Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asior']co masz ???:)

Wysłałam Alicji to zdjęcie, które mi Agata przesłała, inne niż te wstawione przez Ciebie.
I ona się biedulka męczyła, żeby je wysłać z komórki na maila i okrzyk mam! zapewne oznacza, że się jej udało

Posted

Alicja, dziękuję :lol:

Śliczna ta nasza Etnusia :loveu::loveu::loveu:

Jeszcze trochę i ja też ją poznam :cool3: Już się nie mogę doczekać :multi:

A zobaczcie, jaką Lecter ma obrażoną minę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='agnieszka32']Wysłałam Alicji to zdjęcie, które mi Agata przesłała, inne niż te wstawione przez Ciebie.
I ona się biedulka męczyła, żeby je wysłać z komórki na maila i okrzyk mam! zapewne oznacza, że się jej udało :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

O tak, Misio obrażony na całego - w ogóle na Etnę nie patrzy, unika jej, siedzi cały czas na górze w domku :evil_lol:, podczas gdy Etna podbija serca wszystkich domowników oraz zaanektowała legowisko Lecterka :diabloti::diabloti::diabloti:

Zgrzytów między psiakami nie ma żadnych, bo Agata porozstawiała je po kątach i nie pozwala na szczerzenie zębów.
Dzisiaj Etnusia była na spacerku - strasznie jest nakręcona na patyki - nie pozwala sobie ich odebrać. Nie umie też chodzić na smyczy, ale nie ciągnie mocno, więc na pewno szybko się nauczy ;).

Bardzo odciąża chorą łapkę, widać że wyraźnie ją oszczędza. Po Nowym Roku Agata zabiera Etnę do weterynarza na zdjęcia RTG i aby sunię dokładnie obejrzał.

A tak w ogóle, to Etna jest bardzo grzeczna, na komendę "na miejsce" idzie prosto na swoje posłanko, pięknie też zostaje w miejscu na komendę "zostań". :lol:

A dzisiaj Piękną czeka kąpiel :cool3:

Posted

Asior napisał(a):
tak w zimie kąpać moje biedactwo.. Teraz trza jej jakiś ciepły kubraczek sprawić ;)
Co do łapki, to znaczy, ze ją nadal boli???

Nie wiadomo, czy łapka boli, czy też po prostu trzeba troszkę czasu, aby Etna doszła do prawie pełnej sprawności. Ona może też z przyzwyczajenia tej łapki prawie nie używać, ma też zaniki mięśni - co oczywiście, jest do nadrobienia. Zapewne potrzebna będzie rehabilitacja, może jakieś masaże ....
Wszystko się wyjaśni, jak Agata pojedzie w styczniu do weta, na razie malutka ma wspaniałą opiekę, a jej zachowanie nie wskazuje na to, aby cierpiała :loveu:

Posted

Agata zaczyna z Etną ćwiczenia.
Wiecie co jest fantastyczne? To, że Etna integruje się z nimi, idzie zawsze tam gdzie wszyscy, nie ma tego etapu, że pies jest tak jakby na uboczu, wycofany, Etna od razu weszła w rodzinę.
Asiu, nie widać żeby ją bolało, bardziej na to, że zapomina używać tą łapkę.

Posted

psiaki już nie warczą na siebie póki co:multi:
etna tylko wczoraj cicho mruknęła jak leżała po kąpieli zawinięta w kocyk na swoim posłanku a lecterek przyszedł na dół, zeby sprawdzić czy już sobie poszła:evil_lol: i nie widział jej bo tylko nos i oko z koca wystawało i podszedł za blisko.
coraz mniej się lecter napina przy niej, nawet chyba zaczyna się odrobine wyluzowywać. etna raczej schodzi mu z drogi a on jej. dziś śniadanko jadły na zmianę-najpierw etna, potem misio, potem znowu etna dokończyła miskę. jak jedno je to drugie nie podchodzi. grzeczne psiaki bardzo:lol:
etna jest straszną całuśnicą! liże bez opamiętania!
bardzo ładnie na kamilka reaguje, ale postanowiłam sobie, ze ani na minutkę nie zostawię jej z nim samej.
etna zjadła lecterowi prawie wszystkie zabawki, które on miał od dawna nieruszone:evil_lol:
przepraszam, zapomniałam wziąć aparatu, jutro na bank wezme i wstawię duzo zdjęć.

pierwszą noc etna spała z nami w sypialni na swoim posłanku(nie wchodzi na łóżka:-o ku mojej radości, bo lecter tez nie wchodzi) a dziś w nocy cały czas spała na dole w posłanku w salonie przy mominku, razem z lecterem, tylko on z drugiej strony pokoju:evil_lol:.
trochę się martwiłam, czy ranoi będę miała po cxzym schodzić na dół ale schody w całości:multi: klatka jeszcze nie dotarła więc mała miała luzy ;) ale spała pod kocykiem do rana. rano lecter przyszedł na górę się przywitać a ona minutkę po nim przyczłapała :)
z łapą różnie. dziś na spacerach ładnie stawiała, biegała, a pioerwszego dnia było okropnie zimno i może przez to bardzioej utykała?

piszę w pośpiechu więc pewnie strasznie haotycznie ale za kilka chwil muszę uciekać.
etna jest teraz ze mną w starym mieszkaniu, lecter został w domu.

aha! dziś rano etna z lecterem naszczekały na karola, który nagle pojawił się na tarasie z łopatą do odśnieżania! czujna dziewczynka!:loveu: może nauczy misia pilnować domu????:evil_lol:

i teraz najważniejsze!!!

BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO TEGO, ŻE ETNUSIA JEST TERAZ ZE MNĄ!!!

ASIOR, TOBIE ZA TO, ŻE ZAŁOZYŁAŚ JEJ WĄTEK, OPIEKOWAŁAŚ SIĘ NIĄ W SCHRONIE, ZABRAŁAŚ JĄ NA PRYWATNE BADANIA!!!ZABRAŁAŚ ZE SCHRONISKA!
IRENKO-TOBIE ZA POMOC W DOWIEZIENIU ETNY! SYTUACJA BYŁA PODBRAMKOWA ALE DAŁYŚCIE Z ASIĄ RADĘ!
DANUSIU-TOBIE ZA WSPANIAŁĄ OPIEKĘ NAD MOJĄ KSIĘŻNICZKĄ!
AGNIESZKO32, ANIU Z POZNANIA-WAS MAM NADZIEJĘ OSOBIŚCIE JUŻ NIEDŁUGO UŚCISKAM ZA WSZYSTKO! BEZ WAS BY W OGÓLE NIE BYŁO MOWY O OPERACJI.
IZABELKA_70-TOBIE ZA POMOC W DOWIEZIENIU ETNY DO SZCZECINKA
DONVITOWI- ZA ZAŁATWIENIE MIEJSCA W KLINICE, ODWIEDZINY, DOPILNOWANIE SPRAWY NA MIEJSCU, ZA CAŁOKSZTAŁT
WSZYSTKIM POZOSTAŁYM SPONSOROM, DARCZYŃCOM RZECZY NA BAZARKI NA ETNĘ, BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!
NIE JESTEM W STANIE WSZYSTKICH WYMIENIĆ, WSZYSTKIM POZOSTAŁYM, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO TEGO, ŻE MOJA KRÓLEWNA JEST TU ZE MNĄ WIELKIE, WIELKIE DZIĘKI!!!

:loveu::loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

tia... agaga tyle czasu się kryła z tym, ze ma na nią chrapkę :p

no nic... w takim razie oficjalnie oddaję Ci moją królewnę... :placz:.. Mam nadzieje, choć to nie możliwe, ze jeszcze kiedyś ją zobaczę....

Posted

misio już się "odgniewał" ;)
nawet noski sobie psiaki kilka razy powąchały. nie ma problemu by usiadły obok siebie, w kuchni każę im siadać i razem daję smaczki, nawet nie ma o nie wojny gdy któryś upadnie na podłogę!

wstawiam duzo zdjęć :)

:loveu::loveu::loveu: