Jump to content
Dogomania

SUNIE z Radys- SALLY, TELMA, GLINKA, FRUZIA, MELISA, KROMKA, KOFFI, CZARKA i ŚLIWKA mają swoje DOMY :)

Recommended Posts

Posted

Telma i Sally juz u Kasi. 

Chyba trafilam na grupe "szczegolnej troski". Telma chora i gruba jak beczka. Sally to duzy pies min 18 kg! do tego burczaca, na tkliwy brzuch, oby nie ciaza

Telma przyjechala bez jakichkolwiek papierow. Ogolnie obie sie bardzo nie lubia :( eh a mialy byc spokojne malizny- przepraszam Kasiu :(

Telma jedzie dzis do weterynarza po.leki.

Posted

Kasia była z Telmą u weta, Dostała antybiotyki. Waży 17 kg i ma 3-4 lata.

Kasia kupiła: tabletki na odrobaczenie i krople na odpchlenie oraz dwie obroże. Koszty to w sumie: 156 zł. Telma na razie będzie leczona.

Zaczniemy od ogłaszania Sally. W ksiązeczce ma wpisane, że była przyjęta 3.03 do Radys...jako jej ceche charakterystyczną wpisali: MAŁA (dodam że Sally sięga w kłebie kolana!). Ma też niby chip...u weta sprawdzimy. poprosiłam by umawiać sterylizacje Sally w miare szybko.

60778999_426549774742193_6469843966241013760_n.jpg.cda935878ccf8a2559d0d58caa59e0a3.jpg60990591_2490121941039167_110547716555145216_n.jpg.a7c399d858a4f320301d081b31a293ac.jpg61032643_552209285308066_7915018281440772096_n.jpg.1ede125657111aba0bb7388b72fc04b8.jpg61111332_2716349381772619_2505219522852552704_n.jpg.d5e339c53f6a9b403f755cd8befd7f57.jpg

ps. dla suniek wpłynęlo 20 zł od Magdalena P. ślicznie dziękuje <3

ps2. przelałam Kasi 300 zł za pobyt Glinki w maju... za nowe ureguluje w przyszłym tygodniu

• Upvote 1
Posted
Dnia 24.05.2019 o 09:10, Olena84 napisał:

O kurczę, niedobrze że nie lubią się, a że duże, no cóż, im w schronisku chyba wszystko jedno jakie;/ i wpisują jak leci

mam nadzieje, że sunie juz troszke spokojniejsze i ogarniają się w kontaktach.

JUtro zadzwonie do Kasi dopytać o zdrowie Telmy i poprosic o zdjęcia i informacje o Sally do ogłoszeń. wekend był słoneczny to może jakieś foteczki się udały.

Dziękuje serdecznie mojej znajomej Dorotce, która przekazała dla nowych suniek 50 euro (w przeliczeniu 209 zł ) DZIĘKUJE <3

kwiat-ruchomy-obrazek-0050.gif

• Upvote 1
Posted

Wyrózniłam 2 olx'y Glinki

https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-radosna-sunia-glinka-adoptuj-CID103-IDzACFK.html

https://www.olx.pl/oferta/mala-wydluzona-radosna-glinka-sunia-kochajaca-wszystkich-adopcja-CID103-IDzoHGz.html

zrobiłam tez ogłoszenie Sally na razie z tekstem i zdjęciami z Radys, ale jeszcze dziś edytuje informacje po rozmowie z Kasią, ogłoszenie od razu wyrózniłam.

https://www.olx.pl/oferta/sally-srednia-urocza-czarnulka-uratowana-z-ciezkiego-schroniska-CID103-IDA4Ozs.html

Wszystkie 3 wyróznienia były w promocji po 12,7 zł x 3= 38,10 zł

• Upvote 1
Posted

Rozmawiałam z Kasią. Antybiotyki pomagają i Telma wraca szybciutko do zdrowia. Jest troszke charakterna niestety, ale to może kasia opisze.

Za to Sally okazała się bardzo grzeczną, zrównoważoną sunia bez wad :)

Posted

Mała jest śliczna, powinna znaleźć szybko dom. Na razie nie mogę wspomóc bo pomagam już kilku psom, sama jestem samotną emerytką z trzema psami w tym jedna starowinka, ktorej już bliżej jak dalej do śmierci, ma zanik mięśni, przestaje chodzić a jest duża choć chuda.

Posted
2 godziny temu, dwbem napisał:

Mała jest śliczna, powinna znaleźć szybko dom. Na razie nie mogę wspomóc bo pomagam już kilku psom, sama jestem samotną emerytką z trzema psami w tym jedna starowinka, ktorej już bliżej jak dalej do śmierci, ma zanik mięśni, przestaje chodzić a jest duża choć chuda.

ale nie o pomoc finansowa chodiło, tylko własnie, żeby ktoś zajrzał i coś napisał od siebie :D dziekuje <3

Dzis korespondował ze mną Pan z zza Opola, chciał dać dom Glince...tzn. właściwie kawałek ogrodu i bude...na koniec jeszcze mnie pouczył, że powinnyśmy psy dowozić, bo inaczej to w ogóle domu nie znajdą...taaa...pojedziemy 200 km żeby dowieść malizne do budy na wsi...ehhhh...

Posted
2 godziny temu, Jo37 napisał:

Kolejny " łaskawca " się znalazł.

w dodatku nie odpuszcza.

Prosze sobie je wszystkie wziazc na kanape- tak traktujecie potencjalnych adoptujacych . A taki placz bo nikt niechce adoptowac , wy - ludzie macie za wysokie wymagania.

Odpisałam grzecznie.

Słuchajcie, zrobiłam dla Sally 3 ogłoszenia, ale mam problem. Czy możecie podpowiedzieć mi które zdjęcia pasują na zdjęcie główne???

Kraków: https://www.olx.pl/oferta/wyjatkowa-sliczna-czarnulka-po-przejsciach-sally-szuka-domu-CID103-IDA6wHB.html

Katowice: https://www.olx.pl/oferta/sally-srednia-urocza-czarnulka-uratowana-z-ciezkiego-schroniska-CID103-IDA4Ozs.html

Bielsko-Biała: https://www.olx.pl/oferta/kochana-sliczna-czarnulka-sally-marzy-o-domu-na-stale-CID103-IDA5BMg.html

Posted
11 godzin temu, kiyoshi napisał:

w dodatku nie odpuszcza.

Prosze sobie je wszystkie wziazc na kanape- tak traktujecie potencjalnych adoptujacych . A taki placz bo nikt niechce adoptowac , wy - ludzie macie za wysokie wymagania.

Odpisałam grzecznie.

Słuchajcie, zrobiłam dla Sally 3 ogłoszenia, ale mam problem. Czy możecie podpowiedzieć mi które zdjęcia pasują na zdjęcie główne???

Kraków: https://www.olx.pl/oferta/wyjatkowa-sliczna-czarnulka-po-przejsciach-sally-szuka-domu-CID103-IDA6wHB.html

Katowice: https://www.olx.pl/oferta/sally-srednia-urocza-czarnulka-uratowana-z-ciezkiego-schroniska-CID103-IDA4Ozs.html

Bielsko-Biała: https://www.olx.pl/oferta/kochana-sliczna-czarnulka-sally-marzy-o-domu-na-stale-CID103-IDA5BMg.html

Nie ma co odpisywać, jak mnie kiedyś pani zaatakowała na olx to dałam sobie spokój z rozmowami

Posted

Sorry za słowo ale to kompletny debil, niestety polska wieś jest niereformowalna. Po co tym ludziom psy jak o nie nie dbają a myślą, że im będa pilnować wsiowego dobytku.

Posted
9 godzin temu, Olena84 napisał:

Nie ma co odpisywać, jak mnie kiedyś pani zaatakowała na olx to dałam sobie spokój z rozmowami

ja też już nie dyskutuje

9 godzin temu, Tianku napisał:

to jest słodkie :)

ok. podmieniłam na to Olx Kraków ;)

7 godzin temu, dwbem napisał:

Sorry za słowo ale to kompletny debil, niestety polska wieś jest niereformowalna. Po co tym ludziom psy jak o nie nie dbają a myślą, że im będa pilnować wsiowego dobytku.

wieś jest jaka jest :( nie wiem czy ten dom byłby zły...na pewno nie najlepszy dla Glinki...

Dziś przyszło do mnie zaświadczenie o szczepieniach TELMY z Radys....hmmm...ciekawe że w tajemniczy sposów jej numer schroniskowy zmienił się totalnie na szyi podczas zdjęć miała inny numer niż ten na zaświadczeniu) i wg. zaświadzcenia w Radysach była od grudnia 2018....Radysy to niebywałe miejsce...cuda dzieją się na każdym kroku....

Chyba że to zaświadczenie Sally? a to co jest u Kasi nalezy do Telmy>///trzeba będzie sprawdzić...

Kasia nic nie pisze, więc ja opowiem...z Telmą są niestety problemy:( wydawała się taka delikatna na zdjęciach, w rzeczywistości jest wybitnie terytorialna:( doskakuje do nogi i męża Kasi i starszego syna ..:(  :(  :( miałyśmy nadzieje, że sytuacja się ustabilizuje, ale nie ma poprawy...co robić????? telma oczywiście broni wejścia/wyjścia z domu/posesji.... :(

Poradźcie...czy można jakoś przeciwdziałać takim "atakom"...? jaki dom może być odpowiedni dla takiego psiaka? w bloku??? poradźcie, plisss

Na koncie suniek sa dwie nowe wpłaty:

- 50 zł od helli

- 50 zł od Doroty S. (fb)

DZIĘKUJE <3

Posted

kiyoshi, uderz w tej sprawie do Sowy. Pewnie przydatny okazałby się filmik i konkrety: kiedy doskakuje, jak to wygląda. Mam nadzieję, że to wynik braku poczucia bezpieczenstwa i minie wraz ze zdobyciem zaufania.

Posted
15 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

kiyoshi, uderz w tej sprawie do Sowy. Pewnie przydatny okazałby się filmik i konkrety: kiedy doskakuje, jak to wygląda. Mam nadzieję, że to wynik braku poczucia bezpieczenstwa i minie wraz ze zdobyciem zaufania.

Dzieki Tysiu. Jakos sobie Kasia radzi zamykajac sunie w domu na czas wejscia czy wyjscia meza. Trzeba szukac jej pilnie domu. Poprosilam Kasie o zdjecia jak tylko znajdzie chwile

Telma chyba ma jak moj Fazi. Tez na poczatku doskakiwal i atakowal jak ktos wchodzil do nas na ogrod. Teraz juz zupelnie tego nie robi ale i tak pilnowac trzeba.

Sally jest umowiona we wtorek na sterylizacje- zglosze ja do AS.

Posted
Dnia 21.05.2019 o 12:49, kiyoshi napisał:

Serce nie sluga. Nie moglam zostawic Sally bez pomocy dlatego... ona tez wyjedzie jutro. 

Mam nadzieje ze nie odejdziecie z deklaracjami :( blagam- zostance z moim szalenstwem

Telma i Sally :)

Żeby chociaż co 5 osoba miała takie szaleństwa, to świat byłby piękny...

Przepraszam, za to moje milczenie. Byłam myślami i sercem. 

Fruziu, doczekałas się... Tak się cieszę! 

Moje skromne dwie dyszki niech oczywiście przejdą na kolejne uratowane bidy. Sally i Telma, witajcie :)

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Ainana napisał:

Telma i Sally :)

Żeby chociaż co 5 osoba miała takie szaleństwa, to świat byłby piękny...

Przepraszam, za to moje milczenie. Byłam myślami i sercem. 

Fruziu, doczekałas się... Tak się cieszę! 

Moje skromne dwie dyszki niech oczywiście przejdą na kolejne uratowane bidy. Sally i Telma, witajcie :)

dzięki Aniu że JESTEŚ :) i dziękuje za dobre słowo a także za kontynuacje deklaracji:) dziś wpłynęła właśnie od Ciebie dyszka. Przyda się nowym pannom.

Dziś znów korespondowałam z Panem chętnym na adopcje Glinki- pod warunkiem, że dowieziemy (nic z tego nie będzie0.

Dzwonił tez bardzo młody człowiek o Sally...troszke sobie pożartować...

Także skład- 3 sunie- bez zmian :)

Posted
5 minut temu, kiyoshi napisał:

dzięki Aniu że JESTEŚ :) i dziękuje za dobre słowo a także za kontynuacje deklaracji:) dziś wpłynęła właśnie od Ciebie dyszka. Przyda się nowym pannom.

Dziś znów korespondowałam z Panem chętnym na adopcje Glinki- pod warunkiem, że dowieziemy (nic z tego nie będzie0.

Dzwonił tez bardzo młody człowiek o Sally...troszke sobie pożartować...

Także skład- 3 sunie- bez zmian :)

Niektórzy ludzie mają dziwne poczucie humoru albo nie mają wyczucia. Jeśli chodzi o Glinkę, to ten Pan co chce do budy?..

Bardzo dziewczęcy ten wątek i chyba juz taki zostanie;) druga dyszka będzie wieczorem albo dopiero w poniedziałek  (wysłane dzisiaj ale o innych godzinach;)) wiem, że to nie jest dużo :(

Cudownie że kolejne psiny dostały szansę na życie... niestety wyszłam trochę z obiegu i ciężko znów spojrzeć kolejnym skrzywdzonym w oczy. Chciałoby się więcej, ale...

Posted
1 godzinę temu, Ainana napisał:

Niektórzy ludzie mają dziwne poczucie humoru albo nie mają wyczucia. Jeśli chodzi o Glinkę, to ten Pan co chce do budy?..

Bardzo dziewczęcy ten wątek i chyba juz taki zostanie;) druga dyszka będzie wieczorem albo dopiero w poniedziałek  (wysłane dzisiaj ale o innych godzinach;)) wiem, że to nie jest dużo :(

Cudownie że kolejne psiny dostały szansę na życie... niestety wyszłam trochę z obiegu i ciężko znów spojrzeć kolejnym skrzywdzonym w oczy. Chciałoby się więcej, ale...

każdy grosz jest ważny, absolutnie każdy. Szczęśliwie jakoś daje rade finansowo wszystko dopinać. Licze że w czerwcu któraś sunia znajdzie dom ...własciwie dopuszczam tylko taką myśl.

O Glinke pisałam dziś z innym Panem, chciał sunie do bloku, do trójki dzieci. Napisałam że konieczna jest wizyta przedadopcyjna a potem i tak najlepiej jeśli całą rodziną pojadą na zapoznanie, żeby zobaczyć jak dzieci na nią zareaguja a ona na dzieci...no ale Pan już nie podjął dalszego tematu...pewnie chciał żeby dowieść na jutro ;) (tak jakoś czuje)

Posted

Rozumiem. Jeśli komuś bardzo zależy to przyjedzie do psiaka. Zapoznanie jest bardzo ważne. Chociaż czasem warto podjąć ryzyko. Tak jak było z Bernim, ale to inna bajka, on jechał prosto z Radys. 

Kiyoshi. Zobacz jak długo czekal choćby Koruś, na pewno było Ci ciężko na sercu i finansowo i w ogóle. A teraz cieszy się miłością tylko dla siebie. Może nawet do Włoch pojedzie :))

Glinka jest piękna sunia, ma czarujące spojrzenie i musi kogoś oczarować tak na 100 procent. Jeszcze chwila ;)

• Like 1