Paula045 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [INDENT]Przepraszam za offa: [B]Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!![/B] [SIZE=4]W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. [/SIZE] [SIZE=4]Nie bądź obojętny. Pomóż! [/SIZE] [SIZE=4]Schronisko dla Zwierząt w Radlinie [/SIZE] [SIZE=4]Numer konta: [/SIZE] [SIZE=4]34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 [/SIZE] [SIZE=4]KRS: 0000154454 Oddział Jarocin [/SIZE] [SIZE=4]NIP: 617 20 44 707[/SIZE] [/INDENT] Quote
hop! Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 [quote name='tamb']Dom po zmarłym piesku, Państwo mili i ciepli. W domu 20-letni kotek, który przyjął Małpkę bez lęku a Małpka na kota nie zareagowała. Małpka musi się stać sikającym na spacerze pieskiem, jak przystało na dobrze wychowanego kanapowca.[/QUOTE] Najważniejsze, że nowi właściciele nie działali pod wpływem chwili. Najpierw wypatrzyli Małpkę w Dzienniku Polskim, potem zachęceni przez Ciebie obejrzeli ją w programie i dopiero wtedy podjęli decyzję. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie w porządku, i że nasza radość nie była przedwczesna. A będą zdjęcia Małpiszona z nowego domu? Quote
Charly Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='epe']To trzymam kciuki za cierpliwość nowej pani,w nauce siusiania na spacerkach tylko;) O ile dobrze pamiętam,Małpka nie miała okazji się tego uczyć,bo najpierw była w schronie,a epizod w domu "doktorostwa":angryy:- pewnie ją wypuszczali tylko do ogrodu,o ile naprawdę była w domu,bo po tym,jak ją oddali znów do schronu,to nic im nie wierzę:mad:[/QUOTE] malpka nie byla w domu nigdy, byla przy budzie razem z Niko- miała miec dzieci razem znim. Wtedy jako wolontariusz jeszcze mogłam wywalczyc tylko sterylkę- efektem bylo oddanie Małpki do schronu, bo " przez sterylkę małpka stała się agresywna i gryzie ludzi' Ale to już przeszłośc na szczęście. Hop przy wszystkich nieporozumieniach- co robisz to robisz na 100%. Wielkie dzięki Quote
Rybc!a Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ja również przyłączam się do ogromnych podziękowań dla hop i tamb, oraz reszty osób, które w jakikolwiek sposób pomogły Małpce. To wspaniała sunia i cieszę się przeogromnie, że jest już bezpieczna, miejmy nadzieję, do końca swoich dni. :loveu: . Quote
hop! Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Dziękuję wszystkim, którzy pomogli Małpce, a przede wszystkim tamb. :Rose: Wczoraj Małpka załatwiła się w ogródku i pędem wróciła do domu, żeby pilnować swojego koszyka. Ma zapędy niszczycielskie. ;) Tamarko, czekam na wieści z dzisiaj. :lol: Quote
Poker Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Bardzo sie cieszę,że Małpeczka ma domek. A jak ma na imię teraz? Quote
tamb Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dinka. Teraz pilnuje nie tylko koszyczka ale i garnka z ugotowanymi dla niej pysznościami. Quote
Rybc!a Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A czy jest jakaś szansa na zdjęcia z nowego domu? :) Quote
Evelka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 To naprawdę wspaniałe wieści:) Bardzo się cieszę ze szczęścia Małpki - Dinki:multi: Quote
Lucyna Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 A może w tytule napisać, że Małpka została krakowianką? Quote
hop! Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Dzisiaj pojawią się na wątku fotki Małpki/Dinki z nowego domu. :multi: Quote
Lucyna Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Czekam z niecierpliwością na każdą informację o Małpiątku ... Quote
Myszu Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Witam!! Właśnie napisałam wiadomość i zniknęła :( Jeszcze raz w skrócie: Małpka ma cudownych, ciepłych i kochających opiekunów - lepiej trafić nie mogła. Na pewno nie zabraknie jej opieki i miłości. Jeśli chodzi o jej problemy: lęk separacyjny, braki w treningu czystości i braki szkoleniowe. Przy odrobinie pracy i wytrwałości za jakis czas Dinka będzie super grzecznym psiakiem. A jeszcze jedno sporo pracy opiekunowie muszą włożyć w socjalizację Dinki z otaczającym światem którego nie zna i się go boi. Lęk separacyjny wynika z przywiązania do opiekunów i braku umiejętności radzenia sobie z frustracją wynikającą z oddzielenie od nich. Nie będę was zanudzać szczegółami - jeśli ktoś kto opiekował się Małpką jest zainteresowany mogę na priva przesłać więcej informacji. Opiekunowie są poinstruowani jak mają postępować z Dinka, a w najbliższym czasie prześlę im tez szczegółowy raport i zalecenia. Ale jedno jest pewne będzie OK. Magda Quote
hop! Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='Myszu']Witam!! Właśnie napisałam wiadomość i zniknęła :( Jeszcze raz w skrócie: Małpka ma cudownych, ciepłych i kochających opiekunów - lepiej trafić nie mogła. Na pewno nie zabraknie jej opieki i miłości. Jeśli chodzi o jej problemy: lęk separacyjny, braki w treningu czystości i braki szkoleniowe. Przy odrobinie pracy i wytrwałości za jakis czas Dinka będzie super grzecznym psiakiem. A jeszcze jedno sporo pracy opiekunowie muszą włożyć w socjalizację Dinki z otaczającym światem którego nie zna i się go boi. Lęk separacyjny wynika z przywiązania do opiekunów i braku umiejętności radzenia sobie z frustracją wynikającą z oddzielenie od nich. Nie będę was zanudzać szczegółami - jeśli ktoś kto opiekował się Małpką jest zainteresowany mogę na priva przesłać więcej informacji. Opiekunowie są poinstruowani jak mają postępować z Dinka, a w najbliższym czasie prześlę im tez szczegółowy raport i zalecenia. Ale jedno jest pewne będzie OK. Magda[/QUOTE] Wielkie dzięki za informacje i pomoc. A co ze zdjęciami? Quote
Myszu Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Zdjęcia będą tylko nie mam czasu ich zgrać postaram się wstawić je jeszcze dzisiaj:) Quote
tamb Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Myszu, bardzo dziękuję za wizytę w domu Małpki i pomoc. Quote
Myszu Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='tamb']Myszu, bardzo dziękuję za wizytę w domu Małpki i pomoc.[/QUOTE] Nie ma sprawy polecam się na przyszłość :) Quote
Myszu Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Nie wiem co się dzieje ale nie chcą wstawić się zdjęcia:( Quote
Vitka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Możesz mi przesłać na maila, a ja wstawię. ;) [email][email protected][/email] Quote
hop! Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Myszu, dziękuję za zdjęcia. ;) [IMG]http://img638.imageshack.us/img638/5862/dpp000111.jpg[/IMG] [IMG]http://img709.imageshack.us/img709/8938/dpp000211.jpg[/IMG] [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/3690/dpp000311.jpg[/IMG] [IMG]http://img709.imageshack.us/img709/1012/dpp000511.jpg[/IMG] Quote
hop! Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/2913/dpp000411.jpg[/IMG] [IMG]http://img706.imageshack.us/img706/51/dpp000611.jpg[/IMG] Małpka zostawiona sama w domu bardzo niszczy i demoluje. Tamara załatwiła klatkę kennelową. Quote
dorota1 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 A to ci Małpiszon łobuziak, ale i tak jest cudna i wspaniale, że trafiła na taki super domek:lol: Quote
tamb Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Amiga pożyczy klatkę w piątek, za co bardzo dziękuję. Małpka bardzo niszczy zostawiona sama w mieszkaniu. Są problemy. Quote
Recommended Posts