piechcia15 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 nie nie zrobiłam zdjęcia:( byłam w takim szoku jak ją zobaczyłam że mnie zatkało:( moi sąsiedzi mają szelti ale ta sunia jest dużo mniejsza.Miała czerwoną obrożę ale nie wiem czy to schroniskowa, ale raczej nie bo my mamy parciane a to chyba była skórzana. jedna pani już oglądała małą bo jej zaginęły dwa, ale to nie te. Quote
terra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Tatuażu nie sprawdzałaś? Dałam wiadomość na forum sheltie i napisałam do hodowli w Pabianicach. Może ktoś się odezwie. Trzeba myśleć o dt, bo nie che myśleć, że może się zdarzyć to co w Sosnowcu. Quote
piechcia15 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 to w Pabianicach mamy hodowle?czy raczej psedo?rozmnażanie na boczku w domu? sprawdzali ją i nie ma tatoo ale może gdzieś ukryty?:( a co się stało w Sosnowcu? Quote
terra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zarejestrowana hodowla w Pabianicach i Łodzi. Ale nie zmienia to faktu, że w PL działają już pseudo, niestety. Szetlandy maja tatuaż najczęściej w pachwinie. W Sosnowcu mix sheltie odszedł za TM z tęsknoty i przerażenia :( Quote
piechcia15 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 hmm kurcze:( a nie znasz adresu albo jakieś namiary na tą w pabianicach?bo może skontaktowałabym sie z nimi:( już sama nie wiem co robić:( jak można takiego psa zgubić i nie szukać:( albo jest z nią coś nie tak i ją wywalili:( oby tylko w ciąży nie była... Quote
terra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Sunia nie jest z hodowli pabianickiej, tam nie zginął szetland. Z tej hodowli w Pabianicach są dwa, ale śniade. Może z hodowli z Łodzi. Quote
Malwi Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 mix collie i sheltie ( wielkość shelti, wyglad bardziej collie ) [IMG]http://www.ostrowschronisko.pl/animal/Tytus-DSC_1177-1300733032.jpg[/IMG] trafił do schroniska w weekend więc jeszcze nic o nim nie wiadomo, kwarantanna 2 tyg. Quote
terra Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Może komuś zginął? Taką mam nadzieję, że go ktoś odbierze. Quote
duskaaa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 W jakim mieście jest ten piesek? Wiadomo orientacyjnie w jakim jest wieku? Coś na temat charakteru? Quote
dusje Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Zajrzyjcie prosze tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206667-Chory-piesek-koczuje-porzucony-na-cmentarzu-pomóżcie-potrzebna-pilnie-pomocy!!!/page4[/URL] Chyb mix szelti.Mieszka wsrod grobow na cmentarzu w Opolu Lubelskim. Jest zaziebiony,potrzebuje na juz pomocy. Quote
Malwi Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Tytus z mojego poprzedniego postu w nowym domu ;) Quote
terra Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='Malwi']Tytus z mojego poprzedniego postu w nowym domu ;)[/QUOTE] Wspaniale :) Quote
Osa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Rasowy owczarek szetlandzki do oddania za darmo na już /jego właścicielka jest chora na nogi i nie może z nim wychodzić na spacery./ Pies ok dwuletni - łagodny, nauczony czystości - przebywa w Lublinie Tylko tyle wiem - zainteresowanym podam tel na PW Zdjęć nie posiadam. Quote
terra Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='Osa']Rasowy owczarek szetlandzki do oddania za darmo na już /jego właścicielka jest chora na nogi i nie może z nim wychodzić na spacery./ Pies ok dwuletni - łagodny, nauczony czystości - przebywa w Lublinie Tylko tyle wiem - zainteresowanym podam tel na PW Zdjęć nie posiadam.[/QUOTE] Przekopiuję wiadomość na forum sheltie. Quote
terra Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Osa'] Tylko tyle wiem - zainteresowanym podam tel na PW [/QUOTE] Jest osoba z forum sheltie, zainteresowana pieskiem. Napisała pw Byłoby super, gdyby piesek znalazł dom u miłośników rasy. Quote
Osa Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 terra dzięki Tylko jest mały problem - to mocno starsza Pani i na bank nie ma komórkowego telefonu - nie wiem nawet czy ma stacjonarny... Mam jej adres więc przez informację można sprawdzić czy ma stacjonarny numer - Osoba która powiedziała mi o niej mówi, że ta Pani siedzi non stop w domu i nie wychodzi ze względu na te chore nogi więc jeśli ktoś tam pojedzie to ona zawsze jest w domu Pani jest bardzo miła i wie że ktoś może się po psa się zgłosić bo sama tę osobę prosiła żeby znalazła psu nową rodzinę. Quote
terra Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Dzięki Osa. Rozumiem, że osoba która się skontaktowała na pw dostała adres tej Pani? Jak ta opcja nie wypali, jest jeszcze jedna osoba chętna dać pieskowi dt. Quote
brazowa1 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Podobno shelti jest w schronie,potwornie skołtuniony,był przywiązany do bramy. Jutro jade go zobaczyć. Przyjazny,bardzo przeżywa,nie chce jeść-taki info dostałam dzis od koleżanki. zrobie fotki. Quote
milamini Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Ten lubelski? Boziu- czy nie można wcześniej takich akcji robić, tylko z nożem na gardle i tak psa stresować? Quote
milamini Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Następny? Dobra to czekamy na jakieś bliższe info. Quote
terra Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Matko! Co się dzieje?! Czekamy na wieści o psiaku i fotki. Quote
Osa Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='terra']Dzięki Osa. Rozumiem, że osoba która się skontaktowała na pw dostała adres tej Pani? Jak ta opcja nie wypali, jest jeszcze jedna osoba chętna dać pieskowi dt.[/QUOTE] Tak, tak podałam adres - jeśli macie kogoś w Lublinie to może śmiało po niego pojechać i psiaka zabrać. Ta Pani odda go pierwszemu który się zgłosi a psina niekastrowana więc jest duża obawa żeby nie trafił do rozmnażali. [U]Pani jest stale w domu.[/U] Quote
FRODKA Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Jak wyjaśniono na szetlandzim forum - rodowodowy 2 letni szetland okazał się 4 letnim szpicem miniaturowym ,potrzebuje nowego domku. Quote
terra Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='FRODKA']Jak wyjaśniono na szetlandzim forum - rodowodowy 2 letni szetland okazał się 4 letnim szpicem miniaturowym ,potrzebuje nowego domku.[/QUOTE] Faktycznie, w Lublinie to szpic miniaturowy. Założyłam psiakowi wątek w dziale szpiców: [url]http://www.dogomania.pl/threads/207034-4-letnio-piesek-rasy-szpic-miniaturowy-szuka-domu?p=16798039#post16798039[/url] Quote
Recommended Posts