Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, ewu napisał:

Zaglądam do Rudzi:)

U Rudzi wszystko OK...

aaaa Szaguś przestaje interesować się panną już tak nie biega za nią jak szalony... Ciekawe?

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Moli@ napisał:

aaaa Szaguś przestaje interesować się panną już tak nie biega za nią jak szalony... Ciekawe?

A podobno zauroczenie mija po paru miesiącach

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Ale wyładniała :-) 
Ale macie obecny stan zapsienia! Ojejku! (a zdaję sobie sprawę, że to tylko część)

Ładna panienka :) ..., jeszcze z tydzień i cykamy zdjęcia do ogłoszeń....

Tyś(ka) dlatego muszę odmawiać przyjęcia kolejnych psiaków..., postawiłam granicę której nie przekroczę dla dobra psów  i nas. Niestety nie wszyscy potrafią zrozumieć :(

Posted
15 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Ale macie obecny stan zapsienia! Ojejku! (a zdaję sobie sprawę, że to tylko część)

Tyś(ka), w hotelach kilkanaście psów to mało. Zwykle jest ich więcej. Kiedyś miałam maksymalnie 10 psów hotelowych i 5 swoich. Nie odczuwałam tego, bo większość była łatwa i zgodna, adopcyjna. Teraz mam 7 hotelowych i 2 własne. Tylko, że ta siódemka hotelowych jest wymagająca i niezbyt zgodna, złożona z tych "gorszych", niechcianych psów. 

Moli@, zapytam z ciekawości, ile masz obecnie psów pod opieką? Zawsze miałam wrażenie, że u Ciebie jest maksymalnie 6-7 psiaków. 

Posted
1 godzinę temu, hop! napisał:

Tyś(ka), w hotelach kilkanaście psów to mało. Zwykle jest ich więcej. Kiedyś miałam maksymalnie 10 psów hotelowych i 5 swoich. Nie odczuwałam tego, bo większość była łatwa i zgodna, adopcyjna. Teraz mam 7 hotelowych i 2 własne. Tylko, że ta siódemka hotelowych jest wymagająca i niezbyt zgodna, złożona z tych "gorszych", niechcianych psów. 

Moli@, zapytam z ciekawości, ile masz obecnie psów pod opieką? Zawsze miałam wrażenie, że u Ciebie jest maksymalnie 6-7 psiaków. 

15 psiaków + dwa koty ,) w tym 4 psy i 2 koty  są nasze

Dianka i Julka ... dwie wielguski

Pikusia ( z niedowładem kończyn tylnych )

Pusia ( starsza pani z niewydolnością krążenia )

Szagi ( staruszek z bardzo rozległymi zmianami zwyrodnieniowymi )

Miś ( niewidomy staruszek po wypadku samochodowym z krótszą łapką )

Promyczek (  niewidomy staruszek z niedoczynnością tarczycy )

Roxi ( starsza panienka z "uśpionymi" tłuszczakami )

Gucio (młody około 2 lat, zdrowy adopcyjny piesek)

Rudzia ( młoda około 2 lat...przed sterylką..., adopcyjna panienka )

Stefka ( około 9 / 10 letnia sunia )

Remik ( staruszek około 14 lat w typie jamnika )

Agusia ( około 10 / 11 letnia panienka )

Łatka ( 12 letnia panienka )

Flapi ( 10 letnia panienka )

• Like 3
Posted
2 godziny temu, Moli@ napisał:

15 psiaków + dwa koty ,) w tym 4 psy i 2 koty  są nasze

Dianka i Julka ... dwie wielguski

Pikusia ( z niedowładem kończyn tylnych )

Pusia ( starsza pani z niewydolnością krążenia )

Szagi ( staruszek z bardzo rozległymi zmianami zwyrodnieniowymi )

Miś ( niewidomy staruszek po wypadku samochodowym z krótszą łapką )

Promyczek (  niewidomy staruszek z niedoczynnością tarczycy )

Roxi ( starsza panienka z "uśpionymi" tłuszczakami )

Gucio (młody około 2 lat, zdrowy adopcyjny piesek)

Rudzia ( młoda około 2 lat...przed sterylką..., adopcyjna panienka )

Stefka ( około 9 / 10 letnia sunia )

Remik ( staruszek około 14 lat w typie jamnika )

Agusia ( około 10 / 11 letnia panienka )

Łatka ( 12 letnia panienka )

Flapi ( 10 letnia panienka )

Jak na warunki domowe, to spora liczba. Przewaga wiekowych, zapewne zostaną dożywotnio. Czekają Cię pożegnania...

U mnie przedział wiekowy od 7 do 15 lat. Dwa najstarsze psiaki już nie szukają domów, reszta jest ogłaszana, ale bez efektu. 

Posted
2 godziny temu, hop! napisał:

Jak na warunki domowe, to spora liczba. Przewaga wiekowych, zapewne zostaną dożywotnio. Czekają Cię pożegnania...

U mnie przedział wiekowy od 7 do 15 lat. Dwa najstarsze psiaki już nie szukają domów, reszta jest ogłaszana, ale bez efektu. 

Bardzo stresujące :(

Posted

Blokowa sunia... czeka na przypięcie smyczy przed wyjściem z domu :)

Po terenie biega luzem...do domu wraca ze stadem.

Nic złego się nie dzieje..., jest OK

Posted
6 godzin temu, Moli@ napisał:

Blokowa sunia... czeka na przypięcie smyczy przed wyjściem z domu :)

Po terenie biega luzem...do domu wraca ze stadem.

Nic złego się nie dzieje..., jest OK

Czyli wywalona biedna z mieszkania, nie wiejska psina, która dzika była, bo nie znała za dobrze człowieka.. o rany. Znowu brak mi słów ;( 

Posted
5 godzin temu, agat21 napisał:

Czyli wywalona biedna z mieszkania, nie wiejska psina, która dzika była, bo nie znała za dobrze człowieka.. o rany. Znowu brak mi słów ;( 

Przy okazji kolejnego wyjazdu do miasta sprawdzę..., wpadniemy w gości i zobaczymy jak zareaguje na klatkę schodową / mieszkanie.

Może mieszkała w domu wielorodzinnym i była wyprowadzana...

Przyzwyczajona do szelek ...

Na razie w mieszkaniu zachowuje się idealnie..., nie szczeka /nie  wyje..., nie niszczy, szybko załapała że nie wolno wspinać się po meblach, zachowuje czystość (chce wyjść - biega pod drzwi ale nie szczeka). Zna odgłosy domowe,  nie panikuje przy spadających  przedmiotach, odkurzaczu,  mopie... itp

Lubi podsypiać na kolanach ,)

Ranki po kleszczach na uszach wygojone prawie niewidoczne - porastają sierścią. Na prawym uszku wycięcie (jak u kotek po sterylce)??

Apetyt ..., kupki, siusianie OK

Przydałaby się adresówka

• Like 2
Posted

Przed 5 obudził odgłos pazurków po panelach... Rudzia z Guciem szalały :)

Mruknęłam spać...to zaglądały do wyrka..., mordki uśmiechnięte...o! już nie śpisz .) ,)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Przed 5 obudził odgłos pazurków po panelach... Rudzia z Guciem szalały :)

Mruknęłam spać...to zaglądały do wyrka..., mordki uśmiechnięte...o! już nie śpisz .) ,)

No poczucie humoru mają, nie można powiedzieć.. przed piątą! :D No to nie pospałaś sobie biedulu.

Posted

Mała prywata. Pilnie potrzebuję znaleźć wątek przytuliska w Głownie. Kiedyś było w woj. łódzkim, ale nie mogę się go doszukać. Czy któraś z dziewczyn tam działających jest jeszcze na dogo ? 

Posted

Nie zdążyłam głowę unieść nad poduszkę a Rudzia już była w łóżku...,  pychol uśmiechnięty, kołami do góry ,)

Przywitałyśmy się i sio z wyra.

Rozkręca się :)

• Like 1