Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Droga (nam wszystkim) Molly,

miałam wysłać PW, ale w wątkach napiszę.

Masz te różne staruchy, jeden operacje, inny demencja, jeszcze inny połamany, tu bąbelki, tam leki jakieś, robisz dla nich więcej, niż norma,  a więc:

Kup sobie segregator, papier, koszulki i przekładki (mogę osobny bazarek na to zrobić).

Załóż każdemu KARTĘ PIESKA.

Pisz, i wkładaj w koszulki wszystko, co robisz. Że ten dostał coś tam i nie działa, potem że coś innego i działa. Że zabiegi z matą bąbelkową, masaże ręczne, dają efekt, i jaki (Szagi, Pikusia), że coś tam dałaś i zaraz coś tam. Że guzy i operacje, a dawane było coś tam w dawce jakiejś i się nie odnawiają. Te guzy.

Będziesz kopalnią wiedzy! Praktycznej. A i sama będziesz mogła zajrzeć do segregatora, jak to z czymś było.

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Masz te różne staruchy, jeden operacje, inny demencja, jeszcze inny połamany, tu bąbelki, tam leki jakieś, robisz dla nich więcej, niż norma,  a więc:

Kup sobie segregator, papier, koszulki i przekładki (mogę osobny bazarek na to zrobić).

Pisz, i wkładaj w koszulki wszystko, co robisz. Że ten dostał coś tam i nie działa, potem że coś innego i działa. Że zabiegi z matą bąbelkową, masaże ręczne, dają efekt, i jaki (Szagi, Pikusia), że coś tam dałaś i zaraz coś tam. Że guzy i operacje, a dawane było coś tam w dawce jakiejś i się nie odnawiają. Te guzy.

Będziesz kopalnią wiedzy! Praktycznej. A i sama będziesz mogła zajrzeć do segregatora, jak to z czymś było.

Ło matko, jak ja kocham papierologię :D

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Poproszę to samo co zażywasz : )

• Like 1
Posted
9 godzin temu, Aska7 napisał:

Poproszę to samo co zażywasz : )

Bo Ty nie gadałaś z Molly. Różne rzeczy robi, różne obserwuje, potem się zapomina, nawet jak napisze w wątku, to trzeba ileś stron przekopać, żeby znaleźć.

Posted

Rehabilitantka obejrzała dokładnie Pikusię. Był masaż, gimnastyka.

Pokazała / nauczyła jak wykonać masaż - etapy, jak ćwiczyć rozciąganie,  ruchy bierne kończyn, symulowanie chodzenia. Część ćwiczeń z wykorzystaniem piłki

Przygotowała plan rehabilitacji - ćwiczenia do wykonania w domu z opisem

Sugeruje zakup elektrostymulatora (dostaniemy namiar co i gdzie kupić)

Bieżnia wodna ma sens po kilkutygodniowych ćwiczeniach przygotowawczych i po elektrostymulacji.

Na razie ćwiczymy tylko w domu.

Za wizytę, porady, ćwiczenia i szkolenie zapłaciłam 50,00zł / 24.02

Na maila dostaniemy jeszcze filmiki instruktażowe

Pikusia ćwiczy, przynajmniej na razie, chętnie ,)

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
8 minut temu, Moli@ napisał:

Sugeruje zakup elektrostymulatora (dostaniemy namiar co i gdzie kupić)

Mów, ile kasy potrzeba.

Masz bałagan w rachunkach - wpływy zawyżyłaś o 3zł  :D

• Like 1
Posted
2 godziny temu, rozi napisał:

Mów, ile kasy potrzeba.

Masz bałagan w rachunkach - wpływy zawyżyłaś o 3zł  :D

Cała ja ,)

Kasa jest na koncie Pikusi..., jeszcze nie wiem ile sprzęt ma kosztować

dokupić muszę wkładki..

Posted
2 minuty temu, uxmal napisał:

Chyba durne pytanie zadam. Czym różni się ta niebieska piłka od pomarańczowej? 

Zapewne rozmiarem. Ta pomarańczowa jest chyba większa.

Podziwiam determinację Waszą i Pikusi. Jest bardzo dzielna. Pewnie wie po co to wszystko się dzieje :)

Posted
7 minut temu, uxmal napisał:

Chyba durne pytanie zadam. Czym różni się ta niebieska piłka od pomarańczowej? 

Pomarańczowa to piłka typu "fasola" z przewężeniem na środku. Ułatwia utrzymanie równowagi w leżeniu na niej, siadzie rozkrocznym (u człowieków). 

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Moli@ napisał:

https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pilka-rehabilitacyjna-orzeszek-fasolka-z-abs-psb-50?from=listing

pies na niebieskiej piłce jest podtrzymywany z obu stron... stoi w zagłębieniu

2 minuty temu, Moli@ napisał:

https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pilka-rehabilitacyjna-orzeszek-fasolka-z-abs-psb-50?from=listing

pies na niebieskiej piłce jest podtrzymywany z obu stron... stoi w zagłębieniu

Czyli pomarańczowa to fasolka a niebieska to ...jakaś inna fasolka? 

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Czyli pomarańczowa to fasolka a niebieska to ...jakaś inna fasolka? 

niebieska - klasyczna piłka :)

były na sali rehabilitacyjnej piłki z większym wycięciem - duże fasolki