Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coś się dzieje nie bardzo wiadomo co :(

Odrobaczę..., zawiozę kał na badanie (na robale i krew utajoną ).

Waży 8,300kg, włos czysty, nie ma oznak odwodnienia, waga dobra - żebra niewyczuwalne, oczy / uszy czyste.

Dostał leki w tabletach do domu.  

Zapłaciłam 116zł / 21.05 (dwa paragony- bo  wetka zapomniała doliczyć tablety)

8b143a49e144017fmed.jpg

3d679fd7f0d45552med.jpg

Czekamy na wizytę..., w cieniu na trawce

ac4f72210a9c5739med.jpg

288ef05193ae235amed.jpg

050671c90e1d7e08med.jpg

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

:( A jakie są objawy tego czegoś? :(

Tylko w morfologii trzy parametry są trochę za niskie. W zachowaniu Szagusia nie ma zmian, wygląda nawet lepiej...., niestety łapinki słabsze i muszę podtrzymywać nim się rozchodzi..., ale wstaje sprawniej. Apetyt bardzo dobry, z siusianiem nie ma problemu, kupki ładne..., nie ma biegunki, wymiotów. Nie jest śpiący, osowiały.

Nie wiem :(

Wetka zabroniła podawać surowe mięso ale on i tak nie dostaje

Posted

Zawiozłam dziś kał do badania, Zapłaciłam 30zł/25.05 (paragon)

Tablety na robale jeszcze nie podałam, czekam na wynik badania...., przyjdzie na maila środa/czwartek

2d4a8068aba91946med.jpg

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, elficzkowa napisał:

Czy są już wyniki badań ? Mam nadzieję, że wszystko jest ok. 

Jeszcze nie ma..., lecznica do 20, niedawno przypomniałam się mailowo.

Posted

"Dzień dobry

W załączniku wynik badania kału, krew utajona wynik dodatni. Bardzo proszę o przyniesienie kału z kilku dni ( w jednym pojemniku) na badanie w kierunku pasożytów, Katarzyna Zaleska."

"Krew utajona w kale wynik dodatni potwierdza krwawienie do światła przewodu pokarmowego. Przyczyny krwawienia mogą być różne, dlatego konieczna jest dalsza diagnostyka w celu wykrycia powodu krwawienia"

image.thumb.png.20633dfc01fe7a411f2bb817193cd8b0.png

Posted

Udało mi się dodzwonić do lecznicy.

W kale nie było robali ale chcą dokładnie sprawdzić - kał z pięciu kolejnych dni, mam dostarczyć po długim weekendzie

Posted

Wczoraj nie drążyłam tematu, nie pytałam o ewentualne badania..., nie miałam siły :( Mało co do mnie docierało, wysoka temperatura zwaliła mnie z nóg - po drugiej dawce szczepionki którą przyjęłam w piątek. Dziś już czuję się dobrze..., rano obudziłam się mokusieńka - piżamę mogłam wykręcać.

Nie wiem jak wyprowadzałam / wynosiłam dziadeczki do ogrodu...., chyba siłą woli

8993f979fe3e1b07med.jpg

Posted

Wpłaty na konto Szagusia:

31.05  seramanias  10,-

01.06  elficzkowa 70,- stała + jedn.

02.06  Anula  20,-

04.06  siostra efficzkowej 50,-

Dziękuję ślicznie :)

Posted

Do badania kał ( z pięciu dni ). Zapłaciłam 20zł / 07.06 (paragon)

Wynik jutro na maila.

Kupiłam tablety dla dziadeczka. Dawkowanie - 1/2 tab dziennie. Zapłaciłam 28zł/07.06 (paragon)

9dc762e2ba51db1amed.jpg

Posted
Dnia 7.06.2021 o 16:31, Moli@ napisał:

Do badania kał ( z pięciu dni ). Zapłaciłam 20zł / 07.06 (paragon)

Wynik jutro na maila.

Kupiłam tablety dla dziadeczka. Dawkowanie - 1/2 tab dziennie. Zapłaciłam 28zł/07.06 (paragon)

9dc762e2ba51db1amed.jpg

@Moli - przepraszam,że sie wtrącam, ale...senior krwawi gdzieś z przewodu pokarmowego,stąd anemia (vide:morfologia).Jeśli dostanie Cimalgex - krwawienie sie nasili (w 90%).

Rozważ wady i zalety - Szaguś ma ze 200 lat,jeśli go coś boli,to nie wahałabym się z podawaniem Cimalgexu,licząc się z krwotokiem z przewodu pokarmowego (skutek - pewnie znasz...).Jeśli daje radę bez p/bólowego to za nic nie dałabym Cimalgexu,ewentualnie cos w iniekcji,choć...wszystkie niesterydowe p/zapalone niosa za soba ryzyko krwawienia z przewodu.Tak sobie głośno myślę...decyzja jest Twoja.

p.s - gdyby los pokarałby moje psy moją i męza nieodwracalną nieobecnością,to chcialabym,żeby trafiły do Ciebie,nigdzie indziej...

Posted
41 minut temu, bou napisał:

@Moli - przepraszam,że sie wtrącam, ale...senior krwawi gdzieś z przewodu pokarmowego,stąd anemia (vide:morfologia).Jeśli dostanie Cimalgex - krwawienie sie nasili (w 90%).

Rozważ wady i zalety - Szaguś ma ze 200 lat,jeśli go coś boli,to nie wahałabym się z podawaniem Cimalgexu,licząc się z krwotokiem z przewodu pokarmowego (skutek - pewnie znasz...).Jeśli daje radę bez p/bólowego to za nic nie dałabym Cimalgexu,ewentualnie cos w iniekcji,choć...wszystkie niesterydowe p/zapalone niosa za soba ryzyko krwawienia z przewodu.Tak sobie głośno myślę...decyzja jest Twoja.

p.s - gdyby los pokarałby moje psy moją i męza nieodwracalną nieobecnością,to chcialabym,żeby trafiły do Ciebie,nigdzie indziej...

No coś Ty..., nie wtrącasz się tyko zawsze dobrze radzisz.

Niestety, Szagusiowi trudno jest wstać, chodzić..., bolą łapki, szyja usztywnia się - myślę że z bólu :(. Chłopczyk ma bardzo rozległe zmiany zwyrodnieniowe + narośla kostne na kręgosłupie (uciskają na nerwy). Tylna łapka po złamaniu (sama się zrosła) utrudnia poruszanie :(

Rozmawiałam z wetką..., konsultowałam z innymi lekarzami. Wszyscy mówią to samo..., nic nie da się zrobić jedynie zapewnić jak najlepszy konfort życia -  podając leki przeciwbólowe. Szaguś po tab  ma chęć i siłę chodzić..., w nocy śpi, nie płakusia.

Kupki ładne - gołym okiem nic niepokojącego nie widać, apetyt bardzo dobry. Główka pracuje, nie odjeżdża..., kontaktowy.

Starość jest straszna :(  

Porozmawiam z wetką... o leku w iniekcji.