katakka Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 Straszną mamy pogodę , nikogo nie można wyprosić na dwór, Lunka zobaczyła jak leje i nawet nie wyszła dziś na nocne siku, Kulka jak to Kulka, próbuje przetrwać wklejona w kanape :) A tu przed tą koszmarną pogodą, która nie odpuszcza- świeciło ładnie słońce, więc wygrzewały się stare psie kości :) Tu z Łatką trójłapką A tu dla różnorodności Pola , zwana Pauliną . Pola, jako bezimienna młoda sunia, została zabrana z łańcucha, od budy bez budy i uratowana od strasznego życia 4 1 Quote
katakka Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 Zostaliśmy obdarowani super bazarkiem :) https://www.dogomania.com/forum/topic/351358-wielki-bazarek-biżuteryjno-ciuszkowy-dla-babć-do-23022020-roku/ To co uzbierało się z moich bazarków (jeszcze nie rozliczone w całości) ,jest wsparciem na codzienne utrzymanie, głównie na jedzonko i smaczki. To co uda się uzbierać z bazarku eziek, chciałabym przeznaczyć na potrzeby weterynaryjne babć, zwłaszcza Kulkę, która ma problem z uszami i kupujemy drogie maści. Druga rzecz - szczepienia babć, lada chwila pokłoni się przed nami wścieklizana 3 Quote
iwna5702 Posted February 12, 2020 Author Posted February 12, 2020 21 godzin temu, beataczl napisał: za Rudzinke trzymam kciuki,tyle zmian na raz,.. niech sie odnajdzie szybko u Ewy:) No niestety, tez był dla mnie ból :(, ale wieści od Ewy są dobre. Rudzia miała sporo strupków i widać, że miejscami powycinaną sierść. Widać, że starano się ja wydać w jak najlepszym stanie .Po wizycie u veta okazało się, że strupki są od pcheł, jakie zapewne zamieszkiwały obfite futerko suńki. Sunia zajęła sobie od razu strategiczne miejsce na legowisku pod stołem, z którego dobrze widać całą przestrzeń pokoju. Je podane jedzonko ciepłe oraz sucha karmę i nawiązuje nowe znajomości :) 1 Quote
iwna5702 Posted February 12, 2020 Author Posted February 12, 2020 14 godzin temu, katakka napisał: Zostaliśmy obdarowani super bazarkiem :) https://www.dogomania.com/forum/topic/351358-wielki-bazarek-biżuteryjno-ciuszkowy-dla-babć-do-23022020-roku/ To co uzbierało się z moich bazarków (jeszcze nie rozliczone w całości) ,jest wsparciem na codzienne utrzymanie, głównie na jedzonko i smaczki. To co uda się uzbierać z bazarku eziek, chciałabym przeznaczyć na potrzeby weterynaryjne babć, zwłaszcza Kulkę, która ma problem z uszami i kupujemy drogie maści. Druga rzecz - szczepienia babć, lada chwila pokłoni się przed nami wścieklizana Bardzo dziękujemy eziek za bazarek :) 1 Quote
katakka Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 3 godziny temu, iwna5702 napisał: No niestety, tez był dla mnie ból :(, ale wieści od Ewy są dobre. Rudzia miała sporo strupków i widać, że miejscami powycinaną sierść. Widać, że starano się ja wydać w jak najlepszym stanie .Po wizycie u veta okazało się, że strupki są od pcheł, jakie zapewne zamieszkiwały obfite futerko suńki. Sunia zajęła sobie od razu strategiczne miejsce na legowisku pod stołem, z którego dobrze widać całą przestrzeń pokoju. Je podane jedzonko ciepłe oraz sucha karmę i nawiązuje nowe znajomości :) Dobrze , że wieści dobre , trzymamy kciuki za malutką :) 1 Quote
iwna5702 Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 Rudzinka, jak każdy psiaczek u Ewy dostała swoje imię - a mianowicie Pati, cieszę się, bo ta Lola tak do końca mi nie pasowała :) do jej delikatnej osobowości. Pati była dziś u psiego fryzjera - została solidnie wykapana i na pewno jej bardzo ulżyło. Cały czas trwa walka ze strupkami pod sierścią, jednak lata zaniedbań, przy tak gęstym futerku zrobiły swoje . Dobrze, ze już jest w domku, bezpieczna i zaopiekowana Quote
Nadziejka Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Tulinkamy te wszystkie przecudne brzusie zdrowka zdrowka zdrooowenka 1 Quote
iwna5702 Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Ten weekend obfitował w kolejne wydarzenia, udało się dzięku wsparciu osóbz fb wyprowadzić z b złego schroniska wywieżć 3 starsze , w tym 2 niewidome psiaki i ledwo żyjącą ok 15 letnią sunię - w typie berneńskiego psa pasterskiego, która pojechała do Fundacji Pastzerze :) 2 1 Quote
iwna5702 Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Jutro pewnie zmieszczę zdjęcia :) Quote
Nesiowata Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Dnia 24.02.2020 o 14:40, iwna5702 napisał: Ten weekend obfitował w kolejne wydarzenia, udało się dzięku wsparciu osóbz fb wyprowadzić z b złego schroniska wywieżć 3 starsze , w tym 2 niewidome psiaki i ledwo żyjącą ok 15 letnią sunię - w typie berneńskiego psa pasterskiego, która pojechała do Fundacji Pastzerze :) Świetne wieści, tylko lajki "poszli" sobie. Quote
iwna5702 Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 12 godzin temu, jankamałpa napisał: Poszła stała za luty i marzec. bardzo dziękuję :) Quote
iwna5702 Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 Tym trzem pieseczkom udało się wyjechać - będą leczone. Spanielcia Wendy, i rudy psiaczek Pako - już nie odzyskają wzroku. Wendy będzie musiała mieć usuniętą również drugą gałkę oczną :), ale przynajmniej zmienią się im warunki życia. Mają wolność i wspaniała opiekę :). Może później będę robić bazarki też z dedykacja dla któregoś z nich - ale na razie muszą odreagować pobyt w ciężkim schronisku i powoli dojść do siebie. 1 Quote
iwna5702 Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 A na koniec pozdrowienia od Rudzinki :) ze spaceru Quote
iwna5702 Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 14 godzin temu, jankamałpa napisał: Poszła stała za luty i marzec. Potwierdzam wpływ - bardzo dziękuję :) Quote
katakka Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Tajrunia kochana i reszta bidoczków - tyle szczęścia w tym nieszczęściu, że udało im się doczekać cudu... A my pokażemy się nudno :) , czyli jak zwykle przyklejoną do kanapy Kuleczkę :) 3 1 Quote
Nadziejka Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 Najlepszego spelnionego Cudu Dnia Kazdenkiego zdrowenkowego spokojniusiego Cioci i lapenkom wszystkim w Dniu Kobiet bardzo bardzo serca nasze raduja, ze kolejne biedunie wyrwane podlemu losowi sciskam stokroc sciskam za niewidome lapucinki Quote
iwna5702 Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Dopadł mnie ponury nastrój . Wirus szaleje - zwierzęta jak zwykle ucierpią na tym jeszcze bardziej :( Quote
jola&tina Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 4 godziny temu, iwna5702 napisał: Dopadł mnie ponury nastrój . Wirus szaleje - zwierzęta jak zwykle ucierpią na tym jeszcze bardziej :( Niech Cię nie dopada ponury nastrój - musimy to przeżyć tak, aby wszyscy - ludzie i zwierzęta - jak najmniej ucierpiały. Innej rady nie ma. Głowa do góry. 1 Quote
UlaFeta Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Dnia 16.03.2020 o 22:33, jola&tina napisał: Niech Cię nie dopada ponury nastrój - musimy to przeżyć tak, aby wszyscy - ludzie i zwierzęta - jak najmniej ucierpiały. Innej rady nie ma. Głowa do góry. Nie możemy popadac w paranoje:( bo za chwilę będzie brak miejsc na psychiatrii:( 3 Quote
Recommended Posts