Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

Siszarp już czasem biega po ogrodzie bez smyczy pod nadzorem. Niestety nie ma nawyku wracania do domu wraz z innymi psami, nie reaguje na wołanie. Nie ma na szczęście problemu z podejściem do niego i zapięciem na smycz. Jest spokojny i nie kombinuje, żeby się wydostać z ogrodu, lubi leżeć w wykopanych przez siebie dołkach. Może tak kiedyś żył... Nawet chodząc na smyczy dało się zauważyć, że brakuje mu kopania, bo przechodząc koło jakiegoś kretowiska czy piasku zatrzymywał się i zaczynał kopać. 

szarpp.jpg

szarpp1.jpg

szarpp2.jpg

szarpp3.jpg

Posted
Dnia 28.07.2019 o 08:46, Jo37 napisał:

Taki fajny psiak a nadal bez domu.

Dla niego pewnie Murkowie są domem... Biedne są zwykłe bure psy, zero zainteresowania nimi...

Swoją drogą, Murko: jak na niego wołasz? Szalenie mnie to ciekawi :)

Posted
Dnia 29.07.2019 o 16:28, Tyś(ka) napisał:

Dla niego pewnie Murkowie są domem... Biedne są zwykłe bure psy, zero zainteresowania nimi...

Swoją drogą, Murko: jak na niego wołasz? Szalenie mnie to ciekawi :)

Po prostu Szarp:)

• 3 months later...
Posted

Szarp miał ostatnio czyszczony zęby z kamienia, bo nie dało się znieść jego oddechu i mlaskał często. Okazało się, że miał też zapalenie dziąseł. Teraz czuje się dużo lepiej. Ogólnie cywilizuje się coraz bardziej i nawet zaczyna reagować na wołanie:)

361c2e10cdfb8f3egen.jpg

afeb9221b52e94dagen.jpg

A tu mi przeszkadza w sesji zdjęciowej:)

9ce97595c0521ed3gen.jpg

e7cf18652689d847gen.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
13 godzin temu, Murka napisał:

Uśmiech jak z reklamy :). Niestety z uśmiechem, czy bez - zero chętnych ... Nic nie daje promowanie w pełnym pakiecie na OLX , czy LENTO - zainteresowanie zerowe.

Czasem zastanawiam się, czy szybciej by nie znalazł domu mieszkając w schronisku ... i czy dobrze zrobiła zabierając go ze schroniska ... Niestety nie nadaję się do szukaniu domu bezdomnym psiakom.

Szarp miał ostatnio czyszczony zęby z kamienia, bo nie dało się znieść jego oddechu i mlaskał często. Okazało się, że miał też zapalenie dziąseł. Teraz czuje się dużo lepiej. Ogólnie cywilizuje się coraz bardziej i nawet zaczyna reagować na wołanie:)

361c2e10cdfb8f3egen.jpg

afeb9221b52e94dagen.jpg

A tu mi przeszkadza w sesji zdjęciowej:)

9ce97595c0521ed3gen.jpg

e7cf18652689d847gen.jpg

Posted

Dzisiaj Siszarp spisał się na medal. Pomagał nam (już drugi raz) szukać suni, która wydana do DS zaginęła 1,5 tygodnia temu. Sunia znała Siszarpa i lubiła go, miała nawyk, że wychodziła i wracała razem z nim do domu. Pierwsze poszukiwania nie przyniosły rezultatu (był deszcz i ciemno), a dzisiaj się udało. 5 godzin jazdy i 3 godziny łażenia nie poszły na marne:)

Te wyprawy bardzo pozytywnie wpłynęły na Szarpa, sam wchodzi do domu z ogrodu, reaguje na wołanie, trzyma się człowieka. Niesamowite. 

• Like 1
  • Upvote 3
Posted

Ona szła po jego śladach (lub jego i moich) i jak wracałyśmy już do samochodu to się pojawiła. Najpierw ostrożnie podeszła do niego, a potem poznała także mnie:) Radości nie było końca. Wiła się z radości i lizała mnie po twarzy całą drogę do samochodu (niosłam ją na rękach).

Posted
1 godzinę temu, helli napisał:

On jednak chyba woli być poza schroniskiem, niebanalną urodę ma, dla konesera, ja lubię takie buraski zwyczajne, ale większość nacji, wiadomo....

Masz rację - czasem przychodzą takie chwile zwątpienia, czy warto .... 

Posted
39 minut temu, Murka napisał:

Dzisiaj Siszarp spisał się na medal. Pomagał nam (już drugi raz) szukać suni, która wydana do DS zaginęła 1,5 tygodnia temu. Sunia znała Siszarpa i lubiła go, miała nawyk, że wychodziła i wracała razem z nim do domu. Pierwsze poszukiwania nie przyniosły rezultatu (był deszcz i ciemno), a dzisiaj się udało. 5 godzin jazdy i 3 godziny łażenia nie poszły na marne:)

Te wyprawy bardzo pozytywnie wpłynęły na Szarpa, sam wchodzi do domu z ogrodu, reaguje na wołanie, trzyma się człowieka. Niesamowite. 

Jestem z niego dumna - aż sobie ze wzruszenia popłakałam :)

• Like 2
Posted
11 godzin temu, Murka napisał:

Ta sunia o której rozmawiałyśmy???

Posted

Siszarp - psi bohater roku, brawo!!! :)

Kulfoniasty, rozumiem Twoje załamanie, ale naprawdę uratowałaś Szarpkowi życie. Jest szczęśliwy, zaopiekowany i może żyć spokojnie, nie martwiąc się o to, czy ma co jeść i czy mu zimno... Obawiam się, że w schronisku zasiedziałby się do końca życia, bo nie oszukujmy się: ma wygląd kundelkowy, a takie mało kiedy znajdują domy, zwłąszcza bezpośrednio ze schroniska. 

Posted
8 godzin temu, Olena84 napisał:

Ta sunia o której rozmawiałyśmy???

Tak! Wczoraj znalazłyśmy Zefirkę (pomagała mi ala123)!

Nie miałam głowy do tego, żeby robić fotki w trakcie poszukiwań, ale tutaj szczęśliwie odnaleziona sunia już u nas (jest bardzo, bardzo chudziutka:( ):

85d86bee46354476gen.jpg

Jeszcze kota zarobiłyśmy, ala123 zabrała go do lecznicy. Przypałętał się do nas w trakcie poszukiwań, wyjątkowa przylepna kotka:)

Posted
14 godzin temu, Murka napisał:

Tak! Wczoraj znalazłyśmy Zefirkę (pomagała mi ala123)!

Nie miałam głowy do tego, żeby robić fotki w trakcie poszukiwań, ale tutaj szczęśliwie odnaleziona sunia już u nas (jest bardzo, bardzo chudziutka:( ):

85d86bee46354476gen.jpg

Jeszcze kota zarobiłyśmy, ala123 zabrała go do lecznicy. Przypałętał się do nas w trakcie poszukiwań, wyjątkowa przylepna kotka:)

Ale ulga, cały czas się o nią martwiłam. Rozumiem, że nie wróci do tych ludzi?

• Upvote 1