Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy wpłacałam - myślałyśmy, że miesiąc będzie kosztował 300 zł, więc brakowało nam 55 zł (300-245)
Więc dopłaciłam z pieniędzy wysyłanych na Gufiego, tez na moje konto - 55 zł i wpłaciłam Morii 300
Czyli na tamtą chwilę dług u Gufiego - był 55 zł, u Morii OK
Ale potem okazało się, że Łajka jest większa, niż Moria myślała i jednak hotelik będzie kosztował 350 zł
Potem wpłacono mi 35 zł na Łajkę i te pieniążki przelałam do Morii - ale to już były pieniądze Łajki, nie Gufiego.
więc Łajka swoich, przelanych pieniedzy miała 245 +35 =280 zł (a ja podliczyłam 275 - pomyłka..) - czyli dług u Gufiego - 55 zł i do zapłacenia Morii 15 zł (55+15+70zł)(350-280=70zl)
Jeśłi wpłącisz 15 zł to zostanie 55 zł do oddania Gufiemu, a u Morii bedzie wszystko zapłacone
Czyli się pomyliłam faktycznie wczoraj o te 5 zł...:oops:

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

350 to bardzo dużo; to jest kwota z wyżywieniem?
Mam na sprzedaż biurko narożne, a nuż ktoś kupi, choć za 100 zł, to by było dla Łajki.
Tylko muszę się zmusić, żeby je wystawić :oops:.

Posted

350zl to nie jest duzo za duzego psa!!! za tak duzego jak lajka...
no to juz wszystko wiadomo z tymi oplatami. tak czy siak kasa nadl sie przyda :) przeleje jeszcze 20zl, ktore mam uzbierane na Kajtka, ktory jest u met. ale z nia to sprawy sa trudniejsze i nawet nr konta nie podaje, do wplat, nei mowiac o informacji o psie (zero). czyli 35zl bedzie do zwrotu gufiemu.

a co do oplat, to wlasnie z chlopakiem jestesmy w trakcie zakupu dzialki (2,5 ha). i myslalam nad tym, zeby zrobic taki maly hotelik dla psow wlasnie z dogo. jak myslicie to dobry pomysl? czy potrzebne sa takie hotele jeszcze?

Posted

Tak jest to opłata z wyzywieniem.
Łajka jest bardzo wesolym i towarzyskim psem. Ma w sobie cos z psa mysliwskiego. Z psami jest tak, że nie zawsze ktorys jej sie spodoba.
Na spacerach raczej skacze naokolo czlowieka niz mysli o załatwieniu sie.
W jeziorku potrafi sie sama wykapać, skoczyc do niego i plywac.
Czasami chetnie zlapalaby kurczaka, który gdzies chodzi obok niej.
Z tych obserwacji podejrzewam, że ma w sobie cos z psa mysliwskiego.
Nie jest dzikusem, lubi i zna czlowieka, ale nie jest to zasadzie przylepiania sie do czlowieka, lubi biegac jest psem bardzo żywotnym.

Posted

irysek napisał(a):
350zl to nie jest duzo za duzego psa!!! za tak duzego jak lajka...
no to juz wszystko wiadomo z tymi oplatami. tak czy siak kasa nadl sie przyda :) przeleje jeszcze 20zl, ktore mam uzbierane na Kajtka, ktory jest u met. ale z nia to sprawy sa trudniejsze i nawet nr konta nie podaje, do wplat, nei mowiac o informacji o psie (zero). czyli 35zl bedzie do zwrotu gufiemu.

a co do oplat, to wlasnie z chlopakiem jestesmy w trakcie zakupu dzialki (2,5 ha). i myslalam nad tym, zeby zrobic taki maly hotelik dla psow wlasnie z dogo. jak myslicie to dobry pomysl? czy potrzebne sa takie hotele jeszcze?

Super, serdeczne dzięki!

A hotelików - sądząc po kolejkach do nich - brakuje.

Myślę, że taki niewielki, kameralny hotelik, nie strasznie drogi z pewnością by miał klientów

Posted

irysek napisał(a):

Swietny pomysł!!! hoteli nigdy za dużo!! tylko pamiętaj żeby to wszystko zarejestrować żeby się nie doczepił nikt :cool3:

Posted

moj bedzie na dolnym slasku w pierwoszowie, tuz przy lesie i stadninie koni malej. o rejstrowaniu nie pomyslalam :) bedzie ok. 5 boksow. musze to sobie jeszcze wszystko zaprojektowac, przemyslec itd. (zaloze chyba watek do porad, zeby zbudowac boksy takie jakie sa najlepsze itd.) u nas z hotekami ciezko. jeden jest w szymanowie, a 2 sa takie, ze nie biora bid z dogo. wiec mysle, ze sie przyda moja pomoc i miejsce u mnie.

ile lajka jest juz u ciebie moria? pierwszy miesiac?

Posted

i jak tam wizyta sie udala?

dziewczyny pilne pytanie czy ktos ma namiary na jakiegos dobrego behawioryste??pilnie potrzebna pomoc przy naszym hebanku ktory poszedl do ds!!

Posted

Przepraszam ale nie dojechalam do Morii chociaż dzwonilam, że jestem i przyjadę. Tak się zlożyło, że frafilam na 3 kotki, które jako ślepy miot miały być uśpione. Pani wet, wyjechala i kocięta leżały glodne ok. 8 godz.
Nie chcialam ingerować w nie moje sprawy, ślepy miot, ktoś tak zadecydowal ale..... przechodząc kolo koszyka z kocietami zobaczyłam, że jedno kocie, odnioslo glowę i popatrzylo na mnie widzacymi oczkami.
Zabralam je do siebie, mam zastępcze mleko i smoczek.
Na razie jest dobrze, wszystkie kotki widzą, jedzą . Zobaczymy jak będzie dalej.

Najgorsze są moje 3 jaminiczki, dostały szmergla, chcą matkować, placzą i trzymają wartę przy koszyku z kociętami.