Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Błagam, pomóżcie, bo zwariuję, ledwo dzisiaj rano jedna bida znaleziona a wieczorem po 23 Agatka znalazła koło bloku w Sosnowcu (okolice Sileca) sunię młodziutką z cieczką....Wiek około 8-9 miesiecy, sunia wygląda na zgubioną, nie wyrzuconą, zadbana, żywiołowa, fajna psinka.Z braku pomysłów zawiozłyśmy ją na jedna dobę do Brynowa do szpitalika, amikat i jotka mi cycki oberwą chyba, ale nie miałam innego pomysłu jakby?W schronie byłaby maskara gdyby ją zostawić, próbowałam ją do mnie wprowadzić, ale to za duża sunia dla mojego głuptaska Gryfa i nie było żadnych szans-zeżarłby ją :-(
Jutro musimy ją odebrać, a w zasadzie to już dzisiaj....i co dalej?Kto może udzielić sunieczce tymczasu?Błagam, w klinice zostać nie może....mamy do wyboru albo schron albo jakiś tymczas i szukanie domku, bo wygląda naprawdę na małą uciekinierkę!

To bohaterka wieczoru czwartkowego:

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jotka, amikat:
nie zabijajcie mnie, proszę :nerwy::nerwy::nerwy:

Bogusia była na dyżurze, jej też nie zabijajcie, nie chciała przyjąć, ale
w y p ł a k a n e :scared:
zapłacę tą dobę, dobrze?:B-fly:

Ale jutro trzeba sunieczkę odebrać i gdzieś ulokować!Błagam, niech da ktoś dt na kilka dni, jestem pewna, że właściciel się odnajdzie!
:mdleje::mdleje::mdleje:

Posted

dziewczyny nie zabijajcie jej za brynów, mnie tez wczoraj w nocy tylko to przyszlo do głowy!

dzis naowy dzien i nowe zmartwienie - gdzie ją ulokować!

mysle ze na cito 3ba wydrukowac plakaty i rozwioesic w okolicach gdzie zostala znaleziona.
tym razem 3ba szukac za dnia!
jedynie jekis hotelik my przychodzi do glowy, poza tym pustka:shake:

Posted

A co tutaj taka cisza ??????!!!!!!

Sunia jest w katowickim schronisku.

Wszyscy mają jej tam dosyć. I wcale się nie dziwię. Szczeka jak opętana. Jak nakręcona. CAŁY CZAS! Bez przerwy. I tak jest prawie cały dzień, prawie całą noc. Robi przerwy tylko wtedy, gdy już jej sił zabraknie albo gdy śpi... Wszystkie psy wokoło niej są zestresowane. Nie uspokaja ich ani nie nastawia pozytywnie do wrzaskunki nawet, że ta ma cieczkę. Ja nie wiem jak ona dom znajdzie (jeśli właściciel jej nie odbierze). To jakiś koszmar jest. W schronisku stawiają nad nią krzyżyk. To pies nieadopcyjny. Poza tym znerwicuje i zestresuje wszystkie psy w schronie. Jest duże prawdopodobieństwo, że czeka ją uśpienie... Czasu ma mało...

Dziewczyny czy rozwiesiłyście w okolicach miejsca, gdzie została znaleziona, jakieś plakaty, info gdzie ona jest?

Posted

Ola la napisał(a):
kurcze oby wlasciciel jesli jest ...byl na tyle madry ze zajrzy do schronu.

Tylko, że właściciel raczej będzie szukał w sosnowieckim schronie, a nie katowickim :roll:, więc najlepiej by było o ile już tego nie zrobiono powiesić plakacik z informacją o suni w schronie sosnowieckim.

Posted

O jejku bidula.Cos mi mowi ze ma wlasciciela.Zadbana i ogolnie no nie wiem:(

Pozostaje jak najszybsze rozwieszanie plakatow!Moge zrobic prowizoryczny tylko kto wydrukuje i porozwiesza?

jakie info zawrzec w plakacie?

Posted

Ola la napisał(a):
jakie info zawrzec w plakacie?
Powinno być tam info, kiedy i gdzie sunia została znaleziona, jej zdjęcie i informacja gdzie się teraz znajduje. Tych dwóch pierwszych informacji udzieli Ci lena_zet.

Ola la napisał(a):
Obawiam się, że jeśli w ogóle zajrzy to zajrzy do sosnowieckiego, bo w tym mieście sunia się zgubiła...

Posted

Właśnie rozmawiałam z Romina_74, która znalazła sunię. Romina porozwieszała ogłoszenia w okolicy, w której sunia została znaleziona, poinformowała schronisko i lecznice. Na razie cisza, zero odzewu.

Czyli Olu, nie ma potrzeby potrzeby byś robiła ogłoszenia.

Posted

Romina_74 napisał(a):
zawożę sunię jutro do Mosi - dlatego bardzo proszę wszystkich o wsparcie w poszukiwaniu domu na stałe
Udało się?
Schronisko odetchnie, a mosii szybko kupi sobie stopery :evil_lol:.

WIELKIE podziękowania dla Amikat, za zaangażowanie w sprawę i pomoc!
I Tobie Romino :).

Posted

Od południa przebywa już u Mosi. Zdecydowanie się uspakaja. Powoli wychodzi z szoku. Mosi ją oceniła w typie owczarka anatolijskiego :cool3: Sunia zdecydowanie potrzebuje domu domu - do mieszkania się nie nadaje niestety. Jest duża, silna, bardzo żywiołowa ale raczej grzeczna - do okiełznania. Mosi sobie z nią poradzi - wierzę. Jak wyjeżdżałam już wcale nie szczekała. Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu dla niej. Czy któraś z Was Cioteczki mogłaby zrobić ogłozenie na Allegro?? Chętnie podeślę zdjęcia suni i opis do ogłoszenia.

Posted

sasasasa boskie zdjęcie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Prawodłowo Maciaszku trza sama prawde pokazywać:evil_lol:

Swietnie ze sunia jest bezpieczna i kochana:multi::loveu::loveu:
kochana zwłaszcza przez Oskara jak widac:evil_lol:

kurcze ja tego Oskarka kojarze chyba z jakiejsc akcji w SSC?a moze sie myle niwim.