Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na swiecie straszno wszedzie ....pozdrawiam pozdrawiam 

Goraco pozdrawiam cala druzynke 

Ciociu jak dobrze ze jest swoj ogrodeczek jak dobrze iskierki

Trzymajcie sie  nie przemakajcie 

Posted
53 minuty temu, Nadziejka napisał:

Na swiecie straszno wszedzie ....pozdrawiam pozdrawiam 

Goraco pozdrawiam cala druzynke 

Ciociu jak dobrze ze jest swoj ogrodeczek jak dobrze iskierki

Trzymajcie sie  nie przemakajcie 

Dziś wieczorem akurat nie padało choć kałuż od diabła. 

Posted

Ptyś konsekwentnie testuje moją cierpliwość. Uporaliśmy się częściowo z sikaniem w domu.Ale z kupą jest gorzej. Wczoraj wieczorem brat zauważył, że przymierza się do kupy i szybko wyszliśmy na dwór. Długo krążył ale w końcu zrobił. Myślałam, że ta noc będzie czysta. O naiwna! Kiedy wstałam - była. Wprawdzie mniej niż zazwyczaj ale jednak. Sprzątnęłam, a po jakimś czasie - znów trochę. Chyba jego zabawą jest to, że trzeba sprzątnąć. Dobrze, że nie ma biegunki, chwila moment i jest spokój. Wtedy pies jest zadowolony i idzie spać. A tak w ogóle to jest kochany. Przychodzi, kładzie przednie łapy na kolanach i podsuwa łepek do głaskania. Ma taką rozanieloną minę. Jak skończę - wszystko od nowa. Tylko Nesi to się niespecjalnie podoba, zawsze wciśnie między moje nogi a niego. W końcu - ona przecież nie jest gorsza, prawda?

• Like 2
Posted

Chłopak pozdrawia wszystkich zimnym porankiem. deszcz nie pada więc zadowolony pospacerował po podwórku. Nawet trochę pobiegał. A muszę powiedzieć, ze biega leciutko - jak miniaturowa sarenka. Śniadanie wciągnięte wiec pora na odpoczynek.

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Nesiowata napisał:

Chłopak pozdrawia wszystkich zimnym porankiem. deszcz nie pada więc zadowolony pospacerował po podwórku. Nawet trochę pobiegał. A muszę powiedzieć, ze biega leciutko - jak miniaturowa sarenka. Śniadanie wciągnięte wiec pora na odpoczynek.

Dnia 18.10.2020 o 08:45, Nesiowata napisał:

Ptyś konsekwentnie testuje moją cierpliwość. Uporaliśmy się częściowo z sikaniem w domu.Ale z kupa jest gorzej. Wczoraj wieczorem brat zauważył, że przymierza się do kupy i szybko wyszliśmy na dwór. Długo krążył ale w końcu zrobił. Myślałam, że ta noc będzie czysta. O naiwna! Kiedy wstałam - była. Wprawdzie mniej niż zazwyczaj ale jednak. Sprzątnęłam, a po jakimś czasie - znów trochę. Chyba jego zabawą jest to, że trzeba sprzątnąć. Dobrze, że nie ma biegunki, chwila moment i jest spokój. Wtedy pies jest zadowolony i idzie spać. A tak w ogóle to jest kochany. Przychodzi, kładzie przednie łapy na kolanach i podsuwa łepek do głaskania. Ma taką rozanieloną minę. Jak skończę - wszystko od nowa. Tylko Nesi to się niespecjalnie podoba, zawsze wciśnie między moje nogi a niego. W końcu - ona przecież nie jest gorsza, prawda?

Pin by Eng Karima Hafez on Gif | Teddy bear, Teddy bear day, Cute ...

Ciociu kochana sciskam Was sciskam serduchem goraciutko

Posted
Dnia 18.10.2020 o 08:45, Nesiowata napisał:

W końcu - ona przecież nie jest gorsza, prawda?

Przede wszystkim była pierwsza przed nim, a to już daje jej pewne prawa  :)

Posted
11 godzin temu, elik napisał:

Przede wszystkim była pierwsza przed nim, a to już daje jej pewne prawa  :)

To nie to. Misiek był pierwszy a Neśka (po pewnym czasie) też go odstawiała na tor boczny przy głaskaniu. To jest zwykła zazdrość. Misiek był znacznie niższy od Ptysia (choć wagowo to pewnie ten sam poziom) i zawsze ustępował sukom. Ptysiek nie widzi i ona to wykorzystuje błyskawicznie, potrafi nawet wcisnąć się między jego łapami. 

Lubię patrzeć jak on biega. Robi to bardzo lekko. Już wcześniej pisałam, że przypomina mi miniaturową sarenkę.

A teraz, już po jedzeniu, cała trójca śpi., dziewczyny bezpiecznie na moim łóżku a chłopak tym razem zajął legowisko Lali. Bardzo często korzysta z legowiska Neski. Ona zazwyczaj wtedy kładzie się obok na dywanie - nawet nie protestuje.

• Like 4
Posted
13 godzin temu, Nesiowata napisał:

A teraz, już po jedzeniu, cała trójca śpi., dziewczyny bezpiecznie na moim łóżku a chłopak tym razem zajął legowisko Lali. Bardzo często korzysta z legowiska Neski. Ona zazwyczaj wtedy kładzie się obok na dywanie - nawet nie protestuje.

Czyli w sumie, poza niewielkimi wyjątkami, całkiem zgodne stadko  :)

Posted

Ptyś znów zaanektował posłanie Neski więc biedaczka  wyciągnęła się na podłodze.  Bardziej przewidująca Lala zagościła piętro wyżej, też spokojnie wyciągnięta śpi.

Posted

Ptyś jak widać to Pan wygodnicki:). Z tym załatwianiem w domu to wybaczcie mi ale zdecydowanie wolę kupkę:)

Łatwo i szybko się sprząta a siuśki to już problem szczególnie jak wpłyną pod szafki, wiem coś o tym...:)

Mój Meffi ( jest kalekim psiakiem) niestety często wybiera szafę zamiast drzewka w ogrodzie:)

Posted

Zobaczyłam dziś coś niesamowitego - Nesia i Ptyś leżały obok siebie na podłodze! Nie wiem jak długo, bo w chwilę potem już  Ptysiek wyciągnął się na jej posłaniu. Ale nie było żadnego szczekania czy warczenia. Lala profilaktycznie obserwuje wszystko z łóżka, to jest najspokojniejsze i najbezpieczniejsze miejsce.

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Zobaczyłam dziś coś niesamowitego - Nesia i Ptyś leżały obok siebie na podłodze!

Może wreszcie nastąpi rozejm  :)

4-3.jpg.5a87b9368e94047662a59e516918a7f5.jpg

• Like 1
Posted
21 godzin temu, elik napisał:

Może wreszcie nastąpi rozejm  :)

4-3.jpg.5a87b9368e94047662a59e516918a7f5.jpg

Tyle, że nie z Lalą, która w dalszym ciągu boi się go i profilaktycznie drze się kiedy, jej zdaniem, za blisko zbliży się do niej. W chwili gdy Ptyś wsadzi łeb do pokoju brata (a ona tam już jest) to chyba sąsiedzi słyszą jej wrzask. 

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Tyle, że nie z Lalą, która w dalszym ciągu boi się go i profilaktycznie drze się kiedy, jej zdaniem, za blisko zbliży się do niej. W chwili gdy Ptyś wsadzi łeb do pokoju brata (a ona tam już jest) to chyba sąsiedzi słyszą jej wrzask. 

No cóż, zachowuje się, jak na kobitkę przystało  :)

Posted
6 godzin temu, elik napisał:

No cóż, zachowuje się, jak na kobitkę przystało  :)

W poniedzialek powinny doleciac pieniazki

rozliczony zakonczony dla dwoch tupteczkow

Rozliczony! 59 zl Grzesiowi Olenki! 59 zl Ptysiowi Krzysiowi Nesinkowemu NadziejkowoGrzesiowi i Ptysiowi Krzysiowi do18.10

• Like 1
Posted
14 godzin temu, Nesiowata napisał:

a jakby u sąsiadów drugi taki "potwór" był? Przecież też mógłby tu przyjść...trzeba więc głośno wrzeszczeć - tak profilaktycznie :) :)

• Like 1