Jump to content
Dogomania

30.12.2020 r. Luna powędrowała za Tęczowy Most [*] Luna już w DS :) Luna - sunia z guzem wielkości melona w schronie :( Taki guz to zagrożenie życia. W każdej chwili może pęknąć i ... :( Guz usunięty, teraz szukamy domu. Proszę pomóżcie ogłaszać :)

Recommended Posts

Posted
23 minuty temu, kikou napisał:

Hej 

Dzwonila do mnie pani chyba w sprawie tej suni ale ta sunia NIE jest u mnie.

Trzeba oddzwonic do Pani i wyjaśnić bo domek przepadnie

:-)

Zrobione :) Z emocji podałam Pani nr telefonu do Ciebie, zamiast do kasiant.

Posted
6 minut temu, Havanka napisał:

No jasne. W takiej sytuacji poczekamy. A nuż widelec....

Podałam właściwy nr telefonu i posłałam więcej zdjęć. Czekam na odpowiedź :)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Podałam właściwy nr telefonu i posłałam więcej zdjęć. Czekam na odpowiedź :)

Oby pani nie zrezygnowała a domek okazał się tym, na który czekamy... Kciuki wszyscy zaciskamy i czekamy !

• Like 2
Posted
53 minuty temu, Havanka napisał:

Oby pani nie zrezygnowała a domek okazał się tym, na który czekamy... Kciuki wszyscy zaciskamy i czekamy !

Zaciskamy i czekamy :)

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Dziękuję pięknie za potwierdzenie :)

Przepraszam, chyba ostatnim razem zagapiłam się i nie potwierdziłam. Ale ogłoszenia moje są regularnie promowane, dziękuję że tego pilnujesz, elik :)

Posted
16 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Przepraszam, chyba ostatnim razem zagapiłam się i nie potwierdziłam. Ale ogłoszenia moje są regularnie promowane, dziękuję że tego pilnujesz, elik :)

To ja Wam ogromnie jestem wdzięczna i dziękuję za te ogłoszenia :)

Może wreszcie Luneczka znajdzie swoją przystań. Jutro będę rozmawiać z Panią, która jest zainteresowana Luneczką i chce ją odwiedzić w przyszłym tygodniu.

Pytała czy byłoby możliwe zabranie Luny po tej wizycie.

Myślę, że jeśli udałoby się zrobić wizytę PA przez przyjazdem Pani do Luny i wypadłaby ona pozytywnie, to jest taka możliwość.

Czy ktoś wie kto mieszka w Nysie lub okolicy?

• Like 1
Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

I jak? I jak? :) dzwoniła?

Tak :)  Dzwoniła. Dzisiaj rozmawiałam, z Panią i powiedziała mi, że już była bliska adopcji suni z krakowskiego schroniska, ale musiała jechać do sanatorium i w międzyczasie sunia została adoptowana. Przed wyjazdem do sanatorium była u niej przeprowadzona wizyta PA przez kogoś ze schroniska w Konradowej. Mam nazwisko i nr telefonu tej pani. Zadzwonię o zapytam jak wypadła wizyta. Jeśli ok i jeśli Luneczka przypadnie Pani do gustu, to sunia w przyszłym tygodniu pojechałaby do swojego domu :)

Posted
5 godzin temu, elik napisał:

Tak :)  Dzwoniła. Dzisiaj rozmawiałam, z Panią i powiedziała mi, że już była bliska adopcji suni z krakowskiego schroniska, ale musiała jechać do sanatorium i w międzyczasie sunia została adoptowana. Przed wyjazdem do sanatorium była u niej przeprowadzona wizyta PA przez kogoś ze schroniska w Konradowej. Mam nazwisko i nr telefonu tej pani. Zadzwonię o zapytam jak wypadła wizyta. Jeśli ok i jeśli Luneczka przypadnie Pani do gustu, to sunia w przyszłym tygodniu pojechałaby do swojego domu :)

Może zbliża sie koniec bezdomności Luny? Coś czuję, ze cały ten splot wydarzeń, prowadzi do domku naszą sunię !

Posted
15 minut temu, Tyś(ka) napisał:

To jeszcze mocniej zaciskam. :)

Przyda się :)

Jestem po rozmowie z Panią ze schroniska. Pani wydała bardzo pozytywną opinię. Pani Maria z mężem to bardzo cierpli, pozytywni ludzie, spokojni, kochający zwierzęta. Pani poleca ten dom, jako bardzo dobry dla psa.

W tej sytuacji nie widzę przeciwwskazań, żeby Luneczka znalazła wreszcie swój dom i kochających ją opiekunów.

Czekamy na rozwój sytuacji, czy Lunka spodoba się Państwu.

Umówiłam się z Kasią, że wyślę Jej umowę adopcyjną e-mailem, Kasia ją wydrukuje i wręczy Pani do podpisu o ile Pani zdecyduje się adoptować Lunę.

Posted
2 minuty temu, Havanka napisał:

Może zbliża sie koniec bezdomności Luny? Coś czuję, ze cały ten splot wydarzeń, prowadzi do domku naszą sunię !

Też tak czuję Eliniu :)  Za tydzień sprawa się całkowicie wyjaśni :)

Posted
12 minut temu, elik napisał:

Też tak czuję Eliniu :)  Za tydzień sprawa się całkowicie wyjaśni :)

No to teraz pełna mobilizacja ! Zaciskamy mocno kciuki i czarujemy domek dla Luny !!!

Posted
Dnia 29.05.2019 o 16:26, Havanka napisał:

No to teraz pełna mobilizacja ! Zaciskamy mocno kciuki i czarujemy domek dla Luny !!!

Sie robi czary mary  :)    

1758461827_3wrki.jpg.e509ddf5cb8be0ee75f4ad29bae02606.jpg

• Upvote 1
Posted

Wysłałam do Pani Teresy umowę adopcyjną z prośbą o uzupełnienie danych osobowych.  Gotową umowę prześlę do Kasi. Jeśli Luna ostatecznie spodoba się Pani, to podpisze umowę. Spotkanie z Luną odbędzie się prawdopodobnie jutro lub pojutrze.

Posted
39 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Fajnie się dzieje :-)
Oby owocnie! Niech zaiskrzy!

Luna lgnie do ludzi i jest raczej spokojnym psem, a o takiego właśnie Pani chodzi, bo przyjeżdżają do niej wnuki.

Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Luna lgnie do ludzi i jest raczej spokojnym psem, a o takiego właśnie Pani chodzi, bo przyjeżdżają do niej wnuki.

Fajnie byłoby, gdyby Lunka miała towarzystwo dzieci, z którymi mogłaby sie bawić. Mam nadzieję, ze wnuki mają wpajany szacunek dla zwierząt i nie będą zbyt nachalne dla suni.

Już w najbliższych dniach rozstrzygną się losy Luneczki. Kciuki wciąż wskazane !

• Like 1