozumie, że jesteś opiekunem. 3. Każdy skrzywdzony pies może na wszelki wypadek się bronić lub uciekać przed każdym człowiekiem i przed tym czego nie zna - dlatego: - wyprowadzaj psa na smyczy i ciasnych szelkach, zawsze z adresatką - jeśli chcesz kogoś zaprosić do domu, także z rodziny, koniecznie zamknij psa w innym pomieszczeniu, gdy gość wchodzi i wychodzi . Jeśli chcesz, by gość poznał psa, najpierw niech gość usiądzie, dopiero wprowadzisz psa. Nie zmuszaj do żadnego kontaktu. 4. Każdy pies w azylu walczył o jedzenie z silniejszymi psami. Dlatego spokojnie przyzwyczajaj do jedzenia z miski stawianej stopniowo coraz bliżej ciebie. Opiekun przekazujący psa pokaże, czy pies potrafi brać smakołyki z ręki. Nie podawaj psu miski w obecności chodzących po mieszkaniu obcych dla psa ludzi. 5. Legowisko psa powinno być w spokojnym miejscu, nie pod drzwiami i nie w przedpokoju!!! Bezwzględnie zostaw w spokoju psa odpoczywającego na legowisku!!! Nie podchodź, nie głaszcz, nie pochylaj się nad zwierzęciem. 6. Pies z azylu może bać się miotły, węża ogrodowego, laski, odkurzacza, mopa, gwałtownego ruchu ręki, podniesienia czegokolwiek z ziemi – być może rzucano w niego kamieniami. Unikaj gwałtownych ruchów przy psie, unikaj gwałtownych powitań z domownikami. Nie rzucaj do niego piłki i innych zabawek. 7. Nie narzucaj się psu z czułościami. Pies może bać się wyciągniętej ręki. Jeśli podejdzie sam, najpierw tylko dotknij go jedną ręką. Żaden pies nie lubi wpatrywania się w oczy, , głaskania ręką opadającą na głowę, dotykania przednich łap, obejmowania obiema rękami. Każdy pies może wtedy czuć się zagrożony i może się bronić najpierw warczą ,a potem gryząc.. 8. Uważaj na dzieci. Dziecko nie rozumie, dlaczego pies nie chce się bawić, pies nie rozumie zachowania dziecka i może potraktować jego zachowanie jak atak. 9. Mów jak najmniej – żaden pies nie rozumie od razu znaczenia słów. Ucz psa najpierw imienia i słowa pochwały – przekazujący psa powie podczas wizyty przed adopcyjnej jak tego uczyć . 10. W razie jakichkolwiek wątpliwości porozum się z ludźmi, którzy przekazali ci psa, ale porozum się od razu jak pojawi się problem, a na pewno otrzymasz pomoc. To naprawdę bardzo dobre przykazania:) myślę, że pozwolimy sobie na "kradzież " ;) Dziękuję:* Quote
Poker Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 2 godziny temu, aagataa8 napisał: To naprawdę bardzo dobre przykazania:) myślę, że pozwolimy sobie na "kradzież " ;) Dziękuję:* To nie kradzież tylko przykazania opracowane przez Sowę do korzystania na dogo dla dobra psów i naszych nerwów. 1 Quote
aagataa8 Posted February 7, 2021 Author Posted February 7, 2021 10 godzin temu, Poker napisał: To nie kradzież tylko przykazania opracowane przez Sowę do korzystania na dogo dla dobra psów i naszych nerwów. Super! W takim razie nawet nie mam wyrzutów sumienia;)) Quote
jankamałpa Posted February 8, 2021 Posted February 8, 2021 Moje ogłoszenia, zobaczylam, że Bianko ma na Kraków zdublowane, więc swoje przenisłam na Częstochowe. Moje ogłoszenia są wyróżnione na 7 dni: https://www.olx.pl/oferta/luna-mloda-suczka-w-typie-owczarka-niemieckiego-szuka-domu-CID103-IDIr3RR.html https://www.olx.pl/oferta/lunka-czeka-na-dom-CID103-IDIs8Aq.html https://www.olx.pl/oferta/bianco-lagodny-pies-szuka-domu-CID103-IDIr31M.html https://www.olx.pl/oferta/czekam-na-swoj-dom-CID103-IDIrb0p.html https://www.olx.pl/oferta/elvis-bezkonfliktowy-psiak-szuka-przyjaciela-na-zawsze-CID103-IDIr4vv.html 1 Quote
aagataa8 Posted February 8, 2021 Author Posted February 8, 2021 10 godzin temu, jankamałpa napisał: Moje ogłoszenia, zobaczylam, że Bianko ma na Kraków zdublowane, więc swoje przenisłam na Częstochowe. Moje ogłoszenia są wyróżnione na 7 dni: https://www.olx.pl/oferta/luna-mloda-suczka-w-typie-owczarka-niemieckiego-szuka-domu-CID103-IDIr3RR.html https://www.olx.pl/oferta/lunka-czeka-na-dom-CID103-IDIs8Aq.html https://www.olx.pl/oferta/bianco-lagodny-pies-szuka-domu-CID103-IDIr31M.html https://www.olx.pl/oferta/czekam-na-swoj-dom-CID103-IDIrb0p.html https://www.olx.pl/oferta/elvis-bezkonfliktowy-psiak-szuka-przyjaciela-na-zawsze-CID103-IDIr4vv.html Dziękuję Ci pięknie:* Quote
jankamałpa Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 Czy jest jakikolwiek odzew z ogłoszeń? 1 Quote
aagataa8 Posted February 10, 2021 Author Posted February 10, 2021 1 godzinę temu, jankamałpa napisał: Czy jest jakikolwiek odzew z ogłoszeń? Na chwilę obecną dzwoniła jedna Pani z Krakowa o Lunę i jeszcze inna Pani też o Lunę z Podhala:) Na tygodniu to i tak sukces;) Quote
Olena84 Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 13 minut temu, aagataa8 napisał: Na chwilę obecną dzwoniła jedna Pani z Krakowa o Lunę i jeszcze inna Pani też o Lunę z Podhala:) Na tygodniu to i tak sukces;) Luna widać ma powodzenie ;) Quote
aagataa8 Posted February 10, 2021 Author Posted February 10, 2021 38 minut temu, Olena84 napisał: Luna widać ma powodzenie ;) Bo Lunka jest w typie. I myślę że to jeden z powodów powodzenia... Quote
aagataa8 Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 No i d... z tego ;( Pani z Krakowa bardzo fajna, ale dzwoniła dzisiaj, że Lunki niestety nie może adoptować. Ona ma na tymczasie suczkę szczeniaka, szczenior miał iść jutro do adopcji. Niestety Państwo wycofali się z adopcji... Zwodzili ją, przeciągali w czasie tą adopcję. Pani uruchamia procedurę adopcyjna szczeniaka, nie wiadomo ile to potrwa. Nie chce nas trzymać w zawieszeniu, więc odpuściła z bólem serca. No cóż, poszły dzisiaj ogłoszenia od nas na Lunkę, może znajdzie się jeszcze ktoś, kto ją pokocha... Quote
Recommended Posts