Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Wala masz więcej zdjęć? Na kogo kontakt?
Więcej zdjęć mam tylko tego Mocarta i tego dużego nowego,
suni niestety nie ale jutro postaram sie porobić więcej zdjęć.
Przepraszam zapomniałam kontaktu
tel: 721-851-850
e-mail; [email protected]

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nowy benek FUNDACJA EMIR

ORSO – bernardyn mix, ur 2009 od 8.04.2011 (Magdalenka)
Błąkał się wzdłuż trasy krakowskiej w Magdalence. Zgubił się? Uciekł? Może wyrzucony z samochodu ? Pałętał się między tirami i osobówkami, wywołując u jednych zaskoczenie; u kierowców, przekleństwa, aż trafił na plac budowy w Magdalence i...postanowił samorzutnie popilnować ! Skutek? Robotnicy nie mogli się ruszyć, czy wziąć do rąk jakiegoś narzędzia, ponieważ powarkiwał ostrzegawczo i pokazywał cały garnitur swoich pięknych zębów. Dostalismy alarmujące wezwanie z prośbą o wyzwolenie robotników i właścicielki spod tej intensywnej opieki.
ORSO ( taki imie mu daliśmy) to ok. dwuletni mix bernaryna. Jest duży nawet jak na tę rasę, wychudzony i niezbyt przyjazny, ale bez agresji. Dał się wprowadzić do samochodu. W fundacji zamieszkał na "bernardyńskim wybiegu" (1200 m) z Teklą i Zytą. Ogólnie przyjazny - w stosunku do nieznanych osób zachowuje dystans i rezerwę.
Po kastracji do adopcji do domu z ogrodem, raczej bez innych zwierząt i (sugeruję) i bez małych dzieci

http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-akt.htm

Posted

[quote name='piechcia15']jeśli to jest wątek zbiorczy benków to trafił do nas piękny ooogromny benio.Jest naprawdę ogromny, sięga mi do pasa a mam 1,7m wzrostu:)
Informacje:
pies, wiek ok 1-1,5roku, bardzo duży, spokojny, jeszcze sika jak suka:).Przebywa w schronisku w Pabianicach, a znaleziono go pod Łodzią. kontakt: 692486565, [email protected]

młody i piękny

Cała Galeria http://img854.imageshack.us/g/3162.jpg/

piękny i młody

kolejna smutna historia ....

http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.147592225310198.35694.122870101115744

Posted

Wczoraj dodałam na FB:

BRYTAN
BERNI
BEN
GIZMO
AJAX
BELLA
ŁACIATKA
MAX

Dziś dodane na FB:

BIGGER
OMAR
KIWI, FIGA I LICZI - szczeniaczki
BENEK- Wieluń
DYREKTOR
OSKAR
LESSI
TOSIA
BOSS

A to jeszcze nie koniec, mniej lub bardziej bernardyniastych do oddania.

Posted

[quote name='ANETTTA']nie umie sie dobrze poruszac na fb[/QUOTE]
Ja to wszystko wrzucę tutaj w najbliższym czasie, tylko muszę przeglądnąć jeszcze kilkanaście stronek- jak zrobię wszystkie to wtedy zaktualizuję spis benków i będzie ich baaaaardzo dużo :(

Posted

[quote name='ANETTTA']nowy benek FUNDACJA EMIR

ORSO – bernardyn mix, ur 2009 od 8.04.2011 (Magdalenka)
Błąkał się wzdłuż trasy krakowskiej w Magdalence. Zgubił się? Uciekł? Może wyrzucony z samochodu ? Pałętał się między tirami i osobówkami, wywołując u jednych zaskoczenie; u kierowców, przekleństwa, aż trafił na plac budowy w Magdalence i...postanowił samorzutnie popilnować ! Skutek? Robotnicy nie mogli się ruszyć, czy wziąć do rąk jakiegoś narzędzia, ponieważ powarkiwał ostrzegawczo i pokazywał cały garnitur swoich pięknych zębów. Dostalismy alarmujące wezwanie z prośbą o wyzwolenie robotników i właścicielki spod tej intensywnej opieki.
ORSO ( taki imie mu daliśmy) to ok. dwuletni mix bernaryna. Jest duży nawet jak na tę rasę, wychudzony i niezbyt przyjazny, ale bez agresji. Dał się wprowadzić do samochodu. W fundacji zamieszkał na "bernardyńskim wybiegu" (1200 m) z Teklą i Zytą. Ogólnie przyjazny - w stosunku do nieznanych osób zachowuje dystans i rezerwę.
Po kastracji do adopcji do domu z ogrodem, raczej bez innych zwierząt i (sugeruję) i bez małych dzieci

http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-akt.htm

O ORSO już wiemy... od 2 tyg. na stronie adopcyjnej bernardynów na FB
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.130403993695688.24903.122870101115744#!/media/set/?set=a.144227625646658.31189.122870101115744

Posted

Tak, wiem bliżej mu znacznie do niufka, ale może podglądają nas jacyś niufko fani i zobaczą chłopaka.

ARES- Piękny 3 letni samiec oddany razem z malutką sunieczką, którą widać w tle. Bliżej mu do nowofundlanda niż bernardyna, ale może ktoś się zakocha!
Pies przebywa w jednym ze schronisk na Śląsku.
Kontakt w sprawie adopcji: 604226904

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Wyślij prosze jeszcze raz te zdjęcia, bo mi nic nie doszło-czasem niestety tam mam :([/QUOTE]
Jutro ci wyślę jeszcze raz i mam kilka więcej fotek.
Co do bernardyna z ostatniego zdjęcia
mam więcej info:
Sunia o wdzięcznym imieniu Maryla :)
Niestety jej historia jest smutna:
Została wyrzucona z jadącego samochodu
niestety ci co to widzieli nie zdążyli spisać numerów
ponieważ samochód jechał za szybko:(
Sunia bardzo się cieszy na ludzi do zwierząt
też raczej ok.Widać że pragnie towarzystwa
człowieka. Jest dość chuda i smutna :(

Posted

[quote name='Wala2006']Jutro ci wyślę jeszcze raz i mam kilka więcej fotek.
Co do bernardyna z ostatniego zdjęcia
mam więcej info:
Sunia o wdzięcznym imieniu Maryla :)
Niestety jej historia jest smutna:
Została wyrzucona z jadącego samochodu
niestety ci co to widzieli nie zdążyli spisać numerów
ponieważ samochód jechał za szybko:(
Sunia bardzo się cieszy na ludzi do zwierząt
też raczej ok.Widać że pragnie towarzystwa
człowieka. Jest dość chuda i smutna :([/QUOTE]

Czy wiadomo coś o wieku Maryli?... i jej stanie zdrowia? Wyrzucona z szybko jadącego samochodu, wiec i urazy rózne może miec...

Posted

[quote name='zuzlikowa']Czy wiadomo coś o wieku Maryli?... i jej stanie zdrowia? Wyrzucona z szybko jadącego samochodu, wiec i urazy rózne może miec...[/QUOTE]

Co do wieku nie wiem ale na pewno 5 lat.
Z jej zdrowiem raczej wszystko w porządku,
nic nie wykazuje na żadne urazy...

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Tak, wiem bliżej mu znacznie do niufka, ale może podglądają nas jacyś niufko fani i zobaczą chłopaka.

ARES- Piękny 3 letni samiec oddany razem z malutką sunieczką, którą widać w tle. Bliżej mu do nowofundlanda niż bernardyna, ale może ktoś się zakocha!
Pies przebywa w jednym ze schronisk na Śląsku.
Kontakt w sprawie adopcji: 604226904

to mix Landseera - a landseery to bliżej niufów

Posted

Malwi, to niufek z tych rzadkich biało-czarnych...potwierdzone dokumentami psa(książeczka) i informacjami właścicieli(kupiony w jakiejś hodowli niufków...nie wiemy jakiej i nie wiemy jeszcze,czy ma tatuaż)... pokazujemy go jako niufka i tak ogłaszamy.

Posted

[quote name='Wala2006']Co do wieku nie wiem ale na pewno 5 lat.
Z jej zdrowiem raczej wszystko w porządku,
nic nie wykazuje na żadne urazy...[/QUOTE]

Jak Paulina dotrze wstawi fotki i informacje...dzięki!

A udało Ci się też zrobić więcej fotek tej 2 suni?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Jak Paulina dotrze wstawi fotki i informacje...dzięki!

A udało Ci się też zrobić więcej fotek tej 2 suni?[/QUOTE]

Tej drugiej suni nie mam, ale jak będę w schronie to na pewno zrobię