Moli@ Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 2 minuty temu, rozi napisał: Ciekawa jestem ćwiczeń. Opisu znaczy. Ja też Quote
rozi Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Droga (nam wszystkim) Molly, miałam wysłać PW, ale w wątkach napiszę. Masz te różne staruchy, jeden operacje, inny demencja, jeszcze inny połamany, tu bąbelki, tam leki jakieś, robisz dla nich więcej, niż norma, a więc: Kup sobie segregator, papier, koszulki i przekładki (mogę osobny bazarek na to zrobić). Załóż każdemu KARTĘ PIESKA. Pisz, i wkładaj w koszulki wszystko, co robisz. Że ten dostał coś tam i nie działa, potem że coś innego i działa. Że zabiegi z matą bąbelkową, masaże ręczne, dają efekt, i jaki (Szagi, Pikusia), że coś tam dałaś i zaraz coś tam. Że guzy i operacje, a dawane było coś tam w dawce jakiejś i się nie odnawiają. Te guzy. Będziesz kopalnią wiedzy! Praktycznej. A i sama będziesz mogła zajrzeć do segregatora, jak to z czymś było. Quote
Moli@ Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 1 godzinę temu, rozi napisał: Droga (nam wszystkim) Molly, miałam wysłać PW, ale w wątkach napiszę. Masz te różne staruchy, jeden operacje, inny demencja, jeszcze inny połamany, tu bąbelki, tam leki jakieś, robisz dla nich więcej, niż norma, a więc: Kup sobie segregator, papier, koszulki i przekładki (mogę osobny bazarek na to zrobić). Załóż każdemu KARTĘ PIESKA. Pisz, i wkładaj w koszulki wszystko, co robisz. Że ten dostał coś tam i nie działa, potem że coś innego i działa. Że zabiegi z matą bąbelkową, masaże ręczne, dają efekt, i jaki (Szagi, Pikusia), że coś tam dałaś i zaraz coś tam. Że guzy i operacje, a dawane było coś tam w dawce jakiejś i się nie odnawiają. Te guzy. Będziesz kopalnią wiedzy! Praktycznej. A i sama będziesz mogła zajrzeć do segregatora, jak to z czymś było. Ło matko, jak ja kocham papierologię :D Quote
Aska7 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 1 godzinę temu, rozi napisał: Droga (nam wszystkim) Molly, miałam wysłać PW, ale w wątkach napiszę. Masz te różne staruchy, jeden operacje, inny demencja, jeszcze inny połamany, tu bąbelki, tam leki jakieś, robisz dla nich więcej, niż norma, a więc: Kup sobie segregator, papier, koszulki i przekładki (mogę osobny bazarek na to zrobić). Załóż każdemu KARTĘ PIESKA. Pisz, i wkładaj w koszulki wszystko, co robisz. Że ten dostał coś tam i nie działa, potem że coś innego i działa. Że zabiegi z matą bąbelkową, masaże ręczne, dają efekt, i jaki (Szagi, Pikusia), że coś tam dałaś i zaraz coś tam. Że guzy i operacje, a dawane było coś tam w dawce jakiejś i się nie odnawiają. Te guzy. Będziesz kopalnią wiedzy! Praktycznej. A i sama będziesz mogła zajrzeć do segregatora, jak to z czymś było. Poproszę to samo co zażywasz : ) 1 Quote
Aska7 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Rozumiem, że Pikusia po tym wszystkim dostaje jakąś nagrodę za dzielność : ) Quote
Moli@ Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 7 minut temu, Aska7 napisał: Rozumiem, że Pikusia po tym wszystkim dostaje jakąś nagrodę za dzielność : ) Przytulaski, głaski :) Quote
Aska7 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Pewnie wolałaby plaster pasztetowej : ) Quote
Moli@ Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 19 minut temu, Aska7 napisał: Pewnie wolałaby plaster pasztetowej : ) Umościć się na kolanach z plastrem pasztetowej ,) 1 Quote
rozi Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 9 godzin temu, Moli@ napisał: Ło matko, jak ja kocham papierologię :D To w kompie zapisuj. Fakt, z papierami za dużo roboty. Quote
rozi Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 9 godzin temu, Aska7 napisał: Poproszę to samo co zażywasz : ) Bo Ty nie gadałaś z Molly. Różne rzeczy robi, różne obserwuje, potem się zapomina, nawet jak napisze w wątku, to trzeba ileś stron przekopać, żeby znaleźć. Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Na konto wpłynęło - "dla Pikusi" (rozliczenie str. pierwsza) 50,00 zł / 20.02 od Anna G.R. ze Szczekocin Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Ogarnę się i napiszę jak było na rehabilitacji 1 Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Pikusia na zakupach...w sklepie zoologicznym kupiła majty na zmianę ,) 1 Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Rehabilitantka obejrzała dokładnie Pikusię. Był masaż, gimnastyka. Pokazała / nauczyła jak wykonać masaż - etapy, jak ćwiczyć rozciąganie, ruchy bierne kończyn, symulowanie chodzenia. Część ćwiczeń z wykorzystaniem piłki Przygotowała plan rehabilitacji - ćwiczenia do wykonania w domu z opisem Sugeruje zakup elektrostymulatora (dostaniemy namiar co i gdzie kupić) Bieżnia wodna ma sens po kilkutygodniowych ćwiczeniach przygotowawczych i po elektrostymulacji. Na razie ćwiczymy tylko w domu. Za wizytę, porady, ćwiczenia i szkolenie zapłaciłam 50,00zł / 24.02 Na maila dostaniemy jeszcze filmiki instruktażowe Pikusia ćwiczy, przynajmniej na razie, chętnie ,) 4 1 Quote
rozi Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 8 minut temu, Moli@ napisał: Sugeruje zakup elektrostymulatora (dostaniemy namiar co i gdzie kupić) Mów, ile kasy potrzeba. Masz bałagan w rachunkach - wpływy zawyżyłaś o 3zł :D 1 Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 2 godziny temu, rozi napisał: Mów, ile kasy potrzeba. Masz bałagan w rachunkach - wpływy zawyżyłaś o 3zł :D Cała ja ,) Kasa jest na koncie Pikusi..., jeszcze nie wiem ile sprzęt ma kosztować dokupić muszę wkładki.. Quote
uxmal Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Chyba durne pytanie zadam. Czym różni się ta niebieska piłka od pomarańczowej? Quote
agat21 Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 2 minuty temu, uxmal napisał: Chyba durne pytanie zadam. Czym różni się ta niebieska piłka od pomarańczowej? Zapewne rozmiarem. Ta pomarańczowa jest chyba większa. Podziwiam determinację Waszą i Pikusi. Jest bardzo dzielna. Pewnie wie po co to wszystko się dzieje :) Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 12 minut temu, uxmal napisał: Chyba durne pytanie zadam. Czym różni się ta niebieska piłka od pomarańczowej? https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pilka-rehabilitacyjna-orzeszek-fasolka-z-abs-psb-50?from=listing pies na pomarańczowej piłce jest podtrzymywany z obu stron... stoi w zagłębieniu co zapewnia lepszą stabilizację...piłka nie "ucieka" Quote
Dusia-Duszka Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 7 minut temu, uxmal napisał: Chyba durne pytanie zadam. Czym różni się ta niebieska piłka od pomarańczowej? Pomarańczowa to piłka typu "fasola" z przewężeniem na środku. Ułatwia utrzymanie równowagi w leżeniu na niej, siadzie rozkrocznym (u człowieków). 1 Quote
uxmal Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 2 minuty temu, Moli@ napisał: https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pilka-rehabilitacyjna-orzeszek-fasolka-z-abs-psb-50?from=listing pies na niebieskiej piłce jest podtrzymywany z obu stron... stoi w zagłębieniu 2 minuty temu, Moli@ napisał: https://www.orteo.pl/pilki-rehabilitacyjne/pilka-rehabilitacyjna-orzeszek-fasolka-z-abs-psb-50?from=listing pies na niebieskiej piłce jest podtrzymywany z obu stron... stoi w zagłębieniu Czyli pomarańczowa to fasolka a niebieska to ...jakaś inna fasolka? Quote
Moli@ Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 1 minutę temu, uxmal napisał: Czyli pomarańczowa to fasolka a niebieska to ...jakaś inna fasolka? niebieska - klasyczna piłka :) były na sali rehabilitacyjnej piłki z większym wycięciem - duże fasolki Quote
Recommended Posts