Nadziejka Posted October 17, 2020 Posted October 17, 2020 Na swiecie straszno wszedzie ....pozdrawiam pozdrawiam Goraco pozdrawiam cala druzynke Ciociu jak dobrze ze jest swoj ogrodeczek jak dobrze iskierki Trzymajcie sie nie przemakajcie Quote
Nesiowata Posted October 17, 2020 Posted October 17, 2020 53 minuty temu, Nadziejka napisał: Na swiecie straszno wszedzie ....pozdrawiam pozdrawiam Goraco pozdrawiam cala druzynke Ciociu jak dobrze ze jest swoj ogrodeczek jak dobrze iskierki Trzymajcie sie nie przemakajcie Dziś wieczorem akurat nie padało choć kałuż od diabła. Quote
Nesiowata Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Ptyś konsekwentnie testuje moją cierpliwość. Uporaliśmy się częściowo z sikaniem w domu.Ale z kupą jest gorzej. Wczoraj wieczorem brat zauważył, że przymierza się do kupy i szybko wyszliśmy na dwór. Długo krążył ale w końcu zrobił. Myślałam, że ta noc będzie czysta. O naiwna! Kiedy wstałam - była. Wprawdzie mniej niż zazwyczaj ale jednak. Sprzątnęłam, a po jakimś czasie - znów trochę. Chyba jego zabawą jest to, że trzeba sprzątnąć. Dobrze, że nie ma biegunki, chwila moment i jest spokój. Wtedy pies jest zadowolony i idzie spać. A tak w ogóle to jest kochany. Przychodzi, kładzie przednie łapy na kolanach i podsuwa łepek do głaskania. Ma taką rozanieloną minę. Jak skończę - wszystko od nowa. Tylko Nesi to się niespecjalnie podoba, zawsze wciśnie między moje nogi a niego. W końcu - ona przecież nie jest gorsza, prawda? 2 Quote
Nesiowata Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 Chłopak pozdrawia wszystkich zimnym porankiem. deszcz nie pada więc zadowolony pospacerował po podwórku. Nawet trochę pobiegał. A muszę powiedzieć, ze biega leciutko - jak miniaturowa sarenka. Śniadanie wciągnięte wiec pora na odpoczynek. 1 Quote
Nadziejka Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Chłopak pozdrawia wszystkich zimnym porankiem. deszcz nie pada więc zadowolony pospacerował po podwórku. Nawet trochę pobiegał. A muszę powiedzieć, ze biega leciutko - jak miniaturowa sarenka. Śniadanie wciągnięte wiec pora na odpoczynek. Dnia 18.10.2020 o 08:45, Nesiowata napisał: Ptyś konsekwentnie testuje moją cierpliwość. Uporaliśmy się częściowo z sikaniem w domu.Ale z kupa jest gorzej. Wczoraj wieczorem brat zauważył, że przymierza się do kupy i szybko wyszliśmy na dwór. Długo krążył ale w końcu zrobił. Myślałam, że ta noc będzie czysta. O naiwna! Kiedy wstałam - była. Wprawdzie mniej niż zazwyczaj ale jednak. Sprzątnęłam, a po jakimś czasie - znów trochę. Chyba jego zabawą jest to, że trzeba sprzątnąć. Dobrze, że nie ma biegunki, chwila moment i jest spokój. Wtedy pies jest zadowolony i idzie spać. A tak w ogóle to jest kochany. Przychodzi, kładzie przednie łapy na kolanach i podsuwa łepek do głaskania. Ma taką rozanieloną minę. Jak skończę - wszystko od nowa. Tylko Nesi to się niespecjalnie podoba, zawsze wciśnie między moje nogi a niego. W końcu - ona przecież nie jest gorsza, prawda? Ciociu kochana sciskam Was sciskam serduchem goraciutko Quote
elik Posted October 19, 2020 Posted October 19, 2020 Dnia 18.10.2020 o 08:45, Nesiowata napisał: W końcu - ona przecież nie jest gorsza, prawda? Przede wszystkim była pierwsza przed nim, a to już daje jej pewne prawa :) Quote
Nesiowata Posted October 20, 2020 Posted October 20, 2020 11 godzin temu, elik napisał: Przede wszystkim była pierwsza przed nim, a to już daje jej pewne prawa :) To nie to. Misiek był pierwszy a Neśka (po pewnym czasie) też go odstawiała na tor boczny przy głaskaniu. To jest zwykła zazdrość. Misiek był znacznie niższy od Ptysia (choć wagowo to pewnie ten sam poziom) i zawsze ustępował sukom. Ptysiek nie widzi i ona to wykorzystuje błyskawicznie, potrafi nawet wcisnąć się między jego łapami. Lubię patrzeć jak on biega. Robi to bardzo lekko. Już wcześniej pisałam, że przypomina mi miniaturową sarenkę. A teraz, już po jedzeniu, cała trójca śpi., dziewczyny bezpiecznie na moim łóżku a chłopak tym razem zajął legowisko Lali. Bardzo często korzysta z legowiska Neski. Ona zazwyczaj wtedy kładzie się obok na dywanie - nawet nie protestuje. 4 Quote
elik Posted October 20, 2020 Posted October 20, 2020 13 godzin temu, Nesiowata napisał: A teraz, już po jedzeniu, cała trójca śpi., dziewczyny bezpiecznie na moim łóżku a chłopak tym razem zajął legowisko Lali. Bardzo często korzysta z legowiska Neski. Ona zazwyczaj wtedy kładzie się obok na dywanie - nawet nie protestuje. Czyli w sumie, poza niewielkimi wyjątkami, całkiem zgodne stadko :) Quote
Nesiowata Posted October 20, 2020 Posted October 20, 2020 54 minuty temu, elik napisał: Czyli w sumie, poza niewielkimi wyjątkami, całkiem zgodne stadko :) Zwłaszcza jeśli wszystkie śpią. Quote
elik Posted October 20, 2020 Posted October 20, 2020 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Zwłaszcza jeśli wszystkie śpią. Quote
Nesiowata Posted October 21, 2020 Posted October 21, 2020 Ptyś znów zaanektował posłanie Neski więc biedaczka wyciągnęła się na podłodze. Bardziej przewidująca Lala zagościła piętro wyżej, też spokojnie wyciągnięta śpi. Quote
ewu Posted October 21, 2020 Author Posted October 21, 2020 Ptyś jak widać to Pan wygodnicki:). Z tym załatwianiem w domu to wybaczcie mi ale zdecydowanie wolę kupkę:) Łatwo i szybko się sprząta a siuśki to już problem szczególnie jak wpłyną pod szafki, wiem coś o tym...:) Mój Meffi ( jest kalekim psiakiem) niestety często wybiera szafę zamiast drzewka w ogrodzie:) Quote
Nesiowata Posted October 22, 2020 Posted October 22, 2020 Zobaczyłam dziś coś niesamowitego - Nesia i Ptyś leżały obok siebie na podłodze! Nie wiem jak długo, bo w chwilę potem już Ptysiek wyciągnął się na jej posłaniu. Ale nie było żadnego szczekania czy warczenia. Lala profilaktycznie obserwuje wszystko z łóżka, to jest najspokojniejsze i najbezpieczniejsze miejsce. 2 Quote
Nadziejka Posted October 22, 2020 Posted October 22, 2020 Ciociu jak cudnie pozdrawiam z mnustwem caluskow w samiuckie noski kramik roliczam dla tuptunia Ptysia Krzysia i dla Grzesia Olenki Rozliczam Dziekuje! Nadziejkowo Sercem Grzesiowi Olenki i Ptysiowi Krzysiowi Nesinkowemu do 18.10 Quote
elik Posted October 22, 2020 Posted October 22, 2020 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Zobaczyłam dziś coś niesamowitego - Nesia i Ptyś leżały obok siebie na podłodze! Może wreszcie nastąpi rozejm :) 1 Quote
Nadziejka Posted October 22, 2020 Posted October 22, 2020 Tulam cieplutenko druzynke i Ciocinke cudna z kramiku na dwa serduszka po 59 zl kazdenkiemu posylam 59zl Grzesiowi! 59zl Ptysiowi Krzysiowi! Rozliczam Nadziejkowo Sercem Grzesiowi Olenki i Ptysiowi Krzysiowi Nesinkowemu do 18.10 Quote
Nesiowata Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 21 godzin temu, elik napisał: Może wreszcie nastąpi rozejm :) Tyle, że nie z Lalą, która w dalszym ciągu boi się go i profilaktycznie drze się kiedy, jej zdaniem, za blisko zbliży się do niej. W chwili gdy Ptyś wsadzi łeb do pokoju brata (a ona tam już jest) to chyba sąsiedzi słyszą jej wrzask. Quote
Nadziejka Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 Spokojneo dzioneczka Cioci Bratu lapenkom Quote
Nesiowata Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 28 minut temu, Nadziejka napisał: Spokojneo dzioneczka Cioci Bratu lapenkom Dziękujemy - wzajemnie. Quote
elik Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Tyle, że nie z Lalą, która w dalszym ciągu boi się go i profilaktycznie drze się kiedy, jej zdaniem, za blisko zbliży się do niej. W chwili gdy Ptyś wsadzi łeb do pokoju brata (a ona tam już jest) to chyba sąsiedzi słyszą jej wrzask. No cóż, zachowuje się, jak na kobitkę przystało :) Quote
Nadziejka Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 6 godzin temu, elik napisał: No cóż, zachowuje się, jak na kobitkę przystało :) W poniedzialek powinny doleciac pieniazki rozliczony zakonczony dla dwoch tupteczkow Rozliczony! 59 zl Grzesiowi Olenki! 59 zl Ptysiowi Krzysiowi Nesinkowemu NadziejkowoGrzesiowi i Ptysiowi Krzysiowi do18.10 1 Quote
Nesiowata Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 22 minuty temu, Nadziejka napisał: W poniedzialek powinny doleciac pieniazki rozliczony zakonczony dla dwoch tupteczkow Rozliczony! 59 zl Grzesiowi Olenki! 59 zl Ptysiowi Krzysiowi Nesinkowemu NadziejkowoGrzesiowi i Ptysiowi Krzysiowi do18.10 Wielkie dzięki Czarodziejko! Quote
mari23 Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 14 godzin temu, Nesiowata napisał: Tyle, że nie z Lalą, która w dalszym ciągu boi się go i profilaktycznie drze się kiedy, jej zdaniem, za blisko zbliży się do niej. W chwili gdy Ptyś wsadzi łeb do pokoju brata (a ona tam już jest) to chyba sąsiedzi słyszą jej wrzask. a jakby u sąsiadów drugi taki "potwór" był? Przecież też mógłby tu przyjść...trzeba więc głośno wrzeszczeć - tak profilaktycznie :) :) 1 Quote
Recommended Posts