Wala2006 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Paulina_mickey']Wala masz więcej zdjęć? Na kogo kontakt? Więcej zdjęć mam tylko tego Mocarta i tego dużego nowego, suni niestety nie ale jutro postaram sie porobić więcej zdjęć. Przepraszam zapomniałam kontaktu tel: 721-851-850 e-mail; [email protected] Quote
Paulina_mickey Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='Wala2006']Więcej zdjęć mam tylko tego Mocarta i tego dużego nowego, suni niestety nie ale jutro postaram sie porobić więcej zdjęć. Przepraszam zapomniałam kontaktu tel: 721-851-850 e-mail; [email protected] To wyślij mi na maila jakbyś mogła, wrzucę na FB- zawsze to lepiej się ogląda większą ilość. One są w Obornikach? edit: [email protected] Quote
Wala2006 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Paulina_mickey']To wyślij mi na maila jakbyś mogła, wrzucę na FB- zawsze to lepiej się ogląda większą ilość. One są w Obornikach? edit: [email protected] Oczywiście że ci wyśle, tak one są w Obornikach Wlkp. Quote
ANETTTA Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 nowy benek FUNDACJA EMIR ORSO – bernardyn mix, ur 2009 od 8.04.2011 (Magdalenka) Błąkał się wzdłuż trasy krakowskiej w Magdalence. Zgubił się? Uciekł? Może wyrzucony z samochodu ? Pałętał się między tirami i osobówkami, wywołując u jednych zaskoczenie; u kierowców, przekleństwa, aż trafił na plac budowy w Magdalence i...postanowił samorzutnie popilnować ! Skutek? Robotnicy nie mogli się ruszyć, czy wziąć do rąk jakiegoś narzędzia, ponieważ powarkiwał ostrzegawczo i pokazywał cały garnitur swoich pięknych zębów. Dostalismy alarmujące wezwanie z prośbą o wyzwolenie robotników i właścicielki spod tej intensywnej opieki. ORSO ( taki imie mu daliśmy) to ok. dwuletni mix bernaryna. Jest duży nawet jak na tę rasę, wychudzony i niezbyt przyjazny, ale bez agresji. Dał się wprowadzić do samochodu. W fundacji zamieszkał na "bernardyńskim wybiegu" (1200 m) z Teklą i Zytą. Ogólnie przyjazny - w stosunku do nieznanych osób zachowuje dystans i rezerwę. Po kastracji do adopcji do domu z ogrodem, raczej bez innych zwierząt i (sugeruję) i bez małych dzieci http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-akt.htm Quote
ANETTTA Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 w schronisku w sosnowcu jest chyba mix benka biało czarny czekam na foty Quote
Paulina_mickey Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='Wala2006']Oczywiście że ci wyśle, tak one są w Obornikach Wlkp.[/QUOTE] Dzięki wielkie! Quote
Wala2006 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Paulina_mickey']Dzięki wielkie![/QUOTE] Wiadomość wysłana :) Quote
ANETTTA Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='piechcia15']jeśli to jest wątek zbiorczy benków to trafił do nas piękny ooogromny benio.Jest naprawdę ogromny, sięga mi do pasa a mam 1,7m wzrostu:) Informacje: pies, wiek ok 1-1,5roku, bardzo duży, spokojny, jeszcze sika jak suka:).Przebywa w schronisku w Pabianicach, a znaleziono go pod Łodzią. kontakt: 692486565, [email protected] młody i piękny Cała Galeria http://img854.imageshack.us/g/3162.jpg/ piękny i młody kolejna smutna historia .... http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.147592225310198.35694.122870101115744 Quote
Paulina_mickey Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Wczoraj dodałam na FB: BRYTAN BERNI BEN GIZMO AJAX BELLA ŁACIATKA MAX Dziś dodane na FB: BIGGER OMAR KIWI, FIGA I LICZI - szczeniaczki BENEK- Wieluń DYREKTOR OSKAR LESSI TOSIA BOSS A to jeszcze nie koniec, mniej lub bardziej bernardyniastych do oddania. Quote
Paulina_mickey Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='ANETTTA']nie umie sie dobrze poruszac na fb[/QUOTE] Ja to wszystko wrzucę tutaj w najbliższym czasie, tylko muszę przeglądnąć jeszcze kilkanaście stronek- jak zrobię wszystkie to wtedy zaktualizuję spis benków i będzie ich baaaaardzo dużo :( Quote
zuzlikowa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='ANETTTA']nowy benek FUNDACJA EMIR ORSO – bernardyn mix, ur 2009 od 8.04.2011 (Magdalenka) Błąkał się wzdłuż trasy krakowskiej w Magdalence. Zgubił się? Uciekł? Może wyrzucony z samochodu ? Pałętał się między tirami i osobówkami, wywołując u jednych zaskoczenie; u kierowców, przekleństwa, aż trafił na plac budowy w Magdalence i...postanowił samorzutnie popilnować ! Skutek? Robotnicy nie mogli się ruszyć, czy wziąć do rąk jakiegoś narzędzia, ponieważ powarkiwał ostrzegawczo i pokazywał cały garnitur swoich pięknych zębów. Dostalismy alarmujące wezwanie z prośbą o wyzwolenie robotników i właścicielki spod tej intensywnej opieki. ORSO ( taki imie mu daliśmy) to ok. dwuletni mix bernaryna. Jest duży nawet jak na tę rasę, wychudzony i niezbyt przyjazny, ale bez agresji. Dał się wprowadzić do samochodu. W fundacji zamieszkał na "bernardyńskim wybiegu" (1200 m) z Teklą i Zytą. Ogólnie przyjazny - w stosunku do nieznanych osób zachowuje dystans i rezerwę. Po kastracji do adopcji do domu z ogrodem, raczej bez innych zwierząt i (sugeruję) i bez małych dzieci http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-akt.htm O ORSO już wiemy... od 2 tyg. na stronie adopcyjnej bernardynów na FB http://www.facebook.com/media/set/?set=a.130403993695688.24903.122870101115744#!/media/set/?set=a.144227625646658.31189.122870101115744 Quote
Paulina_mickey Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Tak, wiem bliżej mu znacznie do niufka, ale może podglądają nas jacyś niufko fani i zobaczą chłopaka. ARES- Piękny 3 letni samiec oddany razem z malutką sunieczką, którą widać w tle. Bliżej mu do nowofundlanda niż bernardyna, ale może ktoś się zakocha! Pies przebywa w jednym ze schronisk na Śląsku. Kontakt w sprawie adopcji: 604226904 Quote
Paulina_mickey Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Wala2006']Oczywiście że ci wyśle, tak one są w Obornikach Wlkp.[/QUOTE] Wyślij prosze jeszcze raz te zdjęcia, bo mi nic nie doszło-czasem niestety tam mam :( Quote
Wala2006 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Paulina_mickey']Wyślij prosze jeszcze raz te zdjęcia, bo mi nic nie doszło-czasem niestety tam mam :([/QUOTE] Jutro ci wyślę jeszcze raz i mam kilka więcej fotek. Co do bernardyna z ostatniego zdjęcia mam więcej info: Sunia o wdzięcznym imieniu Maryla :) Niestety jej historia jest smutna: Została wyrzucona z jadącego samochodu niestety ci co to widzieli nie zdążyli spisać numerów ponieważ samochód jechał za szybko:( Sunia bardzo się cieszy na ludzi do zwierząt też raczej ok.Widać że pragnie towarzystwa człowieka. Jest dość chuda i smutna :( Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Wala2006']Jutro ci wyślę jeszcze raz i mam kilka więcej fotek. Co do bernardyna z ostatniego zdjęcia mam więcej info: Sunia o wdzięcznym imieniu Maryla :) Niestety jej historia jest smutna: Została wyrzucona z jadącego samochodu niestety ci co to widzieli nie zdążyli spisać numerów ponieważ samochód jechał za szybko:( Sunia bardzo się cieszy na ludzi do zwierząt też raczej ok.Widać że pragnie towarzystwa człowieka. Jest dość chuda i smutna :([/QUOTE] Czy wiadomo coś o wieku Maryli?... i jej stanie zdrowia? Wyrzucona z szybko jadącego samochodu, wiec i urazy rózne może miec... Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Paulina, zmień tytuł...zamiast 1% wstaw informację,ze jest to wątek zbiorczy i prośbę o pomoc w ogłaszaniu benków. Quote
Wala2006 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='zuzlikowa']Czy wiadomo coś o wieku Maryli?... i jej stanie zdrowia? Wyrzucona z szybko jadącego samochodu, wiec i urazy rózne może miec...[/QUOTE] Co do wieku nie wiem ale na pewno 5 lat. Z jej zdrowiem raczej wszystko w porządku, nic nie wykazuje na żadne urazy... Quote
Malwi Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Paulina_mickey']Tak, wiem bliżej mu znacznie do niufka, ale może podglądają nas jacyś niufko fani i zobaczą chłopaka. ARES- Piękny 3 letni samiec oddany razem z malutką sunieczką, którą widać w tle. Bliżej mu do nowofundlanda niż bernardyna, ale może ktoś się zakocha! Pies przebywa w jednym ze schronisk na Śląsku. Kontakt w sprawie adopcji: 604226904 to mix Landseera - a landseery to bliżej niufów Quote
zuzlikowa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Malwi, to niufek z tych rzadkich biało-czarnych...potwierdzone dokumentami psa(książeczka) i informacjami właścicieli(kupiony w jakiejś hodowli niufków...nie wiemy jakiej i nie wiemy jeszcze,czy ma tatuaż)... pokazujemy go jako niufka i tak ogłaszamy. Quote
zuzlikowa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Wala2006']Co do wieku nie wiem ale na pewno 5 lat. Z jej zdrowiem raczej wszystko w porządku, nic nie wykazuje na żadne urazy...[/QUOTE] Jak Paulina dotrze wstawi fotki i informacje...dzięki! A udało Ci się też zrobić więcej fotek tej 2 suni? Quote
Wala2006 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='zuzlikowa']Jak Paulina dotrze wstawi fotki i informacje...dzięki! A udało Ci się też zrobić więcej fotek tej 2 suni?[/QUOTE] Tej drugiej suni nie mam, ale jak będę w schronie to na pewno zrobię Quote
ANETTTA Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Malwi']to mix Landseera - a landseery to bliżej niufów[/QUOTE] to niufek na 100 % trzymajcie kciuki oby mały pokochał koty .. Quote
zuzlikowa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='ANETTTA']to niufek na 100 % trzymajcie kciuki oby mały pokochał koty ..[/QUOTE] O nic nie pytam, nic nie zapeszam, ale moooocno trzymam! Quote
zuzlikowa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Wala2006']Tej drugiej suni nie mam, ale jak będę w schronie to na pewno zrobię[/QUOTE] Dzięki...czekamy. Quote
Recommended Posts