Jump to content
Dogomania

>> 3 lata odsiadki za niewinność!! Na ratunek Kapsla z Radys- dziekuje wszystkim za pomoc, udało się Kapsel MA DOM we Wrocławiu :) <3

Recommended Posts

Posted
Dnia 7.07.2019 o 11:34, jankamałpa napisał:

Poszła stała za lipiec.

bardzo dziękuje, pieniazki od Ciebie juz na koncie. DZIĘKUJE :)

A Magda przesłała nowe zdjęcie:

Dzień dobry , zrobiłam.wczoraj kapslowi dzień pełen wrażeń, zapoznałam go z 4 psami - 2 suki, 2 samce. Z sukami super ,od razu się zakumplował ,choć żadnych większych zabaw się było , natomiast dwóch samców zupełnie nie przypadło mi do gustu ,choć są to psy bardzo towarzyskie i uległe. Na jednego i drugiego bardzo warczał ,nawet próbował kłapnąć.

66369751_617893485387767_8344272993928609792_n.thumb.jpg.a736a643128dcf237aadef374695d800.jpg

66515363_2400553663600346_3119649310766006272_n.thumb.jpg.b0c75d70fe3323c5fd1a14a2a5773117.jpg

Posted

Kapsel dostał od karren 246 zł czyli zwrot za koszty weta. Kasiu bardzo Ci dziękuje, psiaczek będie na plusie, którzy wykorzystamy np. na dokładke do kastracji. Poprosze Madzie o zdjęcia do ogłoszeń, ale chyba już po SPA bo to w sumie tylko 10 dni....a musze też zadzwonić by dokładnie o Kapsla wypytać. Ostatnio pisałyśmy z Magdą głównie o Korim...

Posted

Kochani, przyznaje, że trochę "zaniedbałam" kontakty z hotelikiem w sprawie Kapselka ze względu na Korcia, ale już jestem umówiona z Madzią, że w tym tygodniu ruszamy- ona ze zdjęciami, ja dzwonie po opis psa i poszukiwanego domu i robię ogłoszenia. Nie ma na co czekać. Kapselek nie jest gotowcem, będzie potrzebował rodziny spokojnej, cierpliwej....mysle, że znajdziemy takich ludzi:)

Na konto pieska wpłynęła nowa wpłata:  od Magdy :) dziękuje serdecznie :)

Posted

Dzisiaj rozmawiałam chwilke z Dexterką o Kapslu. Opowiedziała mi sporo o nim. To wrazliwy, niepewny psiak, ktry chyba nigdy nie miał w życiu łatwo... Zrobilam pierwsze ogłoszenia na Katowice, przeczytajcie- czy brzmi w miare ok? podeśle Magdzie, że by tez zatwierdziła, czy wszystko dobrze opisałam. Kciuki prosimy zaciskać.

Na początku sierpnia Kapselem będzie wykastrowany, potem w połowie sierpnia jeszcze szczepienia.

https://www.olx.pl/oferta/kapsel-wiekszy-uroczy-wrazliwy-psiak-szuka-spokojnego-domu-CID103-IDANPLX.html

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Dla mnie opis świetny ;) I pocieszam się, że nie tylko ja piszę takie "tasiemce". Trzymam kciuki za odzew!

haha - dzięki:) czasem nie da się opisać potrzeb psa w kilku zdaniach ;) mam wrażenie, że jak komus zalezy na psie,to nie dość że potrafi doczytać tekst do końca to jeszcze w miare kojarzy o czym był :D więc nic złego w tasiemcu ;)

Kapsel był dzisiaj u groomerki...spisał się tak pół na pół...jest wykąpany, odświeżony, wyczesany, ale w momencie suszenia tak mocno się zestresował że stół groomerski się rozjechał :( dobrze, że nic się nikomu nie stało...mam nadzieje, że jakoś uda się go naprawić :( :(

Pani juz zrezygnowała z przystrzyżenia Kapselka, ale może to i lepiej...bo dość stresu...

Madzia ma kilka zdjęć, potem wrzuce.

Dziękuje karren za opłacenie wizyty w Spa:) mam nadzieje, że podczytujesz cały czas wątek...:)

Posted

O Kapsla mialam juz 2 zapytania: pierwsze do domu z pol rocznym dzieckiem a drugi Pan dzis dzwonil- moglby go kupic ale adopcja calkowicie odpada, nie potrzeba mu zeby ktos obcy sie po terenie krecil potem!

Posted

Kapsel jest chłopakiem o wyjątkowej urodzie, znajdzie się dla niego idealny domek i mam nadzieję, że całkiem szybko :)

Posted

Nie było mnie kilka dni, ale już jestem. Wątek oczywiście śledzę, codziennie, czytam nowe wpisy i oglądam piękne zdjęcia Kapsla. Jest po prosty śliczny - jak pluszowy misiek do przytulania. Mam nadzieje, ze szybko ktoś się w nim zakocha. Ogłoszenie bardzo fajne, oddaje jego charakter. 

Kąpiel musiała byś dla niego wielkim stresem, ale warto było - teraz widać, ze sierść jest czysta i ładna. Zresztą, po trzech latach w schronisku przyda się zmyć cały ten bałagan. 

Dziękuję, kochani, za wszystko, co robicie dla tego przystojniaka:) Iza, serdeczne dzięki za wszystko:)

Posted
1 godzinę temu, Karen116 napisał:

Nie było mnie kilka dni, ale już jestem. Wątek oczywiście śledzę, codziennie, czytam nowe wpisy i oglądam piękne zdjęcia Kapsla. Jest po prosty śliczny - jak pluszowy misiek do przytulania. Mam nadzieje, ze szybko ktoś się w nim zakocha. Ogłoszenie bardzo fajne, oddaje jego charakter. 

Kąpiel musiała byś dla niego wielkim stresem, ale warto było - teraz widać, ze sierść jest czysta i ładna. Zresztą, po trzech latach w schronisku przyda się zmyć cały ten bałagan. 

Dziękuję, kochani, za wszystko, co robicie dla tego przystojniaka:) Iza, serdeczne dzięki za wszystko:)

ooo...jesteś :D czy Ty Kasiu urlopujesz się teraz?? (dobrze pamiętam?) fajnie, że jesteś :D

Posted
Dnia 25.07.2019 o 16:16, kiyoshi napisał:

ooo...jesteś :D czy Ty Kasiu urlopujesz się teraz?? (dobrze pamiętam?) fajnie, że jesteś :D

Dzisiaj ostatni dzień urlopu, od poniedziałku wracam do pracy, niestety:(

Posted
Dnia 26.07.2019 o 16:40, Karen116 napisał:

Dzisiaj ostatni dzień urlopu, od poniedziałku wracam do pracy, niestety:(

w takim razie mam nadzieje, że odpoczęłaś porządnie, odwiedziłaś kogo chciałaś i zwiedziłaś co chciałaś...

a teraz z pełnią nowych sił wrócisz do roboty ;) ;)

Zrobiłam 2 nowe ogłoszenia dla Kapsla: na Warszawe i Kraków i od razu wyrózniłam tj. 17,80 zł x 2= 35,60 zł

https://www.olx.pl/oferta/niesmialy-spokojny-30-kg-kapsel-szuka-kochajacego-domu-CID103-IDAU7Jr.html

https://www.olx.pl/oferta/piekny-kapsel-30-kg-wrazliwy-pies-po-przejsciach-szuka-domu-CID103-IDATz2i.html

Posted

Tak, wakacje super, tylko powrót do pracy jest zawsze trudny:) 

Dziękuję Ci za ogłoszenia, są piękne i dużo mówią o Kapslu. Bardzo sie wzruszyłam, kiedy je przeczytałam!