magenka1 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 w Schronisku w Szczytnie (woj war-maz) jest młoda Bernardynka, znaleziona gdzieś nad jeziorem (turysta?) , strasznie chuda przyjazdna http://www.dogomania.pl/threads/205613-300-piesk%C3%B3w-i-wiele-kotk%C3%B3w-czeka-na-dom-w-schronisku-w-Szczytnie.POM%C3%93%C5%BB!! Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='magenka1']w Schronisku w Szczytnie (woj war-maz) jest młoda Bernardynka, znaleziona gdzieś nad jeziorem (turysta?) , strasznie chuda przyjazdna http://www.dogomania.pl/threads/205613-300-piesk%C3%B3w-i-wiele-kotk%C3%B3w-czeka-na-dom-w-schronisku-w-Szczytnie.POM%C3%93%C5%BB!! Dzięki za informacje... już idę na wątek, a sunia umieszcona na stronie adopcyjnej benków na FB... Już jest info na FB... ale w tym schronie jest i drugi benek... psiak. Poprosiłam już o informacje. Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 I szybka informacja odnośnie nowofunlanda Aresa... wraz ze swą towarzyszką wyjechał do domu...nie znam statusu domu-dt, czy ds, ale jak będę znała fakty podamy. Psiaki są bezpieczne i będą zaopiekowane! Quote
ANETTTA Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='zuzlikowa']I szybka informacja odnośnie nowofunlanda Aresa... wraz ze swą towarzyszką wyjechał do domu...nie znam statusu domu-dt, czy ds, ale jak będę znała fakty podamy. Psiaki są bezpieczne i będą zaopiekowane![/QUOTE] za kilka dni podam fakty Quote
Paulina_mickey Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 zuzlikowa napisał(a):Paulina, zmień tytuł...zamiast 1% wstaw informację,ze jest to wątek zbiorczy i prośbę o pomoc w ogłaszaniu benków. Już dawno to zrobiłam, tylko coś się popsuło chyba bo jak zatwierdzam to mi się nie zmienia i zostaje ten co był wcześniej. Do moda muszę napisać :( A beniutki uzupełnię jutro, bo dziś tylko na chwilę wpadłam, wcześniej neta nie miałam i zaległości muszę na spokojnie nadrobić. Quote
zuzlikowa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Paulina_mickey napisał(a):Już dawno to zrobiłam, tylko coś się popsuło chyba bo jak zatwierdzam to mi się nie zmienia i zostaje ten co był wcześniej. Do moda muszę napisać :( A beniutki uzupełnię jutro, bo dziś tylko na chwilę wpadłam, wcześniej neta nie miałam i zaległości muszę na spokojnie nadrobić. ...czyli norma. Oczywiście... Quote
Figanna Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Bernardyny w potrzebie są także w Katowicach i Bielsku-Białej! http://www.schronisko-katowice.eu/in...tegory&catid=1 pies nr 256/11 w schronisku od 08.03.11. Ok 3 lat, zaszczepiony, odrobaczony http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-68588.html niestety na stronie bielskiego schroniska nie ma zdjęcia tego bernardyna, ale wiem że jeszcze w Lutym był w schronisku. Może są jacyś wolontariusze z tych miast? Quote
Wala2006 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Paulina_mickey- czy doszedł e-mail o de mnie?? Quote
Paulina_mickey Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 [quote name='Wala2006']Paulina_mickey- czy doszedł e-mail o de mnie?? Wysłałam Ci PW. Nowa benia- BELLA http://www.dogomania.pl/threads/207435-Bella%28Bernardyn%29-kochana-sunia-do-adopcji Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu domku dla tego Bernardyna, bylam dzisiaj na wiosce w Knorydach , a tam ktos wyrzucil tego o to benka, jest tam od tygodnia, jest strasznie chudy, w knorydach sa ludzie ktorzy niebardzo interesuja sie zwierzetami, watpie ze jest dokarmiany. Prosze o pomoc, niedaleko jest glowna ulca gdzie samochody jezdza jak szalone, boje sie ze moze tez wpasc pod samochod, jak wypytywalam sie ludzi to mowili ze jest lagodny. Quote
ulvhedinn Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 To jest pies, czy sunia? I gdzie wogóle jest ta miejscowość? ;) Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Knorydy to wieś w województwie podlaskim obok Bielska Podlaskiego a Bielsk jest 50 km od Białegostoku Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 nie wiem czy to suczka czy pies, dziewczyny pojechaly do Knoryd to pewnie sprawdza Quote
Malwi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 mój brat dwa dni temu nów widział bernardyna o którym dawno temu pisałam ... cały czas się błąka w okolicach mojego osiedla... niestety co chwile zmienia miejsce więc ciężko go wyśledzić i złapać ;// Quote
zuzlikowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 anecik60 napisał(a):nie wiem czy to suczka czy pies, dziewczyny pojechaly do Knoryd to pewnie sprawdza Czy macie możliwość zabezpieczyć psa na czas szukania mu domu, żeby bezpiecznie czekał na dom lub ew. na czas szukania innego rozwiązania?...jakieś podwórko, z którego nie wyjdzie, gdzie będzie mógł być karmiony, przetrzymany, by nie zniknął lub nic mu sie nie stało? Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 zuzlikowa napisał(a):Czy macie możliwość zabezpieczyć psa na czas szukania mu domu, żeby bezpiecznie czekał na dom lub ew. na czas szukania innego rozwiązania?...jakieś podwórko, z którego nie wyjdzie, gdzie będzie mógł być karmiony, przetrzymany, by nie zniknął lub nic mu sie nie stało? Niestety poki co takiej mozliwosci brak. To sunia, bardzo wychudzona, wyglodzona, z kleszczami. Nakarmilysmy ja i napoilysmy. Na ludzi z wioski nie ma co liczyc. Moze jutro uda sie nam ja dokarmic i odrobaczyc, zakroplic cos od kleszczy. wszystko wiaze sie z czasem, autem ( poki co tylko ja je mam a i to na spolke z TZ ) i pieniedzmi. ale bedziemy sie staraly jakos jej pomoc na tyle na ile mozemy. Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='zuzlikowa']Czy macie możliwość zabezpieczyć psa na czas szukania mu domu, żeby bezpiecznie czekał na dom lub ew. na czas szukania innego rozwiązania?...jakieś podwórko, z którego nie wyjdzie, gdzie będzie mógł być karmiony, przetrzymany, by nie zniknął lub nic mu sie nie stało? niestety nie mamy mozliwosci przechowania jej, bo juz wiemy ze to suczka, dzisiaj dziewczyny pojechaly napoily i nakarmily ja. podaje link gdzie o niej piszemy. http://www.dogomania.pl/threads/197896-Psy-z-Bielska-Podlaskiego-wątek-zbiorczy-psów-w-potrzebie/page58 Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Kurcze trzeba coś wykombinować bo ona pilnie potrzebuje pomocy jest taka chuda.Jadła aż się uszy trzęsły i wypiła 1,5 litra wody.Niby facet ze wsi mówi że daje jej pić i coś tam rzuci do jedzenia ale zaraz podkreśla że wie pani ile to trzeba jedzenia,wspominał że do gminy dzwonili żeby od łowili ale nikt się nie pojawił. Quote
anecik60 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 oj suslik niezauwazylam ze juz napisala przede mna, sorki;) trzeba jej pomoc, ona strasznie chuda jest, tak szkoda mi jej Quote
Pipi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 a tatuaż ma? koniec swiata potrzebny jak pragne podskoczyc. . . . Quote
suślik Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Pipi napisał(a):a tatuaż ma? koniec swiata potrzebny jak pragne podskoczyc. . . . Pipi nam odwagi brakło, żeby sprawdzić czy ma tatuaż :( w pierwszej chwili to karmiłyśmy ją przez okno zuzi. ale później było coraz odważniej. może jutro się znowu wybierzemy. ja bardzo chętnie służę zuzanną i jej kołami. oby tylko ktoś miał czas i chęci. i może jutro odwagi więcej będzie, żeby sprawdzić. Dowiedziałyśmy się, że niby pies z Puchał ( okolice brańska ) był na łańcuchu ( co widac po pazurach ) i ktoś go wyrzucił w Knorydach. Quote
buniaaga Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 nie wiem czy dobrze widac na zdjęciu ale jest bardzo chuda. Quote
zuzlikowa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 UWAGA! mail: antoni.st###[email protected] tel: 7#8634#47 Pan najpierw dzwonił totem pisał w sprawie mix. podhalana z kaukazem Nero. Szuka psa "na zastępstwo" dla swojego obecnego psa. Uważa ,że procedury adopcyjne są wymysłem oraz zachowujemy się tak jak chciał od nas dziecko, a to tylko zwykły pies... Stwierdził ,że i tak znajdzie sobie psa na allegro.pl , bez jakiś durnych wymysłów... Będzie szukał dużych molosowatych lub owczarkowatych psów. Quote
Recommended Posts