Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.02.2023 o 13:51, katakka napisał:

Serdeczne podziękowania kieruje do  Pani Anny - otrzymane od Domku Ogórka wsparcie w kwocie 100 zł , pomogło w opłaceniu zabiegów.

Pani Aniu i Nadziejko , Szyszka i Farelka  dziękują Wam z całych swoich psich serduszek za pomoc 💗

Najmocniej tulamy pozdrawiamy cale stadeczko 💓🐶💓
Kasiu 78 zl wyslalam teraz kolejne pieniazki z kramku   

Jak juz bedziesz miec calosci na koncie to prosze potwierdz na baz zakonczonym calosci  178 zl

• Like 1
Posted

Nadziejko , potwierdzam wpływ na konto, dla moich robaczków w kwocie 100 zł . Przepraszam, że z opóźnieniem pisze, ale problemy techniczne, mnie zblokowały. 

💗🐶🐶🐶🐶🐶💗

Posted
Dnia 26.02.2023 o 00:27, katakka napisał:

Nadziejko , potwierdzam wpływ na konto, dla moich robaczków w kwocie 100 zł . Przepraszam, że z opóźnieniem pisze, ale problemy techniczne, mnie zblokowały. 

💗🐶🐶🐶🐶🐶💗

Spokojnej nocy dla Was Kasiu
Serce calosci potwierdzisz b prosze na bazareczku jak czesci druga dojdzie w poniedzialek         zapraszam na nowy kramcio 

Niechaj moc bedzie z Wami 💓🐶💓

Posted

Matylda miała wczoraj kontrolne echo serca, a że serce okazało się w porządku , zrobiono jej dodatkowo usg płuc . Obraz na usg, osłuchowo charakterystyczne trzeszczenie, napady kaszlu i duszności z którymi borykamy się od dawna - wszystko wskazuje na  zwłóknienie płuc jako przyczynę problemów . Zostajemy przy sterydzie, który Matylda dostała już dawno, theospirex , wykrztuśnie flegamina w napadach kaszlu. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.03.2023 o 08:42, katakka napisał:

Na konto wpłynęła pomoc od cioci Nadziejki , w kwocie 78 zł - dziękujemy z całego ❤️🌷🌼

Pozdrawiam bardzo prosze potwierdzonko na bazarku zakonczonym calosci

Niechaj moc bedzie z Wami 💓🐶💓
Posted
  B  prosze potwierdzenie na bazarku zakonczonym
calosci ktore poslalam 178 zl

dwa przelewy jeden na 100 zl i kolejny na 78 zl czyli  razem 178 zl z jednego bazarku 
💓
  • 4 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z Kasią , Lunka będzie potrzebowała syropu przeciwbólowego i badania krwi.

Trzeba będzie troche popatrzyć na to, co tam u niej się dzieje - lub nie.

Posted
Dnia 28.03.2023 o 15:03, iwna5702 napisał:

Rozmawiałam z Kasią , Lunka będzie potrzebowała syropu przeciwbólowego i badania krwi.

Trzeba będzie troche popatrzyć na to, co tam u niej się dzieje - lub nie.

Meloxidyl kupiony i gababentyna też - to czego Lunuś potrzebuje na bieżąco. 

Teraz powinniśmy jej zrobić jej chociaż  podstawowe badania

eaf1ba073c1948c0gen.jpg

21c56857a3891388gen.jpg

I Nasza królewna piękna 🙂 

f0b575fab16bdfc4gen.jpg

98814e40b67b3affgen.jpg

e899dd5b316cddc9gen.jpg

• Like 1
Posted

Kwietniowo u moich 🐛🐛💙💙💙

6845aef6a35e3ee6gen.jpg

9a8d9fb67b54f637gen.jpg

Nasza babcia Kulinka

1ef572829f7d7e05gen.jpg

c07d2475c31fad32gen.jpg

92052a81adf864fdgen.jpg

Ile Kulka ma lat, tego nie wie nikt, ale pogłębia się Kulince demencja - zawiesza się babcia coraz mocniej, coraz trudniej przyswaja wiadomości , często gęsto sika gdzie leży

• Like 1
Posted

Matylda, bohaterka nadchodzącego wtorku - Matysia we wtorek ma zabieg ogarnięcia tego co w paszczy, musi mieć, bo nie dzieje się dobrze i nie możemy dłużej odwlekać. Ze względu na poważne problemy z drogami oddechowymi, do kliniki ma się zgłosić dwie godziny przed zabiegiem - musi sobie pod tlenem poleżeć, zanim zapadnie w głęboki sen

699d037579feadc3gen.jpg

175dd99962ac2382gen.jpg

1f50ba77e590b67cgen.jpg

adec01be8899f7b1gen.jpg

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 2.04.2023 o 21:36, katakka napisał:

Kwietniowo u moich 🐛🐛💙💙💙

6845aef6a35e3ee6gen.jpg

9a8d9fb67b54f637gen.jpg

Nasza babcia Kulinka

1ef572829f7d7e05gen.jpg

c07d2475c31fad32gen.jpg

92052a81adf864fdgen.jpg

Ile Kulka ma lat, tego nie wie nikt, ale pogłębia się Kulince demencja - zawiesza się babcia coraz mocniej, coraz trudniej przyswaja wiadomości , często gęsto sika gdzie leży

Cudna ta Kuleczka - w Wojtyszkach już dawno by jej nie było na tym świecie.

Ja mam w domu starego koteczka )jednego z trzech :))  i tez już się zrobił strasznie demencyjny kręcie się czasem w kółko, stanie i zapatrzy się w dal  podwijają mu się stópki - ma już takie zaburzenia neurologiczne.

Jest to starszy pan ma ok 17/18 lat - wzięłam go z piwnicy, jak był malutki. To i tak cud , że  kotek wzięty z dzikości tyle lat żyje . Każdy dzień jest dla nas wygraną.  🙂

Zaczęliśmy wspomaganie sterydami - będzie brał zastrzyk 1 raz na tydzień.

Posted
Dnia 2.04.2023 o 21:53, katakka napisał:

Matylda, bohaterka nadchodzącego wtorku - Matysia we wtorek ma zabieg ogarnięcia tego co w paszczy, musi mieć, bo nie dzieje się dobrze i nie możemy dłużej odwlekać. Ze względu na poważne problemy z drogami oddechowymi, do kliniki ma się zgłosić dwie godziny przed zabiegiem - musi sobie pod tlenem poleżeć, zanim zapadnie w głęboki sen

699d037579feadc3gen.jpg

175dd99962ac2382gen.jpg

1f50ba77e590b67cgen.jpg

adec01be8899f7b1gen.jpg

Matyldzia jest taka słodka - dużo zdrówka dla niej 

Posted
Dnia 2.04.2023 o 12:09, katakka napisał:

Meloxidyl kupiony i gababentyna też - to czego Lunuś potrzebuje na bieżąco. 

Teraz powinniśmy jej zrobić jej chociaż  podstawowe badania

eaf1ba073c1948c0gen.jpg

21c56857a3891388gen.jpg

I Nasza królewna piękna 🙂 

f0b575fab16bdfc4gen.jpg

98814e40b67b3affgen.jpg

e899dd5b316cddc9gen.jpg

To fakt, Lunka jest cudną psinką i taką łągodną, spokojną - zero agresji. 

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Kolejny miesiąc przed nami, życie się toczy,  Lunkę bolą stawy i trzeba jej podawać syropek na to ,  dobrze, że już nareszcie więcej słonca jest i można się powygrzewać na trawce.  🙂

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Dzień dobry, zaglądam zobaczyć, co u naszych psiaków, no ale na razie cichutko. 

Wakacje, upały - u Kasi to przynajmniej może trochę wiatru od morza dolatuje :). 

Ja jak co roku, od jakiegoś czasu przeżywam kolejny remont i wymianę rur na mojej ulicy. 

W zimie wylewa, w lecie repeują. 

Tym razem wzięli się na poważnie, ale też dosyć sprawnie to idzie. 

Z różnych względów w tym roku nigdzie nie wyjeżdżam i będę sobie robić tylko małe wypady do koleżanek z o kolicy, które mieszkają za miastem. Zawsze to będzie trochę czasu spędzonego na łonie natury, w przy domowym ogródku 🙂