Tyśka) Posted May 17, 2021 Posted May 17, 2021 Szaguś widać, że ma sto lat na karku, ale najważniejsze że i przyjaciół <3 Porusza najczulsze struny mojego serca. Quote
mdk8 Posted May 20, 2021 Posted May 20, 2021 10.05.21 siostra elficzkowej wpłata 30,- Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Coś się dzieje nie bardzo wiadomo co :( Odrobaczę..., zawiozę kał na badanie (na robale i krew utajoną ). Waży 8,300kg, włos czysty, nie ma oznak odwodnienia, waga dobra - żebra niewyczuwalne, oczy / uszy czyste. Dostał leki w tabletach do domu. Zapłaciłam 116zł / 21.05 (dwa paragony- bo wetka zapomniała doliczyć tablety) Czekamy na wizytę..., w cieniu na trawce Quote
Moli@ Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: :( A jakie są objawy tego czegoś? :( Tylko w morfologii trzy parametry są trochę za niskie. W zachowaniu Szagusia nie ma zmian, wygląda nawet lepiej...., niestety łapinki słabsze i muszę podtrzymywać nim się rozchodzi..., ale wstaje sprawniej. Apetyt bardzo dobry, z siusianiem nie ma problemu, kupki ładne..., nie ma biegunki, wymiotów. Nie jest śpiący, osowiały. Nie wiem :( Wetka zabroniła podawać surowe mięso ale on i tak nie dostaje Quote
Moli@ Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Pomiędzy deszczem rozciągamy się pod krzaczkiem :) 1 Quote
Moli@ Posted May 25, 2021 Posted May 25, 2021 Zawiozłam dziś kał do badania, Zapłaciłam 30zł/25.05 (paragon) Tablety na robale jeszcze nie podałam, czekam na wynik badania...., przyjdzie na maila środa/czwartek 1 Quote
elficzkowa Posted May 28, 2021 Posted May 28, 2021 Czy są już wyniki badań ? Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Quote
Moli@ Posted May 28, 2021 Posted May 28, 2021 2 godziny temu, elficzkowa napisał: Czy są już wyniki badań ? Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Jeszcze nie ma..., lecznica do 20, niedawno przypomniałam się mailowo. Quote
Moli@ Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 "Dzień dobry W załączniku wynik badania kału, krew utajona wynik dodatni. Bardzo proszę o przyniesienie kału z kilku dni ( w jednym pojemniku) na badanie w kierunku pasożytów, Katarzyna Zaleska." "Krew utajona w kale wynik dodatni potwierdza krwawienie do światła przewodu pokarmowego. Przyczyny krwawienia mogą być różne, dlatego konieczna jest dalsza diagnostyka w celu wykrycia powodu krwawienia" Quote
Moli@ Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Udało mi się dodzwonić do lecznicy. W kale nie było robali ale chcą dokładnie sprawdzić - kał z pięciu kolejnych dni, mam dostarczyć po długim weekendzie Quote
elficzkowa Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Oby to nie było nic poważnego. Czy to starość postanowiła w taki sposób dobrać się do Szagusia:( Dziękuję Moli, że czuwasz nad Szagusiem. Quote
Moli@ Posted May 30, 2021 Posted May 30, 2021 Wczoraj nie drążyłam tematu, nie pytałam o ewentualne badania..., nie miałam siły :( Mało co do mnie docierało, wysoka temperatura zwaliła mnie z nóg - po drugiej dawce szczepionki którą przyjęłam w piątek. Dziś już czuję się dobrze..., rano obudziłam się mokusieńka - piżamę mogłam wykręcać. Nie wiem jak wyprowadzałam / wynosiłam dziadeczki do ogrodu...., chyba siłą woli Quote
Moli@ Posted May 30, 2021 Posted May 30, 2021 Wpłynęło na konto 146zł / 28.05 MDK8 za leki, badania, wet Dziękuję :) Quote
mdk8 Posted June 6, 2021 Posted June 6, 2021 Wpłaty na konto Szagusia: 31.05 seramanias 10,- 01.06 elficzkowa 70,- stała + jedn. 02.06 Anula 20,- 04.06 siostra efficzkowej 50,- Dziękuję ślicznie :) Quote
Moli@ Posted June 7, 2021 Posted June 7, 2021 Do badania kał ( z pięciu dni ). Zapłaciłam 20zł / 07.06 (paragon) Wynik jutro na maila. Kupiłam tablety dla dziadeczka. Dawkowanie - 1/2 tab dziennie. Zapłaciłam 28zł/07.06 (paragon) Quote
seramarias Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 Szaguś wygląda na bardzo wiekowego psiaka :( Jak patrzę na Promyczka to on taka "sprężynka" przy zmęczonym Szagusiu. Quote
bou Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 Dnia 7.06.2021 o 16:31, Moli@ napisał: Do badania kał ( z pięciu dni ). Zapłaciłam 20zł / 07.06 (paragon) Wynik jutro na maila. Kupiłam tablety dla dziadeczka. Dawkowanie - 1/2 tab dziennie. Zapłaciłam 28zł/07.06 (paragon) @Moli - przepraszam,że sie wtrącam, ale...senior krwawi gdzieś z przewodu pokarmowego,stąd anemia (vide:morfologia).Jeśli dostanie Cimalgex - krwawienie sie nasili (w 90%). Rozważ wady i zalety - Szaguś ma ze 200 lat,jeśli go coś boli,to nie wahałabym się z podawaniem Cimalgexu,licząc się z krwotokiem z przewodu pokarmowego (skutek - pewnie znasz...).Jeśli daje radę bez p/bólowego to za nic nie dałabym Cimalgexu,ewentualnie cos w iniekcji,choć...wszystkie niesterydowe p/zapalone niosa za soba ryzyko krwawienia z przewodu.Tak sobie głośno myślę...decyzja jest Twoja. p.s - gdyby los pokarałby moje psy moją i męza nieodwracalną nieobecnością,to chcialabym,żeby trafiły do Ciebie,nigdzie indziej... Quote
Moli@ Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 41 minut temu, bou napisał: @Moli - przepraszam,że sie wtrącam, ale...senior krwawi gdzieś z przewodu pokarmowego,stąd anemia (vide:morfologia).Jeśli dostanie Cimalgex - krwawienie sie nasili (w 90%). Rozważ wady i zalety - Szaguś ma ze 200 lat,jeśli go coś boli,to nie wahałabym się z podawaniem Cimalgexu,licząc się z krwotokiem z przewodu pokarmowego (skutek - pewnie znasz...).Jeśli daje radę bez p/bólowego to za nic nie dałabym Cimalgexu,ewentualnie cos w iniekcji,choć...wszystkie niesterydowe p/zapalone niosa za soba ryzyko krwawienia z przewodu.Tak sobie głośno myślę...decyzja jest Twoja. p.s - gdyby los pokarałby moje psy moją i męza nieodwracalną nieobecnością,to chcialabym,żeby trafiły do Ciebie,nigdzie indziej... No coś Ty..., nie wtrącasz się tyko zawsze dobrze radzisz. Niestety, Szagusiowi trudno jest wstać, chodzić..., bolą łapki, szyja usztywnia się - myślę że z bólu :(. Chłopczyk ma bardzo rozległe zmiany zwyrodnieniowe + narośla kostne na kręgosłupie (uciskają na nerwy). Tylna łapka po złamaniu (sama się zrosła) utrudnia poruszanie :( Rozmawiałam z wetką..., konsultowałam z innymi lekarzami. Wszyscy mówią to samo..., nic nie da się zrobić jedynie zapewnić jak najlepszy konfort życia - podając leki przeciwbólowe. Szaguś po tab ma chęć i siłę chodzić..., w nocy śpi, nie płakusia. Kupki ładne - gołym okiem nic niepokojącego nie widać, apetyt bardzo dobry. Główka pracuje, nie odjeżdża..., kontaktowy. Starość jest straszna :( Porozmawiam z wetką... o leku w iniekcji. Quote
Recommended Posts