Jolanta08 Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 I ja trzymam za Was kciuki i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Quote
Gabi79 Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 1 godzinę temu, Jolanta08 napisał: I ja trzymam za Was kciuki i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Dziękuję Jolu, właśnie wróciłam z apteki i biorę się za rozdzielanie tabletek Quote
Tyśka) Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 Ważne, że już wiesz co jest przyczyną luźnej koo. Wetom niestety często trzeba podsuwać sugestie odnośnie badań. Mam nadzieję, że reszta zwierzyńca nie ma lambli... Quote
Gabi79 Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Ważne, że już wiesz co jest przyczyną luźnej koo. Wetom niestety często trzeba podsuwać sugestie odnośnie badań. Mam nadzieję, że reszta zwierzyńca nie ma lambli... Kurcze, mogłam wcześniej zanieść ten kał, no już trudno. Melcia i Kajunia też mają przyjmować leki. Quote
Gabi79 Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 Na koncie Gacunia 875,- z konta Tigruni, która ma już wspaniały DS Nigdy nie można się poddawać. Dziękuję wszystkim, którzy przez ponad 2 lata wspierali Tigrunię.. Sunia ma wspaniały dom!!! Quote
Gabi79 Posted August 29, 2019 Author Posted August 29, 2019 Wczoraj wieczorem nie było kupki, w nocy też nie ( a zazwyczaj była), Gacunio załatwił się dopiero na rannym spacerze.. Kupka znów trochę rzadka, ale mam nadzieję, że leki działają. Dzisiaj byłam w przychodni, dostałam skierowanie na badanie na pasożyty. Dowiedziałam się, że lamlii nie wykryją, trzeba sobie wykupić osobne, więc wykupiłam. Wynik będzie jutro po południu Koszt 25,- Quote
kiyoshi Posted August 29, 2019 Posted August 29, 2019 Gabrysia, a te badania robiłaś w Sanepidzie? czy normalnie w przychodni? pytam z ciekawości . Ja się raz na czas odrobaczam ziołami :D bo tak czytałam że trzeba jak się dużo czasu spędza w schronsiku. Quote
Gabi79 Posted August 30, 2019 Author Posted August 30, 2019 8 godzin temu, kiyoshi napisał: Gabrysia, a te badania robiłaś w Sanepidzie? czy normalnie w przychodni? pytam z ciekawości . Ja się raz na czas odrobaczam ziołami :D bo tak czytałam że trzeba jak się dużo czasu spędza w schronsiku. Izuniu, w przychodni. A jakie zioła stosujesz? Quote
kiyoshi Posted August 30, 2019 Posted August 30, 2019 3 godziny temu, Gabi79 napisał: Izuniu, w przychodni. A jakie zioła stosujesz? Kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia taka mieszanke ziolowa, tylko teraz nie pamietam.nazwy Quote
Gabi79 Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 Dnia 30.08.2019 o 09:49, kiyoshi napisał: Kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia taka mieszanke ziolowa, tylko teraz nie pamietam.nazwy Jak będziesz kupowała następnym razem proszę napisz mi nazwę. U Gacusia wszystko ok. Kupki już coraz ładniejsze, mam nadzieję, że leki zwalczą lamblię. Po tygodniu od zakończenia leczenia znów trzeba zbadać kał. Odebrałam swoje wyniki i na szczęście wynik ujemny. Od wtorku miałam urlop, więc psiaki i Melcia nie siedzieli całymi dniami sami. Jutro ostatni dzień tej sielanki Quote
kiyoshi Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Jak będziesz kupowała następnym razem proszę napisz mi nazwę. U Gacusia wszystko ok. Kupki już coraz ładniejsze, mam nadzieję, że leki zwalczą lamblię. Po tygodniu od zakończenia leczenia znów trzeba zbadać kał. Odebrałam swoje wyniki i na szczęście wynik ujemny. Od wtorku miałam urlop, więc psiaki i Melcia nie siedzieli całymi dniami sami. Jutro ostatni dzień tej sielanki to dobre wieści :) najwazniejsze, że się nie zaraziłaś, trzeba uważać bo to cholerstwo potem ciężko wytępić. jak będe w zielarskim to dam znać ;) w każdym razie, mi to doradził Pan sprzedawca, spytałam po prostu o środek na odrobaczenie- nie mam wyjścia przy schronisku. Quote
Gabi79 Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 5 minut temu, kiyoshi napisał: to dobre wieści :) najwazniejsze, że się nie zaraziłaś, trzeba uważać bo to cholerstwo potem ciężko wytępić. jak będe w zielarskim to dam znać ;) w każdym razie, mi to doradził Pan sprzedawca, spytałam po prostu o środek na odrobaczenie- nie mam wyjścia przy schronisku. Chyba będę musiała zbadać też kał Kajuni i Melci. Melci muszę dawać tabletki strzykawką do pyszczka, rozpuszczone w wodzie. Jest to bardzo gorzkie, Melcia zaraz się ślini, wypluwa, więc nie wiem na ile tabletki działają Bardzo mnie zmartwiło, że lamblię trudno wytępić. Cholera wie, jak długo Gacuś się z tym męczył Quote
Jolanta08 Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 Biedna Melcia , gorzkie lekarstwo jest fuj ale nie ma rady. Jeśli można to spróbowałabym rozpuścić lek w małej ilości wody , wymieszać np.z rosołkiem i wtedy podać. Oby to niechciane "towarzystwo" jak najszybciej się od Was wyniosło i to na zawsze. Życzę zdrowia 1 Quote
Gabi79 Posted September 1, 2019 Author Posted September 1, 2019 Chciałam wstawić fakturę za kolejne 12 puszek Intestinalu, znów jest jakiś problem. Wstawię, jak Dogo pozwoli Koszt 134,80 Teraz już mamy zapas na jakiś czas EDYCJA: udało się wstawić Quote
Gabi79 Posted September 2, 2019 Author Posted September 2, 2019 Na konto Gacunia trafiło 300,50 z bazarku: Zakończony, rozliczony, bardzo serdecznie dziękuję!!! Wszystko po 5 zł - na utrzymanie Gacusia. Do 18.08.2019 godz.20.00 Quote
Tyśka) Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 Może próbuj też wymieszać lek ze smaczną pastą i daj dopyszcznie... Lamblie są trudne do wytępienia, miałam jako dziecko. Ja regularnie piję wrotycz, szałwię, tymianek - ale ja jestem ziołoholiczką (do tego pokrzywę, ale tę akurat na cerę i włosy). Wiem, że dobrze odrobaczają pestki dyni i sok z buraków/kiszonej kapusty ;) Można też pić wodę z ziemią okrzemkową - kociarze często tak odrobaczają koty i to u nich podpatrzyłam ten sposób (bo oczywiście człowiek też może pić ziemię). Świetna wiadomość, że jesteś zdrowa, Gabi. Quote
Gabi79 Posted September 2, 2019 Author Posted September 2, 2019 51 minut temu, Tyś(ka) napisał: Może próbuj też wymieszać lek ze smaczną pastą i daj dopyszcznie... Lamblie są trudne do wytępienia, miałam jako dziecko. Ja regularnie piję wrotycz, szałwię, tymianek - ale ja jestem ziołoholiczką (do tego pokrzywę, ale tę akurat na cerę i włosy). Wiem, że dobrze odrobaczają pestki dyni i sok z buraków/kiszonej kapusty ;) Można też pić wodę z ziemią okrzemkową - kociarze często tak odrobaczają koty i to u nich podpatrzyłam ten sposób (bo oczywiście człowiek też może pić ziemię). Świetna wiadomość, że jesteś zdrowa, Gabi. Dziękuję Tysiu, zaraz sobie przekopiuję te wszystkie nazwy ziół i zapiszę w pliku na kompie, żeby mieć na "zaś". Jednak to prawda, że człowiek całe życie się uczy. Za oknem pada, chyba Gacunio odmówi wyjścia na spacer Quote
Poker Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 Tysiu , jako alergiczka nie powinnaś spożywać pokrzywy. Quote
Tyśka) Posted September 2, 2019 Posted September 2, 2019 25 minut temu, Poker napisał: Tysiu , jako alergiczka nie powinnaś spożywać pokrzywy. Mam ją na liście zakazanych dla mnie, ale... jako jedyna działa na mnie przeciwbólowo (nie mogę leków p/bólowych, a niestety bóle mam takie, że nie jestem w stanie wstać z łóżka) i usuwa u mnie nadmiar wody, na który cierpię. Nie znalazłam zamiennika :( Quote
b-b Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Z bazarku I dla chłopaka uzbierało się 27,19zł a z bazarku II 110,24zł Bardzo proszę o podesłanie danych do wpłaty :)) Quote
Gabi79 Posted September 3, 2019 Author Posted September 3, 2019 21 minut temu, b-b napisał: Z bazarku I dla chłopaka uzbierało się 27,19zł a z bazarku II 110,24zł Bardzo proszę o podesłanie danych do wpłaty :)) Bogduniu, bardzo serdecznie dziękuję, zaraz wyślę pw z danymi Quote
Gabi79 Posted September 6, 2019 Author Posted September 6, 2019 Gacunio otrzymał aż 50 zł od ania75 Aniu, bardzo serdecznie dziękuję!!! Quote
ania75 Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 To ja dziękuję Gabrysiu za Twoje serce dla tego maluszka. Jest zadbany, nakarmiony, bezpieczny. Robisz wszystko co w twojej mocy (a nawet więcej) aby było mu najlepiej na świecie. Quote
Gabi79 Posted September 7, 2019 Author Posted September 7, 2019 32 minuty temu, ania75 napisał: To ja dziękuję Gabrysiu za Twoje serce dla tego maluszka. Jest zadbany, nakarmiony, bezpieczny. Robisz wszystko co w twojej mocy (a nawet więcej) aby było mu najlepiej na świecie. Dziękuję Aniu za miłe słowa. To dla mnie przyjemność i ogromna radość , że mogłam przyjąć Gacunia do siebie 1 Quote
Recommended Posts